Ελληνική underground σκηνή

διαπυηση,διαβρωση,καμενα κυτταρα,παρασιτα…εκανα ενα τσεκ και λενε αρκετα οι μπαντες…βεβαια ο ηχος λογω της ηχογραφισης δεν ειναι και οτι καλυτερο…ομως παντα μιλαμε για underground σκηνη

Έχει ακούσει κανείς τους Leaving Tomorrow;

Blues rock στις παρυφές του hard/heavy, στο ύφος των Cream, Jimi Hendrix, Uli Jon Roth (τα πρώτα προσωπικά του) και Socrates (κυρίως σε σημεία όπου το κιθαριστικό παίξιμο φέρνει και σ’ αυτούς σε ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τους είχα πρωτακούσει πριν από κάνα χρόνο, έψαχνα πολύ καιρό το δίσκο τους (κυκλοφορία 2009) και τελικά τον βρήκα πριν από ένα μήνα (για όποιον ενδιαφέρεται, στο Nuclear Blast Shop, και πρέπει να χει κι άλλα). Απλά εξαίρετοι. Μουσική που βέβαια δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για χτύπημα και πώρωση, αλλά είναι ιδανική για να αράξεις σπίτι, να βάλεις ένα ουισκάκι με πάγο (ή κάτι αλκοολούχο τέλος πάντων), το cd να παίζει και να απολαμβάνεις παλιοροκιές σε εντελώς “cool” ρυθμούς, συχνότητες και ηχοχρώματα.

Τσιμπήστε και μαϊσπέης.

:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:…Αντε να μη συνεχισω το παραληρημα…Γιατι θα τελειωσω τα επιφωνηματα σε 10 μερες…

δεν τους ήξερα τους Leaving Tomorrow. Από αυτά που άκουσα στο myspace μου φάνηκαν πολλά υποσχόμενοι… Θα έλεγα ότι θυμίζουν τους (επίσης δικούς μας) Will-O-the Wisp, ειδικά στο κομμάτι Tomorrow. βγαίνει ο δίσκος τους λέει σε λίγες μέρες. μια χαρά, θα το τσιμπήσω μάλλον.

Ρε Παναγιώτη, 20 Μάρτη του 2009 λέει! Αφού το γράφω από πάνω, περσινός δίσκος που αγόρασα πριν από ένα μήνα! :stuck_out_tongue:

Τράβα να το πάρεις από τώρα!

:lol::lol::lol:χαχα!Παναγιωτη δικιο εχει!Βγηκε περσι!Μιλαμε για τερααααααστια δισκαρα…

πώ, ό,τι να ναι καταλαβα! μην βαράτε! :stuck_out_tongue:

τσεκάρετε πάντως και τους Will-o-the Wisp αμα σας αρέσουν οι Leaving Tomorrow (σιγά που δεν θα το ξανάλεγα) :lol::lol::lol:

Ήρθε η ώρα να αφιερώσω λίγα λόγια στους Ducky Boyz.

Αν ψάχνετε μελωδική, γλυκανάλατη και μελιστάλαχτη μουσική, αλλάξτε θρεντ αμέσως.
Αν ψάχνετε μελαγχολική, σκοτεινή και πειρeμετική μουσική, αλλάξτε θρεντ αμέσως.
Άντίθετα, αν ψάχνετε γνήσια, μεθυστική, βρώμικη μουσική που έχει πλάκα (και όχι μουσική της πλάκας), με λίγα λόγια, όσοι γουστάρετε ροκ ν ρολλ των τριών ακόρντων συνεχίστε την ανάγνωση.

Οι Ducky Boyz δημιουργήθηκαν το 2002 στην Αθήνα, και έχουν κυκλοφορήσει δύο demo (?Ducky Boys? και ?Cannonball?) έχουν αρκετές συμμετοχές σε συλλογές εγχώριες αλλά και μη, έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ (Νo Regrets) στην Blind Bastard records, και έχουν βγάλει και ένα single (Near Death Experience). Έχουν κάνει πολλές συναυλίες σε διαφορά μέρη στην Ελλάδα, έχουν παίξει ως support σε αρκετά γνωστές μπάντες, και επίσης έχουν δώσει πολύ πετυχημένες συναυλίες στο σπίτι ενός φίλου τους.

H μουσική τους περιγράφεται ως ένα κράμα psychobilly και garage punk. Βασικά άμα σκεφτείτε πώς θα ηχούσαν οι Meteors άμα τζαμάρανε μαζί με τους Last Drive, είστε μέσα. Αν τα τραγούδια των Ducky Boyz δεν σε κάνουν να χορεύεις, τότε πίσω στον τάφο σου. Θεωρώ ότι το No Regrets είναι ένα από τα καλύτερα rock n roll άλμπουμς που βγήκαν την δεκαετία που μας πέρασε. Το μόνο μειονέκτημά του είναι η μικρή διάρκειά του, μόλις 30 λεπτά για 12 τραγούδια. Ε το αποτέλεσμα είναι ότι όταν βάζω το No Regrets, το ακούω στο repeat ίσα με 3 - 4 φορές (ειδικά στο γραφείο είναι ό,τι πρέπει, γιατί με τσιτώνει κιόλας). Κομματάρες όπως το Regret, Sorry to yourself, Not My Day, Waiting for yesterday κλπ θαρρώ πως έχουν βγει από το ντουλάπι των all time classics γκαραζο-κομματιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά καιρούς έχουν διασκευάσει τρία κομμάτια της καλύτερης rock n roll ελληνικής μπάντας.

I go crazy, I go crazy λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Παίζουν live στις 26 Μαρτίου στο αφτερ νταρκ και στις 24 Απριλιου στο ροντέο με Λοστ Μποντυς. Όσοι ψήνεστε για χορό, ελάτε.

http://www.youtube.com/v/NsqGxyyJyJg&hl

What about ZANTE DILEMMA ???
Μου έβαλε ο-πιο underground κ από panagiotis-αδερφός μου να ακούσω το χιτακι τους και έχω πάθει πλάκα,τόσο όμορφο ελληνόφωνο τραγούδι έχω να ακούσω πολλά χρόνια
Μιλάω για την “Χριστίνα” φυσικά.

λωλ, ελληνόφωνη διασκευή ή απλά τόσο μεγάλη κλεψιά;

Λοιπόν σε μπαντάρα ΜΕΓΑΛΗ έχουν εξελιχθεί οι RIVALS! από πάτρα…Εδώ οι της Πάτρας τους γνωρίζουμε και προσωπικά (ορισμένους), αλλά και από τις εμφανίσεις τους στην πόλη, καθώς όμως και από μια προηγούμενη μπάντα κάποιων μελών τους που’ χε κάνει την εμφανισή της πριν λίγα χρόνια, τους xFor No Reasonx…Πρόκειται για ταχύτατο sXe hardcore, που ισοπεδώνει τα πάντα…Προσφατα ανέβασαν στο Myspace τους τρεις νέες ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ που πραγματικά τα σπάνε πολύ…Χωρίς να υποτιμώ τα παλιά τους κομμάτια, θεωρώ πως διαφέρουν τομαχτικά απ’ τα καινούρια. Οι καινούριες τους δουλειές, είναι από τα πολύ καλά πράγματα που άκουσα τελευταία στο ελληνικό hardcore αυτού του στυλ.

Θελω ολοκληρωμένη δουλεία τους!

Θα τις βρείτε εδώ: http://www.myspace.com/rivalshxc

ε worst enemy, έπρεπε να προτείνεις καμμιά black metal μπάντα γιατί ήταν το 666ο ποστ του θρεντ :lol:

πολύ ωραίοι οι rivals από τα κομμάτια που άκουσα.

όσο για το κομμάτι που πόσταρε ο siags, ε νομίζω είναι προφανές ότι πρόκειται για διασκευή. πρέπει να το είχα ξανακούσει κιόλας κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πώς, που και γιατί.

Κάτσε έχω καλό trivia. Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια ελληνική black metal μπάντα με το όνομα Stellar Darkness. Μέλη αυτών σήμερα παίζουν σε heavy rock μπάντα που τα σπάει άσχημα. Βρείτε μου τη μπάντα και κερνάω μπύρα :stuck_out_tongue:

θα ψάξω στην σπιναλονγκα ρεκ’ς και αμα το βρω θα απαντήσω αργότερα, ετοίμασε μπύρες :-k:-k:-k

Ετοιμάζω τις μπύρες έτσι και αλλιώς 8) Επίσης το ξέρατε ότι η Τάνυα των Liquidust( πάνε αυτοί…) και Universe217 έπαιζε drums σε μια black metal μπάντα για κάτι φεγγάρια? Νομίζω Astarte λέγονται . Μετά έπαιξε drums στους Liquidust αλλά σχετικά γρήγορα έπιασε τα φωνητικά. ΚΑΛΤΙΛΑ!

νεο βιντεοκλίπ από τους φοβερούς Winter Crescent

Έλα ρε συ! Δεν το ήξερα αυτό! Καλή φάση. Όταν το 'χεις ρε παιδί μου… Respect!

Οι Liquidust τέρμα? Δεν το είχα πάρει χαμπάρι… Πραγματικά κρίμα! :frowning:

Τις Astarte τις θυμάμαι, είχαν κάνει έναν δίσκο νομίζω κάπου προς τέλη 90’ς, θυμάμαι ένα cd του invader βασικά με ένα κομμάτι τους αν δεν κάνω λάθος.

Ας ελαφρύνουμε λίγο το θρεντ, με μια εμπορίκλα. για να μην με λέει και ο siags underground τύπο :stuck_out_tongue:

Εντάξει, δεν είναι underground, ούτε κάτα βάση πρόκειται για ελληνικό σχήμα, αλλά για έναν έλληνα καλλιτέχνη που απλά ζει στην Αγγλία. Εντάξει, έφαγε αρκετό σπρώξιμο από ραδιοφωνο, αλλά νομίζω ότι είναι αξιόλογος. Λοιπόν? Ποιά η γνώμη σας για τον Livan?

Για τσεκαρε λιγο καλυτερα…
http://www.metal-archives.com/band.php?id=2233

Οι Astarte είναι γενικά γνωστές, μπορείς να πεις ότι ξεφεύγουν κι από τα όρια του underground…