Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε καλά τα τελευταία ποστ μου και πες μου που ακριβώς εκμηδένισα ολόκληρη σκηνή.
Sorry guys, εχω χασει επεισοδια βλεπω, δεν πειραζει, ο Μαριος Ηλιοπουλος (Nightrage) με εχει ηδη καλυψει με αυτο… ‘Question: are the biggest obstacles for bands?
Marios: Money, time, lack of dedication, bad buisness, bad luck, lack of good planning, laziness, unprofesionalism.’ Κ ο νοων νοειτο…
Τα λόγια του Blut Aus Nord είναι πιο ωραία μέσα από τα ποστ του νεκρομέηχεμ. :)
Λοιπόν, έριξα το γέλιο με τα ποστ Άκη και Νταρκρίπερ (εντάξει, δεν είναι νέο ταλέντο, τον ήξερα από τόπικ φοιτητικές παρατάξεις, που έλεγε τα ίδια αναλογικά για την ελευθερία έκφρασης των ξένων πανεπιστημίων:lol:).
Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.
Τι σημαίνει αυτό? Αυτοί που διαμαρτύρονται για τα “χάλια” της ελληνικής σκηνής είναι αυτοί που πρώτοι απόλους την έχουν γραμμένη στα παπούτσια τους.
Κοινώς, πατάνε σε συναυλία της ελ.σκηνής όταν καίγεται καμιά εκκλησία, δε μιλάνε με τους μουσικούς ή τις μπάντες για να έχουν πιο σαφή εικόνα για το τί θέλουν να βγάλουν αυτοί προς τα έξω, αγοράζουν εγχώριες κυκλοφορίες πιο αραιά και από πρωταθλήματα του ΠΑΟ, κλπ. κλπ.
Και μετά γκρίνια και ξανά γκρίνια.
Κούραση όμως.
Ρε νταρκριπερ πρεπει να σαι ανετα οτι πιο ηλιθιο κυκλοφορει εδω μεσα . Η δηλωση ενος τυπου καθοριζει την αποψη σου για μια ολοκληρη σκηνη. Λοιπον η απαντα στις μπαντες που σου λενε η βουλωνε γιατι μας εχεις πριξει τα @@ . Αντε πολυ ασχοληθηκα …
Ρε γουιντοου , δικια εχει ο νεκρομειχεμ ξαναδιαβασε … αλλο η ποιοτητα αλλο το μαρκετινγκ λεμε …
Δηστυχως για εσενα, την αποψη με τον Μαριο Ηλιοπουλο εχουν κ ο Σακης απο Rotting Christ, κ o Bob Katsionis, κ πολλοι αλλοι που εχουν δει κατι παραπανω στο εξωτερικο. Ακομα κ οι WEB εβλεπα συνεντευξη τους τις προαλες κ ειπαν οτι οι ελληνικης μπαντες πρεπει να προσπαθησουν περισσοτερο κ ναβελτιωθουν ταχιστα (λογω γεωγραφικης τοποθεσιας ειπαν). Αν θες να ονομασεις κ αυτους ηλιθιους be my fucking guest!!!
θεωρω την φραση του Μαριου κλειδι διοτι πρεπει να εχεις ολα τα παραπανω για να βγεις στο εξωτερικα κ να κανεις ονομα–κ γαματη μουσικη, κ ορεξη, κ λεφτα, κ επαγγελματισμο κτλ. Τωρα οσες μπαντες εχουν βγει εξω κ φαγανε μπουλους ή δεν θα βγουνε ποτε εξω σημαινει οτι τους λειπει τουλαχιστον ενα απο τα παραπανω που ειπε ο Ηλιοπουλος…
Αυτό.
Άιντε γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε.
Chrisp ζήτα ταπεινά συγνώμη που τόλμησες να εκφέρεις άποψη ενώ δεν είσαι αρκετά αντεργκάουντ.
Επίσης νομίζω ότι απόψεις τύπου “Από Marduk αξίζει μόνο ο τραγουδιστής” ,“Οι Necrosatanister από το Χαλάνδρι είναι καλύτεροι από τους άθλιους Γερμανούς Mystic circle (π.χ.)”, " Στο λαιβ του Πάνου Κιάμου άξιζε μόνο ο τουμπερλεκάς" είναι καθαρά προσωπικά πιστεύω και όχι η οικουμενική αλήθεια.
P;antvw mη κάνετε έτσι για δυο troll που χρησιμοποιούν για επιχειρήματα ατάκες του Μάριου Ηλιόπουλου και του Sakis Tolis.
Αυτά… επιστρέφω στο mainstream
τα εξυπνα ποστ με καυλωνουν λιγο … αν ειναι και “καυστικα” εκει να δεις πανιγυρι
και επειδη εισαι και σοφος ρε τσακαλε για πες μας τι ειναι η οικουμενικη αληθεια , οχι ποια ειναι , τι ειναι … απο φιλολλογικο ενδιαφερον καθαρα
Αρχή σοφίας:
Χαίρομαι που έδωσα ένα μικρό ενδιαφέρον στην ερωτική ζωή σου.
Μάλλον η κάβλα δεν σε άφησε να καταλάβεις ότι δεν πιστεύω στην οικουμενική αλήθεια αλλά στην προσωπική άποψη.
Τέλος σοφίας
Πόσες ελληνικές μπάντες ξέρεις που να έχουν βγει έξω και να έχουν φάει μπούλους; Γιατί εγώ όσους ξέρω που βγήκανε έστω για μια συναυλία είχανε μεγάλη ανταπόκριση, μάλλον να θέσω καλύτερα, μεγαλύτερη ανταπόκριση από ότι έχουν εδώ (χωρίς να υπολογίζεις βέβαια τους φίλους τους).
Κορνίζα τώρα.:thumbup:
Ενταξει, το να παιζεις μπροστα σε 100 απο 50 ατομα κοινο δεν το θεωρω μεγαλο επιτευγμα, να βγαζεις ομως τα εξοδα περιοδειας σου πουλοντας μπλουζακια, cds κτλ. τοτε εχεις μια πολυ καλη ανταποκριση κ αποκτας δυναμικη ως συγκροτημα. Ετσι μπορεις να επενδυσεις τα χρηματα στην επομενη περιοδεια.
Χαρακτηριστικα μπορω να σου αναφερω μια μπαντα που εσκασε 10,000 ευρω για βγει περιοδεια τους με immolation, μπηκε μεσα τρελα, κ μετα εφαγε σουτ απο την τοτε δισκογραφικη τους…Αλλα να σου πω, εγω προσωπικα εκτιμαω τετοιες κινησεις οπως πχ με Sinate (ετσι δηλ. οπως ξεκινησε η συζητηση), παρα μπαντουλες που το παιζουν ιστορια επειδη εχουν παιξει 2-3 support…
[ορισμός] underground: η τέχνη του να βρίσκεις μια αυθεντικότητα και να γουστάρεις αυτό (στην χρονική στιγμή που συμβαίνει), κάτι που συνεπάγεται βέβαια ότι δεν σε νοιάζει αν κάποια στιγμή (στο μέλλον) μπορεί να λατρέψεις και αυτό.
(το παράδειγμα του γκρουπ είναι τυχαίο, μην κοιτάτε που ο τραγουδιστής δεν μοιάζει με τον νεκροσατανιστ)
οι περισσότεροι από σας μιλάτε εκ του ασφαλούς, δηλαδή σκεφτόμενοι αντιστρόφως… δλδ επειδή κάποια γκρουπς δεν έχουν καταφέρει να γεμίζουν στάδια (ή ό,τι άλλο θέλετε) αμέσως ακυρώνετε όλη την σκηνή. γελάω. χαχα… δηλαδή επειδή το 96 τους exhumation του ηλιόπουλου δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και δεν είχαν κάποιον ιδιαίτερο επαγγελματισμό (ναι για τον ίδιο μιλάμε, δεν φυτρώνουν όλοι ξαφνικά σε πολυεθνικές), δεν θα έπρεπε να αγοράζω τις κασσετοσυλλογές τους απο την Heavy rock tapes απο΄εκείνη την εταιρία από την Κάτω Αχαγιά. ξαναγελάω. πολύ λίγα ουσιαστικά ποστς είδα μέσα στην - όχι και τόσο εύκολο να παρακολουθησω - συζήτηση (ή αφορισμό?) που κάνατε κάποιοι. ο red rum σας τα πε σωστά, ο ChrisP επίσης που μίλησε για Planet of Zeus, ο Depleted κλπ.
Και συ μαλλον δεν καταλαβες την ερωτηση … τι ειναι η οικουμενικη αληθεια σε ρωτησα.
περαν τουτου δεν διαφωνω μαζι σου καθολου πιστεψε με … απλα για καποιο ηλιθιο λογο , αν και το χω τονισει σε διαφορα θεματα, μου την επεσες … θεωρω πανηλιθιο το undergroundιλικι και την μεταλοπατερια ( καμια σχεση με την εμπεριστατομενη αποψη) . αυτο που ειπα στον κρις εχει να κανει με καποιο ποστ του σε αλλο τοπικ , οποτε αν πιαστηκες απο αυτο μονο τσαμπα ολοκληρο ειρωνικο ποστ καθησες να σκεφτεις για την παρτη μου. το οτι ασχολουμαστε με δυο τρολς εχει να κανει μονο και μονο με το οτι ειχαμε ελευθερη μιση ωρα να τρολαρουμε και μεις χωρις πρροπτικη για κατι καλυτερο την συγκεκριμενη στιγμη της ζωης μας. Δεν ξερω βεβαια τι διαστασεις δινεις στην ενδοφορουμιακη σου ζωη και συμπεριφορα εσυ βεβαια …αλλα εγω δεν την παιρνω και πολυ στα σοβαρα.
Για να σε καλυψω λιγο περισσοτερο (οχι σεξουαλικα) δεν θεωρω τη μουσικη ουτε παρασημο ουτε διαγωνισμο γνωσης , απλα καμια φορα την προσωπικη αποψη πρεπει να την στηριζουμε και σε κανα επιχειρημα και οχι απλα να λεμε για να λεμε (οπως κατι νταρκριπερς κ ακηδες). Γενικοτερα πανω στο τοπικ αυτο.
συμφωνω και με τον παναγιοτα και στο γκρουπ και στη αποψη btw … απλα το θεμα δεν ηταν τοσο το αντεργκραουντ … αλλα και παλι μεσα
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οικουμενική αλήθεια. Υπάρχει η αλήθεια του καθενός. Το ανάφερα γιατί μερικά επιχειρήματα μου φαινόταν ότι τα παρουσιάζατε έτσι. Βέβαια ίσως έκανα λάθος γιατί πάνω στον πόλεμο με τα τρολς μπορεί να βγήκαν κάπως απόλυτα.
Συγνώμη για την ειρωνεία, μάλλον έχεις δίκαιο . Πετάχτηκα σαν την τσουτσού σε μια κουβέντα που δεν συμμετείχα χωρίς να ξέρω τις σχέσεις μεταξύ των συνομιλητών.
Απλά καμιά φορά πιστεύω στην καλώς χρησιμοποιούμενη ειρωνεία. (μάλλον δεν πέτυχα το καλώς)
Αυτά από τον σοφό διδάσκαλο της μέταλ αληθείας
χαχα μην εισαι μαλακας , χαλας το τοπικ , πολυ piece επεσε :lol:
αμα δεν πεσει κανα μπινελικι πως θα γινει φλειμ
συνεχιζω λοιπον … σκερβελε
νταξει δεν θα το ξεχειλωσω αλλα και η αληθεια του καθενος δεν ειναι κατι σταθερο, δεν υπαρχει δογμα (εκτος αν εισαι εγκεφαλικα νεκρος) , υπαρχει εξελιξη ομως και αλληλεπιδραση με το περιβαλλον, οι οποιες με δυναμικο και αμφιδρομο τροπο καθοριζουν/ονται την αληεθια σου … με πιο απλα λογια πως σταματαει μια μπαντα να σαρεσει (νταξει ισως οχι κ το καλυτερο παραδειγμα) ?
αυτα απο τον σοφο της αληθειας (σκετο) :lol::lol:
και γυρνάμε στο debate ποιότητας μουσικής vs marketing.
Διότι όταν σπούδαζα Αγγλία είχα γνωρίσει έναν θεούλη Πολωνό, ο οποίος διέσχισε τη μισή Ευρώπη για πάει να δει το live όχι για τους IMMOLATION αλλά για τη συγκεκριμένη μπάντα. Περιόδευσαν λοιπόν με τέτοια συγκροτήματα και κατόρθωσαν αυτό, να αποκτήσουν έναν τρελά φανατικό πυρήνα οπαδών στην Ευρώπη. Αυτό εμένα μου φαίνεται σημαντικότερο από ένα συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία. Έχω κι άλλα τέτοια παραδείγματα. Όλοι αυτοί κινούνται “χαμηλά” βέβαια.
Αυτό που εννοούν και ο Ηλιόπουλος και ο Σακης, είναι πως για να βγει ένα συγκρότημα έξω, πρέπει να δουλέψει σκληρά, να πληρώσει λεφτά, να αποκτήσει ένα επίπεδο. Αυτό το επίπεδο υπάρχει στο ίδιο ποσοστό που υπάρχει παντού: 8 στους 10 έχουν μία μπάντα για χαβαλέ και στον πούτσο τους, 1 στους 10 προσπαθεί επαγγελματικά και κάνει ένα καλό όνομα εδώ, 1 στους 10 προσπαθεί επαγγελματικά, σκάει λεφτά και πάει έξω.
Απλά αφήνετε τους 8 να καθορίσουν το επίπεδο. Εντάξει, παντού σχεδόν τα ποσοστά ίδια είναι. Απλά είμαστε κι εμείς γκρινιάρηδες, όπως έχουν πει πολλοί αποπάνω
Σωστός
Μιλάμε πάντα για την χρονική στιγμήπου είμαστε, εκτός αν βρισκόμαστε στο νησί του lost. (η είναι πολύ mainstream για το underground προφίλ του thread? :p)
Αποχωρώ από τη συζήτηση, πάω να ανοίξω κανένα thread Άιρον Μέιντεν. (ή καλύτερα poll Newsted vs Trujilio)
μία από τις πιο αγαπημένες μου κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια είναι το άλμπουμ των the Ducky Boyz. Τα παιδιά παίζουν γνήσιο, αυθεντικό, γκαραζο-ροκ ν ρολλ, με τις απαραίτητες πανκ δόσεις έτσι όπως τις διδάξαν μπάντες όπως οι Last Drive, αλλά και πιο psychobilly - επιρροές όπως οι Meteors. Βασικά το μόνο μειονέκτημα του άλμπουμ τους με τίτλο No regrets που κυκλοφόρησε το 2005 από την Blind Bastard records είναι η σχετικά μικρή διαρκεια του. Αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν και δύο ντεμος χορταστικότατα, όπως και συμμετοχές σε διάφορες συλλογές όπως της DRGR.
A, και όπως λένε και οι ίδιοι, “μια απο τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καρριέρας τους είναι ένα live που κάνανε σε ένα σπιτι”… πόσο πιο θεοι
Μολις τωρα ειδα πως διαλύθηκα οι revolting breed αν και η ανακοίνωση έχει βγει εδω και μήνες (ειχα σβησει το myspace και το ξαναεκανα αυτες τις μερες) κρίμα ρε γαμώτο απο τις μπάντες που γούσταρα πολύ, το rise against ήταν κορύφη αλλα δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το κυκλοφορήσουν απο εταιρία. RIP.