θα προσπαθησω να σου απαντησω…μαλλον με τα ιδια επιχειρηματα…
γενικοτερα με την κατλαηψη μπλοκαρεται η διδακτικη λειτουργια μιας σχολης καθως και οτι αλλο μπορει να συνδεεται με αυτη(ερευνες κλπ) αυτο για μενα δεν ειναι το σημαντικοτερο… αυτο ειναι το οτι ο φοιτητοκοσμος μπορει να κατεβει στις κινητοποιησεις! τον τελευταιο καιρο στα Πανεπιστημια υπαρχει ενα κλιμα εντατικοποιησεις (με απουσιες, εργαστηρια, φροντιστηριακα (και καλα) μαθηματα, προοδους κλπ εννοω οτι εντεινεται αυτο το πραγμα και σε σχολες που δεν υπηρχε τετοιο φαινομενο) και επιπλεον υπαρχει μια τρομοκρατια απο τους καθηγητες του τυπου οτι “αν λειπετε απο το μαθημα δεν θα παρετε απο πουθενα σημειωσεις” ή ακομα ακομα και οτι δεν υπαρχει αληλλεγυη μεταηυ των φοιτητων, δυσκολευει τους υπολοιπους που θελουν να κατεβουν σε μια πορεια πχ να πανε! για αυτον τον λογο καλεις μεσω της Γενικης Συνελευσης τον συλλογο σε καταληψη και σημμετοχη στις διαδηλωσεις! σαν αποκομενο μεσο απο τα υπολοιπα μεσα παλης η καταληψη δεν βοηθαει και πολυ κατα τη γνωμη μου!
ειδα την εκπομπη χτες. μου ηρθε να βαλω τα κλαματα.
η μια απαντηση πιο “#-o” απο την αλλη…
επισης προβλεπω να τρωω καμια φαπα (γιουχα το λιγοτερο) στη νομικη.
Ρε σεις μην τα ποστάρετε ετσι απότομα αυτά. Βάλτε κανά σπόιλερ. Βάζω και γω να δω το όργιο που κατεβαίνει με τον Κικίλια να απαντάει πως δεν θυμάται τι έκανε τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος…έλεος, λίγο έλεος, έλεος
σε παρακαλώ πολύ, μη διαβάλλεις την κοπέλα!δε θυμάται τι έκανε γενικά το δεκέμβρη του 2008.τη μέρα που δολοφονήθηκε ο γρηγορόπουλος ήταν σε ένα πάρτυ.:dance:
και να που το συνθημα “[B][I]κοπανηστε τα κομματοσκυλα τωρα που μπορειτε, πριν γινουν βουλευτες[/I][/B]” δεν ειναι πια τοσο επικαιρο…
:lol::lol::lol:
ρε 18 χρονων ουφο και την κατεβαζουν!!!
Ε ντάξει εκτός τόπου ( για υποψήφια) ήταν η κοπελίτσα γενικά. Άκυρη εντελώς…
Και εγώ όταν έμαθα πως δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος σε μπαρ ήμουν. Νωρίτερα την μέρα εκείνη ήμουν στα εξάρχεια και γιόρταζαμε με φίλους. Το σοκ όμως δεν ξεχνιέται…
Lifestyle δημοκρατία έχουμε, άρα είναι λογικό να έχουμε και τους αντίστοιχους υποψήφιους. Ψινάκης, Κικίλιας κλπ.
Αξίζει το χρόνο σας, αναφέρεται στην αρχαία ελλάδα, πως εννοούσαν την δημοκρατία, πως προέκυψε, ποια η σημασία της για εμάς σήμερα κλπ. Πραγματικά πολύ επίκαιρο κείμενο ( διάλεξη για να είμαι και ακριβής) .
Tυπική ΔΑΠίτισσα, αυτό το γνωστό στυλ “πολιτευόμαστε χωρίς να πολιτικοποιούμαστε”, ό,τι πρέπει για τον συνδυασμό του χαμογελαστού Βασιλάκη Κικίλια, εκλεκτού του “αντιμνημονιακού” -για να μην ξεχνιόμαστε- Αντώνη Σαμαρά…
Πάντως ο Θεοδωράκης για άλλη μία φορά αποδεικνύεται μέγας δημαγωγός…
Τι νόημα είχε αυτή η εκπομπή με τις συγκρίσεις μεμονωμένων υποψηφίων “ένας εναντίον ενός”; Περιφερειάρχες κατεβαίνουν μόνο ο Μπουμπούκος και ο “ένωση 1924” δηλαδή;
:lol: Kαι όμως ρε φίλε, αυτός ο μπουνταλάς μας έχει “κλέψει” πρωτάθλημα το 2002, ας όψεται ο γαμωσούμποτιτς! [-X
Ο σαμαράς είναι της άποψης πως ένα άλλο μνημόνιο είναι εφικτό, ένα ψηλό και χαμογελαστό ωσάν τον Κικίλια
Ο θεοδωράκης όντως είναι μεγάλος δημαγωγός. Οκ η 18χρονη δαπίτισσα είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά ας τα έβαζε και με κανέναν στο "μποι " του. έβαλε τώρα μια 18χρονη απέναντι στη γαλανάκη και τον μπουμπούκο απέναντι στον ψαρριανό , με χρόνο κιόλας…
το ότι η συνέντευξη έτσι όπως προβάλλεται είναι μέγιστη δημαγωγία, νομίζω πως είναι προφανές.πρέπει κάποιος να είναι εξίσου ανόητος με τη 18χρονη υποψήφια για να μην το αντιληφθεί…όμως, αυτό δεν αλλάζει το τραγελαφικό του γεγονότος ότι αυτή η κοπέλα κατεβαίνει υποψήφια.όπως επίσης (και κυριότερο)το ότι μια 18χρονη φοιτήτρια έχει ίδιες απόψεις με μια συντηρητική αμόρφωτη 70χρονη από την επαρχία.
γενικά πάντως συμφωνώ μαζί σου.
Mιας και δεν έχω ξαναποστάρει στις Ιδεολογικές συζητήσεις, κάποιες γενικές σκέψεις-ερωτήματα…θα είχε ενδιαφέρον κάποιος να απαντήσει, αν και το θέμα τους είναι επιτυδευμένα γενικό και όχι εξειδικευμένο:
Και η επανάσταση δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, γιατί η επανάσταση συμβαίνει τώρα…γιατί χρειάζεται να πιστεύουμε σε νοητικές δομές για μια ενδεχόμενη κοινωνική απελευθέρωση? Η πρωταρχική ισότητα δεν είναι κοινωνική, πολιτική, συνδικαλιστική ή ότι άλλο για να συνεργαστείς με τους όποιους “όμοιους” σου, είναι η ανθρώπινη ισότητα. Αυτή έχει βιαστεί ιστορικά και αυτή πάντα παραβλέπεται σε όποιους “αγώνες” ενάντια σε…τι? Αντιφρονούντες? Ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων? Κάθε αγώνας δεν σχετίζεται με τη δύναμη? Με όποιο συσχετισμό και να γίνει αυτό? Πολεμάς τη φωτιά με φωτιά? Νικιέται ο καρκινος με καρκίνο? Αν δεχτείς την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, με ποια λογική κινείσαι ενάντια σε μερίδα αυτών? Αν δεχτείς ως πρωταρχική την ανθρώπινη ισότητα και έπειτα τον οποιοδήποτε εγκλεισμό σε μια νοητική θεώρηση, τότε με ποιον τα βάζεις?
Η οποιαδήποτε ανάγκη ένταξης σε ένα σύνολο το οποίο διαφέρει από το γενικό (και…αυτοοριζόμενο) ανθρώπινο είτε γίνεται λόγω ψευδαίσθησης δύναμης (ανωτερότητας κλπ) είτε του ανάποδου κινήτρου, δηλαδή φόβου, ως άμυνα απέναντι σε άλλες ομάδες…και τα δύο είναι οι δύο όψεις του νομίσματος, συμπτώματα άγνοιας και μη κατανόησης της άμεσης ισότητας και αλληλοεξάρτησης των μεμονομένων ατόμων που δημιουργούν το σύνολο. Γιατί να αγωνιστείς ενάντια σε κάποιον ή κάποιους που έχουν άγνοια? Ή μάλλον να αγωνιστείς αλλά όχι για να επιβάλεις την όποια νοητική σου θεώρηση αλλά για να τους ξυπνήσεις την πρωταρχική και απαραίτηση αυτο-θεώρηση, την ισότητα μεταξύ όλων…
Η πλήρης ισότητα μεταξύ των ανθρώπων δεν επιβάλεται, μπορεί μόνο να γίνει αντιληπτή ως φυσική αλήθεια. Η ψευδαίσθηση της οποιασδήποτε “δύναμης” το ίδιο. Και μάλιστα και τα δύο καταρέουν ταυτόχρονα…
Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο “Ή μάλλον να αγωνιστείς [B]αλλά όχι για να επιβάλεις [/B]την όποια νοητική σου θεώρηση [B]αλλά για να τους ξυπνήσεις [/B]την πρωταρχική και απαραίτηση αυτο-θεώρηση, [B]την ισότητα [/B]μεταξύ όλων…” είναι τρου.
Μιλάς για ισότητα, αλλά δεν καταλαβαίνω πως φαντάζεσαι την μετάβαση από τον σημερινό κόσμο σε έναν κόσμο ισότητας και ανθρωπιάς. Πως θα γίνει αυτό και κυρίως [B]γιατί [/B]να γίνει κάτι τέτοιο. τράβα πείσε εσύ τον βαρδινογιάννη πως έλα ρε μεγάλε όλοι άνθρωποι είμαστε, μοίρασε την περιουσία σου, μην είσαι μλκς
Απαντάω εδώ από το θρεντ των ειδήσεων γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο, το χουμε γαμήσει.
Αυτό που έγραψα εγώ όχι, δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με το κάλεσμα στήριξης σε κόσμο που δεν είναι κομμουνιστές. Αυτό το κάλεσμα πατάει στο ότι όπου οι κομμουνιστές έχουν δύναμη, αναπτύχθηκαν αγώνες οι οποίοι απέτρεψαν άσχημα πράγματα, βλέπε απολύσεις, μειώσεις μισθών σε χώρους δουλειάς, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας σε Δήμους κτλ. Είναι στοιχειώδης λογική λοιπόν ότι πιο δυνατό ΚΚΕ, με βάση τη δική μας λογική, σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες για καινούριους, πιο αποτελεσματικούς τέτοιους αγώνες. Απ’ αυτή την άποψη εμείς ζητούσαμε και ζητάμε απ’ τον κόσμο να μας ψηφίσει κι ας μην το χει ληγμένο ότι ο μόνος δρόμος είναι ο σοσιαλισμός κτλ. Γιατί ακόμα κι αν δε συντάσσεται με τον στρατηγικό στόχο, τουλάχιστον μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική σε αυτά που ούτως ή άλλως τον καίνε. Ταυτόχρονα όμως εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέμματα στον κόσμο ότι αυτή η κατάσταση, των όποιων νικηφόρων μαχών απέναντι στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση, μπορεί να είναι μόνιμη, ότι μπορεί να υπάρξει ένας καπιταλισμός μέσα στον οποίο θα έχουμε για πάντα καλούς μισθούς, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη κτλ. Πάντα ξεκαθαρίζαμε ότι αφ’ ενός οι αγώνες αυτοί στους οποίους καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως της έκβασής τους, αντικειμενικά πρέπει να ανοίγουν το δρόμο για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού, αφ’ ετέρου ότι ποτέ δε θα σταματούσαμε να συζητάμε μ’ αυτόν τον κόσμο αυτά τα ζητήματα όποια κι αν είναι η θέση του για το πώς πρέπει να είναι οργανωμένη η κοινωνία, με τί οικονομία, ποιά τάξη στην εξουσία κ.ο.κ. Άρα καμία αντίφαση στην πραγματικότητα, εκτός κι αν διαφωνείς. Αν ναι, ν’ ακούσω γιατί.
Το άλλο με την ενότητα δε θα το σχολιάσω γιατί πραγματικά έχω κουραστεί. Αν μετά απ’ όλα όσα έχω γράψει υπάρχουν κάποιοι που ακόμα λένε πως δεν καταλαβαίνουν, δε φταίω εγώ. Πείτε απλά διαφωνώ με το ΚΚΕ, πρέπει να ενωθεί με τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη, δικαίωμά σας - δεν έχω πρόβλημα. Αλλά όχι “δεν καταλαβαίνω”. Νισάφι πια.
Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά αυτός ο διαχωρισμός δεν υφίσταται. Σε μας ηγεσία και βάση είναι ένα, έχουμε ενιαία αντίληψη κι ας γελάσει όποιος θέλει μ’ αυτό, αλλά είναι αλήθεια. Κι είναι αλήθεια εξ’ αιτίας της φύσης του ΚΚΕ ως επαναστατικού κόμματος νέου τύπου, που λειτουργεί με βάση το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό κτλ., δε θα το αναλύσω περαιτέρω, έχεις διαβάσει Λένιν, αν όχι δεν είναι δύσκολο, παντού θα βρεις τα βιβλία του. Τώρα άλλα κόμματα και σχηματισμοί που λειτουργούν με βάση τις αστικές αντιλήψεις περί εσωτερικής δημοκρατίας, με τάσεις κτλ., δε μ’ ενδιαφέρει τί κάνουν. Στο βαθμό που σ’ αυτούς υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στη βάση και την ηγεσία, το μόνο που έχω να πω είναι βάση, σταμάτα να κλαίγεσαι και απλά φύγε από κει, τί κάθεσαι και κάνεις. Και στην τελική δε βλέπω πως μπορεί να υπάρξει π.χ. συνεργασία ή κοινό μέτωπο ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπαίνουν στη μέση Τσίπρας, Αλαβάνος κτλ. Άρα, μακριά από μας και να λείπει το βύσσινο.