Εγραφα οτι δεν τους εχω δει και οτι αυτη η μερα εγινε ξαφνικα ενδιαφερουσα, αλλα ειδα οτι το φεστ ειναι 18-20 μαιου, πανω στους Μεταλικα. Κριμα για εμενα, καλα να περασετε ομως οσοι πατε.
Εγώ για enforcer και riot city στεναχωριέμαι που θα χάσω
Εγώ για Sonja
Οι VR παντως ειναι μια εξαιρετικη προσθηκη απολυτως ταιριαστη στο υφος του φεστιβαλ.Δεν γνωριζω σε τι φαση βρισκεται η μπαντα (πλην κλασσικα Thorpe/Howe) αλλα ελπιζω σε ενα δυνατο live.
Απροβλεπτο escalation 27 ημερες μετα
Βγαίνει ακόμα; Χαίρομαι ιδιαιτέρως.
Γάμησε χθες η πρώτη μέρα του Upthehammers.
Δεν πρόλαβα Darklon, ξεκίνησα με Trimpher τους οποίους περίμενα καλύτερους είναι η αλήθεια.
Αρκετά καλοί και ζέσταναν την ατμόσφαιρα οι Άγγλοι Seven sisters. Ειδικά οι επιλογές από τα πρώτα τους άλμπουμ έδωσαν καλό ρυθμο.
Πολύ θετική εμφάνιση.
Είχα ερωτηματικά για Dark quarterer. Πώς θα είναι λόγω ηλικίας κλπ.
Οι τύποι ήταν εξαιρετικοί. Με ήχο μπόμπα. Ίσως τον καλύτερο της βραδιάς.
Φοβερή κατάσταση ο τραγουδιστής. Τα πλήκτρα να δίνουν μαγεία. Άρχισα να τους ακούω τώρα τελευταία μετά από σχόλια στο άλλο thread με τις ψηφοφορίες και έχουν ανέβει πολύ στην εκτίμηση μου. Θα τους ξαναδώ.
Μετά ήρθαν οι Riot city και τα ισοπέδωσαν όλα. Με μόνο ψεγάδι το ότι ο τραγουδιστής δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου (άλλαξα τρεις μεριές στο μαγαζί). Κατά τα άλλα όμως το σετλιστ ήταν ιδανικό, πολύ ενέργεια, sing along , stage diving. Ο τραγουδιστής τα έδινε όλα σε κίνηση. Τρομεροί. Είναι από τις μπάντες ελπίδες του ήχου. Ελπίζω να ξανάρθουν με καλύτερο ήχο μόνο στη φωνή.
Enforcer εγγύηση. Έχουν άλλο αέρα και άνεση στη σκηνή. Η πιο επαγγελματική τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Όλα τα κομμάτια είναι εκεί. Ελπίζω να ανακάμψουν και δισκογραφικά καθώς το τελευταίο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν τελείωνε εδώ η βραδιά θα ήμουν ευχαριστημένος.
Όμως βγήκαν οι Exciter. Tα τρία πρώτα άλμπουμ τους τα αγαπάω για την ενέργεια και τη δύναμη που βγάζουν.
Οι τύποι είναι φοβεροί. Speed metal δυναμίτες (violence and force, long live the loud, heavy metal maniac , cry of the banshee) που έφτιαξαν ένα pit πρώτη φορά σε Upthehammers όσο έχω δει εγώ. Γάμησαν τα πάντα αν και ήθελε ένα - δύο τραγούδια παραπάνω. Ο τραγουδιστής - drummer ήταν μορφαρα. Κλείσιμο με Iron fist. Φιλάκια.
Καλά να περάσετε όσοι πάτε σήμερα.
Με ερεθιζει, θα μπορουσα να γραψω πολλα. Αλλα το αφηνω ετσι.
Ωραια εξελιχθηκε τελικα η πρωτη μερα.
Καλος ηχος(ενα θεματακι στα leads το ειχαμε σποραδικα),οπαδικη ατμοσφαιρα και καλες αποδοσεις απο τα γκρουπ.
Απο darklon το λιγο που προλαβα μου αρεσε,οι triumpher για πρωτα live(δεν ξερω αν εχουν δωσει αλλα-εκτος απο saboter) και δεδομενης της απαιτητικοτητας του υλικου τους μια χαρα(καπου εδω βεβαια -και αναμενομενα-οι συγκρισεις με Adams λαμβανουν τελος ).
Οι seven sisters ωραια «βρετανιλα» ως παρουσια και ικανοποιητικη αποδοση(λιγος ογκος τους ελειπε στον ηχο)
Οι Dark Quarterer αρχοντες στο καπως «ξενο» για το υφος του φεστιβαλ υφος τους κερδισαν νομιζω νεους οπαδους.
Οι Riot City με κουρασαν(οπως και στα αλμπουμ τους παντως) γρηγορα.Εκεινο που σιγουρα εχω να πω ειναι πως ο φροντμαν τους το παραχεσε με τα echo και λοιπα εφε.
Οι Enforcer μπηκαν με αερα και ποζα(με την καλη εννοια ) μεγαλης μπαντας και πραγματικα ξεσηκωσαν με ανεση ολο το club.Στουντιακα μου αρεσουν χωρις να τρελαινομαι,αλλα στη σκηνη αυτο που κανουν το κανουν αψογα.Ευγε!
Τελος οι Exciter σαρωσαν με το χυμα/πουτανα ολα 80’s attitude τους.Τι μορφαρα αυτος ο Beehler!(δεν ειμαι παρελθοντολαγνος αλλα τετοιες παρουσιες ολο και αραιωνουν απο την μουσικη μας)
Ωραια και η δευτερη μερα με καποιους αστερισκους ομως.Δυνατοι οι steel arktus αν και το υλικο τους πασχει σε χαρακτηρα και πρωτοτυπια.Μου αρεσαν πολυ τα φωνητικα της frontwonan των bloodstar αλλα ο ηχος της κιθαρας ειχε θεματα (πραγμα που δυστυχως συνεχίστηκε και ενταθηκε αργοτερα).Πολυ ωραιοι οι Millenium των οποιων το υλικο (λανθασμενα απ’οτι καταλαβα) αγνοω.Δεμενοι,με στιβαρο ηχο και δυνατα φωνητικα, με εντυπωσιασαν.Blazon Stone βαριεμαι στουντιακα και το λιγο που ακουσα δεν μου αλλαξε την αποψη.
Cloven Hoof με Τυρανο στα φωνητικα ηταν η μια απο τις δυο κορυφες της βραδιας.Τιμησαν τα κλασικα τους αλμπουμ,πηραν κεφαλια και αποχωρησαν.Οσο για τον Conklin,περα απο τις γνωστες φωνητικες του επιδοσεις,ηταν πολυ εξοικειωμενος με το υλικο και το παρουσιασε σαν να ηταν ο φροντμαν τους για χρονια.
Οι Vicious Rumors που προστεθηκαν στο παρα πεντε αντιπροσωπευουν ,για μενα, την πεμπτουσια του USPower και εχθες το επιβεβαιωσαν με μια ψαρωτικη εμφανιση που εδειξε σε ολους πως παιζεται αυτο το ιδιαιτερο ιδιωμα της μουσικης μας.Με μπροσταρηδες τους αγερωχους Thorpe και Howe και ενα σετλιστ ονειρο μας πηραν και μας σηκωσαν στην κυριολεξια.Στα αρνητικα το γεγονος πως σε ολη τη διαρκεια του live ο δευτερος κιθαριστας ηταν στο “mute” πραγμα που φανηκε ιδιαιτερα στα σολα του.Ειναι αποριας αξιον τι ακριβως ακουγε ο ηχοληπτης και γιατι δεν εγινε απολυτως καμια προσπαθεια να διορθωθει το θεμα.Ο Munroe τελος ηταν αξιοπρεπης στην ανιση προσπαθεια του να μπει στα παπουτσια του μεγαλου Carl Albert.
Τελος αυτη τη φορα (4η) οι Riot(V) δεν με τρελαναν.Οκ μια χαρα ηταν και την φανελα την ιδρωσαν αλλα αφ’ενος η,σχεδον εξ’ολοκληρου,αγνοηση της dimeo και Forrester περιοδου και αφ’ετερου το ολο στησιμο του live,ειδικα στα πρωτα 5-6 κομματια, εδειχνε ενα εντελως speed power (μη πω euro power) υφος που ειναι ακρως περιοριστικο για το ευρος της δισκογραφιας τους.Καταλαβαινω οτι ειμαι η μειοψηφια σ’αυτο το θεμα αλλα ουτε καν ενα Angel eyes ρε!Γουσταρα σαφως περισσοτερο τις επιλογες απο την προ Thundersteel περιοδο τους ενω τα κομματια απο το Armor of light και να ελειπαν δεν νομιζω να ενοχλουσαν καποιον.Τελος τα προβληματα με τον ηχο στις κιθαρες παρεμειναν εντονα και στη δικη τους εμφανιση.
Συμπερασματικα ενα ωραιο διημερο και ενα πολλα υποσχομενο lineup για του χρονου(μακαρι να μην εχουνε σημανικες προσθαφαιρεσεις).
Όπως τα λέει ο Lyndon. Οι Cloven Hoof με Τύρανο ήταν φοβεροί, οι Blazon Stone διασκεδαστικοί αλλά τόσο όσο, οι VR καταιγιστικοί αλλά με μια κιθάρα ουσιαστικά. Ο Munroe το έβγαλε μια χαρά το live - τον φοβόμουν λίγο.
Για μένα δυστυχώς οι Riot είναι πλεον άλλη μπάντα. Έχοντας δει λάιβ τους το 1998 Rodon-1999 Bug-2007 με Tirelli στο Next, το 2019 που τους ξαναήδα ψιλοπαραξενεύτηκα. Πολύ πιο μέταλ ήχος, πολλη δικασίλα απο τον Gilchrist (σεσημασμένος από Virgin Steele) και ένας τραγουδιστής που τσιρίζει ενοχλητικά για μένα και μην ακούσω τιποτα για Tony Moore - εμφανώς ποιοτικότερος ο παλιός. Τα (γ)ίδια λοιπόν και το Σάββατο. Μη με παρεξηγήσετε - η μπάντα έπαιζε ωραία και ο κόσμος περνούσε καλά, αλλά για μένα αυτό δεν ήταν Riot. Τους έδωσα 2η ευκαιρία αλλά δε θα υπαρξει 3η. Α ρε Mark…
προβλημά δεν έχω τόσο με τους Riot V, απλά ας παίξουν και λίγο άλλα κομμάτια.
Πω αυτο δεν το ηξερα και αλουγεται γαματο!
Ετσι ακριβως!
Για εμένα, χαλαρά ο καλύτερος τραγουδιστής τους ο Todd και, γενικά από τις καλύτερες metal φωνές ever. Περί ορέξεως βέβαια…
καλός είναι αλλά είναι άδικο, να συγκρίνεις. όλοι μεγάλα λαρύγγια, ο καθένας με το στύλ του, και μαι μπάντα με απίστευτο σερί και μόνο ένα μέτριο δίσκο.
Περί ορέξεως όπως είπατε…
Λοιπόν οι Visigoth είναι “υπερτιμημένοι”.
“Με ένα σπαθί και μούσια στο εξώφυλλο αρκεί για να πεις ότι παίζεις epic hravy metal”.
Μπλα μπλα μπλα…
Σήμερα έπαιξαν μεγάλη μπάλα στο upthehammers.
The iron brotherhood…
Από κοντά και οι Sumerlands με τη μορφαρα τον τραγουδιστή.
θα συφωνησω απολυτα,φοβεροι και τρομεροι οι Visigoth με φοβερο παλμο και απο κατω.sumerlands πολυ καλοι και αυτοι,
Τηρήθηκε το πρόγραμμα με τις ώρες;
Θα πάω σήμερα, για αυτό και ρωτάω.
πανω κατω ναι