Ελληνική underground σκηνή

To άλλο Σάββατο (5/7) d.i.y. live στην κεντρική πλατεία Ιλιούπολης με Μεθυσμενα Ξωτικά, Kill the Cat και ΤΙΠΟΤΑ.

Επιτέλους Ξωτικά live, τo cd τους δεν έχει ξεκολλήσει από το cd-player από το Μάρτιο. :smiley:

Α ρε ζαφείρη και κοίταγα πέρα δώθε να σε δω! Έχασες τα καλύτερα μετά! στο τέλος ανεβαίναμε στην σκηνή και τραγούδαγαμε με τον Φρανκ. Έγινε χαμός! Σύνοψη:

Ήδη λίγο πριν αρχίσει η συναυλία η μουσική που ακουγόταν από τα ηχεία σε έβαζε με τον καλύτερο τρόπο στο κλίμα. Ρομπότ από Slobs και Ζείς για να Πεθάνεις, Ο Κακός σου Εαυτός από Αρνάκια ήταν κινήσεις ματ, χαλάρα!
Μετά από τόσα χρόνια τελικά οι Panx Romana ξαναδώσαν συναυλία στην Αθήνα. (Αν δεν κάνω λαθός νομίζω ότι πάνε 8 χρονια). Έτσι λοιπόν τα περίπου 250 - 300 άτομα που μαζευτήκαμε χθες στο πρόσφατα ανακαινισμένο αθλητικό χώρο στο Πέραμα, είχαμε μία ακατάπαυστη δίψα να (ξανα)δούμε ένα από τα μακροβιότερα ελληνόφωνα γκρουπς ζωντανά. Τι και αν πέρασαν 22 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η Διατάραξη Κοινής Ησυχίας? Τί και αν ασπρίσαν τα μαλλιά του Φρανκ? Όπως είπε ο ίδιος είναι από το γάλα που πίνει! Τί και αν ο Δημητράκας έχει καράφλα και κοιλίτσα? Το θέμα είναι ότι χθες μας χάρισαν 2 ώρες σχεδόν με τα κλασσικότερα τους κομμάτια με πάθος, ένταση και τσαγανό. Το θέμα ήταν που στο live έβλεπες από 15 χρονα παιδιά μέχρι και 30 αρηδες. Το θέμα ήταν που όλοι αυτοί γίναμε ένα με το γκρουπ και άλλοτε χορεύαμε ασταμάτητα, άλλοτε ανεβαίναμε στην σκηνή κατά αράδες και αγκαλιάζαμε τον Φρανκ και τραγουδάγαμε τα ρεφραίν. Το σετλιστ ( ανα δίσκο ) ήταν:

Μηχανικό Μωρό

Παιδιά στα Όπλα

Στο Λυκαυγές ενός Νέου Συστήματος

Έλληνες


R N R βοήθειες

Αθήνα

Διακοπές στο Χακί

Η Πόλη δεν Κοιμάται Ποτέ

Καταστολή στο Περιθώριο

Ραδιοκατάληψη


Birdy

Ξαφνική Βροχή

Συναγερμός

Το Τραγούδι του Ποταμού


Παρτυ Κωφαλάλων


Νεκρόπολις

Κράτος Κλειστόν

Άγονη Γραμμή

Το Γράμμα (Κράτος Κλειστόν version)

Άσυλο Ονείρων

Καληνύχτα Χιονάνθρωποι

Διαγωγή Κοσμία


Νέο τραγούδι 1

Νέο τραγούδι 2

Rockaway Beach (διασκευή Ramones)

Εϊμαστε αλάνια - διαλεχτά παιδιά μέσα στην πιάτσα (διασκευή στο γνωστό λαϊκό κομμάτι)

[FONT=“Fixedsys”][SIZE=“4”]Rock ‘n’ Roll βοήθειες για πάνκια και φρικιά
Rock ‘n’ Roll βοήθειες ροκαμπίλια και γκαράζ…

…και τρίζουνε τα τζάμια της καθως πρέπει γειτονιάς[/SIZE][/FONT]

PS: όπως είπε ο Φρανκ το γκρουπ θα εμφανιστέι τον Ιούλη στα Χανιά και τον Αύγουστο στην Λάρισα. Όσοι βρεθείτε κοντά μην τους χάσετε.

τελευταία ξέθαψα έναν δίσκο της ελληνικής μελωδικής μέταλ σκηνής, που είχε κάνει κάποια αίσθηση τότε που κυκλοφόρησε και μετά θάφτηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το ντεμπούτο των Swan Christy με τίτλο One with the swan. Στον ίδιο χώρο κινείται και το ώριμο συνθετικά Τοday Died Yesterday. Goth metal με αρκετά οπερατικά στοιχεία. Ενάς ακόμα δίσκος με όνομα Black is the White Color διφεύγει της προσοχής μου, αλλά κινήθηκε στο ίδιο στυλ από όσο ξέρω. Η συνέχεία σηματοδότησε την αλλαγή πορείας τους, καθώς αποφάσισαν να εκφραστούν σε electro / alternative μονοπάτια με τα άλμπουμς τους Julian και A Decent album.

It’s not a rock record. Actually, you could say that ?A Decent Album? is a new romantic record, a metal record, a rock record, an electronica record, an ambient record, an experimental record; and all of these statements would be correct. You see, this is a beautiful record;

[QUOTE=Davidian;225000] Death Courier

Davidian είσαι θεός! Ίσως το καλύτερο ελληνικό extreme metal συγκρότημα! Στη φωτό είναι η επανέκδοση σε κασσέτα του Necrogasm 7" EP απο τη Wild Rags. H κασσέτα έχει 1 έξτρα τραγούδι [Infected] σε σχέση με το 7".

αυτό το “χτες βράδυ” δεν αντέχεται με τίποτα, αλλά όλος ο δίσκος είναι μεγαλούργημα.

=D> =D> =D>

τον είχα προτείνει παλίοτερα στις “δισκάρες”. Τι να πεις για αυτόν τον δίσκο? Ότι οπό πολλούς θεωρείται ως η κορυφαία στιγμή του ελληνικού ροκ? Ότι άλλοι λένε ότι αν υπήρχε ποτέ “εναλλακτικό” ελληνόφωνο ροκ τότε αρχίζει και τελειώνει σε αυτόν τον δίσκο? Ότι ο Σαδίκης είναι μεγάλη μορφή και αν δεν υπήρχε αυτός ο δίσκος ο Αγγελάκας δεν θα είχε τι να διασκεύαζει (και να αντλεί έμπνευση βεβαίως βεβαίως)? Ότι είναι από τα πιο συλλεκτικά βινύλια?

Εδώ: http://www.ypokoultoura.gr/music/en_plw/xoris_kanona_96.html

υπάρχει μια συνέντευξη του Σαδίκη, που μιλάει για αρκετά πράγματα, όπως την καταδίκη για την υπόθαλψη του Πρέκα και άλλα ενδιαφέροντα… όπως η κλασσική ατάκα:

Κυριολεκτικά φτάσαμε το τετρακάναλο στα όρια του. Θυμάμαι τον ντράμερ να ηχογραφεί με ένα κράνος μηχανής στο κεφάλι και ακουστικά από μέσα. Μόνο έτσι μπορούσε να ακούσει καθαρά τι έπαιζαν οι κιθάρες.

(γενικά είναι μαστ γιατί οι Εν Πλω χαρακτηρίζοταν από μια μυστικοπάθεια, οι συναυλίες που είχαν δώσει πχ ήταν ελάχιστες και οι πληροφορίες για το συγκρότημα λιγοστές)

somnambulist, όσο για το “Χθες Βράδυ”, όπως είπε και ο ίδιος ο Σαδίκης:

Η θεώρηση των Εν Πλω ήταν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να αφήνουμε ανέγγιχτη την ελληνική μουσική παράδοση αλλά θα πρέπει να την ξεσκίζουμε

πάρτε κ ένα ριβιου

http://www.rocking.gr/article1033.php

έλα ρε παναγιώταρε :slight_smile:

απ’ όλα όσα έγραψες μένω στα δυο παρακάτω.

τρελά επιτυχημένο χωνευτήρι ξένων ήχων με παραδοσιακούς ελληνικούς. και, πραγματικά, αυτές οι κιθάρες είναι από τα πιο ωραία θορυβώδη πράγματα που έχω ακούσει σε δίσκο. πραγματικά απίστευτο πράγμα. και μια παραγωγάρα λυτή κι απέριττη, σκληρή και ξερή, ολοζώντανη όπως αρμόζει στα τραγούδια. πραγματικά, παρότι, λόγω ευαισθησίας στην ακοή, ξέρω ότι μετά θα το μετάνιωνα, θα ήθελα πααααρα πολύ να τους δω λάηβ να βγάζουν αυτόν τον ήχο και να ακούσω τις κραυγές του “χτες βράδυ”. κρίμα πάντως που δεν βρίσκετε ο δίσκος.

ωχ έλα ρε, έχεις ευαισθησία στην ακοή?? Δεν σου φαίνεται αφού από όσο σε “γνωρίζω” ξεχωρίζεις την καλή μουσική μια χαρά!!!

χαχαχ, ναι, με κούφανε η ρουφιάνα η καλή μουσική :lol:

μη μασάς ρε… όπως σημειώνουν και οι Eν Πλώ στον δίσκο τους:

Ακούγεται Πιωμένος…

:lol: :lol:

ase kapoious apo autous kai akou eschaton kai shadow order
An kai den eida olles tis selides, stis liges pou eida den anaferthikan oi naer mataron an kai pleon dn einai apoluta ellhnikh mpanta

καλώς ήρθες σκοτεινή τύπισσα. Γράφε με ελληνικά!

το τρίτο μέρος (με αγγλόφωνες μπάντες αυτή την φορά), σήμερα το φτιαξα, είμαι ακόμα αθήνα και βαριέμαι του θανατά.

μπραβο ρε συ παναγιωτη! πολυ καλη δουλεια και στα τρια βιδεακια… συγκροτηματα και επιλογες κομματιων, ολα ενα κι ενα ειναι! ελπιζω αυτο να μην ειναι το τριτο και τελευταιο ε?

ε κάποια άλλη στιγμή θα το συνεχίσω, αφού λείπουν αρκετά ονόματα. Κανονικά έπρεπε να σε βάλω στα thanx για τους Closer που δεν τους είχα ψάξει ποτέ. :smiley:

το καλύτερο νέο ελληνόφωνο γκρουπ που άκουσα τελευταία:

GRAIN

Πρόκειται για νεοσυσταθέν γκρουπ που κινείται στον χώρο του new wave / post punk. Θυμίζουν αρκετά τις παλιές καλές ελληνικές μπάντες όπως οι Metro Decay κλπ με λίγο από Διάφανα Κρίνα (της εποχής του Λιώνοντας Μόνος). Είναι στην φάση ηχογράφησης του πρώτου τους dεμο, ενώ τα κομμάτια που ακούτε στο myspace τους είναι από ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο.

Πολυ καλο παναγιωτη.Thanks

γεια σου ρε Παναή με τις προτάσεις σου! ειδικά ο χορός ειναι και γαμω τα κομματακια, μου αρεσε πολυ! thanx!

Εχετε ακούσει ποτέ το kingdom of the kings των Crush???

οφ κορς, πρώτο πράμα… :smiley: