Transatlantic - The Whirlwind

Ευχαριστώ!

Πραγματικά έχει τόσες πολλές επιμέρους, μικρές φανταστικές στιγμές που θα μπορούσα να γράφω ακόμα.

Πέραν από τα μουσικά τους είδωλα τιμάνε και μεγάλες μορφές όπως ο boba fett και ο family guy. :lol:

Κοίτα και μόνο που το βάζεις δίπλα σε Livecrime και Live Scenes From New York λέει πολλά για μια σημερινή δουλειά!

μας μαμασες…και άλλα λεφτά(οχι ότι δεν θα το έπαιρνα)…θα μείνω ξεβράκωτος σε λίγο…

*ωραίος.8)

http://www.play.com/DVD/DVD/4-/17268662/Transatlantic-Whirld-Tour-2010/Product.html

42 ευρά!

Αν το βρω Βέλγιο ή Ολλανδία σε καλύτερη τιμή, που πολύ αμφιβάλλω, θα το πάρω από εκεί. Αλλιώς πατάω χωρίς σκέψη το BUY.:slight_smile:

Ισχύει ακόμα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παραγγελίες άνω των 30 ευρώ όμως;

Στο λαηβ στο τσιφτετελακι/ρουμπα του Mike στο is it really happening δε παιζουν κανα ΛΕΠΑ medley ε?:stuck_out_tongue:

Παντως την πρωτη φορα που το χα ακουσει εσκασα ενα χαμογελακι…:stuck_out_tongue:

Πότε ένιωσες τελευταία φορά ευγνωμοσύνη από τη μουσική που άκουσες; Πότε ένιωσες ότι θες να πεις ευχαριστώ στους ανθρώπους που τη συνέθεσαν, που την απέδωσαν και σου προσέφεραν τόσα πολλά; Πότε έχεις νιώσει τόση σιγουριά ότι αυτή η μουσική είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχεις ακούσει ποτέ και υπερβαίνει μουσικές με τις οποίες έχεις μεγαλώσει, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις ένα χρόνο που κυκλοφόρησε; Συγχωράτε με για το βαρύγδουπο των δηλώσεων, αλλά όλα αυτά τα αισθάνομαι για τους Transatlantic και το περσινό τους αριστούργημα “The Whirlwind”.

Το παλικάρι που έγραψε το άρθρο μου έφτιαξε τη διάθεση για καμιά βδομάδα.

Μέχρι να πάρω στα χέρια μου δηλαδή αυτή την κυκλοφορία και να χαθώ στον υπέροχο μουσικό της κόσμο.

Με έκανε με το κείμενο του, να νιώσω ακριβώς ότι ενιωσε εκείνος όταν έβλεπε το dvd.

Συγχαρητήρια στο συντάκτη λοιπόν, του οποίου τη χαρά απόλυτα συμμερίζομαι. Να ζούμε πάντα τέτοιες ωραίες στιγμές! Και βέβαια με τέτοιους καλλιτέχνες δεν θα λείψουν ποτέ αυτές8)

αυτός ο [B]Outshined [/B]τα φταίει όλα…:stuck_out_tongue:

εγώ μωρέ πάλι φταίω; :stuck_out_tongue:

να 'σαι καλά ρε amazing. ευχαριστώ.

να ένας ακόμα λόγος που είναι παλικάρια [U]εδώ[/U]

Γεια σου ρε Χρηστάρα - ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ “WHIRLWIND” ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ?

• επόμενη κίνηση πρέπει να είναι ένα ΤΡΙΠΛΟ ζωντανό για να μας τρελάνουν

• μεθεπόμενη να ΜΠΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ για νέα δουλειά, πριν χαθεί η μαγεία. τώρα που το έχουν.

πριν μήνεςςςςςς όλα αυτά.
θα χάσουμε το μυαλό μας με αυτούς τελικά.

και μπράβο, διότι ήσουν ο μόνος ελλάδα που έγραψε για το δίσκο αυτά που έπρεπε.

Πάντως, δεν έχετε παράπονο οι 2-3, άντε 5 που γουστάρετε Transatlantic.
Κριτικές, reports, συνεντεύξεις ! Τα πάντα. Οπαδιλίκι και όπως πρέπει!
Βασικά, είναι απλά καιρός για μερικούς να παίρνουν το feedback που αξίζουν βάση της ποιότητάς τους και όχι εξαιτίας άλλων, έμμεσων τρόπων.

Οι Transatlantic είναι από τα καλύτερα παραδείγματα (αν όχι το κορυφαίο) που έχει να επιδείξει το progressive rock τη δεκαετία και αυτό ίσχυε και πριν το Whirlwind. Η περιοδεία για το συγκεκριμένο, αποτέλεσε απλά μια ηχηρή δήλωση του παραπάνω. Από τις ασύλληπτες εκτελέσεις, την μεγάλη όρεξη που έδειξαν και τα sold out που έκαναν παντού, κάτι τέτοιο δείχνει. Προσωπικά, νομίζω ότι η συναυλία τους στο Μιλάνο, για την οποία διαβάσατε, ήταν από εκείνες, που όσα και να πείς, όσα και να περιγράψεις, πάντα φαντάζουν λίγα (όπως πχ με τους Shadow Gallery).

Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις τους και εννοείται επαναδραστηριοποίηση.
Σούπερ μπάντα που κινείται με γνώμονα την τέχνη και όχι τα εξώφυλλα. Σημαντικό πράγμα αυτό.

edit: Αν θα πρεπε να ξαναγράψω τώρα το review, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο αποθεωτικά πάντως! Γι’αυτό και έγινε η ασίστ στον Χρήστο, να τα πει και κείνος όπως έπρεπε γιατί μόνο μέσω wave και msn μπορούσε να εκφραστεί !

Πραγματικά, μερικές φορές ξεμένω κι από λόγια.

Μίλτο, το θυμάμαι ξεκάθαρα και σου λέω ότι το ίδιο λέει και ο Portnoy, πως θέλει να μπει άμεσα στο στούντιο με τους Transatlantic. Πιστεύω πως θα γίνει. Γενικά, πολλές φορές τα πράγματα που λες - τη δεδομένη στιγμή που γίνονται - είναι πράγματα τα οποία επαληθεύονται και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και αρκετό χρόνο μετά. Εγώ έχω το προνόμιο να λαμβάνω πολλές τέτοιες σκέψεις σου και δεν διστάζω συχνά να βασιστώ σε αυτές.

Από την άλλη Πάνο, εσύ έκανες το καθήκον σου και “μουλωχτά” (χεχε) σου καβάτζωσα το review του DVD, αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέω στην πρώτη παράγραφο. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι άνθρωποι που ακούνε πλέον και σέβονται τους Transatlantic εδω, αλλά όσοι γράφουν εδώ έχουν μια ειλικρινή εκτίμηση για την μπάντα και το “Whirlwind” συγκεκριμένα που δεν ορίζεται από το πόσο “hot” ή της μοδός είναι. Αν είναι ποτέ βέβαια αυτό δυνατόν όταν μιλάμε για τους Transatlantic…

Για εμένα αυτό είναι το καλώς εννοούμενο “οπαδιλίκι”. Μας αρέσει τόσο πολύ που το στηρίζουμε και θα το ξαναστηρίξουμε. Τα κείμενα και οι κουβέντες μας μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να το ακούσουν κάποιοι άνθρωποι και ένα ποσοστό από αυτούς να τους εκτιμήσει το ίδιο όπως και εμείς. Τι καλύτερο;

Τέλος, επειδή πολλά έχουμε “ακούσει”, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν ότι οι Transatlantic είναι καλύτερη μπάντα από κάποια άλλη, ή να επιδείξουμε ότι ακούμε prog.

Aλοίμονο γι’ αυτό ε. Απλά καλό είναι κάπου κάπου να ακούγεται κάτι και γιαυτή τη μουσική. Συνήθως το prog το ανακαλύπτεις, δεν έρχεται να σε βρει αυτό, δεν ακούγεται στα ραδιοφωνα δεν δεν…την τελευταία δεκαετία βέβαια υπήρξε μια κάποια στροφή λόγω των πολλών εξαιρετικών κυκλοφοριών (στη μουσική λέμε πολύ συχνά ότι τα πάντα κανουν κύκλους-ψιλοισχύει). Φυσικά δεν λέμε οι Transatlantic να γίνουν οι …U2, ούτε να έχουν την ίδια προβολή, κάτι τέτοιο πέρα από αδύνατο, είναι και μη θεμιτό imho. Aπλά κάπου κάπου να εκτίθεται αυτή η μουσική στο φως, ώστε κάποιος να έχει την ευκαιρία να την ανακαλύψει.

Αυτό που είναι αδικο στη μουσική βιομηχανία είναι η υπερβολική διαφορά ανάμεσα στους U2 και στους οποιουσδήποτε Transatlantic ας πούμε. Δηλαδή οι μεν να βγάζουν λεφτά για να ζήσουν και τα πεντασέγγονά τους κάνοντας περιοδείες συνέχεια χωρίς να υποβοηθούνται από ουσιαστικό νέο υλικό, και άλλοι που είναι στο καλλιτεχνικό τους ζενίθ, να φτάνουν πολλές φορές στο σημείο να τα παρατάνε (επειδή είναι και επάγγελμα αυτό, όποιος το ξεχνάει, είναι απλά άδικος). Κρίμα δεν είναι?

Δεν γίνεται λοιπόν καμιά πλύση εγκεφάλου…ίσως μια μικρή απονομή δικαιοσύνης σε έναν περίεργα κινούμενο κόσμο.

έντιτ: Όσο για το αν οι Transatlantic είναι καλύτεροι από μια άλλη μπάντα και τα λοιπά ε τα έχουμε πει αυτά πολλέεεες φορές. Αν θέλει κάποιος να κάνει συγκρίσεις, ας πάει καλύτερα στον ιππόδρομο να συγκρίνει άλογα, ποιο τρέχει γρηγορότερα κτλ. Στη μουσική, στο χώρο τους, οι Transatlantic ΝΙΩΘΟΥΜΕ ότι είναι ότι καλύτερο σε ποιότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή, χωρίς “καλύτεροι από τους τάδε” ή “χειρότεροι από τους δείνα”. Period.

εδώ μέσα ανοίγει η καρδιά σου…
και δεν το λέω ειρωνικά…

πάντως είναι γεγονός οτι όπως λέει και JoeBlack θα είχε ενδιαφέρον μια στούντιο κυκλοφορία σύντομα…
και όχι για να καλύψει την δικιά μας κάψα αλλά επειδή αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν αυτή τηγ φλόγα που έχουν οι μπάντες σε συγκεκριμένες περιόδους…
βέβαια πρέπει να το νιώθουν και αυτοί έτσι…οχι επειδή θα πιέσει ο κόσμος ή μια εταιρεία…

*[B]dyingfreedom [/B]ελπιζω να είμαστε πάνω από 2-3-5…είναι μεγάλο κρίμα να αναγνωριστούν μετά “θάνατο”…

Λίγο τσίμπι-τσίμπι η τιμή, κάτι για 42 ευρώ λέει το play…δεν λέω πρέπει να τα αξίζει τα λευτά του, αλλά πολλά μαζεύονται, και τι να πρωτοπάρεις+που να πρωτοπάς:? :slight_smile: :!:

Και εγώ με το που είδα την τιμή στο Play τρελάθηκα! 8O

ε πάρτε μόνο τα dvd ή τα cd…
και εγώ αυτό θα κάνω(δυστυχώς:( )

*μάλλον προς τα dvd με κόβω…

**επίσης βρήκα αυτο το pro shot dvd και θα το κατεβάσω…

[SPOILER]
[SIZE=“4”]High Voltage Festival - 2010-07-24/25 - London, UK (DVDfull pro-shot)[/SIZE]

01 - Intro
02 - Foreigner: Urgent
03 - Foreigner: Feels Like the First Time
04 - The Answer: Under the Sky
05 - Asia: I Believe
06 - Asia: Heat of the Moment
07 - Joe Bonamassa: Just Got Paid
08 - Focus: Hocus Pocus
09 - Magnum: All England’s Eyes
10 - UFO: Doctor Doctor
11 - Marillion: Neverland
[SIZE=“4”]12 - Transatlantic: Whirlwind[/SIZE]
13 - ELP: Touch And Go
14 - ELP: Rondo

εικονα:

μπόμπα λέμε.![/SPOILER]

Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα εγω αγορασα το διπλο dvd και ειναι απλα τελειο. Παιζουν εκπληκτικα και πως θα γινοταν διαφορετικα αλλωστε και οι ληψεις ειναι φοβερες. Εχει και πολυ ωραια (και μπολικο) πραγματα στo Documentary. Απο τα καλυτερα της χρονιας. Ασε που στο hivh voltage festival εχει και τη διασκευη Genesis με STEVE HACKETT και γινεται της μουρλης.

Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα εγω αγορασα το διπλο dvd και ειναι απλα τελειο. Παιζουν εκπληκτικα και πως θα γινοταν διαφορετικα αλλωστε και οι ληψεις ειναι φοβερες. Εχει και πολυ ωραια (και μπολικο) πραγματα στo Documentary. Απο τα καλυτερα της χρονιας. Ασε που στο high voltage festival εχει και τη διασκευη Genesis με STEVE HACKETT και γινεται της μουρλης.