Σήμερα πήρα εισητήριο των 65 Ευρώ για Αρένα από το tickethouse στην Πανεπιστημίου!!(πριν 4 ώρες για την ακρίβεια)
Το εισητήριο το έκοψε από μπλοκάκι που ναι μεν δεν ήταν μεγάλο αλλά φάνηκε να είχε αρκετά ακόμη!
Όπως φαίνεται είχαν κρατήσει εισητήρια για να υπάρχουν λίγο καιρό πριν την συναυλία.
Το κάνει και το ticketmaster στην Αγγλία που πάντα ως δια μαγείας εμφανίζονται εξτρά εισητήρια λίγο καιρό πριν την συναυλία.
και στο κατω κατω(σορυ που το χοντραινω) για μενα παπαριες λεει ο Bono! συνεργαζοταν κανονικα με τον Bush και φανατικος υποστηρικτης του ειρηνιστη Obama(αυξησε τα στρατευματα στο Αφγανισταν, στηριζει ακαταπαυστα το Ισραηλ σε βαρος του Παλαιστινιακου λαου!) και τολμαει και μιλαει για ειρηνη και φιλανθρωπιες!!! ασε το αλλο που καταδικαζει συνεχως την πειρατεια! οχι οτι ειναι καλο για τους καλλιτεχνες αλλα αν εισαι μαγκας βγαλε cd τζαμπα στο ινερνετ οπως οι Radiohead(οχι οτι αυτοι ειναι ΟΙ επαναστατες αλλα κατι εκαναν)! αλλα ας μην τα θυμαμαι γιατι τσαντιζομαι! σας ευχαριστω που ακουσατε τον πονο μου!
Μα δεν συγκλονίζεται κανείς με τα πολιτικά μυνήματα του Bono, ούτε με το Bono!
Όλη η μπάντα που λέγεται U2 δημηιουργήθηκε την δεκαετία του ΄70 σε μια άκρως ταραγμένη περίοδο στην Ιρλανδία με νεκρούς και βόμβες σε καθημερινή βάση και άπειρα κοινωνικά προβλήματα που εμείς 30 και κάτω ποτέ δεν βιώσαμε στην Ελλάδα(για το μέλλον δεν ξέρω).Αυτοί μεγάλωσαν μέσα στις αναταραχές και το αίμα.
Με τα “πολιτικοποιημένα” τραγούδια τους έκαναν το αρχικό μπαμ που λέει και ο λαός και έγιναν γνωστοί.
Από εκεί και πέρα είναι μέρος του DNA τους,αυτοί είναι και επομένως το κάθε show τους είναι αναλόγως στημένο(δεν το βρίσκω κακό αυτό).Ακόμη και μετά από 34 χρόνια!
Δεν το κάνουν για να φιλοσοφήσουν,ούτε για να διδάξουν 18χρονα.Θα ήταν γελοίο να το έκαναν!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Ούτε εγώ είμαι φαν του Bono στο political κομμάτι!!(αν και το φιλανθρωπικό έργο είναι μεγάλο και μπράβο του)
Το ότι το Ελληνικό κοινό κατά 50-60% μπορεί να είναι άστα να πάνε στην συναυλία(σταρ,μπουζουκόβιοι και άλλοι) δεν σημαίνει ότι το show έπρεπε να είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!
Όσο για το Zoo tour ναι ήταν κορυφαίο,ε και;Το έζησα;Ήμουν εκεί;Όχι!
Εγώ ζω στο 2010!Τι να κάνουμε να διακτινιστούμε στο τότε;
Εκείνη την περίοδο υπήρχαν μπαντάρες σε όλα τα επίπεδα και τώρα τις ψάχνουμε με το σταγονόμετρο;Τι να κάνουμε;Να μουμουράμε και να μιζεριάζουμε;
ζούμε στο σήμερα κι όποιος θέλει να έχει και την παραμικρή σχέση με τη μουσική επιβάλλεται να δει το καλύτερο οπτικοακουστικό γεγονός στη χώρα πό το 1989 Pink Floyd με το γουρούνι τους στην Αθήνα τότε…
και ναι! υπάρχουν κι άνθρωποι που δείνουν καμιά 600? για να κατέβουν αθήνα και να τους δουν…
Mα έτσι κι αλλιώς είναι λίγο άκυρο να συγκρίνουμε μία συναυλία που θα την βιώσουμε με ένα dvd του’93.
Το 1993 υπήρχαν και τότε κάποιοι που απαξιώναν την εποχή εκείνη και έλεγαν για τα live των 80’s.Τώρα λέμε ότι έμεινε στην ιστορία εκείνο το τουρ.Τότε όμως δεν υπήρχε η ίδια οπτική.Τα χρόνια παίζουν τον ρόλο τους.
Με την ίδια λογική να μην ξαναδούμε Metallica αφού έπαιξαν πολύ καλά στο Μεξικο το 1993 απ’ότι φαίνεται στο DVD.
Δηλαδή επειδή οι χαζοβιόλες συμμαθήτριες σου θα πάνε U2 θα πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε?
Πρόσεξες πόσους φλούφληδες είχε στους AC/DC?
Με τη λογική σου θα έπρεπε να ακυρώσουμε τη πορεία τόσων χρόνων ενός συγκροτήματος γτ “έγινε mainstream” με τα δικά σου standard…
Επίσης θα έπρεπε να σταματήσω να ακούω U2 από το 97 γιατί τότε στη συναυλία πήγε κάθε καρυδιάς καρύδι.
Κακά τα ψέματα. Δεν με νοιάζει ποιός θα πάει σε μια συναυλία. Είναι ένα τεράστιο event και θα εμφανιστεί κόσμος και κοσμάκης που μπορεί να μην άκουσε ποτέ U2. Δεν κρίνω ένα καλλιτέχνη από το κόσμο που μαζεύει ούτε τον απορρίπτω αν γίνει ευρέως γνωστός. Αυτά είναι μικροκομπλεξισμοί (δεν σου κάνω προσωπική επίθεση) που πρέπει να τους αποφεύγουμε για το καλό της μουσικής μας παιδείας…
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιο γαμάτο από ένα νέο παιδί γιατί ακούω U2 από το 1987 ενώ αυτό ξεκίνησε να ακούει τώρα. Ίσα ίσα χαίρομαι γιατί υπάρχει ακόμη κόσμος που εκτιμά τη καλή μουσική.
Θυμάμαι ήμουν παιδί και έπαιζα όλο το Rattle and Hum σε ένα πάρτι και όλες οι μανάδες με έκραζαν… Σήμερα “όλοι” ακούνε U2… Ακόμη και εκείνες οι μανάδες.
Τέλος και όσον αφορά τον Bono, δεν περιμένω από έναν άνθρωπο να είναι επαναστάτης 30 χρόνια μετά και με τόσα εκατομύρια στον λογαριασμό του. Περιμένω να δω ένα show αντάξιο της ιστορίας των U2… και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί από τα βίντεο που έχω δει μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με ποιόν ήταν η “τελευταία πραγματικά μεγάλη περιοδεία”? Υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο στο προσωπικό γούστο?
Αυτά τα πράγματα είναι καθαρά υποκειμενικά. Εγώ τους λάτρεψα και στη POPmart tour (μεγαλειώδης περιοδεία, τους είχα δεί 2 φορές τότε) και ας μη ήταν τόσο “mainstream” το άλμπουμ…
To αφιέρωμα που έκανε το rocking το περίμενα να είναι λίγο καλύτερο.:-k
(Προσωπική μου άποψη)
Καταλαβαίνω την λογική του να γράψουμε και τα αρνητικά μιας μπάντας αλλά πιστεύω ότι ήταν υπερβολική η κριτική!Κριτική που δεν έγινε για ΚΑΜΙΑ άλλη μπάντα.
Θα έλεγα το αφιέρωμα περισσότερο δυσφημιστικό παρά θετικό.Το ξέρω πως δεν είστε υποχρεωμένοι να λέτε καλά λόγια και καλά κάνετε αλλά τώρα θα βρει πάτημα κάθε κατατρεγμένος-κολλημένος να εκφράσει το μίσος του.
Καμία μπάντα δεν είναι ή σούπερ ή χάλια ξεπουλημένη.Όλες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους!
Το να λέω π.χ. πολύ καλός ο τάδε και πετυχημένος αλλά είναι χοντρός και μαλάκας αυτό που μένει είναι το αρνητικό σχόλιο.
Σίγουρα θα πεις και τα αρνητικά αλλά το να λες ότι από το 1991 και μετά δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αξιόλογο είναι τραβηγμένο.#-o
Nαι ρε φίλε δεκτό!
Το έχω δει το άλλο αφιέρωμα.
Οι U2 είναι διχαστικοί κυρίως στην Ελλαδάρα!!!
Στο εξωτερικό ή τους ακούνε ή ΔΕΝ τους ακούνε.Στην Ελλάδα απλώς υπάρχει κομπλεξισμός για αυτά που δεν μας αρέσουν και βρίζουμε!
Αν δεις τώρα τα σχόλια που γράφονται στο facebook του rocking.gr σε κάνει να προβληματίζεσαι για το Ελληνικό κοινό.
Τα κοράκια είναι πάντα εκεί και περιμένουν,δως τους τροφή και παρτους την ψυχή.
Τσίρκο γράφει ο ένας,φλώροι λέει ο άλλος,ξεπουλημένοι λέει ο τρίτος.Συγκρότημα των managers λέει ένας άλλος που υπογράφει και ως maiden(εδώ γελάμε φωναχτά)
Τα σχόλια είναι επιπέδου 3ης Γυμνασίου αν και δεν έχει να κάνει αυτό με την ηλικία απαραίτητα.
Δεν φταίει το rocking για το κόσμο.Υπάρχει πολύ παθογένεια στην Ελληνική κοινωνία.Βγαίνουν να βρίσουν,να φτύσουν,να χλευάσουν απλά για να εκτονωθούν.
Οι U2 όταν έχουν κάνει πέρσι και φετος τόσα sold-out με 2 σερί sold-out μόνο στο Wembley με 92000 κόσμο την φορά έχουν αποδείξει τι είναι ακόμη και τώρα.Σίγουρα δεν είναι μόνο marketing!
Μα και εγώ δεν είμαι ο superfan.Μου αρέσουν πολύ αλλά δεν κόβω και τις φλέβες.
Απλώς μου την σπάει να τα έχουμε κάνει όλα ποδόσφαιρο και οπαδιλίκι με την κακή έννοια του όρου.Τι θα πει μίσος.Μισεί κάποιος κάτι που εμένα με συγκινεί για τον άλφα λη βήτα λόγο;Χωράει λογική στην μουσική;Γιατί για μουσική μιλάμε στο φινάλε. :band:
Πές τα αγόρι μου γιατί μου φαίνεται οτι τα εχουμε ψιλομπερδέψει λίγο!!!
Ο,τι θέλει λέει ο καθένας προκειμένου να μας αποδείξει οτι είναι αντιδραστικός και εναντίον του ‘‘και καλά’’!!Δεν καταλαβαίνω πραγματικά προς τι όλο αυτό το κτάξιμο αφου οι ίδιοι που τα λένε αυτά σε 2 βδομάδες θα είναι front row στο live.
Ναι οι συγκεκριμένοι,είτε μας αρέσει είτε όχι,το έχουν το έργο,ξέρουν πολύ καλά να κάνουν αυτό που κάνουν, και ναι είναι οι κορυφαίοι εν ζωη στον τομέα τους.Στην τελική όποιος δε γουστάρει μπορεί να να μην πάει στη συναυλία τους,γιατί sorry κιόλας που το χοντραίνω,απλά έχει καταντήσει αρκετά κουραστικό ο κάθε εικοσάχρονος να ‘‘βριζει’’ συνεχώς ένα συγκρότημα επειδή ειναι must να γουστάρουμε να μισούμε τους U2.Tώρα τα περί φιλαννθρωπίας του Bono εμένα δε με αφορούν καθόλου.Είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς ever και όσον αφορά στις άλλες δραστηριότητές του,πολύ απλά κλείνεις τα αυτιά σου ή αλλάζεις κανάλι.Γι’αυτό άλλωστε το τηλεκοντρόλ και το mouse είναι πολύ μεγάλες εφευρέσεις…
εγω ειμαι καπου στη μεση! προσπαθω να κρινω αντικειμενικα εναν καλλιτεχνη ασχετα αν μου αρεσει ή οχι! τρελεναομαι οταν ακουω τα War και Joshua Tree αλλα απο την αλλη πλεον οντως μιλαμε για U2 Α.Ε.! απλα υπαρχουν 2 τροποι που να κρινεις εναν καλλιτεχνη : απο τη μουσικη του και απο τη δραση του! και το αρθρο το διαφοροποιει ξεκαθαρα!
σορυ που κανω διπλοποσταρω αλλα δεν ειχα προλαβει το δικο σου ποστ! συμφωνω οτι δεν πρεπει να μισουμε μια μπαντα επειδη γινεται mainstream και επειδη την ακουνε και καγκουρες ξερωγω! (κατι παρομοιο γινεται και με Scorpions) αλλα απο την αλλη φανταζομαι μπορει ο καθενας να ασκησει κριτικη! παντα με επιχειρηματα!