Warlord @ Principal Club, Thessaloniki - 24/4/2013 & Gagarin 205, Athens - 27/4/2013

ok. Ας πούμε τριάδα τότε.

Πάντως ο ήχος το Σάββατο ήταν απίστευτος.

Εγώ βρήκα τον τραγουδιστή ρυθμισμένο πολύ χαμηλά… επείσης heaven and hell, maiden επί seven son of a seven son, η πρώτη Μετάλλικα…κ.α. :stuck_out_tongue:

Ρε 'σεις, εκει πάντως που καθόμουν εγώ με moonchild, αρκετά μπροστά (6η σειρά περίπου), μπροστά στον Τσάμη, είχε μια χαρά ηχάρα…λίιιιιιιιιγο χαμηλά Lavery αλλά δεν με ένοιαζε, έτσι κι αλλιώς τραγούδαγα και μόνος μου τους στίχους :smiley:

Ο ήχος στον εξώστη ήταν πολύ καλός, εκτός από το encore, που ήταν όλα μπουκωμένα και η φωνή πολύ χαμηλά

Βασιλη ζουμε για να σε ξαναδουμε.

[SIZE=“5”]ΕΠΟC.[/SIZE]

Ο ήχος της Κυριακής ήταν σαφέστατα καλύτερος από του Σαββάτου. Ο κόσμος λιγότερο εκδηλωτικός αλλά η απόδοση της μπάντας στα ίδια (υψηλά) επίπεδα. Άξιζε να πάει κάποιος και τις δύο μέρες; Σαφώς! Hail to the One!

ρε παιδία ότι και να πούμε δεν είναι αρκετό για να περιγράψομε αυτό που είδαμε…εγώ αν και είχα πάει με αρκετές επιφυλάξεις ύστερα από τα τόσα που ειπώθηκαν από διάφορες πλευρές…ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που είδα…και δεν νομίζω ότι μια τέτοια συναυλία θα μπορέσει να ξαναπραγματοποιηθεί για πολύ καιρό…

Εγώ το Σάββατο πήγα, εντάξει τι να λέμε, απίστευτο live! Rhythm section από άλλον πλανήτη (με τον Zonder να μας παίρνει τα μυαλά), ήχος μια χαρά, οι δισολιές ευτυχώς ακούγονταν και ο τραγουδιστής αξιπρεπέστατος. Στα αρνητικά για μένα η δομή του σετλιστ, η μουρμούρα του κόσμου στον λόγο του Τσάμη και το stage crew που έκανε μια ώρα να στήσει 4 παραβάν, αλλά και πάλι να χαμε να λέγαμε, από τις συναυλίες που θα τις θυμάμαι για όλη μου την ζωή. Από τα σαπόρτ τους War Dance δεν τους πρόλαβα, οι Dexter Ward τίμιοι και οι Doomsword παρότι ήταν πολύ καλοί, εμένα δεν μου είπαν και πολλά μιας και τους βαριέμαι…

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Όλα, όμως, πλην Dexter Ward που δεν είδα…

Μέσα στην όλη έκσταση που ένιωσα για τους Warlord, να γράψω και δύο λόγια για τις άλλες μπάντες του Σαββάτου.

WAR DANCE: Πάρα πολύ καλοί. Με εκπληκτικό ήχο και απόδοση που επιβεβαίωνε όσα καλά είχα διαβάσει κατά καιρούς για αυτούς. Τσίμπησα και το promo τους (7? αλμυρή τιμή για promo αλλά δε πειράζει). Νομίζω ότι δεν έπαιξαν το The Thunder inside me αλλά δεν είμαι σίγουρος.

DEXTER WARD: Τίμια εμφάνιση με old school προσέγγιση και τον Μάρκο (λέγε με Rob) να πιστοποιεί πόσο καλός και επικοινωνιακός front man είναι και πόσο πολύ μου λείπει από τους Battleroar. Χωρίς να θυμάμαι πολύ το setlist καθώς είχα πιάσει ψιλοκουβεντούλα, έλαμψε δια της απουσιάς του από το σετλιστ το Return of the longboats, ενώ εντύπωση και ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Massacre ως φόρο τιμής στους Maiden.

DOOMSWORD: Είμαι μεγάλος φαν της μπάντας και ευχαριστήθηκα την εμφάνισή τους, αν και προς το τέλος κουράστηκα (μάλλον λόγω αγωνίας για Warlord). Ξερός αλλά καθαρός, είχαν καλή απόδοση, αλλά όπως συμβαίνει γενικά με το επικ, χάνεται λίγο η ατμόσφαιρα στα live. Ένιωσα ότι κάτι λείπει, αλλά ίσως να κάνω λάθος.
Το setlist περιλάμβανε τα παρακάτω τραγούδια (δε θυμάμαι τη σειρά )

In the Battlefield
The Youth of Finn MacCool
Steel of My Axe
Days of High Adventure
Heathen Assault
Resound the Horn: Odin’s Hail
Sacred Metal

Συμπληρώστε
(νομίζω έπαιξαν και ένα καινούργιο???)

Όσο για τον πιτσιρικά κιθαρίστα, τουλάχιστον εμφανισιακά και στυλιστικά δεν κόλλαγε, αλλά τουλάχιστον έπαιξε καλά

Σκόρπια σχόλια από την εμπειρία της Κυριακής:

Καταρχήν σαφώς λιγότερος κόσμος από το Σάββατο, αν κρίνω από τα βιντεάκια του Σαββάτου που είδα. Ημουν στο δεύτερο σκαλοπάτι, κέντρο, 6-7 μέτρα από τη σκηνή, και μπορούσα να χορέψω και ζεϊμπεκιά που λέει ο λόγος. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι καλό, αλλά ο κόσμος γενικά δεν ήταν πολύ εκδηλωτικός. Κι αν στους Warlord κάπως ανάψαν τα αίματα, στα δύο σαπόρτ η εικόνα ήταν μάλλον θλιβερή.

Δεν είχα πετύχει ξανά War Dance λάιβ, μόνο με τα στουντιακά βιντεάκια στο γιουτιούμπ είχα επαφή. Αυτό που άκουσα ήταν τόσο σφιχτοδεμένο και τόσο άψογα εκτελεσμένο που ακουγόταν καλύτερο κι από στούντιο. Σήμερα το πρωί ξύπνησα με το Freedom καρφωμένο στο μυαλό, και νόμιζα ότι το lead το έπαιζε ο Τσάμης!Έχουν περάσει 2 χρόνια από το πρόμο κι ακόμα δεν υπάρχει άλμπουμ - πώς γίνεται αυτό; Ο ήχος κρύσταλο (καλύτερος κι από τους Warlord!) και η έλλειψη επικοινωνίας με το κοινό συγχωρείται, αφενός λόγω της υπνηλίας από κάτω, και αφετέρου γιατί δεν θα έπρεπε να καλομάθουμε με τους Warlord να έπονται.:stuck_out_tongue:

Το κοινό δεν κατάφερε να το ξεσηκώσει ούτε ο τρελοϊταλός των Dexter Ward, κι ας έβαλε τα μεγάλα μέσα (βλέπε Μέηντεν). Τους έχω ξαναδεί λάιβ, και ήταν και πάλι καλοί. Το νέο τους σινγκλάκι όμως μάλλον δε λέει και πολλά (ιδίως σε σχέση με κομματάρες του τύπου Back to Saigon, Ghost Rider).

Ευτυχώς δεν περιμέναμε μία ώρα για να ετοιμαστεί η σκηνή. Δεν είδα κάτι που δεν περίμενα, με βάση όλα όσα διαβάσαμε και είδαμε τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από τον Τσάμη, και ο τρόπος που έπαιζε τα σόλο δείχνει τελικά, καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, πόσο σέβεται το κοινό αλλά και τον ευατό του ως καλλιτέχνη. Δε με νοιάζει αν είναι σεμνός και ταπεινός (που δεν είναι και τόσο, ή τουλάχιστο δεν είναι πάντα), αλλά ως μουσικός στη σκηνή πάσχισε να βγάλει συναίσθημα από κάθε νότα και εμένα τουλάχιστο με έπεισε ότι εκτίμησε την αγάπη του κόσμου. Ο ήχος ελαφρώς μπουκωμένος, αν υπήρχε όμως ένα πρόβλημα είναι ότι ο τραγουδιάρης τη μια στιγμή ακουγόταν καλά και την άλλη σχεδόν καθόλου (αν και νομίζω ότι γενικά ήταν πολύ σωστός σε όλα).

O zonder δηλωσε οτι αυτα τα 4 λαιβ ηταν τα καλυτερα της καριερας του…τι αλλο να πουμε και εμεις…

:bow2::bow2:

Maiden? You mean Thin Lizzy…εκτος και εαν εννοεις τον ηχο τους γενικα… :slight_smile:

…ή εκτος και αν θεωρουμε οτι η διασκευη που ειναι στο Can I play with Madness single, ειναι και το πρωτοτυπο…

AXAXAXAXAXAXA!!! Επικό fail έκανα. Εννοείται THIN LIZZY GOD DAMN IT!!! Το μυαλό μου πήγε στο b side του Can I Play with Madness (όπως λες) όπου άκουσα το τραγούδι για πρώτη φορά (μετά άκουσα το original. 1993-1994 αν θυμάμαι καλά).

Τώρα θυμήθηκα. Το έλεγα χτες τη Κυριακή σε έναν φίλο μου και με κοίταζε σα χάνος, αλλά δε με διόρθωσε, μάλλον έπαθε κοκο-μπλόκο. Και αναρωτιόμουν μετά γιατί απόρησε όταν του το είπα. αχαχχαχαχα

Για πείτε σετλιστ Σαββάτου και Κυριακής να δούμε αν έχουν διαφορές…

Για αυτούς που πήγαν και τις δύο μέρες Αθήνα: Ποιες οι διαφορές; Έπαιξαν το λαβύρινθο του Πάνα; Ο Τσάμης έβγαλε λόγο; Είπε τα ίδια;

ιδιο σετλιστ και τις 2 μερες αψογα εκτελεσμενο.ναι επαιξε το λαβυρινθο του πανα και ο λογος του μετα ηταν στα ελληνικα.ηταν και η πιο συγκινητικη στιγμη της συναυλιας.καποιος φιλος πιο πριν εχει ποσταρει το λογο

Πφ,ξενερωτος. Ο Αρχηγος εβγαζε καθε μερα και διαφορετικο λογο.

απιστευτο αυτο που ενιωσα χθες,τι αλλο να πω…