Ελληνική underground σκηνή

Οι Ανάσα Στάχτη ήταν μεγάλο σοκ τότε, θυμάμαι να έχει έρθει φίλος μου με το δισκάκι τους που το είχε βρει σε συναυλία και να μου λέει “μαλάκα ανακάλυψα καλύτερο γκρουπ από τους Χαοτικό Τέλος”.

Βασικά, από τα συγκροτήματα που παίζαν ελληνόφωνο thrash / crossover ήταν σίγουρα αυτοί που είχαν τους πιο προσεγμένους στίχους. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, όταν το όνομα τους το έχουν δανειστεί από το ομώνυμο κομμάτι της Γενιάς. Μουσικά ξεχωρίζαν επίσης καθώς πέρα από τα απίστευτα πορωτικά τραγούδια τους, είχαν και πιο ψυχεδελικά σημεία που και που, όπως τα πλήκτρα που σκάγανε σε ανύποπτο χρόνο όπως πχ Στα γρανάζια του αύριο

Ανέτειλε αβάσταχτο το όραμα της νέας γενιάς
Μεσα απ΄την ομίχλη της της απόγνωσης
Στο έρημο τοπίο της σύγχρονης απάνθρωπιας
Της μολυσμένης τοξικής συνείδησης

Ανθρωποι υπόδουλοι στην μόρφωση της μοναξιάς
Αυτόχειρες στην δίνη της εξέλιξης
Τεχνική κατάρτηση - τεχνητά ιδανικά
Επένδυση στο μέλλον της ταπείνωσης

Είδα στον ορίζοντα κατάφατσα τον θάνατο
Ελπίδες να τσακίζονται στα γρανάζια του αύριο
Σε ηλεκτρικο βωμό θυσίες στο άγνωστο
Ο άστικος μικρόκοσμος στα γρανάζια του αύριο

Κενές προσωπικοτητες με εθνική ταυτότητα
Βαδίζουν στο δρόμο για το μέτωπο
Σαν έσχατη ελπίδα στον ίσκιο της παρακμής
Η τελική εδαφική κατανομή

Με αίμα γραμμένο το έργο της καταστροφής
Με αίμα που τρέχει απ΄τις πληγές μας
Δηλητηριασμένη η ύστατη πνοή ζωής
Άπληστη φυσική κατάχρηση

Είδα στον ορίζοντα κατάφατσα τον θάνατο
Ελπίδες να τσακίζονται στα γρανάζια του αύριο
Σε ηλεκτρικο βωμό θυσίες στο άγνωστο
Ο άστικος μικρόκοσμος στα γρανάζια του αύριο

Πρώτη φορά τους ακούω,όχι και άσχημοι.Πάντως με το τελείωμα των πλήκτρων στο συγκεκριμένο τραγούδι παίρνουν πόντους.

Kαλα σας γαμανε οι Ανασα Σταχτη!!!

Οι Ανάσα Στάχτη είναι θεοί. Crust τους θεωρούσα. Anyway.

στο πρωτο ποστ μου (δλδ στην προηγουμενη σελιδα:p) εγραψα για τα αγαπημενα μου και μεσα σε αυτα ηταν κ ανασα σταχτη!!απλα απιστευτοι!

Κλείνει η eatmetal…

http://www.pantheon-web.gr/Estelle/eatmetalrecords/

Ναι, δυστυχως. Κριμα. :frowning:
Αυτη η εταιρια κρατουσε γερα την underground heavy metal ελληνικη, και οχι μονο, σκηνη.
Οσα cd εχω απο eatmetal records πραγματικα τα σπανε.

το συμπέρασμα δεν είναι ακριβώς αυτό. η eat metal κινδυνεύει και γίνονται κάποιες προσπάθειες γιά τη σωτηρία της. μία από αυτές είναι και αυτό το donation

θέλω να αγοράσω το cd των released anger και των kinetic, νομίζω από αυτή την εταιρεία διανέμονται…

Kατά τα άλλα, χθες στο live των Σπυριδούλα βρηκα τον Σ. Θεοχάρη (ex Αδιέξοδο), όπου ανέβηκε και τραγούδησε μαζί με τους Σπυριδούλα 4 κομμάτια, ως πρωην τραγουδιστής τους. Καθώς τα λέγαμε μετά, μου είπε ότι είναι στους No Mind, ένα νέο πανκ γκρουπ. Είχαν παίξει σαππόρτ μάλιστα στο πρόσφατο live των Partisans. Σε λιγο καιρό θα έχουν και έτοιμο υλικό.

Ανάλογα για το ποιο Kinetic λες. Το πρώτο είχε βγει από τη Sleaszy Rider (no comments) και το δεύτερο από την πλέον ανύπαρκτη Burning Star.

για το πρώτο έλεγα! (το δεύτερο δεν το έχω πολυ-ακούσει).

Κατά τα άλλα, σήμερα παίζουν οι Μαύροι Κύκλοι στο Cabaret Voltaire :smiley:

Για τους μπλακμεταλλαδες και οχι μονο αξιζει να τους ακουσετε, βγαλανε και δισκο προσφατα χωρις δισκογραφικη οποτε με επικοινωνια μονο μπορειτε να τσιμπησετε το σιντι 5 euro αι θινκ. Εχουνε 4 κομματια στο μαισπεις τους. Επισης θα παιξουν σαπορτ σε Ravencult στην Θεσ/νικη οταν επιτελους ανακοινωθει(ειχε ακυρωθει για καποιους λογους τον ιανουαριο)
The Third Horde
<----- Click

Ειναι ηλικιες 20(21;), 19,18 και 17
Και στο γιουτιουμπ επισης ανεβασανε βιντεο απο λαιβ τους.

άκουσα μερικά κομμάτια από τους τύπους επάνω. Θυμίζουν λίγο Emperor ενώ σε σημεία ρίχνουν και κάνα πιο thrash-o-black riff (κάπου μου ήρθαν στο μυαλό οι πρώιμοι Αbsu).

Στον ίδιο χώρο περίπου, αν και πιο πανκ φάση, κινείται ένας τύπος ονοματι ΝΕΚΡΟΔΑΙΜΩΝ, όπου τον ανακάλυψα τυχαία. Το είχα ποστάρει στο thrash thread αλλά το μεταφέρω εδώ μιας και κολλάει καλύτερα.

NEKRODAIMVN ρε ΚVLT!

προσπερνώντας το αστείο όνομα, ο τύπος είναι one man band, και τα τραγούδια του είναι ελληνόφωνα. Βασικά άμα οι Rotting Christ του Passage to Arcturo ή οι Deviser του πρώτου demo, παίζανε πανκ το αποτέλεσμα θα ηχούσε κάπως σαν τα τραγούδια του ΝΕΚRODAIMVN! βασικά σε σημεία θυμίζει και Αντίδραση. χαχαχα τα σπάει!! Ρε ακούστε το κομμάτι Φόβος Άρχων που έχει στο myspace, πολύ πορωση!

Not bad…:thumbup::thumbup:

τρελανέ μας ρε Λούη!!!

The Stress - Γενοκτονία (1st reunion@Villa Amalias 1992)

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο site των Αθηναίων D-Volume, ετοιμάζεται το νέο τους άλμπουμ με σκοπό την κυκλοφορία του κατά τους επόμενους μήνες. Επί πλέον, ακούγεται ενδιαφέρον το ότι έχουν νέο μέλος στο line up τους, την τραγουδίστρια Στέλλα Παπανδρεοπούλου.

λέξεις κλειδιά: alternative rock / metal / progressive

ρίξτε μια αυτιά στο ομορφο Longing for you.

Για όποιον ενδιαφέρεται, έχουν ανέβεια όλα τα demos των Panx Poutana από την ίδια την μπάντα, σε μια συλλογή με τον τίτλο Τα Άγουρα Χρόνια. Περιέχονται τα έπη

1993 - Το Ξεκώλιασμα Tου Σατανά
1994 - Δύο Φώκιες Παίζουν Τάβλι
1995 - Peos A.D
1996 - Μουσικός Αυνανισμός (Βαλ’ Την Φρίκη Μες Στο Μπρίκι)
1997 - Η Δεκαλογία Tης Εσχατολογικής Ουτοπίας
1998 - Η Μοναξιά Tου Κτηνοβάτη
1999 - Λοβοτομή (Κάν’το Kαι Εσύ)
2000 - 10 Αγαπησιάρικα Τραγουδάκια (Και Ένα Όχι Kαι Τόσο)
2001 - (Ήταν) Οι Τελευταίοι Ρομαντικοί

πάω στοίχημα ότι οι αυτοί που πλησιάζουμε ή έχουν πατήσει τα -άντα- θυμούνται επικές εποχές στην στήλη ελληνικής σκηνής του μέταλ χάμμερ…ειδικά το Δύο Φώκιες Παίζουν Ταβλι με είχε στιγματίσει :stuck_out_tongue:

λινκ

Χαχ, ρησπεκτ στην κατά 2/3 συνλιβαδειώτικη καφρόμπαντα!:smiley:

Γεια χαρά και από μένα, είχα λίγο καιρό να μπω αλλά θελω να σας ενημερώσω ότι οποιος θέλει εβγαλα το νέο μου cd σε mp3 και θα τυπωθεί και επίσημα τον Απρίλη λογικά. Σας το προσφέρω με χαρά μου.

κατεβάστε το από το παρακάτω link:

http://www.virtual-sounds.com/tug/Tug_Alli_mia_mera_toksiki(2010).rar

Site :
http://tugsucks.wordpress.com
http://tugito.wordpress.com

www.diymusic.org

καλώς τον tug… κατεβαίνει και ποστάρουμε εντυπώσεις :!: