U2 αθηνα 3/9/2010

Βεβαίως πάντα με επιχειρήματα θα κρίνουμε,αλλά όταν η κρτική πλησιάζει στα όρια της δυσφήμησης και δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στο αφιέρωμα,αντίθετα το βρήκα καλό,σκέφτεται κάποιος οτι γίνεται επειδή έτσι γουστάρουμε χωρίς να ξέρουμε τους λόγους.Ωραία,έγιναν U2 ΑΕ,ε και?Είναι οι μόνοι?Να αρχίσουμε να απαριθμούμε(π.χ placebo,οι οποίοι σε κάθε live παρακαλάνε τον κόσμο να πάει να αγοράσει το εκάστοτε νεο δίσκο τους?).Αυτά είναι αστεία πράγματα…Απλά μου φαίνεται λίγο αστείο να είσαι 22 ετών και να βρίζεις κάτι επειδή κάπου το άκουσες,τη στιγμή που το κάτι που βρίζεις όταν ξεκίνησε εσύ δεν ήσουν ούτε καν ιδέα…Και λίγο σεβασμός δε βλάπτει…:-k

Δυστυχώς όταν έρχεται επιτέλους ένα οποιοδήποτε μεγάλο συγκρότημα για συναυλία στην Ελλάδα τότε για κάποιο περίεργο λόγο απαξιώνεται αυτομάτως από τους “ειδήμονες”!!

Κάποιοι λέγοντας σιχαίνομαι τους U2 πουλάνε συγκεκριμένο non-mainstream image (και καλά εγώ ακούω πιο ψαγμένα πράγματα) ενώ κάποιοι άλλοι ξαφνικά γίνονται fan για να είναι cool στους μπουζουκοφίλους τους.Ελλάδα forever.Όλα για την εικόνα.
Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα σοβαρό σχόλιο από έναν επικριτή των U2 που να αφορά την μουσική,τον στίχο ή τα ίδια τα τραγούδια.Ούτε ένα!!Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ. Όσο για φιλανθρωπικό έργο μπράβο σε όποιον το κάνει και ας είναι και με κίνητρο την αυτοπροβολή.

προφανως και δεν ειναι οι μονοι! παντα ομως κρινω κατι που δεν μου αρεσει ή με ενοχλει σε μια μπαντα ειτε μουσικα ειτα απο συμπεριφορα/αποψεις/ενεργειες! συμφωνω σε γενικες γραμμες με αυτα που λες! ο σεβασμος στον οποιονδηποτε καλλιτεχνη πανω απο ολα!

και ναι! θα παω στους U2! και θα επιδιωξω να ειμαι και καγκελο! και ας μου σπαει τα νευρα ο Bono! και ας μην ειμαι Ο Fan τους! θα παω γιατι μου αρεσει η μουσικη τους και τη θαυμαζω! αλλα για τη μουσικη τους!

Ακριβώς.και αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που συναυλιακά δε παμε ποτέ μπροστά.Και τι να βρουνε να πούνε ρε συ για τις συνθέσεις ή για τους στίχους??Είναι ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας στο φινάλε…

Ζούμε στην χώρα που το playlist των δύο mainstream μουσικών καναλιών παίζει συνεχώς lady gaga,justin bieber,stavento,vegas,onirama,ρουβά,χατζηγιάννη,ρουμανομπιτάκια και τραγούδια τραγουδιστών από reality και talent show.Τα ραδιόφωνα με εξαίρεση 4-5 σταθμούς είναι μια από τα ίδια.

Μέσα σε αυτό το μουσικό περιβάλλον μεγαλώνει η μεγαλύτερη μερίδα των παιδιών αλλά και μεγαλύτεροι και διαμορφώνουν άποψη.Τι να κάνουμε τόσο νιώθουν αυτά κάθονται και γράφουν μετά στο Internet!![-X

Μα αγαπητέ μου και εγώ για τη μουσική τους τους θαυμάζω,ούτε για τις φιλανθρωπίες τους ούτε για την τεράστια προσωπικότητά τους…Απλά δεν έιδαμε ούτε ένα επικριτικό σχόλιο για τις συνθέσεις τους,παρά μόνο o Bono μπήξε o Βονο δείξε.Νομίζω οτι οι U2 είναι μουσικό συγκρότημα τα τελευταία 34 χρόνια και όχι σύλλογος εράνων.Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει το φιλανθρωπικό τους έργο δεν απασχολεί κανέναν…Απλά έχω την αίσθηση οτι αν δεν ασχολουνταν με αυτά ο Bono πάλι κάτι άλλο θα έβρισκαν οι ξερόλες να του προσάψουν…

να αλλαξω λιγο το κλιμα με μερικες ερωτησεις!

1ον : οι πορτες ανοιγουν 5.30 ετσι? τι ωρα σκεφτεστε να πατε?
2ον : τι ωρα βγαινω οι Snow Patrol?
3ον : ο ηλεκτρικος φτανει μεχρι νερατιζωτισσα?

αυτα!:slight_smile:

Για τα δύο πρώτα θα σου απαντήσω,στο τρίτο δεν ξέρω μιας και δε μένω Αθήνα.

Οι πόρτες όντως ανοίγουν 5.30 το απόγευμα.προσωπικά με την παρέα που έχω κανονίσει επειδή είναι λίγο πολύ όλοι στο ίδιο μήκος κύματος πόρωσης,μάλλον λέμε να πάμε από πολύ νωρίς,υπολογίζω γύρω στις 9 το πρωί…8O8O

Οι Snow Patrol μάλλον θα ανεβούν κατά τις 8 το βράδυ για μία ώρα και μάλλον θα υπάρχει ένα μισάωρο περίπου ανάμεσα στους Snow Patrol και τους Ιρλανδούς…Συνήθως έτσι γίνεται.

εγω υπολογιζα κατα τις 12 να παω αλλα με εβαλες σε σκεψεις να παω νωριτερα…αντε πλησιαζουν οι μερες 13 και σημερα!

ας βοηθησει καποιος Αθηναιος για τη συγκοινωνια

O ηλεκτρικός αυτή την στιγμή πηγαίνει Νερατζιώτισα.Τώρα τι θα κάνει τότε; :papas:

Εμείς θα πάμε μετά τις 5:30,γιατί είναι εργάσιμη και δεν νομίζω οι άλλοι να έρθουν τόσο νωρίς!Μέχρι τις 7-7:30 πιστεύω θα έχουμε πάει.

μοναστηράκι-αττική δεν έχει τρένο. κατά τα άλλα, λειτουργεί κανονικά

Παντως ειναι μεγαλη ξεφτιλα να μη γινει sold out σ’αυτη τη συναυλια, ενω εγιναν 2 σερι συναυλιες στο Horsens στη Δανια που ειναι μια πολη 60000 κατοικων!!!
Γι’αυτο βλεπουμε μεγαλα συγκροτηματα με το σταγονομετρο.

Χαιρετισματα απο τη μπουζουκουπολη.
13 και σημερα εμειναν!!!

ναι ρε γαμω το Δια μου!!! αυτο λεω και εγω! αλλα νταξ…δεν μπορεις πλεον να υποχρεωσεις εναν Ελληνα να παει σε μια συναυλια που το φθηνοτερο εισιτηριο ειναι 65?(με εξαιρεση κατι λιγα εισιτηρια στα 35?)!! ειναι ακριβα για τα δεδομενα της Ελλαδας εχοντας υποψιν και το ΔΝΤ! στο χερι της Didi ηταν να κανει sold out για μενα!

Πάντως για να μην υπερβάλλουμε αναφορικά με την προπώληση των εισητηρίων για την συναυλία της Αθήνας, ας αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και σε πολύ μεγαλύτερες αγορές από την Ελλάδα όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία οι U2 δυσκολεύονται να επιτύχουν το sold-out. Ενδεικτικό πως τόσο στην συναυλία της Φρανκφούρτης, όσο και σε αυτή του Αννόβερο υπήρχαν διαθέσιμα εισητήρια όλων των κατηγοριών ανήμερα των συναυλιών. Και αυτό δεν νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με τις ακριβές τιμές, όσο με τον αριθμό των διαθέσιμων εισητηρίων που τους επιτρέπει η νέα σκηνική δομή.Κάτι αντίστοιχο νομίζω συμβαίνει και για την συναυλία της Αθήνας. Με εξαντλημένα τα φτηνά εισητήρια για τις κερκίδες και τα εισητήρια για την αρένα, με μεμονωμένα εισητήρια διαθέσιμα για τις κατηγορίες των 71 και 110 ευρώ, και με πολλαπλά εισητήρια διαθέσιμα μόνο για τις κατηγορίες των 180 ευρώ και των VIP, νομίζω πως έχουν πουληθεί πάνω απο 70-75.000 εισητήρια. Ένα νούμερο που θα τους εξασφάλιζε άνετα ένα sold-out σε μία παραδοσιακή σκηνική δομή.

συμφωνώ απόλυτα με αυτό… πιστεύω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μαζέψει κάποιος στην ελλάδα ( και όχι μόνο στην ελλάδα ) 90.000 κόσμο…
για μένα το θέμα είναι να μην φαίνονται μεγάλα κενά στο στάδιο… αν είναι 70-75χ άτομα μια χαρά θα είμαστε… και αν είναι και λίγο μεγαλύτερο το νούμερο ακόμα καλύτερα για να σπάσουμε και το ρεκόρ που έγινε στη μαντόνα :smiley:
αλήθεια ξέρει κανένας ποιο είναι το νούμερο της προπώλησης μεχρι τώρα?

Πάντως δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να κάνουν sold-out 2 σερί βραδιές στο Wembley με 92000 κόσμο κάθε βράδυ και να σπάσουν το ρεκόρ όλων των εποχών στο wembley!Μάλιστα το φτηνότερο εισητήριο ήταν στις 85 λίρες=100 ευρώ περίπου και support από πολύ κατώτερη μπάντα σε σχέση με τους Snow Patrol που θα έχουμε εδώ!

(Αυτό για κάποιους λίγους που τους λένε υπερεκτιμημένους και θεωρούν ότι μπάντες που δεν πουλάνε εισητήρια και ακυρώνονται συναυλίες τους είναι αδικημένες)

Παρόλ’αυτά υπήρχαν κάποια μικρά κενά καθώς η σκηνή δεν μπλοκάρει κανένα κομμάτι του γηπέδου,οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να βλέπεις παντού κόσμο.(αν και είχε πολύ κόσμο και από πίσω τους)

Χθες αγόρασα εισητήριο για ένα φίλο από tickethouse με αριθμό 50260 για αρένα.Την προηγούμενη μέρα είχε πάρει κάποιος με αριθμό 49800κάτι.Άρα σε λιγότερη από μία μέρα έφυγαν 300 εισητήρια.Αν υπολογίσουμε την διαφορετική αρίθμηση στις κερκίδες ίσως φτάσει τις 70000.Το sold-out είναι χλωμό έως αδύνατο!

Παιδιά καινούριος εδώ, πολύ καλό το φόρουμ και γενικά η δουλειά στο site. Θα είμαι και εγώ στη συναυλία και έχω να κάνω μια δύο ερωτήσεις. Πρώτον επειδή δεν παίζει αμάξι και θα μένω Πειραιά αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει να μου προτείνει έναν τρόπο επιστροφής μετά τη συναυλία (μετρό και τέτοια θα λειτουργούν;;). Επίσης πήρα το εισιτήριο προχθές μέσω tickethouse.gr στην κατηγορία των 71 ευρώ και όταν τα πήρε στα χέρια του ένας φίλος γράφουν πάνω arena ενώ στο σχεδιάγραμμα τα 71άρια αντιστοιχούν σε εξέδρα… Μήπως ξέρει κανείς κάτι;

Καλώς ήρθες!
λοιπόν από πειραιά η καλύτερη λύση για μεταφορά είναι ο ηλεκτρικός… 0:45λεπτά περίπου μέχρι το σταθμό ειρήνη που είναι το οακα… τώρα παίζει να κάνουν τίποτα έργα αλλά θα υπάρχουν λεωφορεία που θα σε μεταφέρουν στους κλειστούς σταθμούς… όσο για την επιστροφή θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός απλά θα γίνεται λίγο πανικός…

για τα εισιτήρια τώρα μάλλον έγινε λάθος στην παραγγελία γιατί στα 71? είναι και τα εισιτήρια της αρένας αλλά και κάποια εισιτήρια στην κερκίδα…

Τα 2 setlists απο Ελσινκι… 25/8 Μοσχα, 30/8 Βιεννη εμειναν και μετα Αθηνα

[SPOILER]20/8/2010

1. Intro: Return Of The Stingray Guitar
  2. Beautiful Day
  3. New Year’s Day
  4. Get On Your Boots
  5. Magnificent
  6. Mysterious Ways
  7. Elevation
  8. Until The End Of The World
  9. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
  10. North Star
  11. Glastonbury
  12. In A Little While
  13. Miss Sarajevo
  14. City Of Blinding Lights
  15. Vertigo
  16. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
  17. Sunday Bloody Sunday
  18. MLK
  19. Walk On
  20. One
  21. Where The Streets Have No Name
  22. Ultra Violet (Light My Way)
  23. With Or Without You
  24. Moment of Surrender

Ξαναπαιχτηκε το Ultra Violet (στην θεση του Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me) και το καινουριο/ακυκλοφορητο North Star

21/08/2010

1. Intro: Return Of The Stingray Guitar
  2. Beautiful Day
  3. I Will Follow
  4. Get On Your Boots
  5. Magnificent
  6. Mysterious Ways
  7. No Line On The Horizon
  8. Elevation
  9. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
  10. Every Breaking Wave
  11. Glastonbury
  12. In A Little While
  13. Miss Sarajevo
  14. City Of Blinding Lights
  15. Vertigo
  16. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
  17. Pride
  18. MLK
  19. Walk On
  20. One
  21. Where The Streets Have No Name
  22. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
  23. With Or Without You
  24. Moment Of Surrender

1η εμφανιση του I Will Follow στην 360 Tour (στην θεση του New Year’s Day), νεο ακυκλοφορητο (Every Breaking Wave). No Line On The Horizon στην θεση του Until The End Of The World. Pride στην θεση του Sunday Bloody Sunday

Για Αθηνα θεωρω πως το ιδανικο setlist θα ειναι κατι σαν αυτο των δυο γερμανικων συναυλιων παντως[/SPOILER]

οτι κ να λεμε , ολοι μας θα θελαμε να ειμαστε στη θεση του μπονο

@billiejoe μιλας σωστα , αλλα επετρεψε μου να αναπολω τους u2 της 5ετιας 87-92

που εγραφαν δισκαρες
που εκαναν απιστευτα live
που ηταν πρωτα ΡΟΚ μπαντα κ μετα επικοινωνιακο φαινομενο

οχι τπτ αλλο , αλλα αν συμφωνω σε κατι στο αρθρο για τους u2 (και εδω ειναι ολο το ζουμι κ κλεινουμε τις οποιες φιλικες διαμαχες) ειναι το οτι

οι u2 εχουν να βγαλουν πραγματικα ΓΑΜΙΣΤΕΡΟ αλμπουμ απο το 1991.

Οποιος δεν το βλεπει/καταλαβαινει ειτε ειναι κουφος ειτε ειναι γραφικο φανμπου.

Καλα να περασετε οσοι πατε , χιλιες φορες στην τελικη να ερχονται οι u2 απο κατι παπαριες τυπου rihanna

Αυτα.