όντως ! οι staffαδες ήταν επιεικώς απαράδεκτοι … περισσότερο για πόρτα σε club κάνουν παρά για συναυλία (και τέτοιου βεληνεκούς , που πρέπει να διαχειριστείς τόσες χιλιάδες κόσμου)
ρε παιδια το staff ειναι το ιδιο σε καθε συναυλια… τους περισσοτερους τους βλεπω συνεχως στα live…
*με τιμει που οταν ο μπονο φορεσε τα κερατακια φωναξα thunderstruck???
Ναι κάποιοι είναι ίδιοι σε κάθε συναυλία.Αλλά είμαι σίγουρος πως θα πήραν και πολλούς εξτρά για την συγκεκριμένη γιατί φαινόντουσαν παντελώς άσχετοι και τελείως τουρίστες.
Ίσως να έπεσα και πάνω σε αυτούς!
Πέστα ρε billiejoe!!!
Δεν κατάλαβα, δλδ αυτοί οι στάνταρ, είναι κατάλληλοι για αυτό που καλούνται να κάνουν?
Τι να λέμε όμως, τι μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος με την κοινωνία σε ανέχεια…
Εντάξει για κάποιες παρασπονδίες που έγιναν ή παραλέιψεις, μην αμελούμε το γεγονός ότι πρώτη φορά η Didi διοργάνωσε ενα event τόσο δύσκολο, μαζικό και περιπλοκο( Η συναυλια των Rolling Stones ειχε διοργανωθει από το Νέο Ρεύμα ).
Σε γενικές γραμμές ηταν καλή η οργάνωση. Μην βγάζουμε προς τα έξω αρνητισμους σε μια τοσο επιτυχημενη βραδια όπως η προχθεσινή.
Οσον αφορα για το μονωπώλιο, οντως είναι ένα ερώτημα που το έχω και εγώ, γιατί αυτά τα συγκροτήματα ( U2, Ρολλινγκ Στοουνς, ) δεν είχαν σαν μόνιμο σταθμό στις τουρνέ τους την Ελλάδα. Επρεπε να χασουν οι Ελληνες τόσες περιοδειες των U2 μέχρι να έρθουν εφέτος ; Η γιατι το 2003 δεν μας επισκέφθηκαν οι Stones στη Licks Tour οταν η ευρωπαικη περιοδεια τους περιελάμβανε καμια 50αριά σταθμούς.
ρε παιδια ειρωνικο ηταν το σχολιο μου
απλα μου φανηκε υπερβολικο και εκτος πραγματικοτητας (ελληνικης)
το οτι ο billiejoe ειχε απαιτηση να υπαρχει εκπαιδευμενο προσωπικο!
Να πω και εγώ δύο λογάκια.
Η οργάνωση μου φάνηκε αρκετά καλή.Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.Πήγα το μεσημεράκι,άραξα,γνώρισα τον mixalis_purple,είπαμε τα δικά μας,και όταν άνοιξαν οι πόρτες μπουκάραμε όλοι.
Τρέχοντας και καθώς είχαμε μπει στην τελική ευθεία,κοντοστάθηκα επειδή απλωνόταν μπροστά μου η ΤΕΡΑΣΤΙΑ σκηνή.Ήταν εξωπραγματικό πραγματικά.
“Αυτό το πράγμα είναι απάνθρωπο” σκέφτηκα
Αυτή η σκηνή μπορεί να καταπιεί οποιοδήποτε καλλιτέχνη.Αποκλείει κάθε συναισθηματισμό κάθε “ζεστασιά” που μπορεί να βγάλει ο κάθε καλλιτέχνης,πράγμα το οποίο για εμένα και τα γούστα μου είναι το Α και το Ω.
Πρέπει λοιπόν,για να σταθεί ένα συγκρότημα εκεί πάνω,να είναι πραγματικά απίθανοι,ενθουσιώδεις,πυραυλοκίνητοι ίσως και λίγο ή πολύ “ψώνια” αν θέλετε.
Ε αυτό ήταν οι U2.Ένα τεράστιο συγκρότημα που ξέρει πως να φτιάχνει τον κόσμο στα live του.Ένα συγκρότημα με πολύ καλούς μουσικούς,μεταξύ άλλων και έναν κιθαρίστα που προσωπικά τον εκτιμώ απίστευτα,και με έναν frontman ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ.Αυτό είναι ο Bono.Μπορεί κάποιες φορές ο “Μεγαλέξανδρος”(τρομάρα του) να μου φαίνεται καραγκιόζης για τις απόψεις μου,αλλά στην σκηνή δεν έχει αντίπαλο.
Μπορεί να γουστάρουμε να τους βρίζουμε,να τους κατακρίνουμε αλλά είναι συγκρότημα από άλλο πλανήτη.Και το διαπίστωσα προχθές.
Ίσως επειδή η παρέα μου ήταν από άτομα που πραγματικά τους γούσταρουν και έχουν μεγαλώσει μαζί τους δεν την είδα αυτή την συναυλία τόσο σαν κοσμικό γεγονός.Τολμώ να πω ότι στα παλιά τους κομμάτια ανατρίχιασα με αυτό που άκουγα και έβλεπα μπροστά μου.
Χάρηκα που ήμουν στο ΟΑΚΑ εκείνη την ημέρα.
Δεν πήγα ούτε για να διαλογιστώ,ούτε για να το παίξω διανοούμενος με την μουσική που ακούω.Πήγα για να δω τους U2.Και το ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου.
Φυσικά υπήρχαν και αυτοί που είχαν πάει για το κοσμικό του γεγονότος,μπορεί να ήταν και οι περισσότεροι.Αυτοί που νόμιζαν ότι είχαν πιασμένη θέση και αν περνούσες μπροστά τους σου έκαναν παρατήρηση.
Μία μοντέλα που έχει κοσμήσει τα ελληνικά εξώφυλλα αρκετές φορές,μου έκανε παρατήρηση επειδή πλησίαζα προς το μέρος της “απειλητικά” με σκοπό να της φάω την θέση,ενώ εγώ έκανα λίγο δίπλα για να περάσει ένα παλικάρι με κάτι καφέδες!
Θέλω να εκφράσω και κάποιες άλλες σκέψεις σχετικά με το περίφημο “rock των σταδίων” που αποτελεί και το τελευταίο οχυρό,όπως λένε,αλλά θα το πράξω κάποια άλλη στιγμή
Συγνώμη φίλος αλλά κάνεις λάθος!Η didi music διοργάνωσε και την συναυλία της Μadonna το 2008 με ακριβώς τον ίδιο κόσμο σε ακριβώς τον ίδιο χώρο με ακριβώς την ίδια πολυπλοκότητα!!!
Η Didi music διοργανώνει επίσης το rockwave εδώ και 14 χρόνια και όποιον έρχεται Ελλάδα από Iron Maiden,Ozzy,Metallica,Roger Waters μέχρι depeche mode
Δεν είναι μια καινούργια εταιρεία που απλά δυσκολεύτηκε.Είναι μια εταιρεία που επιδεικτικά αγνοεί τα στοιχειώδη!Μετά από 15 χρόνια δεν την δικαιολογώ!
To show ήταν εκπληκτικό και περάσαμε γαμάτα!Οτι είχε σχέση με το σόου καθεαυτού ήταν ξένη παραγωγή,δεν έβαλε χέρη η Didi εκεί!Δεν μιζεριάζουμε,απλά αφού είναι φόρουμ είπαμε να τα πούμε όλα.
Eδω ακουστηκε εστω και λιγο το ντισκοτεκ ρε μαγκες…Ανατριχιλα!8)
Έχουν ανεβάσει και βίντεο σε hd μάλλον οι ίδιοι.Τρομερή ιδέα μακάρι να το κάνανε κι’αλλα συγκροτήματα.
Που ; Στο επισημο σαιτ τους δεν ειδα κατι.
Λοιπόν δεν θα σταθώ καθόλου στα της παραγωγής, της σκηνής και του show τα οποία τα έχετε πει. Ηταν βέβαια ένας απο τους κυριότερους παράγοντες μιας τόσο επιτυχημένης stadium rock συναυλίας. Είχαν όμως όλα τα στοιχεία. Πλήθος κόσμου, από φανατικούς μέχρι δήθεν, γενικά τις μάζες, σχετικούς και άσχετους, μίκρους και μεγάλους. Ειχαν τα τραγούδια εκείνα που μπορούν να τραγουδήσουν μαζί 80.000 κόσμος. Τα sing along στο Pride και ειδικά στο I Still havent found… ήταν ίσως οι κορυφαίες στιγμές της συναυλίας για μένα. Ξέχασα και το With or without you, και το μέρος του Παβαρότι στο Miss Serajevo, και, και… Απόδοση, ενέργεια, κίνηση όλα πάνω απο τις προσοκίες που είχα απο ένα συγκρότημα 30+ χρόνων.
Εμεινα κατευχαριστημένος απο το σετλιστ, πάνω κάτω αυτά που έπαιζαν και στις άλλες πόλεις. Ντάξει δεν ακούσαμε το New years day, Ultraviolet και κυρίως το Unforgetable fire αλλα επέστρεψαν το Hold Me, Thrill Me, το Until The End Of The World αλλα και μεγάλη ευχάριστη έκπληξη με το I Will Follow. Φοβερή στιγμή με γύρισμα των αναμνήσεων σε με εποχή στην οποία ξοδεύτηκαν άπειρες ώρες ακρόασης κοιτώντας το κοκινωπό εξώφυλλο του Under a Blood Red Sky.
Σπουδαία παράσταση, αξιζε και με το παραπάνω. Η επόμενη φορά, αν υπάρξει, σίγουρα δεν θα μπορεί να είναι η ίδια.
Και κάτι για τους Snow Patrol. Νομίζω ότι ήταν απογοητευτικοί ειδικά ο Gary Lightbody, αν εξαιρέσεις τις δυο πολύ καλές εκτελέσεις των φοβερών Run και Chasing Cars. Εχανε τα λόγια του, κάπου στο Hands Open νομίζω το είπε κιόλας, στο Crack The Shutters κατάπιε αμάσητα ολοκληρα τα ρεφραίν, γενικά ήταν “κάπως” και σίγουρα δεν με κέρδισε. Γενικά όλοι αυτοί που θα ήθελαν να είναι U2 ή κάτι αντίστοιχο πιστευω ότι έχουν παρα πολύ δρόμο και προσπάθεια για να το πετύχουν, και πάλι σχεδόν αδύνατο είναι…
Καλημέρα παίδες!
Σήμερα επέστρεψα στην βάση μου(!), μετά την καταπληκτική Παρασκευή που ζήσαμε
Δεν είμαι του fan club, μ αρέσουν οι U2, περίμενα μια καλή συναυλία και είδα ένα όνειρο! Όλη η μέρα ήταν ονειρική. Το πρωί έπινα καφέ στην Οια, και το απόγευμα στο ΟΑΚΑ Έφτασα στις 8 παρά στο ΟΑΚΑ αφού έκανα και εγώ τον γύρο του σταδίου μέχρι να καταλάβω από που μπαίνω στην αρένα, και παρ όλα αυτά έφτασα σχετικά εύκολα μπροστά από το πρώτο δεξιά “πόδι” της σκηνής. Απίστευτο setlist, απίστευτη εμφάνιση και ενέργεια απ τους U2, και ο κόσμος… δεν βλέπεις συχνά συναυλία με τίγκα το ΟΑΚΑ. Μου έμεινε η φάτσα του Bono, μετά το “In the name…” που είπε την ατάκα “Incredible people…”! όπως επίσης και στο τέλος που κοίταγε αποσβολωμένος το κοινό λέγοντας “we wont forget this!”…
Έχοντας δει αρκετές συναυλίες από το 89, πιστεύω ότι ήταν ότι καλύτερο συνολικά έχω δει στην Ελλάδα - ήχος, φώτα, show, τα πάντα στο μέγιστο!
Έδωσα 65 ευρώ και θεωρώ ότι ήταν λίγα σε σχέση με αυτά που μου έδωσε αυτή η εμπειρία - σεβάστηκαν απόλυτα το όνομά τους και τον κόσμο.
ΥΓ: τσεκάρετε το http://www.u2.com/index/home ,ανέβηκε σήμερα νομίζω και είναι ο Bono σχολιάζοντας την επικείμενη εμφανιση στην Τουρκία. Έπεσα απ την καρέκλα μου όταν λέει στον -μάλλον Τούρκο- δημοσιογράφο “εσύ ζεις στην Instabul αλλά εγω θα παίξω στην Κωνσταντινούπολη!!!” 8O
My experience:
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ!!!
ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΗΧΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ - ΟΛΟ ΤΟ PROJECT ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΖΕΥΕΣ!!!ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ROCK ΜΠΑΝΤΑ!!!ΜΑΖΙ ΜΕ AC-DC.
BONO ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ (MISS SERAGEVO ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ SUPER) - O EDGE ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ LARRY KAI ADAM - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ!!!
SET LIST ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ NEW YEAR’S DAY ΚΑΙ ΤΟ UNFORGETABLE FIRE.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ…
ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΛΙΓΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΟΙ ΛΙΓΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…(ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΔΗΛ. ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ!!!) ΕΓΩ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑ LIVE ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ (Π.Χ ΕΙΔΑ BJ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝΕ) Η΄ΟΠΩΣ ΟΙ AC -DC Π.Χ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ MEDLEY ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ PRIDE (EKEI ΝΕΥΡΙΑΣΑ)
ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΣΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΜΕΝΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!!
ΟΚ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!!..ΜΕ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…
ΑΝ ΚΑΙ U2 ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙ ΜΟΥ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΕ ΣΑΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ!!!
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΜΕ???!!!:lol::D8)
@ nickiobj : ο Roger Waters με το The Wall!! Νταξ βασικα ειναι πολλοι… εγω προσωπικα θελω RHCP, Green Day!
Ασχετο… τον διαγωνισμο τελικα ποιος τον κερδισε??? δεν ειδα να γραφει καποιος κατι…
OK μπορεί να άξιζε τα λεφτά της η συναυλία και να ήταν ακριβή παραγωγή κτλ αλλά…πραγματικά 65? ξέρεις πόσα λεφτά είναι;
Μην χάνουμε και το μέτρο σύγκρισης, με 65? κάνεις ψώνια για το σπίτι για μια (ίσως και δυο) εβδομάδες. Δεν ξέρω εάν είστε πολύ μικροί και δεν έχετε δικό σας εισόδημα και τις έγνοιες του να συντηρήσεις ένα σπίτι αλλά ΟΤΙ και να λέμε 65? είναι ΠΟΛΑ για μια ?χώρα? σαν την ελλαδα. (μην ακούσω επιχειρήματα του στυλ ναι αλλά και στην Αγγλία τόσο έχουν, τους ιδίους μισθούς έχουμε;)
Κοινώς, όσο υπάρχουν μαλακες, γιατί μαλακες είμαστε, που πληρώνουμε αυτά τα λεφτά στην didi και στην κάθε didi που απλά εκμεταλλεύεται την καβλα μας, τα εισιτήρια θα ανεβαίνουν, και θα ανεβαίνουν?
Προβληματισμός ?γιατί παλιά τα οι συναυλίες κόστιζαν όσο και ένα cd; Ξαφνικά ανέβηκε το production value? Η ανέβηκαν τα μεταφορικά; Η απλά είδαν ότι η φάση έχει φράγκα και κάνουν συνεχώς stretch tests για το ποτέ θα πάμε σε συναυλία με πυρσούς και τσουγκράνες και θα απαιτήσουμε να μπούμε;
Θα υπάρξει δημοσίευση μέσα στη βδομάδα με όλα τα σχετικά.
Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές.Κατ΄αρχήν,η οθόνη,πιστεύεις πως υπάρχουν πολλές τέτοιες οθόνες παγκοσμίως.Το κόστος τους είναι πάρα πολύ μεγάλο.Δεύτερον,το στήσιμο της σκηνής,είναι εύκολο με το ύψος που έχει?Η ακουστική που ΄χαν φτιάξει.Ο φωτισμός?Και δεν μου λες,πίστευες πριν από είκοσι χρόνια ότι θα ερχόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα?Γι΄αυτά,πλήρωσες 65$
Η τιμή στο ΟΑΚΑ ήταν όσο περίπου είναι και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εγώ δε βλέπω καμία εξόφθαλμη υπερκοστολόγηση από τον έλληνα διοργανωτή. Πιο φτηνό εισιτήριο θα μπορούσε να υπήρχε μόνο με επιχορήγηση (όπως στη Θεσσαλονίκη όταν είχαν έρθει οι U2) που δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο για να γινόταν κάτι τέτοιο.
Eπίσης να προσθέσω σε αυτό ότι δεν είναι αναγκαστική η παρακολούθηση ενός event.Εδώ και ένα χρόνο ηταν γνωστή η τιμολόγηση.Όποιος δεν έχει για μια ακριβή συναυλία (λογικό για αρκετούς) μπορεί να παρακολουθήσει κάποιες άλλες φθηνότερες ή και να μην πάει καθόλου.
Υπήρχαν εισητήρια και των 33 Ευρώ τα οποία μάλιστα ξέμειναν κιόλας!
Η τιμολόγηση είναι παρεμφερής και σε χώρες πιο φτωχές από την Ελλάδα.Οπότε είναι θέμα επιλογής το αν θα πάει κάποιος. Σε αυτό δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την didi.