H πλάκα είναι ότι ο Λούης τα τελευταία χρόνια ασχολείται με funk-ιες και κάνει και αρκετά λάηβ.
[SIZE=“4”]Επανέκδοση ΕΝ ΠΛΩ αααααααααααααααααααααααααααααααααααααυτα είναι λέμε[/SIZE]
ΣΧΟΛΙΑ
Επιτέλους ένας από τους πιο σπάνιους δίσκους στην ελληνική δισκογραφία επανεκδίδεται! Και αν υπάρχουν δυό ? τρείς δίσκοι που χαρακτήρισαν και οριοθέτησαν το ελληνικό ροκ , αυτός είναι σίγουρα ο ένας ! Οι «Εν Πλώ» φτιάχτηκαν το 1985 από τους Ντίνο Σαδίκη και Δήμο Ζαμάνο και έπαιζαν αυτό που ονομάστηκε μετα- πάνκ (post punk) με ελληνικό στίχο βέβαια. Με παραγωγή αισθητά καλύτερη και διαφορετική από τις άλλες εγχώριες , ο ήχος στηριζόταν στις σκληρές κιθάρες και την παθιασμένη ερμηνεία του Σαδίκη αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει . Η μουσική τους με στοιχεία από παράδοση και ρεμπέτικο ήταν περισσότερο ελληνική από αυτή πολλών! Το τότε Lp εκδόθηκε σε 1001 τεμάχια και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο συλλεκτικά κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας. Η έκδοση της Alltogethernow είναι μία αποθορυβοποιημένη και remastered έκδοση , από τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα , του δίσκου βινυλίου και του 7? single που κυκλοφόρησε αργότερα με το περιοδικό «Στις σκιές του Β 23» . Το ένθετο επίσης είναι αναβαθμισμένο με σημειώσεις του Ντίνου Σαδίκη , ενώ στο cd θα περιέχεται και ένα σπάνιο βίντεο των «Εν Πλώ» . Στην έκδοση του βνυλίου το 7? single θα περιέχεται ξεχωριστά σαν δώρο .
Αργότερα θα εκδοθεί και άλλος ένας δίσκος των «Εν Πλώ» με τα 5 κομμάτια του EP που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ μαζί με live και ακυκλοφόρητα.
Το cd θα διατίθεται από τις 2 Ιουλίου 2011 , κατ? αρχήν στο Alltogethernow party που θα γίνει στο Terra vibe park εκείνη την ημέρα και από το on-line δισκοπωλείο της εταιρίας μας με δυνατότητα αγοράς αλλά και «κατεβάσματος» του δίσκου σε χαμηλή τιμή. Επίσης θα διατίθεται από το site και για χονδρική πώληση .
Ο δίσκος βινυλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και θα διατίθεται μόνο απο το site μας.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Enhaned cd digipack με βιβλιαράκι , Lp + 7" single , Mp3 [320] & Wav download
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ1.Παγωμένο 2.Χωρίςκανόνα 3.Φίλοι 4.Φεύγεις; 5.Αφιερωμένο 6.Χτέςβράδυ 7.Φα# 8.Ονειρο 9.Στην κοπελιά σας 10.Αντιλαλούν οι φυλακές 11.Είχα έρωτες
- Video Εν Πλω studio , 1989
Γύρω στα 600-700 κομμάτια θα είναι και θα κοστίζει κοντά στα 15 ευρώ. Ήταν να το έχουν έτοιμο στο Rockwave αλλά καθυστέρησε η κοπή του.
Πάντως η alltogether now χει μερικές κόπιες από το πρώτο προσωπικό του Σαδίκη σε βινύλιο. Όσοι δεν το έχετε να τρέξετε. (Είναι αυτό με το Απαισιόδοξο Τραγουδάκι μέσα)
Επίσης ρε Παναγιώτη έχουν κόπιες και το πρώτο δίσκο των Σάρκα. Τι λένε αυτοί, δεν τους θυμάμαι, τους ξέρεις;
μανδρακα, οι Σάρκα ήταν από την κρήτη και δραστηριοποιηθηκαν τελη 80 τέλη 90. Βασικά κάπου ειχα πετύχει ένα cd τους και το είχα αγοράσει. Τα πιο παλιά τους δεν τα έχω, πλήν κάποιες συμμετοχές σε συλλογές της Fragmenta (από το Β-52). Παίζανε λίγο διαφορετικά από τα υπόλοιπα γκρουπ, ήταν αρκετά επηρρεασμένοι από punk/grunge γκρουπ όπως οι Sonic Youth και γενικά είχαν μία φρεσκαδούρα. Νομίζω ότι τα πρώτα τους γενικά είναι πιο ενδιαφέροντα από το cd που έχω. οπότε θα αξίζει. Άσε που είχαν γράψει και το στίχο “η δεκαετία του 60 ήταν εφεύρεση της δεκαετίας του 80…” :lol:
Nέο άλμπουμ από The Boy με τίτλο Ηλιοθεραπεία
Διατίθεται για δωρεάν download από την Inner Ear έδω
Δεν το άκουσα ακόμη αλλα το Ξαπλώστρες Φέρετρα:
gamay απλά!
Bασικά από χθες παίζει να έχω ακούσει πάνω από δεκα φορές το νέο άλμπουμ του The Boy. ΖΗΜΙΑ. ΔΙΣΚΑΡΑ. ΠΑΝΙΚΟΣ.
:respect:
[B]καβαλιωτικη punk σκηνη…πολυ μπροστα!!![/B]
[B]ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ[/B]
[B]Satans Rejects[/B]
[B]Ασυμμετρη Απειλη [/B]
[B]broken glasses[/B]
[B]Rajahtaa[/B]
[B]KAVALIOTIC DISCHORD[/B]
ετσι καβαλάρα και τα μυαλά μας πονάνε!!!
να μην ξεχνάμε όμως και την Καβαλιώτικη darkwave σκηνή
Γεια χαρά παίδες λεγόμαστε Pearcing Waves (metal/experimental/grind)
Tσεκάρετε και ελπίζω να σας αρέσει.
και ένα βιντεάκι από live με μέτριο ήχο
Επίσης κάποια παιδιά ανοίξανε ένα thread:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=21405
ρίξτε μια ματια,υπάρχει και το link για το Demo μας αν κάποιος θέλει να το κατεβάσει
γαμάτο, όπως πρέπει, μπυρόβιο, απροβάριστο, κοπανατζίδικο θρασοπανκ σε στυλ ratos de porao.
patras city:metal:
γεια σας παιδια,
εχεις κανεις νεα απο τους---->ΕΝΟΧΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
καμια επανασυνδεση???:-k:-k
φίλε εγώ τα ίχνη τους έχω χάσει εδώ και καιρό, αν μάθεις καάνα νέο ρίξε κανα μνμ εδώ.
Θέλω να κάνω μια άνευ λόγου και αιτίας αναφορά (να ξανακάνω βασικα) στους [B]Όρα Μηδέν[/B] που είχα αναφέρει παλιότερα, και εκείνο το απίστευτο Ep του '88 με τα 3 τραγούδια. Το ακούω πάλι μετά από καιρό. Εϊναι από εκείνα τα γκρουπ που λες “αυτοι ρε αμα συνέχιζαν τι δισκάρες θα βγάζανε…”. Τεσπά, ποτέ δεν θα μάθουμε.
Οι στίχοι τους ήταν προκλητικοί. Αρκετά. Το παραπάνω τραγούδι είναι μάλλον ένα έξοχο παράδειγμα. Αν και μπορούν να γίνουν και περισσότερο ακραίοι (αφήστε το κορμί μου ήσυχο, για παράδειγμα). Τελικά να σκοτώσουμε τους ποιητές που τα σκατά τα κάνουν ήλιο και θάλασσα? Ή αυτούς που κάνουν το αντίστροφο? Α? Ή και τους 2? :-k
Αγαπημένοι οι Ώρα Μηδέν, κυρίως για τη διαφορετικότητα του ύφους τους από τα συγκροτήματα της δεκαετίας του 80.
Σίγουρα δεν έχουν και κάποια άλλη κυκλοφορία εκτός από το demo του 88?
Γιατί έχω καμιά 15αριά κομμάτια τους συν μερικές live εκτελέσεις
Επειδή θέτεις το ερώτημα,υπάρχει μεγάλο (και αδικαιολόγητο) μίσος για τους ποιητές από όλο το κίνημα στο οποίο ανήκουν οι ‘τραγουδοποιοί’…
Εγώ θα έλεγα να αφήσουν τους ποιητές και να δουν τι δημιουργούν αυτοί,γιατί για μένα,η Ελλάδα έχει ΑΘΛΙΟ πανκ,ΑΘΛΙΑ αντεργκράουντ μουσική,ΑΘΛΙΑ αισθητική στα κομμάτια που βγάζει,και φυσικά άθλια στιχουργική,όταν μιλάμε για μέχρι τα 2000 (έχουν ξεφυτρώσει κάποια καλά αγγλόφωνα από τότε)…
Σταματήστε να είστε τόσο προβλέψιμοι,γράψτε για πράγματα που σας συγκινούν…
Aθλιο punk η Ελλαδα??? :-k
Νταξει αποψη σου, απλα νομιζω οτι καποιες ελληνικες μπαντες ειναι/ηταν απο τις καλυτερες. Περα απο το γεγονος οτι μερικα εχουν καταντησει να τα ακους συνεχεια…
Μιλαμε για μπανταρες οπως η Γενια του Χαους (χαλια στιχουργικη που λες…), Αδιεξοδο, Stress, Panx Romana, Ex-Humans, Αντι κτλ κτλ.
Ας μη μιλησω για τη σκηνη των αρχων 90’s που φερανε πολυ κοντα το metal στο Punk/hardcore.
Τελος παντων, οπως ειπα ειναι η γνωμη σου και σεβαστη, δεν εχω και καμια καουρα να υπερασπιστω τιγκα και ολα τα ελληνικα punk συγκροτηματα - καθως πολλα απο αυτα ειναι μεσα στα κλισε, με μετρια μουσικη… Απλα νομιζω οτι δεν ξερω κατα ποσο εχεις ακουσει πολλα απο τα μεγαλα πραγματικα συγκροτηματα.
@ [B]Pirovatis:[/B] καμμιά 15 αριά κομματιά;; και εγώ γιατί δεν τα έχω; Κάνε τα κουμμάντα σου και τα μαγικά σου να τα ανεβάσεις κάπου ξέρω γω ή να μου στείλεις κάνα λινκ.
@ [B]cοmealot:[/B] Ήσουν εκεί όταν η [B]Γενιά του Χάους[/B] (που ανέφερε για παράδειγμα ο [B]Cynic[/B]) συμμετείχε σε κασσετο-συλλογές της ευρωπαϊκής underground σκηνής;
ήσουν εκεί όταν ο Jello Biafra άκουγε τους [B]Villa 21[/B] και τους συμπεριελάμβανε σε συλλογές από οοοοοοοόλη την παγκόσμια πανκ σκηνή;
Ήσουν εκεί όταν οι [B]Last Drive[/B] οργώνανε όλη την Ευρώπη για περιοδείες μαζί με τους Dead Moon;
Ήσουν εκεί όταν οι Mission διασκευάζανε [B]Flowers of Romance[/B];
Ησουν εκεί όταν οι [B]Ναυτία[/B] βγαίνανε για συναυλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους στην Γερμανία;
Ήσουν εκεί όταν η μουσική των [B]Morel [/B]διδασκονταν στα πλαίσια μαθήματος σύγχρονης μουσικής στην Αμερική;
Πολύ περισσότερο, ήσουν εκεί στο απανωοτό [B]τριήμερο[/B] [B]sold ou[/B]t του Gagarin όταν επανενωθηκαν οι Last Drive (έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ;; ή στο διήμερο της Γενιάς του Χαούς; Ήσουν εκεί τον Δεκέμβρη του 2008 όταν κάποιοι τύποι είχαν ανέβει στα προπύλαια και τραγουδούσαν μετά από 23 χρόνια [B]“αίμα χιλιάδων αθώων θέλω να δω να βάφει τους δρόμους…”[/B]; Δεν σου λέει κάτι αυτός ο στίχος είπες; Οκ.
Θα μου πεις σιγά τα κατορθώματα ε, αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση υποψιαζομαι ότι δεν είτε δεν έχεις ιδέα για την αισθητική που υπήρχε στην ελληνική σκηνή (όπως και σε αντίστοιχες ξένες φυσικά) πριν τα 90’ς.
Κατ’αρχήν,παραδέχομαι ότι δεν ήξερα ότι Last Drive και Γενιά Του Χάους ήταν underground.Δεν έχω ψάξει την ελληνική σκηνή τόσο πολύ (και δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε για να εκφέρω άποψη παρεμπιπτόντως),αλλά αυτές τις 2 μπάντες τις ακούω πολύ από τρίτους,τόσο που νόμιζα ότι δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός…
Και,προφανώς πάντα μιλάμε για την πλειοψηφία,είναι αυτονόητο ότι θα βγουν ΚΑΙ μπαντάρες,θεωρώ τους last drive μια από αυτές,αλλά την σκηνή την καθορίζει το σύνολο,και συνήθως,όσοι λένε μεγάλα λόγα (περί…ποιητών πχ),δεν έχουν κάτι καινούριο να πουν…
Δεν έχω ακούσει ΠΟΛΥ ελληνικό αντεργκράουντ,αλλά από αυτά που έχω ακούσει το αποτέλεσμα συνολικά το βρίσκω αδιάφορο και μονότονο…Δεν νομίζω να πρέπει να κάνω διατριβή μπας και αλλάξω γνώμη
όσο για τον στίχο που παρέθεσες,τι θες να πω?Μου θυμίζει το ‘οδηγοί της πατρίδας οι πρώτοι νεκροί’ στο πιο άμυαλο…όχι,δεν μου λέει κάτι!Συγνώμη!