Ελληνική underground σκηνή

πές του: “ει τρελέ μουσικέ δεν ξέρω που έπαιζες”

:stuck_out_tongue:

το καταλαβαίνεις ότι από τη στιγμή που βγαίνει στο hammer παύει να είναι underground έτσι;

Θα σταματήσω να τους ακούω τότε. Κάτι είχα καταλάβει να σου πω την αλήθεια γιατί περίμενα να μου στείλουν κασέτα όταν παράγγειλα το νέο άλμπουμ τους και αυτοί μου στείλανε cd. αίσχος!

για εξήγησε το αυτό αν θες.

έπιασες το point μου βλέπω…(νοτ)

εδιτ:
ζουγκλα, τα πράγματα είναι όπως τα είπα. όχι επειδή “έθιξα” τους semen of the sun και τσιμπήσατε να τα κάνω πιο λιανά.

Καλά οι σήμεν αφορμή για κουβέντα είναι :
Όλες οι μπάντες που έχουν συνέντευξη ή κριτική στο μέταλ χάμερ είναι εξ’ορισμού εκτός underground ? Προσωπικά δεν συμφωνώ με ένα τέτοιο αξίωμα και γιαυτό θα ήθελα να γράψεις τη σκέψη σου.

καλά…για αρχή, είναι επειδή θίχτηκαν οι semen.

κατά δεύτερον το να “βαφτίζεις” κάτι underground (που έτσι ξεκίνησαν) και να συνεχίζεις να πορεύεσαι με αυτό σε όλη την καριέρα σου μόνο και μόνο για το “εναλλακτικό”,ε , δεν είναι και τόσο αληθινό.

Όταν κινείσαι στα πλαίσια του underground δεν έχεις συμφωνήσει στο πακέτο και την συνέντευξη στο χάμερ. Το πακέτο της undergroundίλας πάντα μιλάμε.
Όπως και το σιντι σου πουλάει 1,000 κόπιες και έχεις 30,000 βιους και 2,000 λάικ, και δεν ξέρω τι άλλο σκαρφίζονται για την προώθηση τους, δεν βλέπω διαφορά από κάποιους άλλους “καλλιτέχνες” σε διάφορα άλλα μουσικά στερεώματα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά στην ελληνική “underground” σκηνή και θα ήταν καλό κάποιοι να ξεδιαλύνουν στο κεφάλι τους τι είναι και που στέκονται και να μη μαζεύουν από δεξιά και αριστερά, από αλώνια και σαλόνια λάικ και υποστηρικτές.

Χμ, εμένα η φάση μάνογουορ ποτέ δεν μάρεσε . Σε τίποτα. Οι stress πάντως έχουν 2 χιλιάδες λάηκ στο φέηςμπουκ :stuck_out_tongue:

Δηλαδή υπάρχει το undergound-ομετρο; Και βασικά γιατί πρέπει να παραμένει μια μπάντα underground?

Για πες λοιπόν, οι semen είναι ή όχι;

Για το undergroundόμετρο δεν ξέρω…το κάτα πόσο κάποιου το παίζουν undergroun αλλά παίζουν στα χωράφια και supportάρουν μπάντες εξωτερικού κτλ ξέρω.

Είναι κάποιο μέτρο αξίας μιας μπάντας το αν είναι underground ή μη?

Οι Semen of the Sun (και οι κάθε Semen of the Sun) έπαψαν να είναι underground από τη στιγμή που βγήκαν στο hammer; Όχι πιο πριν; Πιο μετά;
Δε νομίζω (και ελπίζω) πως οριοθετεί ο fake7 το hammer ως underground-όμετρο, ούτε ως συνθήκη για τον underground (ή μη) χαρακτήρα μιας μπάντας.
Ελπίζω να μιλάμε σε πιο γενική βάση και όχι π.χ. για κάτι που είπαν οι Semen of the Sun στο hammer, γιατι για κάτι τέτοιο δεν μπορώ να ξέρω και δεν έχω γνώμη.

Η προώθηση της μουσικής μιας μπάντας είναι φυσική και λογική ανάγκη. Ανάλογα βέβαια με τα εκάστοτε μέσα. Αλλιώς όταν είσαι DIY μπάντα, αλλιώς όταν είσαι οι Nighstalker, αλλιώς οι Scorpions κλπ.
Τώρα, αν λέμε πως underground=ελιτισμός/για λίγους και λοιπές γραφικότητες, τότε δεν μπαίνω καν στην διαδικασία συζήτησης.
Αν λέμε πως underground=μη γνωστό στο ευρύ κοινό, τότε δε βρίσκω λόγο για μια μπάντα το να μην θέλει να μαθευτεί σε 5-10 ανθρώπους παραπάνω. Πραγματικά, σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για ψυχαναγκασμό. Θυμάμαι κάτι σάπιους black metalάδες που δίναν συνεντεύξεις στο Forest και λέγανε οτι είμαστε για λίγους, για την ελίτ κλπ… Λοβοτομή.
Anyway, το πως θα προσπαθήσει να γίνει γνωστή μια μπάντα είναι καθαρά δικό της θέμα και ανάλογα φυσικά με τους τρόπους που θα επιλέξει και που μπορεί να επιλέξει. Άλλοι θα σκάνε φράγκα για να βγάζουν στρινγκ/ποτήρια/δονητές και ο,τι άλλο φαντάζεται κανείς, και άλλοι απλώς θα γράφουν συνεχώς μουσική και θα γυρνάνε τον κόσμο για live. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα μεγέθη.

fake7, με πολύ απλά λόγια, αν κατάλαβα καλά κολλάς στον τρόπο με τον οποίο κάποιος προσπαθεί να κάνει γνωστή τη μουσική του. Σε αυτό λογικά φαντάζομαι δε διαφωνούμε και πολύ. Απλώς απ’ την άλλη σκέψου πόσο βοήθησαν τα likes/views/blogs, ίσως και με μηδενικό κόστος, πολλές DIY μπάντες να γίνουν λίγο περισσότερο γνωστές.

Διαφήμιση στο hammer για το νέο σιντάκι. γουστάρω λέμε.

Φήμες λένε οτι ετοιμάζεται νέος δίσκος Caveman Joe . Εδώ το προ διετίας ντεμπούτο του στην body blows www.youtube.com/watch?v=LEMNfgsm2bI

Plague-Abyssdiver

Ελληνικο death metal στα χναρια των Death εποχης Leprosy και Spiritual Healing.Καθαρος ηχος,τεχνικο παιξιμο,ωραιες τα τραγουδια ΑΛΛΑ μονο 2 ρε γμτ.Για να δουμε τι θα κανουν στην πρωτη τους ολοκληρωμενη δουλεια συντομα

Πόσο γαμάτη η πλευρά των Dyspnea στο split με Unfit Earth; Κόβουν κεφάλια τα τραγούδια τους, και οι μελωδίες που χώνουν κάνουν τη διαφορά. Κατά τ’ άλλα η σαπίλα της φωνής καλά κρατεί!

Στους Unfit Earth με χαλάνε λίγο τα black-ίζον φωνητικά, κατά τ’ άλλα νομίζω αν συνέχιζαν θα μπορούσαν να εξελίξουν κι άλλο τον ήχο τους. Διέλυσαν, όμως, απ’ ό,τι είδα.

Ολόκληρο το s/t από ΚΑΤΑΧΝΙΑ:

Mετα τα περι καταχνιας, αλλα δυο σημαντικα νεα.

i. Επιστροφή για τους ACID BABY JESUS με το 7" “Vegetable”

ii. Επανακυκλοφορια του LP των ANTIMOB.

Και τα δυο, συμπτωματικα, κυκλοφορουν 9/9. :smiley:

Συγκινητική βραδιά χτες βράδυ στο Κύτταρο με τα [B]ΑΡΝΑΚΙΑ [/B]να ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή χρόνια μετά, και ο κόσμος να τραγουδά κάθε στίχο από κείνο το υπέροχο ντεπούτο που λατρέψαμε το χειμώνα του 1993.

Και μπορεί να γκριζάρανε τα μαλλιά αλλά φωνάξαμε όλοι μαζί?
[COLOR=#b22222][I]Δε θα αντέξω μία νύχτα ακόμη / με το σκοτάδι να με πλακώνει
θα πάρω το περίστροφο και θα πυροβολήσω / το ηλιοβασίλεμα θα πυροβολήσω.[/I][/COLOR]

Ανοίξανε οι THE DEAD DRANKS.

Βιντεάκια:
[U][B]ΑΡΝΑΚΙΑ:ο κακός σου εαυτός[/B][/U]

[U][B]DEAD DRANKS live @Kyttaro_1.11.2014[/B][/U]

Σήμερα έβαλα Χαοτική Διάσταση μετά από χρόνια. Ααααχ, ωραίες εποχές, ωραίοι ήχοι.