Uriah Heep

Παιδια το High and Mighty το αδικειτε λιγο…σαφως και δεν ειναι το καλυτερο αλμπουμ…Εχει ομως τις στιγμες του…για παραδειγμα το Weep in Silence ειναι κομματαρα…Μπορει να σταθει ανετα διπλα σε υμνους του συγκροτηματος. Προσωπικα το θεωρω τεραστιο κομματι… http://www.youtube.com/watch?v=fPBY_yXqQSU

Ισως ειναι ο χειροτερος δισκος τις περιοδου Byron και μαλλον ειναι…Αλλα εχει και καλα στοιχεια. Ναι, δεν ειναι δισκος που θα προτεινα να ακουσει κανεις για να καταλαβει καποιος τι ειναι Heep…αλλα δεν θα του ελεγα να το αποφυγει κι’ολας σαν ο διαολος το λιβανι!!!Επισης απο Lawton ολοι οι δισκοι και οι 3 ειναι εξαιρετικοι…Classics!!! Ενας και ενας…Ειδικα Firefly και Innocent Victim…Και το Fallen δισκαρα ειναι και αυτο απο μονο του. Διαφορετικοι ο καθενας απο οτιδηποτε εχουν κανει, αλλα δισκαρες!! Μετα απο Byron και Lawton αυτο ηταν…Eκλεισαν το μεγαλυτερο κεφαλαιο της καριερας τους. Μακαρι να ειχαμε και αλλους δισκους με Lawton…Ποτε ξανα δεν θα βρουν τραγουδιστες τετοιου επιπεδου!!

Και όπως είπαν, αν θες από τα πιο καινούργια: “Sea Of Light” και “Wake the Sleeper”. Βασικά πέραν του “Different World”, ό,τι έχουν βγάλει με τον Shaw ψιλογαμάει :stuck_out_tongue: Αλλά το “Wake The Sleeper” είναι ό,τι πιο μοντέρνο / heavy έχουν βγάλει και πιστεύω αξίζει να το έχει ακούσει κανείς.

Πωωω ναι ναι και πάλι ναι:!:

Eτσι ακριβως… Kαλο ομως και το World…To Sleeper ομως προσωπικα πιστευω οτι ειναι το καλυτερο αλμπουμ με Shaw…Bαρυ, γρηγορο και Heep!! Οπως τα πε ο Cozy!! Κοινως αλμπουμαρα…Μαλλον οτι καλυτερο εχουν κανει απο τη Lawton εποχη και μετα.Ναι και ομως το εβγαλαν τωρα τα τελευταια χρονια! Ειναι η στοφα της μεγαλης μπαντας που δεν χανεται στον χρονο… Γενικα με Shaw ηταν σχεδον ολοι οι δισκοι τους σε καλα επιπεδα…Το τελευταιο δεν με εντυπωσιασε ιδιαιτερα μπορω να πω μαλλον γιατι δεν εχει το στοιχειο της εκπληξης και βρισκεται στην σκια του Sleeper!!

… χωρίς όμως να είναι και το τελευταίο κακό! Ίσα ίσα. Απλά όντως έπεσε στη σκιά του sleeper.

Πάντως για μένα είναι ίσως το καλύτερο “δεινοσαυρικό” rock συγκρότημα τα τελευταία χρόνια. Εννοώντας πως live είναι εξαιρετικοί, αλλάζουν σε κάθε περιοδεία ΠΟΛΥ τα setlist τους βάζοντας ξεχασμένα / σπάνια / λιγότερο γνωστά κτλ, βγάζουν ακόμα πολύ καλούς δίσκους και είναι και πολύ cool τύποι όλοι τους.

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πως δεν υπήρχε πιο παλιά thread για τους Heep… Τεσπά…

Απο τα τελευταία τους άλμπουμ θεωρώ το Sea Of Light αξεπέραστο και εφάμιλο των μεγαθηρίων που βγάλανε από το '71 μέχρι το '73. Τα μετέπειτα (Sonic Origami, Wake The Sleeper και Into The Wild) δυστυχώς δεν με συγκινήσανε τόσο αν κι αυτά έχουν μέσα διαμάντια όπως το “Between Two Worlds”, “Question”, “Tears Of The World” και το απίστευτο “Hard Way To Learn”.

Tους έχω απολαύσει live αρκετές φορές και κάθε φορά με αφήνουν αναύδο ειδικά με το setlist, αλλά αξέχαστη θα μου μείνει η συναυλία τους το ‘97 στο Ροδον η οποία μάλιστα απ’ ότι μου είχε ο Shaw όταν τον πέτυχα Αγγλία ήτανε αξέχαστη και για αυτούς. Κρίμα που την τελευταία φορά είμασταν λίγοι κι οπότε δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία να του ξαναδούμε στην Ελλάδα…

+10000000000000

Η συναυλία του 97 ήταν μνημειώδης. Ένα από τα καλύτερα live που έχω δει ποτέ. Ακολουθούσε το εκπληκτικό (επιμένω) Sea of light και έδωκαν ρέστα, διακόρευσαν ανύποπτους αλλά και υποψιασμένους πωπούς…

Πφ, εγώ πρώτη φορά τους είδα το '03. (6 συνολικά, σύντομα η 7η)

Το ξαναλέω όμως. Δε γίνεται γκρουπάκια και γκρουπόνια να έχουν εκατοντάδες ποστ και οι υπέρτατοι Heep καμιά πενηνταριά…αδιανόητο.

Σωστος ο τοξικος… πολυ κριμα… ιδιως με αυτο το proggressive metal πολυ καιλα πεφτει εδω μεσα. Αλλα ειστε μικροι οι πιο πολλοι εδω μεσα και θα καταλάβετε οταν μεγαλωσετε :stuck_out_tongue:

Eίπαμε, θεοί οι Heep, αλλά, ψιτ, φίλος, λίγα με το progressive…:stuck_out_tongue:

Σαν σήμερα λοιπόν, ένα αστέρι γεννιέται… David Byron, 29 Ιανουαρίου 1947…

περιεργη μπαντα,προσωπικα μαρεσουν πολυ αν και εχουν καποια κενα σαν μαυρες τρυπες στην καριερα τους(για μενα παντα)

περα απο τα κλασσικα το sea of light ειναι απο τους καλυτερους δισκους που εχω γενικα!!
τρομερες συνθεσεις αλλα δυστυχως σε μια εποχη που δν ετυχε της αποδοχης που του αξιζε

Για οσους ενδιαφερονται,εχει leakαρει το νεο σιντακι,Outsider.Aπο τα λιγα που προλαβα να ακουσω,μου αρεσαν 3-4 κομματια.:slight_smile:

http://classicrock.teamrock.com/news/2015-08-17/uriah-heep-reunite-classic-lineup

Λοιπόοον…
1…κλάσικ line up δεν υφίσταται για λόγους ανωτέρας βίας (ριπ david κλπ)

2…στη Μόσχα (αδερφές μου…), στη Μόσχα;;;

Πέθανε ο μεγάλος John Lawton.
Η τεράστια φωνή του θα μείνει για πάντα.
RIP

4 Likes

Δεν θα το παίξω γνωστης γιατί δεν είμαι σίγουρα αλλά μια μπύρα ανοιγμενη στην μνήμη του για το παρακάτω τραγούδι που με συντρόφευε σε όμορφα αγουρα ξενύχτια σε ροκαδικα κ ας κάναμε χεντμπανγκινγκ γιατί ήμασταν σκληρά τυπακια.

Dreams are the possession of the simple man
Reality the fantasy of youth.

Rip.

8 Likes

Εγώ πάλι θα βάλω αυτό

Μην τα ξαναλέμε, φοβερός δίσκος, σπουδαία φωνή, όσο για το “Ride the Sky” που η έναρξη του προσομοιάζει υπερβολικά με το αρχικό riff του “Immigrant Song”, ας σημειώσουμε ότι τα δυο τραγούδια κυκλοφόρησαν με λίγες εβδομάδες διαφορά, με το Led Zeppelin III πάντως να προηγείται!

6 Likes

Εγω παιδια εχω σαν προσωπικη λατρεια αυτο εδω. Εδω και 2-3 χρονια το αγαπημενο μου Uriah Heep τραγουδι. Το ακουω μονιμως. Αυτο το ρεφρεν και το τελειωμα με την πολυφωνια απλα με μαγευει. Τεραστια φωνη! RIP

11 Likes