Δύο συνεχόμενες βραδιές στο ίδιο μέρος έχουν πάντα εκπλήξεις στο setlist αλλά νομίζω ότι 20-22 από τα 25 τραγούδια που παίζουν λίγο πολύ είναι σταθερά και τα άλλα πάλι είναι αρκετά στάνταρ… Το σημερινό setlist ήταν πάντως το πιο αλλαγμένο από τα προηγούμενα μέχρι τώρα… Μετά τις συναυλίες σε Μόσχα και Αυστρία που είναι μονές όπως και σε μας θα έχουμε καλύτερη εικόνα πιστεύω.
Mιας και εισαι ψυχακιας με “Zoo TV” παρε τυπικο setlist απο το πρωτο leg το 1992
1. Zoo Station
2. The Fly
3. Even Better Than The Real Thing
4. Mysterious Ways
5. One
6. Until The End Of The World
7. Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
8. Tryin’ To Throw Your Arms Around The World
9. Angel Of Harlem
10. Satellite Of Love
11. Bad / All I Want Is You (snippet)
12. Bullet The Blue Sky
13. Running To Stand Still
14. Where The Streets Have No Name
15. Pride (In The Name Of Love)
16. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
17. Desire
18. Ultra Violet (Light My Way)
19. With Or Without You
20. Love Is Blindness
10/12 Achtung Baby, λειπουν So Cruel (εχει παιχτει λιγες φορες) και Acrobat που δεν εχει παιχτει ποτε
Τα πρωτα legs ηταν και τα καλυτερα, μετα κυκλοφορησε και το Zooropa που κακο δεν ηταν (ανισο βασικα) αλλα δεν συγκρινεται με το προηγουμενο επος, και τα τραγουδια του εφαγαν θεσεις απο του Achtung Baby στα lives
μιλας με ανθρωπο που εχει κατεβασει πολλα bootlegs απο τοτε…οντως ειναι τεραστια αρρωστια αυτο το σετλιστ
καλα αμα παιζαν κ το so cruel…θανατος
η μαγκια της τοτε τουρ ειναι πως live τα κομματια του achtung ακουγονταν 50% καλυτερα αποτι στις studio εκτελεσεις
δεν ξερω γιατι αλλα μετα το achtung ακουγεται ‘αργο’ στην studio εκτελεση
το εχεις παθει κ εσυ αυτο ?
δυστυχως γεννηθηκαμε μια 10ετια αργοτερα (κ σε λαθος χωρα)
τι live εχουμε χασει…
Σε ολες τις περιοδειες βασικα ισχυει αυτο, τα τραγουδια να ακουγονται live καλυτερα απο το studio πλην καποιων εξαιρεσεων (το ομωνυμο The Unforgettable Fire π.χ.).
Πιο τρανταχτο παραδειγμα ειναι το Please που στο Pop δεν σου βγαζει κατι σπουδαιο, αλλα live ειναι συγκλονιστικο
Το Achtung Baby χρειαζεται ενα remastered επειγοντως, το οποιο εχει δρομολογηθει συμφωνα με τις φημες για το 2011 (20 χρονια μετα κ ετσι)
εγω πεθαινω κ με το bad live…
οσον αφορα το ab remaster μακαρι αν κ δεν μπορω να φαναστω ποσο μπορουν να βελτιωσουν τον ηδη υπαρχων ηχο
ευτυχως εχω βρει το 2-cd που δωσανε στο funclub τους (με την audio αποδοση του dvd στο sydney ) και εχω μια πραγματικα καλη συναυλια απο εκεινη την περιοδο
αν το θες σφυρα κ κατι θα γινει
Αν δεν προλάβεις τον ηλεκτρικό μετά τη συναυλία, υπάρχει και το λεωφορείο X14 που σε πάει απο το ΟΑΚΑ-> Σύνταγμα, και μετά μπορείς να πάρεις το 040 για Πειραιά απο Σύνταγμα. Αυτά λειτουργούν μέρα-νύχτα…
Σύμφωνα με τη συλλογιστική σου συνεπώς τόσο ο σπουδαιότερος σχολιαστής των τραγουδιών των U2,ο Bill Graham, που θεωρεί το Zooropa ως τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας τους, όσο και ένας από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικοκριτικούς, ο Μάρκος Φράγκος, που τον Μάρτιο του 1997 εκθείαζε μέσα από το ΠΟΠ & ΡΟΚ το Pop βαθμολογώντας το με 8.5/10, είτε είναι κουφοί, είτε γραφικά φανμπόυ. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα άποψη.
βλεπω εχεις δικη σου αποψη.ευγε.
επετρεψε μου να θεωρω το υποκειμενικο μου κριτηριο ανωτερο πολλων , ειδικων και μη.
επισης , επειδη δεν ειμαι κανας πιτσιρικας , οταν βγηκε το pop , ο εκδοτης του περιοδικου (ο θεος γιαννης πετριδης) τυχαινε να τρεχει την virgin στην οποια ανηκε η island records στην οποια ανηκαν οι u2.
just saying.
επισης γαμω τα παιδια ο μαρκος φραγκος (αν κ πολυ ‘ποπ’ σε ακουσματα για τα γουστα μου) αλλα δεν ειναι καποιος που κατσω σουζα
αλλα οπως ειπα
ενα καλο της πνευματικης εξελιξης ειναι οτι ακους τον ιδιο σου τον εαυτο και οχι τους ‘ειδικους’
ευχομαι και σε σενα να συμβει αυτη η εξελιξη.
αν εσενα τωρα σου αρεσει το ζοοροπα πιο πολυ απο το achtung
γουστα ειναι αυτα
εδω τοσος κοσμος θεωρει δισκαρα το νεο των maiden…
αν δεν σε καλυψα , εδω ειμαστε να τα λεμε.
ps : 8,5 το ποπ ? γελανε και οι πετρες.
Επικαλέστηκα τις απόψεις του Graham και του Φράγκου για να καταδείξω πως αφορισμοί του τύπου ‘‘Οποιος δεν το βλεπει/καταλαβαινει ειτε ειναι κουφος ειτε ειναι γραφικο φανμπου’’ πολύ απλά δεν στέκουν. Άλλωστε το παραδέχεσαι και εσύ όταν αναφέρεις πως ‘‘γουστα ειναι αυτα’’. Και με βάση το δικό μου, κατ’εσέ ετεροκαθορισμένο και πνευματικά ανώριμο, γούστο το Zooropa είναι κατά πολύ ανώτερο του Achtung Baby. Δεν μπορείς να με μεταπείσεις, ούτε εγώ εσένα.
Υγ. Η Ιsland records to 1997 υπαγόταν στην Polygram με την οποία ο Πετρίδης δεν είχε καμία απολύτως σχέση την εποχή εκείνη.
εγω εγραψα οτι το ab ειναι το πραγματικα τελευταιο σπουδαιο αλμπουμ τους.
αν εσυ θεωρεις πραγματικα σπουδαια αλμπουμ τα zooropa/pop , χαιρομαι γιατι θα συναντας πολυ συχνα στη ζωη σου ‘σπουδαια’ αλμπουμ
ευτυχως η δυστυχως , ουτε βγαζω λεφτα κριτικαροντας τους u2 ουτε εξαρτωμαι επαγγελματικα απο αυτους, αρα η αποψη μου ειναι καθαρη απο (υπο)συνειδητες παρεμβολες.
δε πα να βγει κ eno με τον lanois κ να πουν ‘αριστουργημα το zooropa’ i stand by my opinion.
υγ : εχεις δικιο για τα περι island , σημειωσε με λαθος.αλλα και παλι 8,5 εγω θα εβαζα μονο με ‘φακελακι’ (που λεει ο λογος)
(αμα θες να μιλησουμε με νουμερα τσιμπα τον δισκο των red snapper - prince blimey που ο θεος τασος μαρουγκας του ειχε βαλει 9.η το dopes to infinity που ο μηνας του ειχε βαλει 9)
στο aenima παντως ειχαν βαλει μονο 8…εδω απλα κλαιμε.
Για να τελειώνουμε με το θέμα, έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς το Achtung Baby αριστούργημα, όπως και τα Zooropa, Pop ανοσιουργήματα. Δεν σχολίασα επ’ αυτού. Σχολίασα ωστόσο τους χαρακτηρισμούς ‘‘κουφός’’ και ‘‘γραφικό φαν μπου’’ που απευθύνεις σε όσους έχουν διαφορετική άποψη από εσένα.Ούτε ο Graham, ούτε ο Φράγκος, ούτε πολλοί άλλοι στους οποίους αρέσουν τα Zooropa και POP είναι κουφοί και γραφικά φαν μπου. Τυχαίνει απλώς να έχουν αλλιώτικη άποψη από τη δική σου.
Υγ. Και επειδή αναφερθήκαμε στον Πετρίδη, μνημονεύω ενδεικτικά πως το 1991 δεν συμπεριέλαβε καν το Achtung Baby στην δεκάδα των κορυφαίων δίσκων της χρονιάς, ενώ το 2004 τοποθέτησε το How To Dismantle An Atomic Bomb στην 3η θέση. Κουφός ή μήπως γραφικό φαν μπόυ?
μπας κ εχεις για πουλημα παλια τευχη ποπ+ροκ ?
ψαχνω τις χρονιες 91-95 (σοβαρα δεν κανω πλακα)
αν ταχεις κ τα πουλας , pm me
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…
Πολλοί λίγους δίσκους στην ιστορία της μουσικής μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως “αριστουργήματα”.Οπότε σίγουρα με την λογική αυτή μετά το 1993 οι δίσκοι των U2 δεν είναι “αριστουργήματα”.
Παρόλ’αυτά το 1997 το “POP” το είχα λιώσει όταν είχε βγει και μου είχε φανεί αρκετά διαφορετικό στον ήχο του.Και γνωρίζω και πολλούς άλλους που το είχαν λιώσει τότε.Χωρίς να είμαστε φανμπους!!
Από εκεί και πέρα τραγούδια όπως το beautiful day,walk on,electrical storm και sometimes you can’t make it on your own από την στιγμή που τα άκουσα “συνδέθηκα” μαζί τους.Ακόμη και τώρα όταν ακούω το beautiful day για κάποιο ανεξήγητο λόγο πραγματικά μου φτιάχνει την διάθεση και με επηρεάζει και αυτό πιστεύω είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να επιτύχει ένας μουσικός με ένα τραγούδι του και ας χλευάζουν ορισμένοι και ας έχω χιλιάδες άλλα ακούσματα!
Εγώ θα ήθελα να ακόυσω εδώ στο live το party girl και το staring at the sun για καθαρά προσωπικούς λόγους αλλά δεν λένε κανένα από τα δυο δυστυχώς[-X,εκτός αν μας κάνουν καμιά έκπληξη!
Νομίζω και εγώ ότι από μια εποχή και ύστερα σταμάτησαν να βγάζουν ολοκληρωμένα φοβερές δουλειές αλλά σε κάθε cd τους υπάρχουν τραγούδια εξαιρετικής δουλειάς, ακόμα και στο καινούριο το Moment of surrender είναι τραγούδι που θα μπορούσε να ήταν σε “παλιά” δουλειά τους. Πάντως σίγουρα μετά το Achtung Baby τόσο στο Zooropa όσο και στο Pop υπάρχουν φανταστικά κλασσικά τους κομμάτια (Stay, Staring at the sun, Please, Wake up dead man κλπ…) όμως νομίζω θα ήταν και εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσουν το επίπεδο των “αριστουργημάτων”.
Ευχαριστώ πολύ και για τις απαντήσεις για την μεταφορά στην Αθήνα!
ρε παιδιά άλλες εποχές εκείνες και άλλες εποχές αυτές… μην το ψάχνεται και πολύ, όλοι αλλάζουν… και οι άνθρωποι και οι μουσικές…
υ.γ. μόνο εγώ ζορίζομαι που σε αυτό το leg δεν παίζουν το Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of :(:(
Και γω μαζί σου φίλε… Και θα ήθελα πάαρα πολύ να ακούσω το Stay…
ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΩ 2 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΡΕΝΑ . ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΘΗΝΑ .
ΕΙΝΑΙ 95 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΝΑ
καλά είδατε πως ήταν το χορτάρι χθες στο ΟΑΚΑ? φανταστείτε πως θα είναι μετά τη συναυλία :lol::lol::lol:
Από το u2gigs.com :
It has been announced today that Israeli music star Aviv Geffen will be a support act for U2 at their concert in Athens on 3 September 2010. He joins an opening line-up that already includes Snow Patrol.
Funnily enough, Aviv’s website boasts in his biography that he “comfortably outsells Madonna, Coldplay and U2 in his home country”. He is, however, better known in the English-speaking world for his work in Blackfield, a band he formed with Porcupine Tree founder Steven Wilson.
Παρακαλώ πολύ, ένα ban στον από πάνω (#555) γιατί “μαύρισε” ο τόπος!!!