Πραγματικά αυτό είναι καλύτερο, ώρες ώρες σκέφτομαι ότι δεν έχουμε καμία ανάγκη από πολλς.
Ρε μάγκες με τον όρο ‘‘EuroPower’’ στα 90’s όλοι μιλούσαμε για μπάντες του ήχου των Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian, Stratovarius, Rhapsody, Edguy, Labyrinth κλπ…
Για Running Wild, Grave Digger και Rage…HEAVY METAL και τέλος (βάλτε και την λέξη ‘‘Γερμανικό’’ μπροστά).
Αι σι, σχετικά μικρές οι διαφορές δηλαδή. Δεν ψηφίζω στο πολλ λοιπόν, μιας και αγνοούσα ότι όλα αυτά τα -υπεργαμάτα και λατρεμένα- εξ αμερικής προερχόμενα συγκροτήματα είναι power.
δηλαδη ρε πεντρακα ειναι ενα τοπικ για αμερικανικο VS ευρωπαικο power metal ετσι ? ωραια. ΓΙΑΤΙ να ειναι οι Metal Church power metal και οχι heavy, και να θεωρεις τους Running Wild heavy metal και οχι power ?? με ποια λογικη ? ειδικα για metal church ας πουμε, γιατι oi RW ειναι πολυ πολυ πιο μελωδικοι.
γενικα για μενα ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ! χρειαζονται, πως να το κανουμε! οχι για “διαχωρισμο” σε στρατοπεδα, αλλα για περιγραφη. μεταλ οι blind guardian, μεταλ και οι deicide. δεν πρεπει να μπουν κατω απο διαφορετικες ταμπελες ομως ? πρεπει, γιατι αλλιως θα γινει αχταρμας. μερικες ωστοσο ειναι τιγκα ηλιθιες. αυτο το “euro power” δηλαδη που αν θελεις την γνωμη μου καλλιεργηθηκε αρκετα και απο περιοδικα, ηταν επειδη εκει γυρω στο 98 με 2000 ηταν πολυ δημοφιλης το ρευμα των μελωδικων και χαζοχαρουμενων ενιοτε κλωνων των helloween. αλλα το “euro power” σαν ορισμος αφορα ευρωπαικα συγκροτηματα που επαιζαν power metal. ειναι γεωγραφικο χαρακτηριστικο. δεν ειναι χρονικο! απλα τοτε ηταν της μοδας και βγηκε παραπανω. αλλα δεν αφορα μονο εκεινον τον υπερ-μελωδικο χαζοχαρουμενο στυλ στη φαση των Heavenly και Skylark κλπ κλπ κλπ… [-X
συγνωμη, αλλα που να βαρας τον ποπο σου κατω, αυτο που λες δεν ισχυει. αν μονο αυτα εχεις ακουσει οκ, αλλα μην λες οτι μονο αυτα υπαρχουν, γιατι αυτα δεν ειναι ουτε καν η κορυφη του παγοβουνου που λεμε. αυτα ειναι το κοτσανι απο το κερασακι απο την τουρτα που εχουμε βαλει πανω στο παγοβουνο.
[B][SIZE=“5”]. . . . . . .[/SIZE][/B]
[SPOILER]
Κααααι ολες GAY. Με την εξαιρεση των Blind Guardian,Angra και τα 2 πρωτα Helloween (οπου το πρωτο αλμπουμ βεβαια ειναι σχεδον ατοφιο,δοξασμενο 80’s speed αλλα αυτο ειναι για αναλυση σε αλλο θρεντ) [/SPOILER]
Α. gay ειναι τα φρυδια σου.
Β. το τοπικ λεγεται “U.S. or EU power??” …ΠΟΥ κολλανε ρε ανθρωπα οι Angra ??? #-o
C. ασχετο, το ξερω, αλλα Angra [B][SIZE=“5”]<[/SIZE][/B] VIPER ! 8)
[B]Βρειτε τις διαφορες…[/B]
Private Joker καλα σου περιποιουνται το ποπουδακι καποιοι Mystic Prophecy, Paragon, Primal Fear, Running Wild και λοιποι Γερμαναραδες.
Γατακι που θελεις και αναλυση…
και 2 ευρωπαικα δειγματα, ετσι για την πορωση (γεια σου pumpkin αλανι) :
:!:http://www.youtube.com/watch?v=qWsw9a3hxP4&feature=relmfu
:!:http://www.youtube.com/watch?v=H8-ftzqpz_I&feature=related
Επίσης ερώτηση. Power οι Primal Fear?
Ενα για τον Τζοκερ κι ενα για τον Βιτριολη αντιστοιχα και δωρο μια κονκαρδα Λαρα Γκαρσια Ντανι.
Σε καποια κομματι εως και 100% χεβι αλλα γενικα εννοειται πως ναι.Και χεβι/παουερ να το πεις καλα ειμαστε απλα αν ειναι κατι,ε ειναι παουερ.
Τετοιου ειδους ρεφρεν οι Ακσεπτ σιγουρα δεν ειχαν.Δεν εννοω ισαξια,μη πεταχτει κανεις,ηχητικα το λεω.Ο σομν καλα το λεει και το χε πει και για το επικ αυτο.Αφαιρεστε ροκενρολ,προσθεστε μελωδια και βγαινει το παουερ.Οι συνεχομενες ενστασεις καταληγουν με μαθηματικη ακριβεια στο οτι ολα ειναι ροκ!
(αυτοπορωθηκα βραδιατικα)
Ρε παιδια, συγκεκριμενες ηχητικες και τεχνικες διαφορες υπαρχουν μεταξυ heavy και power, απορω γιατι μπερδευεστε και σκαλωνετε.
Aλλο παιξιμο κιθαρας στο power, με πιο γρηγορα riffs που δεν αφηνουν ‘‘αποστασεις’’ μεταξυ τους, περισσοτερους καλπασμους, πιο τεχνικα solos πανω στα riffs, περισσοτερα καταιγιστικα leads και γενικα προτιμουν οι power μπαντες να ρεουν τα κομματια τους παρα να τους δινουν groove ή rock’n’roll feeling.
Ομοιως και τα ντραμς, συνεχομενο παιξιμο, να δινουν το γρηγορο τεμπο.
Ε και φωνες που φτανουν στα ορια τους. Γιαυτο και πολλες μπαντες ειδικα απο Αμερικη, ενω δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγορες θεωρουνται power, γιατι τοσο το παιξιμο των οργανων οσο και οι τραγουδιστες δινουν εναν εξτρα ηλεκτρισμο ας πουμε.
Κατα τ’αλλα, κατι ποστ-τραγωδιες σαν τα παραπανω, αμα ασχοληθουν με τα χρονια παραπανω τα παιδια -μιας και προφανως δεν εχουν ακουσει απολυτως τιποτα- μετα θα τα βλεπουν και θα γελανε με τον εαυτο τους.
Μα δέν είπα οτι οι Metal Church είναι Power Metal…μου φαίνεται αστείο κάποιος να λέει τους Metal Church Power Metal όπως και τους Running Wild κλπ.
Εννοείται οτι κάθε χώρα έχει τα χαρακτηριστικά της, δηλαδή το Γερμανικό Heavy Metal είχε πάντα πιό ‘‘τραχύ’’ γρήγορο ήχο κλπ.
Εγώ όταν λέω US Power εννοώ Crimson Glory, Fates warning, Heir Apparent, Ηelstar, Vicious Rumors, Queensrych (old), Heir Apparent, Fifth Angel, Liege Lord, Jag Panzer κ.α.
Οι δύο όροι εκτός απο γεωγραφικό προσδιορισμό έχουν KAI ηχητικό.
Δηλαδή με την δικιά σου λογική οι Kamelot παίζουν US Power?..δεν νομίζω, και για τους Angra που είναι Βραζιλιάνοι λέγαμε οτι παίζουν europower.
Και εμένα πάντα μου άρεζε να μιλάω για ταμπέλες
Όντως σχεδόν όλες οι ταμπέλες καλλιεργήθηκαν απο τα περιοδικά…
Λοιπόν, αν και προσωπικά είμαι 100% υπέρ της μεταλλοκουβέντας στη βάση ταμπελών για να μη γίνεται τελείως random η όποια τέτοια κουβέντα, αυτή η ειδική ταμπελοκουβέντα περί heavy και power με διασκεδάζει αφάνταστα. Μου θυμίζει μια φορά που είχα μια κουβέντα περί power μ’ έναν καλό φίλο, μεταλλική εγκυκλοπαίδεια κατά τ’ άλλα, ο οποίος όμως στο συγκεκριμένο θέμα έπαιρνε θέση υπέρ Ευρώπης (τι να γίνει, κανείς δεν είναι τέλειος, χαρ χαρ), και όταν εν μέσω ανταλλαγής επιχειρημάτων έριξα στο τραπέζι το όνομα των Armored Saint το απέρριψε ακαριαία λέγοντας “μα τι μου λες τώρα, οι Armored Saint είναι heavy, όχι power!” Ανάλογα τώρα το επιχείρημα ότι οι Metal Church δεν είναι power αλλά heavy (ή ίσως speed, όπως είχα ακούσει παλιότερα) μου φαίνεται άκρως διασκεδαστικό. ΟΚ και πάλι μπορεί εγώ να είμαι ο περίεργος της υπόθεσης, αλλά ειδικά τον διαχωρισμό μεταξύ heavy και power δεν μπορεί να τον συλλάβει πλήρως το μυαλό μου. Φυσικά έχουν βάση τα επιχειρήματα του Night Sky και του pumpkin, αλλά για μένα οι διαφορές είναι επουσιώδεις, και ίσως το λέω αυτό επειδή θεωρώ ότι βρίσκονται κυρίως σε επίπεδο φόρμας και όχι περιεχομένου, βλέπε feeling. Εκεί είναι για μένα η ουσία, ότι μπορείς να επιχειρηματολογείς για 500 χρόνια για το γιατί οι Metal Church και οι Armored Saint δεν είναι power ενώ οι Vicious Rumors και οι Crimson Glory είναι, αλλά στο τέλος λογικά όλοι θα συμφωνήσουν ότι οι δύο τελευταίοι έχουν μεγαλύτερη σχέση με τους δύο πρώτους παρά με τους Helloween και τους Gamma Ray, και αυτό κάτι λέει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσωπικά χρησιμοποιούσα πάντα τον συνθετικό προσδιορισμό “heavy/power”, για να τελειώνουμε μ’ αυτά τα σκαλώματα.
εγω παντως το blessing in disguise [κι οχι μονο] power metal το λεω. γενικα, αν κατι ειναι αστειο – ειναι το να ταμπελωνεις μια μπαντα [που δεν ειναι οι εησηντηση] λες και υπαρχει σε αυτη συνοχη που δικαιολογει το ταμπελωμα. εγω στο awaken the guardian βρισκω power metal, technothrash, progressive metal και εναν σωρο αλλες ταμπελες. το ιδιο και σε αλλους δισκους. ειναι οι running wild η οι helloween του ξεκινηματος η ιδια μπαντα με αυτην του μη ξεκινηματος; το δυσλειτουργικο δεν ειναι οι ταμπελες καθαυτες αλλα το που τις κοτσαρεις. οταν προσπαθεις να την κοτσαρεις σε κατι με μεγαλο ευρος [οπως ειναι μια μπαντα με πολλους δισκους και σε διαφορετικες περιοδους] ενω η ταμπελα εχει σκοπο να καταδειξει λεπτους διαχωρισμους – λογικο ειναι να μη βγαζει νοημα.
Ο φίλος σου-εγκυκλοπαίδεια καλά σου είπε οτι οι Armored Saint είναι Heavy και όχι Power και ναι οι Metal Church παίζουν Speed/Heavy Metal. Αμα πείς σε αυτές τις μπάντες οτι παίζουν Power Metal θα γελάνε για πάντα.
I think you missed my point. Πέρα από τις “τεχνικές” περιγραφές, αμφιβάλλεις ότι όταν η κουβέντα πάει ΓΕΝΙΚΑ σ’ αυτό τον αμερικάνικο 80’s ήχο, αφορά σίγουρα και τους Metal Church, και τους Armored Saint;
Αυτό που λές είναι τελείως διαφορετικό…οχι δεν αμφιβάλλω…έτσι είναι…80’s Αμερικανικο Heavy Metal.
Επαναλαμβάνω, τελείως διαφορετικό αν κολλήσουμε στα τυπικά (ΟΧΙ στις ταμπέλες) και μας διαφύγει η ουσία.
έντιτ
Παρεπιπτόντως και σε σχέση μ’ αυτό που λέει ο somn από πάνω, εκεί που διαφέρουμε είναι ότι εγώ το όλο θέμα με τις ταμπέλες το αντιμετώπιζα αρκετά διαφορετικά - όχι σαν λεπτό διαχωρισμό ή όπως λέω εγώ “σινικό τείχος”, αλλά σαν γενικό διαχωρισμό για συνεννόηση που στη βάση του μπορούμε να βγάλουμε άκρη για το οτιδήποτε.
Εννοείται ρε φίλε αλλά με πάς αλλού, λατρεύω europower/uspower/speed/thrash/epic/αμερικάνικο/γερμανικο/nwobh…ολα Heavy Metal είναι, απλά βάζουμε ταμπέλες για να καταλαβαινόμαστε…δεν κράζω κάποιο είδος.
Μα αυτό λέω κι εγώ: για να καταλαβαινόμαστε τις βάζουμε τις ταμπέλες, όχι για να λέμε “όχι, όχι, δεν κολλάνε εδώ οι Metal Church/Armored Saint/Rage/Heaven’s Gate”, λες και αναφέρθηκαν στο άκυρο οι Cannibal Corpse ξέρω γω!