Καλως ή κακως πιστευω πως δεν προκειται να ξεπεραστει αυτο το ρεκορ για τα ελληνικα δεδομενα.Εκτος κ αν ερθει μια τοπ μπαντα,κ η σκηνη της εχει την ιδια διαμορφωση μ αυτη των U2.Δλδ 360μοιρες. Μονο ετσι…
Άντε ρε! Μωρέ μπράβο μας!
Και για να κλείσει οριστικά το ζήτημα με την αριθμητική αποτίμηση της συναυλίας των U2, το pollstar ανακοίνωσε τελικά και τα επίσημα boxscores των 100 πιο επιτυχημένων εισπρακτικά συναυλιών παγκοσμίως για το 2010. Η συναυλία των U2 λοιπόν στο Ο.Α.Κ.Α. βρίσκεται στην 34η θέση της λίστας με εισπράξεις 5,773,712 εκ. ευρώ (ή $7,321,356), έχοντας εξαντλήσει τα 82.662 διαθέσιμα εισιτήρια. Με άλλα λόγια καταχωρήθηκε από τους διοργανωτές ως sold-out συναυλία.
Έχεις δίκιο πως η διαμόρφωση της σκηνής με τις 360 μοίρες επηρεάζει σημαντικά τον τελικό αριθμό των διαθέσιμων εισητηρίων στις κερκίδες. Πάντως το ΟΑΚΑ ο Waters αν παίξει εκεί το καλοκαίρι το Wall εκτιμώ πως θα το ξεπουλήσει και αυτός, παρά την κρίση.
οντως το the Wall θα πουλησει πολλα εισητηρια αλλα ειναι λιγο δυσκολο να ξεπερασει αυτον τον αριθμο των U2…
το The Wall παιζεται σε κλειστα σταδια. οποτε μαλλον θα γινει στο κλειστο του ΟΑΚΑ
Το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο για αυτό το event έτσι κι αλλιώς.
Nαι,6 sold out σερί συναυλίες σε τόσες πόλεις,σε μία τόσο μαζική περιοδεία,όπου παίζει σχεδόν παντού με χαώδεις διαφορές σε σχέση με την νοοτροπία των U2…
[SPOILER]Στην Ελλάδα πάντως παίζει να ισχύει αυτό…
[SPOILER]Καλά όμως αν ήταν Pink Floyd ούτε το αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν θα μας χωρούσε
[/SPOILER]
[/SPOILER]
Θα δούμε τι θα γίνει και με Bon Jovi
Σε ποιες πόλεις έχει κάνει 6 σερί sold-out και σε τι χώρους παίζει; Όπως είπε και κάποιος σε προηγούμενο post, η περιοδεία γίνεται σε κλειστά. O2 στο Λονδίνο ας πούμε - 17 χιλιάδες χωράει. Και 6 sold-out να κάνει, είναιπερίπου 100 χιλιάδες κόσμος [B]στο Λονδίνο[/B], στην Ελλάδα να είσαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ λιγότερος αν τελικά έρθει ο Roger.
Και μπορεί να έχει χαώδεις διαφορές σε συγκεκριμένα θέματα, όμως έχει την εκπληκτική ομοιότητα ότι και οι δύο μαζεύουν πολύ χαρτί!
Μήπως επειδή τόσο χωράνε τα κλειστά που παίζει;
Δεν το πάω τώρα ρε 'συ σε θέμα ποιος την έχει μεγαλύτερη την δημοτικότητα,οι Pink Floyd φυσικά,αλλά είναι τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο.Σκέψου μόνο ότι αυτό που κάνουν οι U2 θεωρείται “παρέκκλιση” από τους Pink Floyd και τον Roger Waters φυσικά,και είναι κάτι που το είχαν κάνει,και τότε ο Waters με μία νοοτροπία πιο κοντά σε αυτήν του Μπόνο(εννοώ συναυλιακά πάντα!)το 1977 κιόλας,σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό από ότι σήμερα,αν μας επιτραπεί αυτού του είδους η αναλογία
Να δούμε,όμως ξαναλέω,τι θα γίνει και με Μπον Τζόβι.
[SPOILER]Ότι οι U2 στις 3 του Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ γαμούσαν και έδερναν το έχω γράψει;;;;;[/SPOILER]
ας ληξει εδω (σε αυτο το θρεντ) η ιστορια για τον Waters. για να το κλεισω θεωρω οτι και 4-5 συναυλιες να κανει στην Ελλαδα θα ειναι sold out.
Τωρα για τους U2 ας επαναλαβω ποσο γαματοι ηταν τοτε. βλεποντας τη σκηνη νομιζες οτι θα ξεχασεις τη μπαντα και θα χαζευεις το light show αλλα τελικα ο Bono και η παρεα του σε εβγαλε λαθος!
ρε Floydized εσυ τελικα εμεινες πιο πισω και σε εχασα? εμεις ειχαμε μπει και κυκλο…!!
Αν οι 4-5 συναυλίες είναι στο Gagarin ή στο Λυκαβηττό, ναι.
Κι εγώ ήμουν κύκλο με τεράστια μαγκιά. Μεγάλη συναυλία αυτή των U2, μεγάλη μπάντα. Τα έχουμε πει :p!
Καλά εντάξει,έχε υπόψιν σου γιατί μιλάμε και μετά ξανασυζητάμε.
Ρε Μιχάλη εγώ δεν μπήκα στο κύκλο,ήμουν ακριβώς απέξω,εκεί που ήταν και ο διάδρομος,στις 90 μοίρες φαντάσου,μπαμ ευθεία.
[SPOILER]Φυσικά με το φοβερό μου πράσινο πουκαμισάκι,που σε μία φάση το ανέμιζα για να μας δουν κάποιες,με αποτέλεσμα να κατεβαίνω στην Κρήτη τον Οκτώβριο και να μου λέει ένας άγνωστος “Καλά ρε εσύ ήσουν αυτός με το πράσινο πουκάμισο που το κουνούσε εκεί μπροστά;”#-o:lol:
[/SPOILER]
:hippy::hippy:\:D/:dance::afro:
Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε γιατί δεν έχω υπόψιν μου γιατί μιλάμε :(.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το billboard.biz :
When the doors open Sunday night for U2’s second show at Morumbi Stadium in Sao Paulo, Brazil, the band’s “360” tour will become the highest grossing tour in history.
In Sao Paulo, U2 “360” will pass the $558 million gross mark set by the Rolling Stones for their “Bigger Bang” tour of 2005-2007. And by the time it wraps in North America on July 30 at Magnetic Hill in Moncton, N.B., U2 will have shattered the record at about $700 million – and when all the numbers come in be recorded in Billboard Boxscore as the biggest trek ever. (The tour returns to North America May 21 in Denver.)
“360” will also have moved more than 7 million tickets to 110 shows, enough to capture the “highest attended tour ever” mantle, as well. The Stones are also the band to vacate that title, as their “Voodoo Lounge” tour of 1994-1995 had held the attendance record at 6.4 million tickets, according to Boxscore.
Μπορεί οι αριθμοί να έχουν σχετική αξία πάντοτε, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα των U2 (ειδικά όσον αφορά την συνολική προσέλευση). Πιστεύω πως ακόμη και αν πραγματωθεί τελικά η φημολογούμενη τελευταία περιοδεία των Rolling Stone, δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει αυτές τις επιδόσεις. Και δεν γνωρίζω κανένα από τα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας που μπορεί να διανοηθεί συναυλιακή περιοδεία με αντίστοιχη εμπορική επιτυχία σαν αυτή της 360. Ο χρόνος όμως θα είναι και εδώ ο ύστατος κριτής.
Θα χεστει στο ταλαρο ο Τριτος Κοσμος.
U2 - Athens 2010 Multicam Teaser
*πολύ καλή δουλειά
*κάπου εκει έξω υπάρχει το dvd του με τίτλο U2 - 2010-09-03 - Athens, Greece (DVDfull aud-shot)
Που μπορουμε να το κατεβασουμε ρε αδελφε;:-k