Ο Σάκης και ο Τάκης βρίσκονται να έχουν μετατεθεί σε ένα συνοριακό φυλάκιο την εποχή του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου.Εκεί λοιπόν καβάλα στα άλογά τους κάνουν περιπολίες και σφάζουν Σελτζούκους,Βούλγαρους,Οθωμανούς,Πέρσες,Κύκλωπες,Λωτοφάγους,Βελοσιράπτορες κτλ.Μια μέρα και ενώ έχουν κοντεύουν να τελειώσουν την περιπολία τους,παρατηρούν πως αρκετά χιλιόμετρα μακριά,σε κάτι λοφίσκους,ένα παράξενο πλάσμα έχει κάνει την εμφάνιση του.Η σιλουέτα του φαίνεται ανθρώπινη,έχει χέρια,πόδια κτλ και είναι πάνοπλος,σχεδόν κατάφρακτος,ενώ ταυτόχρονα κραδαίνει ένα σπαθί,όμως τα πόδια του είναι επιμηκυσμένα και του επιτρέπουν να κάνει τεράστια άλματα με συνέπεια στο πι και φι να χαθεί από τα μάτια τους.
Ο τρόμος έκανε τους δύο φίλους να χάσουν τη μιλιά τους για λίγα λεπτά,όμως αφού ανέκτησαν την ψυχραιμία τους το συζήτησαν για το τι θα αναφέρουν στους ανωτέρους τους.
-Πω ρε συ Τάκη,τι πλάσμα ήταν τούτο??
-Άσε,πιστεύω τελικά πως οι θρύλοι είναι αληθινοί.
-Δλδ τι εννοείς??
-Ε μα είναι λογικό…
[SPOILER]Είναι ο Σάκης και καθώς έχει φτάσει στο 2ο έτος των προπτυχιακών σπουδών του αποφασίζει,για πρώτη φορά,να πάρει μαζί του μέσα σε μία διάλεξη και τον φίλο του το Τάκη,που τόσο πολύ ήθελε να παρακολουθήσει μιας και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να σπουδάσει.
Πράγματι λοιπόν ο Σάκης παίρνει τον Τάκη και κατευθύνονται προς το Πανεπιστήμιο.
"Ασέ Τάκη σήμερα θα δεις πολύ ωραίο μάθημα να πούμε,έχουμε Πολιτική Φιλοσοφία,θα μας δώσει και κάτι εργασίες που είχαμε κάνει,θα είναι καταπληκτικά!"
Μπαίνουν λοιπόν μέσα στο αμφιθέατρο και μετά από το ακαδημαϊκό τέταρτο μπαίνει και ο καθηγητής.
Ο Τάκης βλέπει,με μεγάλη του έκπληξη,πως ο καθηγητής φορούσε μόνο άσπρα και πως είχε και έναν σκούφο στο κεφάλι!
-Πως είναι έτσι ντυμένος αυτός ρε 'συ Σάκη;
-Είναι νέος ρε στο Πανεπιστήμιο!
Όμως λίγο αργότερα ο Τάκης παρατηρεί και κάτι άλλο πολύ παράξενο.Ο ακαδημαϊκός και ενώ διάβαζε μέρος των εργασιών δυνατά προς τους φοιτητές του,άρχιζε και έβριζε λέγοντας διάφορα “Εργασία για τον Καντ είναι αυτή;;;;Εγώ την λέω σκατά σκύλου” “Άμα μου έφερνες αυτό το πράγμα στα σοβαρά για μελέτη στον Χομπς,θα στο έφερνα στην μάπα!” και άλλα τέτοια.
Αδυνατώντας να καταλάβει τι γινόταν εκεί ρωτά τον Σάκη
-Καλά ρε τι κάνει αυτός έτσι;
-Έλα ρε,αφού σου το είπα από την αρχή!
-Τι μου είπες ρε.Εδώ αυτός πετά τις εργασίες στον τοίχο και βρίζει!!
-Ε μα είναι λογικό…
-Πώς είναι λογικό;;Και ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο τύπος;
-Ε δεν βλέπεις…Είναι ο Λ-Εκτορας Μποτρίνι…
δικο μου , με τον καιρο θα επεξεργαστει και μπορει να γινει καλυτερο αλλα κλαιν
Κανονιζει ο Σακης με τον Τακη να πανε να κανουν μπανιο στη θαλασσα . Με το που φτανουν στην παραλια .Τι να δουν ; Ολες οι θεσεις παρκινγκ ηταν πιασμενες .Πεφτει σε απογνωση ο Τακης . Ο πιο ηρεμος Σακης τον καθησυχαζει και του λεει
Μη μασας ρε . Θα το βαλουμε το αμαξι μεσα στη θαλασσα .
Τι λες ρε τρελαθηκες ; Αντεχει το αμαξι στη θαλασσα ;