Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Κοίτα, δεν το βλέπω σαν ‘‘πολιτική καθαρότητα’’. Και γενικώς είμαι υπέρ κάποιων κινήσεων ‘‘ενότητας’’ και έχω συμμετάσχει (συμμετέχω) σε πολλές. Είτε αυτό λέγεται πρωτοβουλίες στο πανεπιστήμιο μαζί με ΑΡ.ΕΝ. και Ε.Α.ΑΚ., είτε πρωτοβουλίες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία μαζί με Ο.Κ.Δ.Ε. κλπ. κλπ. Δηλαδή δεν έχω κάποιο φοβερό κόλλημα. Και θυμάμαι ότι και στα 2 χρόνια πρώτα χρόνια είχα την εμμονή να ενημερώνω και την Π.Κ.Σ. για ό,τι ενωτικό ήταν να κάνουμε στο ΠΑ.ΜΑΚ., χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. :lol:

Anyway, το θέμα είναι ότι με κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορείς να βρεθείς μαζί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και γνώμη μου είναι ότι ιδίως σε κρίσιμες και σημαντικές περιστάσεις, εκεί ακριβώς φαίνονται τα όρια με ποιον μπορείς να συμπορευθείς και με ποιον όχι. Για μένα δεν είναι δευτερεύουσες αυτές οι διαφορές, είναι πάρα πολύ σημαντικές. Σε κάποιες περιπτώσεις όχι απλά δεν μπορείς να ‘‘τις βάλεις κάτω απ’ το χαλάκι’’, αλλά πρέπει αντιθέτως να συγκρουστείς μαζί τους. Να τις καταδείξεις. Όσο ‘‘αντιενωτικό’’ και να φαίνεται. Εξάλλου τι ένωση θα είναι αυτή, κούφια λόγια, να 'χαμε να λέγαμε. Ένωση, απλά για την ένωση δε μου λέει κάτι.

Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, τα γεννοφάσκια του ήταν… η Αυγή, πριν πάει στην Αμερική! :p:lol:

Κατά τα άλλα:

@Chrisp: Δεν ξέρω πως ορίζεις τον στόχο μου που λες πως δεν πετυχαίνω, αλλά μάλλον δεν είναι κάτι που σε αφορά άμεσα. Aπό όσο θυμάμαι δεν έχεις αμφισβητήσει τα εγκλήματα του Στάλιν ποτέ.

@Zougla: Δεν έχεις άδικο να μου τη λες για “τις μολότωφ” :stuck_out_tongue: όταν εδώ έχουμε τόσα σοβαρά θέματα στη σημερινή Ελλάδα. Απλά μιά και τα θέματα αυτά τέθηκαν τις τελευταίες μέρες και γράφτηκαν και κάτι σεντόνια, έκανα ένα ποστ που και σύντομο είναι για να μην με πολυσυζητάνε στο “too long didn’t read” thread :stuck_out_tongue: και πιστεύω πως δίνει έναυσμα σε όποιον θέλει να ψάξει και μόνος του κάποια ιστορικά γεγονότα αναζητώντας όσες περισσότερες πηγές μπορεί, ακόμα και τα λινκς του Ρισζοσπάστη που πόσταρε ο ρεντ ραμ. Είναι θαυμάσιο που παρ’ όλα μας τα προβλήματα στην Ελλάδα εξακολουθούμε να έχουμε αρκετή ελευθερία για να ψάχνουμε τόσες πολλές και αντιφατικές πηγές, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε χώρες όπου η χρήση του ίντερνετ περιορίζεται από κυβερνήσεις… :roll: Αυτό εκθέτει και χειρότερα όσους τελικά αποδεικνύεται πως αρνούνται αποδεδειγμένα γεγονότα.

@Red Rum:
To αναφέρω νομίζω κάπου στο ποστ μου πως το ΚΚΕ επιμένει να τα αρνείται όλα αυτά. Και για να μου απαντήσεις μου δίνεις λινκς που είναι όλα από τον Ρισζοσπάστη (το επίσημο “όργανο προπαγάνδας” του ΚΚΕ κατά δήλωση της Παπαρήγα).
Είναι σαν να γίνεται ο παρακάτω διάλογος:
-O Πλέυρης είναι αρνητής του ολοκαυτώματος
-Μα το ολοκάυτωμα ποτέ δεν έγινε, δες εδώ το βιβλίο του Πλέυρη! #-o

Παραδέχομαι πάντος αυτό που λες πως κάνω “μάυρη προπαγάνδα”

[SPOILER]… στο θρεντ Blues/Soul/Gospel/Funk :lol:[/SPOILER]

Koιτα Ζούγκλα, για μένα ο αγώνας έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι το αμιγώς πολιτικό και ακολουθουν το συνδικαλιστικό και το κοινωνικό. Στο δεύτερο και στο τρίτο προφανώς και θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών πολιτικών χώρων και προφανώς υπάρχει και έτσι πρέπει. Όταν δηλαδη εγω θα παρέμβω στον εργασιακό μου χώρο και θα διεκδικήσω κάποια πράγματα δεν θα το κάνω με την ιδιότητα του αναρχικου, θα το κάνω με την ιδιότητα του εργάτη. Και εκει ναι, θα συνεργαστω και με τον κνίτη και με τον συριζαιο και με τον δεξιο και με τον απολιτικο και με όλους. Και προφανώς θα το κάνω επειδη το συμφέρον μας ειναι κοινό. Αντίστοιχα το ίδιο θα γίνει και σε μια κινηση γειτονιας ή σε ένα αυτοοργανωμενο πάρκο ή χωρο στην πολη μου. Επίσης εκει δεν θα λάβω μέρος σαν αναρχικος αλλά σαν κοινωνικό ον και προφανώς θα συνεργαστω με τους γειτονες μου ανεξάρτητα απο τα πολιτικά τους πιστευω. Δεν είναι ζητημα συμβιβασμου, είναι ζητουμενο. Έτσι γινονται οι κοινωνικες ζυμώσεις.

Όσον αφορα όμως τον αμιγως πολιτικο σου αγωνα δηλαδη την προπαγάνδιση των ιδεών σου, ε, κάποιες συνεργασιες δεν μπορουν να γινουν. Δηλαδη με φαντάζεσαι να καθομαι να γραφω ενα κειμενο με τον κνιτη για τις εκλογες; :stuck_out_tongue: Θα σκοτωθουμε, δεν παίζει… Έχουμε άλλα πραγματα στο μυαλό μας, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το ζήτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης, πιστεύουμε σε άλλου τύπου δομές. Δεν χωράνε συνεργασίες σε αυτό το επίπεδο. Δεν ειναι σεχταριστικο, απλα υπάρχουν άλλες τάσεις μέσα στην κοινωνια. Ειναι λογικό. Στο μεταξύ όμως λαμβάνει χώρα και η προετοιμασια της κοινωνιας και αυτο γινεται σε γειτονιες και σε σωματεια. :slight_smile:

Εγώ απ’ την πλευρά μου θα πω δυο-τρεις κουβέντες για να τελειώνουμε σιγά-σιγά: τελικά με τον Λέπερ και τον Μάνσον συμφωνούμε στο να διαφωνούμε. =Ρ Πολύ σωστά αυτά που γράφουν (ειδικά ο Μάνσον) για τις προϋποθέσεις και τα διαφορετικά επίπεδα των συνεργασιών. Ζούγκλα, σ’ εκτιμώ πολύ σαν χρήστη αλλά ρε γαμώτο επανέρχεσαι ξανά και ξανά σ’ αυτό το ζήτημα της “ενότητας της αριστεράς” όταν έχουν γραφτεί τόσα και τόσα και τέλος πάντων λίγο πολύ έχει απαντηθεί. Για να επεκτείνω λίγο αυτό που γράφει πιο πάνω ο Λέπερ, υπάρχει και το ζήτημα του αν τελικά εμπιστεύεσαι εκείνον που σου τείνει “χείρα φιλίας”. Ε λοιπόν εγώ τον Συνασπισμό ας πούμε δεν τον εμπιστεύομαι. Γιατί; Γιατί πήγε να με διαλύσει σαν κόμμα δυο φορές, και το '68 και το ‘91, ενώ γενικά η εμπειρία μου από κάθε φορά που δοκίμασα αυτό το φρούτο της ενωμένης αριστεράς ήταν τουλάχιστον τραυματική. Δεν εμπιστεύομαι επίσης ιδιαίτερα ούτε το ΝΑΡ, που πάλι αυτοί που το φτιάξανε πήγαν να μου διαλύσουν τη νεολαία το ‘89, ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μια απ’ τις κύριες συνιστώσες της πριν από λίγα χρόνια στήριζε ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές. Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά η ουσία είναι ότι απ’ όλα τα κόμματα της λεγόμενης “αριστεράς” κανένα δε θέλει στην πραγματικότητα αυτήν την “μεγάλη ενωμένη αριστερά” (άλλο αν κάποια για λόγους εισοδισμού την επικαλούνται), κι αυτό είναι και σωστό, γιατί παντρειά με το ζόρι δε γίνεται κι ούτε χωράνε σε μια τόσο μεγάλη υπόθεση όπως η κοινωνική επανάσταση συμβιβασμοί και “δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χώρια”.

Τώρα για τα υπόλοιπα τερατώδη που γράφει (ξανά) ο Λέπερ θ’ απαντήσω, αλλά λέω να το κάνω σε άλλο τόπικ (οι ιδεολογικές συζητήσεις ταιριάζουν, νομίζω) και γενικά θα προέτρεπα και τους υπόλοιπους να προσθέσουν ό,τι άλλο θέλουν εκεί, ή αν δεν μπορούν να το θυμηθούν, τουλάχιστον ας μεταφερθούν τα ποστ από κάποιον μοντ, γιατί όντως πλέον μόνο “ειδήσεις από την Ελλάδα” δε θυμίζει το τόπικ.

Μεταφέρθηκε στο “Ιδεολογικές συζητήσεις”

[B]Μια απορία …[/B]

Το παραπάνω δεν είναι σε πλήρη αντίθεση , με την θέση που έχει εκφράσει η Παπαρήγα πριν από OΛΕΣ τις τελευταίες εκλογίκες αναμετρήσεις …: " ζητάμε και από άτομα που δεν είναι κομμουνιστές να μας στηρίξουν , για να έχει μεγαλύτερη στήριξη ο λαός την επομένη των εκλογών κλπ κλπ " … ?? … ( που για εμένα είναι πολύ πιο σωστή σαν θέση ) …

[B]Η θέση μου[/B]

Και έχοντας ως δεδομένο : [B]1.[/B] πως η κεντρική θέση του ΚΚΕ την παρούσα στιγμή ( από τις παραπάνω δηλώσεις ) , δεν είναι η επικράτηση του Κομμουνισμού στην Ελλάδα , αλλά η ισχυροποίηση της θέσης του λάου και η προστασία των δικαιωμάτων του … [B]2.[/B] πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που στήριξαν / στηρίζουν το κομμουνιστικό κόμμα , έχουν πολύ περισσότερα κοινά απ όσα νομίζεις με την υπόλοιπη αριστερά , και απλά ψήφισαν ΚΚΕ για να ενισχυθεί το αντικυβερνητικό μέτωπο … Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν ΚΚΕ και αριστερά , να συντονίσουν κοινό αγωνιστικό μέτωπο ( δεν εννοώ κοινοβουλευτική συνεργασία ) …

Αυτά .

Leper και Manson τηχ για τις απαντήσεις . Σε αυτό το πλαίσιο που το θέτετε και εσείς με ενδιαφέρει η ( όποια) ενότητα.

Γράκχε, ντάξει ο καθένας μας έχει τα κολλήματα του, δεδομένο αυτό :stuck_out_tongue: και εγώ όμως δεν εμπιστέυομαι το κκε ως ανένταχτος, γιατί με έχει πουλήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Όπως δεν εμπιστεύομαι και το ΣΥΡΡΙΖΑ ας πούμε. Αλλά δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι ηγεσίες. Για τον κόσμο της βάσης ενδιαφέρομαι και για αυτό συζητάω και μαζί σας.

Mule πλάκα έκανα για τις μολότοφ επειδή η κουβέντα πήγε αλλού. Τις απαντήσεις για το κκε θα τις πάρεις από τους αρμόδιους :stuck_out_tongue: Το ότι μας συγκρίνεις με την Κίνα και θεωρείς ότι είμαστε και θαυμάσια εδώ δεν το καταλαβαίνω. Για πικάρισμα στον γράκχο και στον ρεδ άντε να το καταλάβω(κάπως), αλλά ως εκεί…Γιατί στην πραγματικότητα , ζούμε σε μια χώρα όπου π.χ. αν είσαι μπάτσος μπορείς να εφορμήσεις με μηχανάκι σε πορεία , να χτυπήσεις σοβαρά κόσμο (περίπτωση Κουτσούμπου) και να μην πάθεις και τίποτα. Και δυστυχώς έχω πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα να σου δώσω.

Αυτά δεν είναι ενδείξεις δημοκρατίας. Το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας παραβιάζει το σύνταγμα ας πούμε δεν είναι καλή ένδειξη . Δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα να παρακάμπτω το τι συμβαίνει στη χώρα που ζω ,αναφέροντας παραδείγματα άλλων χωρών. Ζούμε στη χώρα του κουκουλονόμου, με τρομονόμο( αλήθεια τις φωτό των τρομοκρατών που καταζητούνται τις είδατε? ) , με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη χώρα όπου [B]όλοι [/B]ξέρουμε ότι οι κυβερνώντες και διάφορα λαμόγια μας έχουν κλέψει αλλά φυλακή δεν πάει κανείς και πάει λέγοντας. Όποιος αισθάνεται άνετα που ζει σε μια τέτοια χώρα, ας σηκώσει χεράκι. Εγώ τόση δημοκρατία και τόσο σοσιαλισμό ομολογώ ότι δεν αντέχω…

Απάντηση μόλις τώρα στις ιδεολογικές συζητήσεις.

Μμμμ, αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ζήτημα και σηκώνει πολύ κουβέντα, αυτό των ‘‘ταυτοτήτων’’. Κατά πόσο, δηλαδή, στον εργασιακό σου χώρο ή στη γειτονιά σου δε θα παρέμβεις ως αναρχικός/αριστερός/κλπ. αλλά σαν εργάτης/κάτοικος. Προσωπικά δεν μπορώ να πω έτσι εύκολα το ‘‘θα συνεργαστώ με τον κνίτη, το δεξιό, όλους’’ που λες εσύ. Ακόμα κι εκεί θα μπει το πολιτικό, αργά ή γρήγορα. Πώς θα συνεργαστείς με το γείτονα σου ο οποίος είναι αφεντικό π.χ.; Πώς θα συνεργαστείς με το συνάδελφο σου ο οποίος όταν γυρνάει σπίτι δέρνει τη γυναίκα του π.χ.; Θέτω ερωτήματα για συζήτηση απλά, οι απαντήσεις δεν είναι απλές.

Πάνω απο όλα πρέπει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετά να βάζεις την ιδεολογική ταυτότητα σου…
Διαφωνείς φίλε Leper Jesus?

To ξέρω πως έκανες πλάκα αλλά και εγώ πραγματικά νιώθω λίγο άσχημα να κάθομαι να συζητάω γεγονότα που συνέβησαν πριν από 70 και 80 χρόνια λες και δεν συμβαίνει τίποτα γύρω μας σήμερα που να επηρεάζει πιό άμεσα τις ζωές μας και να προσφέρεται για σχολιασμό…

Κατά τα άλλα, δεν προσπαθώ να αποδείξω πως ζούμε σε ένα πρότυπο δημοκρατίας γενικότερα. Σαφώς υπάρχουν θέματα με σοβαρότερο από όσα αναφέρεις την ατιμωρησία κυβερνώντων και λαμόγιων από όπου ξεκινούν και πολλά άλλα.
Αλλά παρ’ όλα αυτά διαθέτουμε ελευθερία λόγου και διακίνσης ιδεών σε ένα επίπεδο που με βάση τα παγκόσμια δεδομένα είναι υψηλότατο και δεν πρέπι να το απαξιώνουμε αυτό. Και δεν το γράφω για να πικάρω τα παιδιά που είναι ΚΚΕ, δεν είναι μόνο η Κίνα, η Κούβα και η Β. Κορέα που περιορίζουν το ίντερνετ. Και η Τουρκία μέχρι πρόσφατα απαγόρευε το youtube, oι περισσότερες αραβικές χώρες βάζουν περιορισμούς σε χιλιάδες sites, η Σιγκαπούρη μία χώρα που έχει μεν οικονομική ελευθερία αλλά σε επίπεδο άτομικών δικαιωμάτων είναι μία τυρρανία και πολλές άλλες.
Αυτό που έγραψα λοιπόν είναι πως αυτή την ελευθερία που έχουμε να μπαίνουμε σε όποιο site θέλουμε και να διαβάζουμε όποια βιβλία θέλουμε, καλό είναι να την αξιοποιούμε και να ψάχνουμε μόνοι μας για να διαμορφώσουμε άποψη (ειδικά για θέματα όπως η ιστορία). To παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς και ο Γράκχος πως στην Ελλάδα έχουμε αυτή την ελευθερία, όταν στην τελευταία του απάντηση προς εσένα στις “ιδεολογικές συζητήσεις” σου γράφει “έχεις διαβάσει Λένιν, αν όχι δεν είναι δύσκολο, παντού θα βρεις τα βιβλία του” :wink:

Ας μην κλαιγόμαστε για τα πάντα στην Ελλάδα. :wink:

Μα η ιδεολογική ταυτότητα σου δεν ορίζεται και από το τι κουμάσι ανθρώπου είσαι; Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Πώς να είσαι φίλος με ένα χρυσαυγίτη γείτονα σου π.χ.; Εγώ δε θα μπορούσα να τον ανεχτώ σε μία συνέλευση γειτονιάς π.χ.

Ας μιλάμε λίγο ρεαλιστικά, υπάρχει περίπτωση ένας χρυσαυτίτης (και δεν μιλάω για κλασσικό Έλληνα με ρατσιστικα αντανακλαστικά, μιλάω για χρυσαυγίτη) ή ένα αφεντικό να λάβει μέρος σε μια λαϊκή συνέλευση γειτονιάς; Δεν παίζει να γίνει ποτε κατι τέτοιο και αν γίνει, σύντομα θα τον ξεράσει η δομή αυτής της συνέλευσης. Γενικά, όταν μιλάμε για “κοινωνικά εγχειρήματα” πρέπει να ξερουμε για ποια ακριβως “κοινωνία” μιλάμε. Το αφεντικό εκ των πραγμάτων δεν ανήκει στην κοινωνια που θα την αφορουσε μια τέτοια πρωτοβουλία ενώ οι παρακρατικοι φασίστες δεν έχουν επίσης καμια μα καμια σχέση με έννοιες όπως συλλογικότητα και αυτοοργάνωση για να μπορουν να συνυπάρξουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Όσο για το φαινόμενο του “συνάδελφο σου ο οποίος όταν γυρνάει σπίτι δέρνει τη γυναίκα του” ναι, προφανώς και θα συνεργαστώ μαζί του χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε πως θα χαϊδέψω τα αυτιά του ουτε πως θα μείνω αμέτοχος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα αν τα αντιληφθώ. Ξέρουμε όμως πολύ καλά πως αυτά τα φαινόμενα έχουν αίτια βαθιά ριζωμένα μέσα στο σύστημα, είναι αμιγώς πολιτικά και επειδη απορρίπτω καθε “σωφρωνιστικό σύστημα” αυτου του συστηματος και δεν πρόκειται να καταφύγω ποτέ εκει για να λύσω ένα τέτοιο φαινόμενο, αυτο που προτάσω λοιπόν για την εξάλειψη τέτοιων ζητημάτων είναι η κοινωνική ζύμωση. Επαναλαμβάνω βέβαια πως αυτό δεν σημαίνει ουτε πως θα χαϊδέψω αυτιά, ουτε πως δεν θα εναντιωθω ΕΜΠΡΑΚΤΑ σε ενα τετοιο φαινόμενο.

Oh yes! :smiley: Κι όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά να είναι ο πιο δραστήριος, ο πιο ριζοσπαστικός, και ο μόνος που θέλει να κάνει πράγματα και με πολιτικές καταλήψεις. :lol: P.m., αν θες για περισσότερα, έτσι για να κάνουμε κουβέντα (by the way, σε κάτι τέτοιες φάσεις μου λείπει το chat), αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

Στα υπόλοιπα που λες καλά τα λες γενικά, αλλά θα πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτές που ανέφερα, που εκεί πρέπει να γίνει μία ‘‘επιλογή’’, αν θες, για το αν θα βάλεις μπροστά το καθαρά πολιτικό. Μάλλον καταλήγω στο ότι υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και αντιμετωπίζεις την καθεμιά με τις ιδιαιτερότητες της.

Aς δουμε ολοι μαζι αγκαλια το παρακατω βιντεο… Απο τις ομιλιες των Παπανδρεου (2009) και Σαμαρα (2010) στη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης:

Εκδοχες :

1. Ο Σαμαρας ζουλεψε τον Παπανδρεου και αντέγραψε λεξη-λεξη την ομιλια του δευτερου ενα χρονο πριν.

2. Το μερος είναι στοιχειωμενο, με αποτελεσμα ανεξηγητα καθε χρονο οι ομιλητες της αντιπολιτευσης στην ΔΕΘ να χρησιμοποιουν τον ιδιο λογο.

3. Λογος κονσερβα, γραμμενος απο τον ιδιο image-maker ή χειροτερα απο το ιδιο κεντρο εξουσιας.

Διαλεχτε και παρτε εκδοχη.

This is Democracy…

Τώρα αν του έχει φορέσει και τίποτα κέρατα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να μιλάς για πολιτικά (και μάλιστα “αμιγώς”) αίτια… :p:lol:

Πλάκα έχει…

Αλλά ευτυχώς όταν πας να ψηφίσεις σου δίνουν και άλλα ψηφοδέλτια, σωστά; :wink:

Σοβαρα τωρα, το γεγονος οτι ο λογος τους ειναι γραμμενος απο το ιδιο ατομο εχει απλα πλακα??

Πλάκα έχει το βίντεο που το δείχνει. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το ποιές είναι οι προσδοκίες σου από τον καθένα από τους δύο, για μένα και οι δύο ξοφλημένοι έιναι.

Πολιτικό θα είναι το κέρατο μόνο αν είσαι κνίτης και σου φάει τη γκόμενα ασφαλίτης :stuck_out_tongue:
Κατά τα άλλα το κέρατο νομίζω πως υπερβαίνει τα πολιτικά συστήματα . Παραδόξως μπορεί να το πεις και ενωτικό :lol:

Κατά τα άλλα

Βέβαιος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις ώριμες επιλογές των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σημείωσε ωστόσο ότι «από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα. Ανοίγει ένας κύκλος εξαιρετικά κρίσιμος για την οικονομία, για τη χώρα, για τις προοπτικές κάθε οικογένειας και κάθε επιχείρησης. Γι? αυτό χρειαζόμαστε ενότητα. Φυσικά χρειαζόμαστε κι ένα εθνικό σχέδιο που η Κυβέρνηση το συγκροτεί και το εφαρμόζει. Αλλά δεν αρκεί η Κυβέρνηση, δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. [B]Χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία, χρειαζόμαστε όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τους αναγκαίους εθνικούς στόχους που οφείλουμε να πετύχουμε[/B]».

άντε κάντε τη, τη ρημάδα την κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχω βάλει στοιχήματα γαμώ το [B]κέρατο [/B]μου :stuck_out_tongue:

Δηλώσεις Μιχαλολιάκου

" Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές , οι συνδυασμοί που στηρίζαμε πήραν περίπου 3.000 ψήφους και τώρα ξεπεράσαμε τις 10.000 πανελλαδικά . Ο λαός κατάλαβε ότι ο εθνικισμός προσφέρει απαντήσεις στα καίρια καθημερινά του προβλήματα .Το ζήτήμα των μεταναστών λύνεται αυθημερόν . “
[I]Για την στάση που θα κρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο : [/I] " O δυνατός γίνεται περισσότερο δυνατός όταν στέκεται μόνος του , όπως λέει και ο Νίτσε .”

Και ο Νίτσε , Χρυσαυγίτης ήτανε ? :stuck_out_tongue: