ελα μου ντε που σε αυτην την περιπτωση ειναι…
…και εννοεις…?
Ειναι τυχαιο οτι πριν καν βγουνε τα Vista στη Microsoft εκαναν λογο για τα επομενα windows? Οσο για τα xp η υποστηριξη τους πηρε παραταση μεχρι το 2010 νομιζω.:-k
«Καταρρέουν» τα Vista και έρχονται τα Windows 7
Ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Επιταχύνεται η κυκλοφορία της νέας έκδοσης μετά τη χλιαρή υποδοχή των Vista από τους καταναλωτές.
Η επόμενη έκδοση των Windows, που φέρει την προσωρινή ονομασία Windows 7, αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα του αναμενόμενου, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς, με μία δήλωσή του που προκάλεσε έκπληξη στην αγορά. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας που θα διαδεχτεί τα Windows Vista, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά μόλις πέρυσι, ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.
Τα Windows Vista κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2007, συναντώντας μία χλιαρή υποδοχή από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού παρά τη δυνατή προώθησή τους στην αγορά από την Microsoft.
Η εταιρεία είχε εξαρχής ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση των Windows το 2010, εκφράζοντας έμμεσα τη δέσμευσή της να ανανεώνει σε πιο τακτικά διαστήματα το λειτουργικό της σύστημα, καθώς πλέον συναντά έντονο ανταγωνισμό στην εν λόγω αγορά, όπου το μερίδιο των Windows συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο.
Aυτο απο μονο του δειχνει την αποτυχια των VISTA.
Καλά μεγάλη κουβέντα αυτή. Τραγική υλοποίηση ενός απλούστατου concept (privilege elevation)… #-o
η ‘‘αποτυχια’’ των vista εγκειται στο γεγονος πως θελουν πολυ μνημη.τα ultimate εμενα μου χηρησιμοποιουν 680 mb σε idle…
ακομα οφειλεται στο γεγονος πως πλεον ολοι ειναι εξοικιωμενοι με το νετ και τα κατεβαζουν.
η επιτυχια γι αυτους ειναι οι υψηλες πωλησεις,ολοι τα κατεβαζουν και δεν πουλανε.το καλυτερο λειτουργικο να βγαλει,ολοι θα το κατεβασουν,αρα χαμηλες πωλησεις,αρα αποτυχια…
ενας ακομη λογος ειναι οτι εβαζαν vista σε λαπτοπ με 1gb ram οπου σερνονται και εβγαλαν κακη φημη.εγω αν επαιρνα λαπτοπ εννοειται πως θα εβαζα xp
Ναι, όμως το ζητούμενο από το λειτουργικό δεν είναι με κάθε καινούρια έκδοση του να προσφέρει (κατα κύριο λόγο) περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια από την προηγούμενη του έκδοση? Δηλαδή εγώ αν έχω το λάπτοπ που λες γιατί να προτιμήσω τα vista έναντι των xp?
Βεβαλιως θα μου πεις βάλε xp, όμως δε θα έπρεπε τα vista να τρέχουν σε αυτά τα συστήματα?
Για μένα, τα vista χρειάζονται κυρίως σε αυτούς που ασχολούνται με το gaming (λόγω dx10),όμως και αυτούς τους ταλαιπωρούν…
ΧαχΧαχαχαχαχ! Αυτό με τις ερωτήσεις το είχα δει στο λάπτοπ ενός καθηγητή μου. Μόλις είχε περάσει τα vista και ήθελε να κάνει κάποιες ρυθμίσεις, οπότε μας ρώταγε αν ξέρουμε από vista. Πήγαμε 2-3, και θέλαμε να το πετάξουμε από το παράθυρο το πισί. Είστε σίγουροι οτί θέλετε να πατήσετε enter? Είστε πραγματικά σίγουροι? Μήπως θέλετε να πατήσετε άλλο πλήκτρο? Αν όντως είστε σίγουροι πατήστε το. Και πάει λέγοντας.
[QUOTE=Demon_Cleaner;387246]Ναι, όμως το ζητούμενο από το λειτουργικό δεν είναι με κάθε καινούρια έκδοση του να προσφέρει (κατα κύριο λόγο) περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια από την προηγούμενη του έκδοση? Δηλαδή εγώ αν έχω το λάπτοπ που λες γιατί να προτιμήσω τα vista έναντι των xp?
Βεβαλιως θα μου πεις βάλε xp, όμως δε θα έπρεπε τα vista να τρέχουν σε αυτά τα συστήματα?
Για μένα, τα vista χρειάζονται κυρίως σε αυτούς που ασχολούνται με το gaming (λόγω dx10),όμως και αυτούς τους ταλαιπωρούν…
ειναι,και ειλικρινα δεν υπαρχει λογος να βαλεις vista σε τετοιο laptop.απλα απο οπου και να πας να παρεις λαπτοπ εχουν προεγκατεστημενα τα vista.το νταβατζιλικι της ms.
Σωστό. Και γι αυτό κράζουν όλοι τα vista. Σε ικανό σύστημα όπως είναι λογικό όλα τρέχουν ρολόι. Στα υποδεέστερα όμως το σύστημα δεν την παλεύει, οπότε πρέπει να απενεργοποιήσεις το aero και να κάνεις το σταυρό σου (αν πιστεύεις). Αν η microsoft δεν είχε διαφημήσει τα vista ως το τέλειο λειτουργικο, ούτε μας τα έσπαγε (είτε αναγκάζοντας βάζοντας τα προεγκατεστημένα σε συνθέσεις, είτε απαιτώντας τα για να τρέξει κάποιο παιχνίδι - χωρίς κάποιο λόγο), κανείς δεν θα τα έκραζε, τουλάχιστον όχι τόσο. Αν θυμάσαι, και όταν πρωτοβγήκαν τα xp πάλι κράξιμο είχαν φάει. Τουλάχιστον τότε η microsoft δεν “ανάγκαζε” τον κόσμο να τα περάσει.
Είναι η γνωστή ιστορία των windows. Σε κάνα δυο χρόνια (όταν βγει το sp2 για vista), θα γίνει καλό λειτουργικό.
ακριβως,οτι νεο βγαινει λογικο ειναι να εχει προβληματακια.και επειδη χρησιμοποιησα για αρκετο καιρο τα vista χωρις το sp1 ειναι αφανταστα πιο προσεγμενα και με λιγοτερα bugs απο οτι τα xp χωρις service pack.το προβλημα των vista ειναι οτι θελουν πολυ μνημη,κανενα αλλο.1 gb ειναι λιγο…
ΑΕΚΑΡΑ!
το θεμα με τη ραμ δεν ειναι λογο αερο ουτε λογο προηγμενου λειτουργικου…
πραγματικα αυτα ηταν ψαρωτικα για να ψαρωσει ο μεσος χρηστης…μια απλη αποδειξη ειναι να δοκιμασει κανεις πχ το ubuntu…το compiz που εχει ειναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ μπροστα απο το aero(δες ενα τυχαιο βιντεο vs Που εχει φταξει καποιος http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ&feature=related ),το λειτουργικο πεταει στη κυριολεξια,δεν εχει registry και μλκιες…και καλυτερα ας μην συνεχισω…και ολα αυτα τρεχουν ανετα σε υπολογιστη 4ετιας…
κι εμενα το λαπτοπ μου μου ηρθε με βιστα μεσα…δυστυχως για μενα δεν μπορω να τα βγαλω γιατι ετσι παιζει να εχω προβλημα με την εγγυηση αλλα και με τους drivers…ακομα θυμαμαι οτι το πρωτο πραγμα που εγινε 10 λεπτα απο τη στιγμη που το ανοιξα πρωτη φορα ηταν να φαει 1 γερο κολλημα…απο τις πρωτες δουλειες που ειχα κανει ηταν να βαλω 1 δευτερο λειτουργικο…και απο τοτε πραγματικα πεταει…αυτα…
Service pack για Vista υπάρχει?
Το πρώτο καιρό δεν είχα προβλήματα, αλλά τώρα αρχίσανε τα όργανα… Κλείνει προγράμματα όπως Mozilla, Messenger κλπ, επανεκινήσεις, μπλε οθόνες και γενικά πούτσες μπλε. Κρίμα και τα είχα συμπαθήσει. XP και πάλι XP.
Αν και το λάπτοπ που έχω πάρει πρόσφατα έχει Vista, τα κράτησα για 2 λόγους. Ο ένας είναι αυτός που αναφέρει ο στάθης21 περί εγγύησης κι ο άλλος γιατί χρειαζόμουν να δουλεύει το modem του (RJ-11) για τις διακοπές. Το να κουβαλάω κανονικο modem + adaptor από usb σε παράλληλη δεν είναι εύκολο, έτσι κράτησα Vista και μέσω Vmware ubuntu, αλλά το συνολάκι αυτό τρώει απίστευτη μνήμη (από τα 2 GB μένω με 500MB περίπου) κι έτσι τρέχω πλέον μόνο Vista.
Αν και καταναλώνουν πολύ μνήμη, αν και το Aero μπροστά στο Compiz είναι η νύχτα με τη μέρα, εν τούτοις νομίζω ότι στον τομέα της ασφάλειας με το να σε ρωτάνε κάθε 3 και λίγο να δώσεις το root password (δεν μπαίνω ως admin) έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος, καθώς και με τα δικαιώματα που έχει ο κάθε χρήστης πάνω σε διάφορες εφαρμογές και φακέλους.
αυτή η γαμημένη η μπλε οθόνη,μου έχει σπάσει τα νεύρα…:x
Αυτο ομως δεν ειναι καπως σπαστικο και κουραστικο?Δλδ συνεχως για οτιδηποτε να σε ρωταει?:-s :-k
Ναι αλλά από την άλλη - θεωρητικά - αυτό όταν θα περάσει κάποιος ιός, spyware ή οτιδήποτε σχετικό τέλος πάντων, θα σου δώσει τη δυνατότητα να μην κάνει κάποια ζημιά με το να μην το αφήσεις να εκτελεστεί. Λέω θεωρητικά γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ο μέσος χρήστης θα αναγνωρίσει μια διεργασία που προέρχεται από κακόβουλο λογισμικό και θα την αποκλείσει και δεν ξέρω και τί πατέντες μπορεί να σκαρφιστούν αυτοί που αναπτύσσουν τέτοιο λογισμικό ώστε να παρακάμψουν αυτό το εμπόδιο. Συνοπτικά δλδ, αν και ναι είναι σπαστικό, εγώ το έχω αφήσει (απ’ ότι έχω διαβάσει υπαρχουν τρόποι να απενεργοποιηθεί) για την κακιά την ώρα. Προτιμώ να δώσω 3 φορές το admin password παρά να τρέχω μετά αν γίνει η στραβή.
eιναι πολυ απλο να απενεργοποιηθει απο τον πινακα ελεγχου
Στα χώνει η Microsoft?
oχι,εσενα στα χωνει κανεις?