Crom ευχάριστοι και καλοί για χαλαρό ξεκίνημα με καφεδάκι (τους Κόβεν δεν τους πρόλαβα).
Astronomica καλοί, δεμένη μπάντα αλλά όχι κάτι ουάου όσον αφορά το υλικό. Τα παλιά CG τα σκότωσαν στην ψύχρα.
Sacred Steel: Το γιδομέταλ που μας αξίζει. Πάρα πολύ καλοί, χύμα στο κύμα, χαμός στο ίσωμα. Γουωργκοντζ οβ μετουλ και δώστου.
Sumerlands: Αποθέωση. Ακόμα και τα κομμάτια του πρώτου δίσκου, ο οποίος δεν με τρελαίνει, αποδόθηκαν άψογα και τα γούσταρα πολύ περισσότερο λάηβ. Στο Dreamkiller έχασα επαφή με την πραγματικότητα. Έκλεισαν με Siege of Jerusalem από Stone Dagger (!!!) και τα έσπασαν όλα.
Visigoth: Δεν κόβω φλέβα για Visigoth και δεν είναι μια μπάντα που καιγόμουν να δω. Ε χθες με τάπωσαν, έπαιξαν σαν headliners, είχαν κοινό που ανταποκρίθηκε στο έπακρο και ανέβασε την εμπειρία και τα κομμάτια τους είχαν μια δυναμική που, προσωπικά, δεν εντοπίζω σε τέτοιο βαθμό στις στουντιακές εκτελέσεις. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αξίζουν το ρισπέκτ.
Burning Starr: Εγώ προσωπικά πέρασα πολύ καλά, αλλά νομίζω δεν βγήκε η επιλογή σαν headliner. Όπως λέγαμε μετά την συναυλία, ίσως βοηθούσε άπαντες να βγουν σαν τρίτο όνομα και μετά να σκάσουν Sumerlands/Visigoth. Όπως και να’χει, την τίμησε την δισκογραφία του ο Jack Starr, το παλικάρι στην φωνή (τέρμα DeFeis) ήταν όπως έπρεπε και άκουσα κομμάτια που ήθελα (No Turning Back/Light In The Dark έπη). Virgin Steele δεν ακούσαμε ιδιαίτερα. Γενικά ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά λίγο κρύα μετά το ταρακούνημα των Visigoth.
Σήμερα το ψητό.
ΥΓ. Το πρόγραμμα τηρήθηκε εν γένει, τράβηξε κανα δεκαλεπτο ίσως παραπάνω στο τέλος, αλλά τίποτα τραγικό.
Αυτο ηταν συνολικα το καλυτερο uth που εχω παρακολουθησει.
Οργανωτικα δεν εχω λογια.Αψεγαδιαστο.
Ο ηχος(με μοναδικη εξαιρεση το μισο σετλιστ των eternal champion)εξαιρετικος
Το line up αποδειχτηκε στην πραξη σούπερ.
Κορυφες για μενα:
Cirith Ungol.Ηρθαν,γαμησαν,εφυγαν.Baker η φωνη του φεστιβαλ.Αξιος ο μικρος στο εξαιρετικα δυσκολο εργο του να παιξει μονος του ολα αυτα τα εμβληματικα κιθαριστικα μερη.Αψογος
Sumerlands.Οταν οι κιθαριστες βγαινουν με μπλουζακια πρωιμων fates warning και ο frontman με μπλουζακι Styx(!) το αποτελεσμα δεν μπορει παρα να ειναι αισθητικα υπερβατικο.Ειχα τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσο θα ταιριαζαν στο υφος του φεστιβαλ αλλα τσαμπα οπως αποδειχτηκε.Υπεροχοι οσο και οι συνθεσεις τους.
Jack Starr.Ο καλυτερος ηχος lead κιθαρας στο φεστιβαλ απο την τελευταια εμφανιση του Ross the boss.Συνεπικουρουμενος απο τον μονο γνησιο διαδοχο του Columbus,τον αγερωχο Rhino και τον τραγουδιστη αποκαλυψη του φεστ, απέδωσαν εξαιρετικα ενα μερος μονο της πλουσιας δισκογραφιας του.Ηταν φανερα απροβαριστοι αλλα η κλαση τους τα κάλυψε ολα.Μονο παραπονο η απουσια ενος redeemer και ενος guardians.
Visigoth.Μου αρεσουν αλλα δεν τρελαινομαι.Ο ενθουσιασμος τους ομως και η γνήσια μεταλικη καυλα που έβγαζαν μας παρεσυρε και μας χαρισαν ενα αξιομνημόνευτο show.Συγκινητικοι.
Phantom’s Spell.Το δευτερο project που αμφεβαλα για το ταιριασμα του δαντελενιου ηχου τους με το φεστ και το κοινο του και η δευτερη(ευτυχως) διαψευση.Ακομα ενα σπουδαιο τεκνο της Argus κληρονομιας σε μια εμφανιση ανασα αναμεσα στις ριφομηχανες που προηγηθηκαν και αυτες που ερχονταν.
Quartz.Ο παλιος ειν’ αλλιως και τουτοι οι γερολυκοι το απεδειξαν.Αυθεντικη μαγκια και ανεση στο σανιδι και βρετανικο heavy metal οπως πρεπει να παιζεται.
Δεν υστερησε κανεις.
Υ.Γ μαλακες λυπηθειτε εμας τους ψυχαναγκαστικους και απαγορέψτε το merch.Το «εχουμε γινει γραφικοι» ειναι τρομερο understatement.
Προσυπογραφω για οσα ειπε ο φιλος. Lyndon και να αναφερω και γω οτι ηταν η καλυτερη εμφανιση του Τim Baker,στις τρεις φορες που εχω δει Cirith Ungol στην Ελλαδα.ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ!!!
Αυτος του Jack Starr οντως αποκαλυψη!!
Θα τον ακουσω και στους Hitten να δω και πως ακουγεται εκει
We’re excited to announce that the legendary Greek cult metal demo, Ageless Wisdom, will be performed live for the very first time by Royal Altar! Led by original vocalist Sotiris Poulidis, Ageless Wisdom’s music was a unique blend of Terry Jones and Mark Shelton, with colossal pummeling riffs, blazing leads, and a magical atmosphere, which gave the demo a mythical status in the history of the Greek metal scene.
To honor Ageless Wisdom, Royal Altar will be performing under the name “Insane’s Royal Altar” and will also play a song from their debut album, “Warriors Dance.”
Insane’s Royal Altar will be a special guest on Saturday, and we’ll have one more band announcement to share soon.
Stay tuned!
Να πω ότι δεν είχα ιδέα τι εστί ageless wisdom αλλά τσεκαρα βίντεο και στίχους και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ
Εγώ πάλι δεν ξέρω τι να πω που εξακολουθούμε να σχολιάζουμε υπό τον τίτλο UtH XV 2020!
Δεν λέω, έμεινε… ιστορική εκείνη η έκδοση του εν λόγω festival, δεν έφτασε όμως καιρός (προ πολλού) να ανοίξει καινούριο θέμα;