Ελληνική underground σκηνή

χμμμμμ συνωνοματε Παναγιώτη τωρα με βαζεις σε σκεψεις…:lol::lol:…Παντως δε νομιζω να το εμπνευστηκε απο κει ο νονος,γιατι δεν ακουε sistersι…

Εσυ cynic ,φακ οφφ γιατι εχω 4 δισκουσ sisters (απο ξαδερφο):D:D:D:D

Ο Γιαπωνεζος???
ον τοπικ: Καλη μπαντα οι Avalanche… Aλλα βαλτε το Space Landscape στο Myspace…
Kαι μια παρατηρηση, τα μισα κομματια του δισκου ειναι σε διαφορετικο υφος απ τα αλλα…
Αααα, και πες πως μπορουμε να αποκτησουμε το σιντακι

Εκτος απ το να το ψειρισουμε οπως εκανα εγω απ το σπιτι καποιου μελους.:lol:

Οξω φλουφλη!!!Παλιο αρπαχτρα! :lol::lol:…ναι ο Ιαπων…Λοιπον το τσε ντε μπορειτε να το αποκτεισετε στελνοντας μειλ στο avalanche_band@hotmail.com με τη διευθυνση και το ονομα σας.Κοστιζει 6 ευρω+τα εξοδα αποστολης…

σπαρταράει

όταν είχα ανοίξει το θρεντ είχε γίνει η ακόλουθη συζήτηση:

και σήμερα είδα τυχαία το παρακάτω ντοκυμαντέρ

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (STRIKELIGHT/CONVIXION), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛ ΗΧΟ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ (METAL DJS, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΠ) ΕΝΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ

http://www.koproskilo.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=38

Βασικά, έχει αρκετά καλτ πράμα από τα 80’ς, (σύγχρονες) συνεντεύξεις με Flames, Vice Human, Spitfire, Mystery, μεταλλοπαπούδες διηγούνται σκηνικά κλπ. Από εκεί και μετά όμως, στα 90’ς δεν αναφέρεται τίποτα, συγκεκριμένα σνομπάρεται τόσο πολύ η black σκηνή σε σημείο που νομίζω ότι πρόκειται για εμπάθεια. Μπορεί βέβαια να επικεντρώνεται στον κλασσικό μέταλ ήχο, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να λες ότι η σκηνή στα 90’ς έχασε την ουσία της, έγινε του σαλονιού, ότι οι εταιρίες μπασταρδευάνε τα είδη κλπ κλπ. Από την άλλη λες κλασσικό μέταλ και έχεις τους “Released Anger”… Τέσπα, όπως και να χει αξίζει να το δείτε.

Α! την παραπάνω συζήτηση την παρέθεσα απλώς για τονίσω ότι συμφωνώ (για άλλη μια φορά) με αυτά που είχε πει ο Ulver για το κείμενο στο site που ανέφερε ο eagleheart. Δεν ξέρω τί σχέση μπορεί να έχει το συγκεκριμένο βίντεο με το κείμενο, αν και θεωρώ πολύ πιθανό ότι όλο και κάποια θα υπάρχει.

Αν και δεν ακούω αυτα τα κλασικα metal συγκροτήματα, σε γενικές γραμμές πολύ καλό το clip ειδικά όσο αναφορά την ελληνική σκήνη κ το Metal Hammer, μπράβο που λένε τα πράγματα ετσι οπως είναι.

Ένα νέο δυνατό και πολύ επίκαιρο τραγούδι του Χρήστου Ζυγομαλά:

Το αντιτρομοκρατικό RAP-βαλσάκι ξεκίνησε το 2004 επί εποχής τρομοϋστερίας. Έμεινε με τους 3 πρώτους στίχους τέσσερα χρόνια ώσπου το καλοκαίρι του 2008 άρχισα να το ξαναδουλεύω. Κάποιοι θα το θυμούνται με την αρχική του μορφή ίσως από τα δύο Live που έδωσα στο Tobacco αρχές καλοκαιριού του χρόνου που πέρασε.
Το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο ήρθε με τα φετεινά Χριστούγεννα οπότε συμμάζεψα όλους τους καινούργιους στίχους και το κυκλοφόρησα αρχής γενομένης στο ολονύκτιο πάρτυ της Πρωτοχρονιάς στο μπαράκι «Ρίσκο». Βασίζεται στην πάγια θέση μου «Όχι στη βία - εν καιρώ ειρήνης - ναι στην κοροϊδία» και απαντά στο ερώτημα του Νικόλα «ποιος ειν ο τρομοκράτης ποιος;» Ας του ευχηθούμε λοιπόν καλό ταξίδι.

Πέραν των θεμάτων της τρομολαγνείας, καταπιάνεται και με άλλα όπως στο τετράστιχο

“ρε αλητάμπουρες παλιοκαθίκια
που προωθείτε μονάχα σαβούρα
σκυλοχαμούρες και λαϊκοντίβες
μια απαστράπτουσα υποκουλτούρα”

αφιερωμένο σε κάτι αστείους τύπους…

Nομίζω ότι δεν έχει γίνει αναφορά σε ένα εξαιρετικό συγκρότημα της τελευταίας δεκαετίας.

Interstellar Overdrive

discography

Interstellar Overdrive (2001)
Surface b (2003)
Hibernation ( 2008 )

Η δισκογραφική επανεμφάνιση της ιστορικής Pegasus Records γίνεται με έναν αιφνιδιαστικά εντυπωσιακό τρόπο : την κυκλοφορία του πρώτου album των Interstellar Overdrive. Οι ψυχεδελικές Φλουδ-ικές τάσεις τους, ανακατεύονται με dreampop και goth rock. Το ηχητικό αποτέλεσμα δε, γίνεται ακόμα πιο όμορφο και ταξιδιάρικο με την χρήση βιολιού. Τα γυναικεία φωνητικά επίσης είναι απλά υπέροχα! Στο δεύτερο άλμπουμ τους πήγαν ένα βήμα παραπέρα τον ήχο τους και γενικά ακούγεται πιο “δεμένος” συνθετικά. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο “Hibernation” το οποίο άκουσα προ λίγων ημερών. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι είναι πιο “ταξιδιάρικο” και αρκετά πειραματικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα τραγούδια γράφτηκαν σε μία περιόδο 5 έτων σε τρεις διαφορετικές χώρες κάτι που συμβάλλει στην ποικιλόμορφια του άλμπουμ. Νομίζω ότι για να περιγράψεις αυτόν τον δίσκο, μία γνώση μουσικολογίας - εν γένει θα ήταν αρκετά χρήσιμη, κάτι που ξεφεύγει από τις δυνατότητες μου. Οπότε απλώς θα σας παραπέμψω να αράξετε και να ακούσετε το νέο δισκίο εδώ:

αν και γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να αρχίσετε από τα παλιά.
Να αναφέρω κλείνοντας, ότι το γκρουπ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με αρκετα ισχυρές προσωπικότητες της ελληνικής ροκ σκηνής, όπως ο Άκης Μπογιατζής (Libido Blume, Cpt. Nefos, Sigmatropic…) και ο Δημήτρης Ιωάννου (Bocomolech), μεταξύ άλλων.

οφισιαλ σάιτ:

http://www.interstellaroverdrive.gr/

Στο 25 λεπτο ειναι ο χακος του 80 χαχαχα.λιγα πραγματα αλλαξαν.Βαλτε να δειτε λεμεhttp://www.koproskilo.gr/index.php?o…=809&Itemid=38

Στο κανάλι της Χρύσας Πανταζή των οδοστρωτήρων YEAH! ανέβηκε ένα σύντομο και πανέμορφο αφιέρωμα στην καλύτερη περίοδο της ελληνικής ροκ σκηνής, τα τέλη των 80’ς. Προσοχή, μιλάμε για βίντεο όπου διαπραγματεύεται με την πραγματική ΡΟΚ σκηνή της Ελλάδας, αυτή δηλαδή που ποτέ δεν έφτασε στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μία σειρά βίντεο με τον τίτλο Rock GR σπασμένα σε 5 μέρη, μπείτε εδώ για να τα απολαύσετε:

http://www.youtube.com/user/chryspantazi

Περιέχει, μεταξύ άλλων, σπάνιες συνεντεύξεις και live εμφανίσεις από θρυλικές μπάντες όπως Yeah!, Libido Blume, Yell - O - Yell, South Of No North, Γενιά του Χάους, Low Noise κλπ κλπ. Ο Πουλικάκος κάνει τον σχολιασμό και προσδίδει το κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Καλησπέρα παιδία…!!! Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί ποτέ για τους TABULA RASA αλλά μπορείται να μου πέιτε πού μπορώ να βρω…thanks…:D:D:D:D
Α και ένα τραγούδι τους…μπορεί να είναι και το μοναδικό που ξέρεται…

βασικά είναι το μοναδικό που ξέρουμε γιατί είναι το μοναδικό κομμάτι που κυκλοφόρησε από την μπάντα… Είχανε γράψει και άλλα τραγούδια βέβαια - αγγλόφωνα όμως - που τα παίζανε live αλλά δεν τα κυκλοφόρησαν.

Ενιγουεη, το έχουμε αναφέρει πολλάκις το Χριστίνα από Τabula Rasa. btw, έμαθα και τι λέει σε εκείνο το σημείο που δεν καταλάβαινα! χαχαχ!

ειχα θυμαμαι μια κασσετα τους που κυκλοφορουσε τοτε

και διασκευαζανε μεσα το who’s to blame

ε πες και σε μας ρε παναη! τι λεει σε εκεινο το σημειο τελικα???

χαχα από sacred reich? κανένα demo θα είναι ε? ε σίγκναλ, σου δίνω όσο - όσο να την ριπάρεις σε mp3! :stuck_out_tongue:

πορωση και πανικος γκιουραπα κοντομαλλη,
και η χριστινα πλατσακον στην αγκαλια μου παλι…

χαχαχαχαα! ΘΕΟΙ

μιεχ, ποτε δε θα το καταλαβαινα μονη μου… :frowning:

τι σκατα ειναι γκιουραπας? :-s

χαχα

να υπηρχε κιολας τωρα καλα θα ηταν… :stuck_out_tongue:

βασικα η στάνταρ έκφραση είναι “γκεράπας”, αλλά και “γκιουράπας” το ίδιο σημαίνει.

get up = γκεράπ = γκεράπας ή γκιουράπας

Παλιά που λες Φένια (πριν γεννηθείς), υπήρχαν οι καρεκλάδες και οι ροκάδες. Οι πρώτοι, πολλές φορές αποκαλούνταν και “γκεράπες”. Οι στίχοι του “Χριστίνα” στο σημείο αυτό επικαλούνται ακριβώς αυτή την διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών “φυλών”, κάτι που πέραν από το εύθυμο χαρακτήρα του τραγουδιού, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο μία πραγματικότητα της ελληνικής νεολαίας της εποχής (μην ξεχνάμε ότι τα early 90’s που βγήκε το κομμάτι ήταν στην ουσία το κατάλοιπο των 80’ς). Και βέβαια υπάρχουν άπειρες ιστορίες που εεξιστορούνται την πραγματικότητα αυτή με πολύ ξύλο και τραμπουκισμούς!