Ιδεολογικές συζητήσεις

Ενδιαφέρουσα ως προς την μαλακία που κουβαλάει… :lol::lol:
Πέρα από την πλάκα πάντως πρόκειται για μια αστεία χμ… “ιδεολογία”. Μια άλλη όψη του νεοφιλελευθερισμού είναι, αποπροσανατολιστική και ασφαλής μέχρι εκεί που δεν πάει. Πάλι καλά που ιστορικά δεν την πήρε ποτε κανείς στα σοβαρά πέρα από κάποιους αναρχοατομικιστές που έτσι και αλλιώς δεν επηρεάζουν κανέναν σαν ατομικιστές που είναι… :lol::lol:

Ναι, η αλήθεια είναι ότι εκείνοι οι παράξενοι δεν κατάφεραν ποτέ να στείλουν κανέναν σε Gulag…

Πάντως, καλό θα ήταν τα “κοσμητικά” να λείπουν.

Γιατί υπάρχει άτομο που να υποστηρίζει το Στάλιν εδώ μέσα…? Ντάξει πέρα από τον Δατς Γουάι…:stuck_out_tongue:

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν τη ρημάδα την αγορά να ελευθερωθεί. Το κράτος?

Οι εβραίοι.

Ναι η αλήθεια είναι πως ή αυτούς περίμενα να είναι ή τους ΕΛ :stuck_out_tongue:

Ναι, όντως αλλά ψιλοακυρο σχολιάκι… Δείξε μου τα κοσμητικά…

Δεν είμαι, αν και πράγματι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και πόσα τέτοια άτομα. Υπάρχουν όμως σίγουρα πολλοί που μπορούν να συγχωρούν ευκολότερα τα εγκλήματα ανάλογα με το προσωπείο του εγκληματία, μη σου πω να τα συμπαθούν κιόλας.

Αν θες μια σύντομη απάντηση: ναι. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει «κράτος» στην ερώτησή σου.
Εμπόδιο στην ελευθερία της αγοράς είναι καθετί που εμποδίζει τον ανταγωνισμό: η έλλειψη πληροφορίας, η γραφειοκρατία, η συντήρηση προνομιούχων (κρατικών και μη) μονοπωλίων που επιβαρύνουν τον καταναλωτή αντί να τον διευκολύνουν, καθετί που δυσχεραίνει τη μεταφορά προϊόντων και την κίνηση εργαζομένων, καθετί που εμποδίζει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, η άστοχη φορολογία κλπ.
Συνεπώς, αυτοί που εμποδίζουν την ελευθερία της αγοράς είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι λαοπλάνοι ψηφοθήρες πολιτικοί και οι πάρα πολλοί μικροί ή μεγάλοι βολεμένοι παντός τύπου που διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο. Υπάρχουν τρεις άξονες του προβλήματος: α) αντί το κράτος να είναι (όπως θα έπρεπε) απλός ελεγκτής της αγοράς, συμμετέχει σε αυτή, β) αντί να προωθούνται λύσεις των προβλημάτων της αγοράς, απλά σουλουπώνονται μερικά από τα αποτελέσματα των προβλημάτων αυτών, γ) το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας ανταγωνιστικότητας και υποφέρει εξαιτίας της δυσλειτουργικότητας του πανταχού παρόντος δημοσίου (το οποίο επανδρώνεται από καλοπληρωμένους ή κακοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ζουν εκτός ανταγωνισμού και των οποίων μη αμελητέο ποσοστό είναι αδιαμφισβήτητα αργόσχολοι).

Δεν καταλαβαίνω ποιά ηδονή αντλείς από αυτή την «πλακίτσα».

Δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς με αυτό το post, πάντως η λέξη «μαλακία» δεν είναι καλή, να μην τη λες.

Δεν είναι πλακίτσα, αλήθεια πιστεύω ότι φταίνε οι εβραίοι.

Σε πληροφορώ ότι αρκετά κουμούνια υποστηρίζουν ή και λατρεύουν τον Στάλιν. Αν το φόρουμ έχει τέτοιους τότε ναι, θα υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 άτομα που θα δοξάζουν αυτό το μίασμα.

Για άλλη μια φορά, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΙΒΙΟΥΜ :!:

Βικ! Ψιτ! Βικ Βέγκα! Εμπιστευτική πληροφορία. Σκύψε λίγο αυτί.

[SIZE=“1”]Χωρίς ΑΥΤΟ το κράτος, η καλή μας η αγορά δε θα άντεχε ούτε μια βδομάδα.[/SIZE]

εδω για χιτλερ και για χουντες εχουν ακουστει…:wink:
για τον αγιο ιωσηφ δεν θα υπαρχουν υποστηρικτες???

Εντάξει ρε, όχι και Άγιος.

Θα πρεπε να καθάριζε τουλάχιστον 10000000 καθάρματα ακόμα για να ανακηρυχθεί τέτοιος!

απορω ομως πως γινεται να υπαρχουν ομως ατομα που τον υποστηριζουν (γενικα μιλαω, οχι μονο στο φορουμ). οπως και τον πατερα μου που ειρωνευτηκα που τον αποκαλει “αγιο”.
προφανως και οι “υποστηρικτες” του ειναι απογονοι αγωνιστων του εμφυλιου, τους οποιους και “εκλασε” ο σταλιν. γιατι συμβαινει αυτο? :-k

Τα “καθάρματα” υποτίθεται πως ήταν οι δικοί του; Γιατί ο Χίτλερ ήταν αυτό που ήταν αλλά τουλάχιστον δεν καθάριζε δικούς του. Και προφανώς ήταν πιο ιδιοφυής από τον Στάλιν.

trivium, with all do respect, δεν ξέρω αν αυτό πρέπει να το αναγνωρίζουμε σαν προτέρημα του Χίτλερ. Περισσότερο υπόθαλψη εγκληματιών θα το έλεγα…:roll:

Αρχικά, δεν τίθεται θέμα μη επίδειξης σεβασμού όταν λες τη γνώμη σου, χαλάρωσε.

Έπειτα, δεν θεωρώ τον Χίτλερ άγιο. Δεν αντέχω να βλέπω όμως να γίνεται αυτή η προπαγάνδα ότι ο Χίτλερ ήταν ο κακός και ο Στάλιν ο καλός, μόνο και μόνο επειδή ο δεύτερος πολέμησε -κατόπιν εορτής- το ναζισμό. Ας είναι καλά οι αριστεριστές φιλόλογοι όμως που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά.

Να τι κάνει το εβραιομαρξιστικό παρακράτος της αριστεράς, τα γράφει και η χρυσή αυγή αλλά ποιος την ακούει…

Damnation? :slight_smile:

Κρισπ στον αποπανω σου πηγαινε!

And a day!