UP THE HAMMERS FESTIVAL XV - Gagarin 205 . 13-14 / 3 / 2020

Στην παρουσα φαση με τα υπαρχοντα δεδομενα ναι, το θεωρω ανευθυνοτητα, αλλα δεν ειμαι κηδεμονας κανενος για να του πω τι θα κανει. Επισης δεν μπορω να κρινω το ιδιο εναν εμπειρο διοργανωτη, ωριμο ανθρωπο με οικογενεια με εναν πιτσιρικα 15-16 χρονων που θελει να δει την μπαντα που γουσταρει και να ξεδωσει.

1 Like

Νομίζω πετάμε λίγο τη μπάλα στην εξέδρα εδώ. Τι σχέση μπορεί να έχει η οικογενειακή κατάσταση κάποιου ? Δεν μπορεί να σαι λχ, αλκοολικός, χωρισμένος με 2 παιδιά που δεν πληρώνει διατροφή τακτικά και να κάνεις συναυλίες ? (αναφορά σε υπαρκτό-άλλο πρόσωπο.)

Α) Κανονικά με ψυχρή λογική - δεν πρέπει να γίνεται καμία εκδήλωση, καθώς ελλοχεύουν κινδύνους. Πρέπει να γίνει καραντίνα γενική στη χώρα για 2 εβδομάδες με διανομές τροφίμων κτλ. Αλλά και πάλι αν δεν την διατηρήσεις, θα μπει κάποιος φορέας και φτου κι απ την αρχή.
Β) Αποφασίζεις να τελέσεις το φεστιβάλ, παρά τον κίνδυνο, επειδή νομικά δεν μπορούν να στο απαγορεύσουν την παρούσα στιγμή, με μακελεμένο line up αλλά δεν επιτρέπεις στον άλλο επιστροφή χρημάτων για να μην πονέσεις οικονομικά. Δεν είναι σωστό.
Δώσε στον άλλον τη δυνατότητα και άφησε τον να σε υποστηρίξει άμα θέλει. Όχι καλά και ντε.
Στο κάτω κάτω, πες το εξής. Το ακυρώνω και ελάτε του χρόνου με τα ίδια.
Εδώ παίζει αν είσαι σωστός επαγγελματίας και έχεις φυλάξει τον κ…ο σου. Αν είναι ασφαλισμένα τα αεροπορικά σου εισιτήρια, μπάντες δεν έχεις πληρώσει, κτλ κτλ. το πρόβλημα είναι μικρό. (το κλαμπ)
Αν το πας τυχοδιωκτικά…

1 Like

Crypt Sermon πανε κ αυτοι.οι πρωτοι στη λιστα μου

Ravensire με εναν κιθαριστα.

Θα ακυρωσει το Γκαγκάριν στο τελος κ θα παιξουν πλατεια Αττικής

Δεν είχα εισιτήριο, δεν θα πήγαινα φέτος, έχω δει μόνο 2-3 παλιότερα φεστιβάλ. Αντιλαμβάνομαι both sides στα επιχειρήματά τους και δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση, πέραν μίας παρατήρησης: δεν έχει σημασία ποιος φταίει, αλλά το επόμενο uth θα την πληρώσει.

Έχουν ανακοινωθεί ονόματα και ημερομηνίες, όμως πόσοι θα είναι πια διατεθειμένοι να στηρίξουν με αγορά εισιτηρίων ένα χρόνο πριν; Ισχύει για όλα τα φεστιβάλ αυτό, αλλά για το uth που έχει μικρά έσοδα και πολλά έξοδα πριν ανέβουν οι μπάντες στη σκηνή, υποθέτω ότι είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα.

1 Like

Όσοι βλέπουν το UTH καιροσκοπικά - δηλαδή θέλω να δω τους Power Glory Steel οπότε θα πάω γι’ αυτό - προφανώς στ’ @@ τους το ίδιο το φεστ και προφανώς είναι εξαγριωμένοι που ακυρώνεται πχ το ένα όνομα που ήθελα και απαιτούν τα λεφτά τους πίσω.

Από την άλλη, εγώ δεν μπορώ με τίποτα να τους καταλάβω. Υποτίθεται ότι πας στο UTH για την φάση, όσο και αν χτυπάει άσχημα το “φασαίο”, είναι αληθινό και πολύ όμορφο. Πας να ακούσεις και άμπαλους νέοπες, να ακούσεις και ξεπεσμένους γέρους που το τραβάνε απ τα μαλλιά για να ανταποκριθούν στο όνομα. Να έχεις και χάλια ήχο. Και μέσα σε όλα αυτά, να δεις απίστευτο αριθμό μπαντών με φοβερή ηχητική συνάφεια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και πιθανόν ούτε θα ξαναγίνει αν “πάθει” τίποτα το UTH. Να έχεις και απροσδόκητα highlights κατά μήκος της ημέρας, να δεις τη μισή εμφάνιση μιας μπάντας επειδή πήγες για σουβλάκια και να βρίζεις επειδή τα σπάνε και τους έχασες, να είναι μαζεμένοι στο κοινό οι γραφικούληδες με τα πατς τους, να δεις και το ένα μεγάλο όνομα που έπαιξε καλά πέραν προσδοκιών. Να πάρεις κανά CD κανά βινύλιο, να ακούσεις τα ριφφς τα παλιακά τα τετριμμένα που γουστάρεις ρε αδερφέ. Το φεστ, όπως και η μουσική, είναι ο ρομαντισμός τους.

Όποιος είχε σκοπό να πάει για τα παραπάνω, δεν βλέπω κανέναν λόγο να εξαγριωθεί από ακυρώσεις. Ίσα-ίσα που θα υπάρχει περισσότερη συσπείρωση λόγω των δυσκολιών, λιγότερος κόσμος, περισσότερο DIY φάση ακόμα και με μέλος μπάντας να λείπει πχ. Δεν πας σε τέτοιο φεστ για κάποια ποιοτική αρτιότητα. Ακόμα και αν αυτή επιτευχθεί. Λες μοιράζομαι τη χασούρα: μια μπάντα λιγότερη εγώ, κάμποσα τάλαρα λιγότερα ο διοργανωτής και πάμε να πιούμε τις μπύρες μας, αφού πλήρωσα που πλήρωσα το εισιτήριο.

Τώρα αν πας στο συγκεκριμένο φεστιβαλ επειδή έφερε Manilla Road ή Omen, τότε γάμα το. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, διαλέγεις μία μέρα ή περισσότερες με τα περισσότερα ονόματα που σε ενδιαφέρουν και πας να περάσεις ωραία, να κρίνεις τι άκουσες, να τραγουδήσεις κανά κομμάτι που γνωρίζεις κ.ο.κ.

Όσον αφορά την υπευθυνότητα, προφανώς είναι σεβαστό όσοι δεν γουστάρουν να πάνε για να προστατευτούν αυτοί και οι δικοί τους. Από την άλλη, ο διοργανωτής δεν οφείλει περισσότερο από τους ίδιους τους ακροατές να είναι over and above προστατευτικός από τις εντολές του κράτους. Σίγουρα, ένας μεταλλάς δεν γνωρίζει καλύτερα από τα κράτη για το μέχρι πόσα άτομα στην τωρινή φάση εξάπλωσης του ιού είναι θεμιτό να μαζεύονται σε έναν χώρο.

20 Likes

Eπιτελους, καποιος εβαλε τα πραγματα στη θεση τους και τα ειπε οπως πρεπει !

4 Likes

Ωραια ολα οσα ειπες αν κ πολλα δεν τα συμμεριζομαι, αυτο ομως πως προκυπτει; Μηπως θα συμβει το αντιθετο; Δεν ξερω. Πραγματικη απορια με δεδομενο οτι ακυρωσαν μπαντες που κοστιζανε κ στην θεση τους μπαινουν μπαντες διπλα η ντοπιες χωρις να υπαρχει ταυτοχρονα καποια επιστροφη.

1 Like

Καλά σοβαρολογείς ? Τι απίστευτο κείμενο ηταν αυτο, πήρε και πολλα likes , πραγματικα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ΨΗΛΑ. Μιλαμε ειναι ανάξιο σχολιασμού.

Όχι φίλε. Αν είσαι 15 μπορεί να τα πεις αυτά χωρίς παρεξήγηση. Αλλά αμά είσαι 30-40 με οικογένεια και υποχρεώσεις κτλ, δεν πας για τη φάση και για το σαππορτ, πας για να διασκεδάσεις. δίνεις μέρος του μισθού σου 1/10 του βασικού. Πρέπει να σε σεβαστεί, ο εκάστοτε διοργανωτής.
Δεν θα ανεχτώ, ούτε χάλια ήχο, ούτε τον νέοπα που δεν σέβεται, ούτε τον κάθε ξεπεσμένο που θυμήθηκε μετά από 100 χρόνια ότι υπάρχει, αλλά ξέχασε να κάνει πρόβες.

Τα ξίδια έχουν πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό τους, είτε από κύρωση, είτε από τροχαία κτλ. οπότε η λογική πάμε να “πιουμέ μπύρες” και να δούμε οτι μπάντες λάχει, γιατί Χ.Μ.Ρ.Μ. είναι και αστεία και φασεϊκή με την κακή έννοια.

Ρομαντισμός και επαγγελματισμός δεν είναι αυτοαναιρούμενα. Αντιθέτως χαϊλίκια, καταμαράν, ακριβά τυριά, κρασιά κι αχλάδια, μαζί με υπερφίαλες “κοτζαμπάσικες” συμπεριφορές (τύπου ανακοινώνω και ακυρώνω μπάντα, γιατί παίζει 6 μήνες πριν σε άλλο φεστιβάλ) δεν είναι τρου και θα σχολιαστούν.
Όπως και οι επιλογές διαχείρισης μιας κρίσης. Σεβασμός σε όσους σέβονται. Εδώ το να καταλήγεις να δίνεις ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν είναι στο όριο της κοροϊδίας. Όταν είχαν όλοι οι διοργανωτές είχαν απορρίψει τον μόνο headliner που απομένει, που παρακαλούσε για live με λιγότερο από 1000 ευρώ, κτλ κτλ είναι αστείο να το προσφέρεις αυτό τελικά με αποτίμηση ίδια με 4 γκρούπ αξιώσεων από το εξωτερικό. Αν το εισιτήριο έκανε 15-20 ευρώ, ίσως και να ήταν αποδεκτό. ΙΣΩΣ .
Αλλά 60 ευρώ οι Toxik με το 1 μέλος, όχι ευχαριστώ. Ας παίζανε μόνο τα καινούρια τους, αλλά ξέχασα, γι αυτά δεν ενδιαφέρεται κανείς, γιατί καλτίλα. Εδώ το σαππόρτ στο γκρούπ, πήγε περίπατο. Αυτά.

Και συμφωνώ ότι μπροστά στο θέμα δημόσια υγεία… τα άλλα έρχονται δεύτερα. Αν μπορεί να αποδείξει κάποιος το ότι έχασε εξαιτίας covid, πιθανά να μπορεί να αποζημιωθεί και σε μεγάλο βαθμό (από εταιρίες, δημόσιο κτλ)

8 Likes

Ok αφου η «απλη» ιδιοτητα του μεταλα δεν αρκει για να εκφερω αποψη στα περι υπευθυνότητας του διοργανωτη ας χρησιμοποιησω την ετερη ιδιοτητα μου, αυτη του επαγγελματια υγειας(κατα το κοινως γιατρου).
Ιατρικο σεμιναριο στο οποιο θα συμμετειχα μαζι με 14(ολογραφως δεκατεσσερεις) συναδελφους στις αρχες Απριλιου ακυρωθηκε (μεταφερω αυτουσιο το κειμενο) «Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή όλων των εκδηλώσεων για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού Covid-19 και με αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στη δημόσια υγεία»
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

8 Likes

Κοιτά, σαφώς το κράτος, με τον “απεριόριστο” κρατικό κορβανά, το παίρνει να αλλάξει ημερομηνίες, να έχει και χασούρα. Σίγουρα και θα ακυρώσει εκδηλώσεις/κ λοιπές συνεστιάσεις / συγκεντρώσεις, για να μην θεωρηθεί υπεύθυνο, περεταίρω διασποράς. Αν όμως η εκκλησία λχ, κάνει του κεφαλιού της, ο καρναβαλιστής το ίδιο, ο μέσος μετ αλλάς το ίδιο, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.

1 Like

Ο doc εχει απολυτο δικιο και τα λεει πολυ ευγενικα.Ειναι τραγικο να μην σκεφτεται καν να αναβαλλει το φεστιβαλ κι ακομα χειροτερο να μην δινει την δυνατοτητα επιστροφης χρηματων.Να ηταν 15-20e δεν θα ηταν θεμα αλλα εχουμε προπληρωσει εδω κι ενα χρονο 60e.Kαι ειλικρινα δεν θελω επιστροφη αλλα αναβολη και επαναπρογραμματισμο.
Ακομα πιο ελεεινο ειναι να κρυβεται πισω απο νομικιστικα τερτιπια…

ΥΓ.Doc λεγε τι θα κανουμε ρε,θα με κλειδωσει εξω απο το σπιτι η συζυγος χαχαχα

4 Likes

Diy φάση και πάω μόνο για τη φάση με 65 ευρώ εισιτήριο??? Μάλιστα…
Αλήθεια πόσο μαλακας πρέπει να αισθάνομαι που κάθε χρόνο αγοράζω το εισιτήριο του επόμενου φεστ από το προηγούμενο γτ όντως γουστάρω όλο το σκηνικό και γτ γουστάρω να στηρίζω το φεστ όταν ο ίδιος ο διοργανωτής δείχνει τέτοια συμπεριφορά απέναντι μου? Δε νομίζω να έχει κανένα ρομαντισμό όλο αυτό. Επίσης δε νομίζω να έλεγες τα ίδια αν το ίδιο συνέβαινε σε ένα φεστ του λωρη Ε?

3 Likes

Επίσης σε κουβέντα με τον κιθαρίστα των doomsword πέρυσι η πρόπερσι θυμάμαι να μου λέει ότι με το ζόρι τους είχε βάλει τα μεταφορικά αλλά έρχονται γτ γουστάρουν. Οπώς καταλαβαίνεις ελάχιστες μπάντες έρχονται με πληρωμένα τα πάντα. Ο ρομαντισμός εμπεριέχει και την ειλικρίνεια και την αδελφοσύνη έννοιες άγνωστες μάλλον στο διοργανωτή. Και σιγουρα δεν αισθάνομαι λιγότερο μετσαλ από εσένα που θα πας και στα αρχιδια σου όλα

Και κοιτανα δεις που στο τέλος θα επιβραβεύσει αυτούς που θα πάνε γτ είναι τσου ενώ όλοι οι υπόλοιποι posers leave the hall. Εύχομαι και με μπουκαλάκι αγιασμό αμβροσιου με το λογκο του φεστιβαλ

Χαχαχα (κατι μου λεγε το nickname)
Κατσε σπιτι ρε,εχει δικιο η κυρα!

Ναι δεν ακύρωσε ένα όνομα αλλά σιγά σιγά οι μισές μπάντες και δεν υπάρχει καν αναφορά για επιστροφή χρημάτων.

Το σεντόνι σου θα είναι πολύ καλό αν ακυρωθεί το Schoolwave το καλοκαίρι, για τη συγκεκριμένη φάση είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, σόρυ, ρομαντισμός με 60ευρώ ειστήριο δεν υπάρχει.

1 Like

Και ρομαντισμος να υπάρχει μιλαμε για αλλο φεστιβαλ πια.ειναι σα να παραγγείλεις σουβλάκι κ να σου φερουν πιτσα

2 Likes