WASP Live In Greece 26\27 Οκτωβρη

Ωρα να γραψω κι εγω δυο λογακια για τη χθεσινη συναυλια…2η φορα WASP μεσα σε 2 χρονια…Χτες μας αποζημιωσαν και με το παραπνω για την περσινη μετρια εμφανιση τους…Στην αρχη ειχα ενδοιασμους για το αν θα παω αλλα και μονο η φραση ‘‘The Crimson Idol Tour’’ εβαλε το χερι μου στην τσεπη…

Ο Blackie εκπληκτικος για μια ακομη φορα…Ειχε το συναισθημα,την κινηση,την φωνη και την εμφανιση ενος ανθρωπου που κυριαρχει χρονια στη heavy metal σκηνη…και ετσι πρεπει…Αποκοσμος αλλα και χαρακτηριστικος,μοναδικος αλλα και συναισθηματικος,αφηγηματικος αλλα και ξεσηκωτικος στο 1ο μερος…Απεδωσε ολο το Crimson Idol καταπληκτικα και του αξιζαν πολλα χειροκροτηματα…

Μετα απο ενα 10λεπτο διαλειμμα επανηλθαν για ενα set 6 κομματιων…περιττο να πω οτι στο 2ο μερος καταλαβα οτι ειχα σπαταλησει σχεδον ολη την ενεργεια μου στο 1ο και το σβερκο μου ποναγε αφανταστα…Αλλα οχι δεν το αφησα ετσι…χτυπηθηκα και ας ειμαι σημερα χαλια…Χαλαλι…
Setlist ιδιο με της Θεσ/νικης…
Ηχος αρκετα καλος…τουλαχιστον οχι οπως περισυ…

Συνοπτικα θελω να πω οτι απλα γαμησαν,τα εσπασαν και εκαναν ενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο live τους στην Ελλαδα…Η φραση ‘‘We’ll see you next year’’ στο τελος τα ειπε ολα…

'CAUSE I’M A WILD CHILD BABY…!!!

ας πω κι εγω τη γνωμη μου.

βασικα ηταν (για μενα τουλαχιστον) η καλυτερη εμφανιση τους στην αθηνα.

λοιπον. για τα προηχογραφημενα που λενε ολοι: ειχαν προηχογραφησει τα backing vocals και τα πληκτρα. αυτο για τα tom που λεει ο βασιλης δε ξερω προσωπικα κατα ποσο ισχυει.

οτι τραγουδαγε ο blackie ηταν ομως the real deal. αποδειξη: με το που τελειωνει το πρωτο μερος του λαιβ, ηταν τοσο λαχανιασμενος, που τον ακουγαμε στο δευτερο σκαλοπατι. χλωμο να τα ειχαν προηχογραφησει κι αυτα. βασικα εντελως απιθανο. εισαι σιγουρος οτι δεν ειχες προσεξει καποια backing vocals;

στο κατω κατω, μπορουσαν να αποδωσουν επι σκηνης διαφορετικα το Crimson Idol; ειναι λιγο δυσκολο για τον μπλακι να κανει και τα backing του εαυτου του.

μπα, ο Rychehead το ανεφερε επειδη ξερει πως ειναι το αγαπημενο μου Wasp κομματι. τι να κανουμε ρε κωστα. τουλαχιστον το εβαλε μετα ο Μανιμαλ στο Wizard. έχουν γνωση οι φύλακες. :wink:

γενικα συμφωνω για το κατα ποσο εσπειρε το λαιβ. νταξ, i am one και hold on to my heart ρε. ενοιωσα ξανα 18 χρονων με το τελευταιο.

Αυτο για τα tom που ανεφερα δεν ειναι σταντε, απλα ισως να ειχανε κι εκει, ισως, αν και δεν νομιζω οτι υπηρχε λογος… Απλα το αναφεραμε χθες με τον Maiden1979…

Προηχογραφημένα φωνητικά και ο Blackie να …συμπληρώνει από πάνω.

Έτσι Έτσι… το απόλυτο Live.

Θέλω να πω κάτι σχετικά με το θέμα της ψυχρότητας του Blackie…Καταρχήν δε θεώρησα σε καμία φάση ότι είναι ψυχρός…μου άρεσε που δεν μιλούσε καθόλου κατά τη διάρκεια του crimson idol γιατί ό,τι υπήρχε να “ειπωθεί” και να περάσει στο κοινό,πραγματοποιήθηκε μέσω της μουσικής πρωτίστως και του video wall δευτερευόντως.Το crimson idol είναι πολύ δυνατό album για όλους μας,πόσω μάλλον για τον Blackie.Aν είχε επικοινωνία με το κοινό θα έκοβε το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα στα δυο…
Δε με χάλασε τπτ γενικά…
Πέρα από αυτό ψιλοκοιτούσα γενικά μήπως δω πολλά άτομα μαζεμένα για να έρθω να κάνουμε παρέα:) αλλά ντρεπόμουν…γιατί φανταστείτε να μην είσασταν εσείς…μπρρρρρρρρρρρρ
Τέλος από τα live καταλαβαίνω ότι έχω γεράσει…γιατί μετά δε μπορώ να σούρω τα πόδια μου και η επόμενη μέρα ΠΑΝΤΑ με εκδικείται αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ ο αυχένας μου…

:ban: :please:

Οσο για τη ψυχροτητα, σιγουρα ητανε στα θετικα… Ειχε συναισθημα η συναυλια, φανηκε αυτο…

Θα πει κάποιος καθαρά σε μας που δεν ήμασταν αν η συναυλία ήταν “απάτη” ή όχι;

Το πρωτο μερος ειχε προηχογραφημενα μερη, αλλα λογω του περιεχομενου του, και καθαρο playback να ηταν, δεν σε ενδιεφερε… Η ταινια μονο και μονο κερδιζε τη προσοχη σου… Στο δευτερο μερος τα παντα ηταν ζωντανα, ακομα και τα backing vocals…

Προσωπικα, απατη δεν τη λεω σε καμια περιπτωση… Μικροτσατσιες μπορεις να πεις…:stuck_out_tongue:

Εννοεί αν είχε κόσμο ρε. #-o

Όχι ρε, για αυτό που μου απάντησε ρώτησα! 8)

Ok. :oops:

Κατσε ρε συ, αν ειναι ετσι καθεσαι σπιτι, βαζεις το cd, βαζεις και την ταινια να παιζει και δεν σκας και 30 ευρω. Το θεμα ειναι να δεις μια μπαντα να παιζει live. Προσωπικα προτιμω το live να ειναι 100% κι ας λειπουν καποια μερη απο το cd. Νταξει, αμα μιλαμε για backing vocals ΟΚ, αλλα αν μιλαμε για lead vocals, ε ειναι ψιλοαπατη…

κοιτα κωστη, αν ηθελες να δεις λαιβ με την πληρη εννοια του ορου ισως ψιλοξενερωνες. η ιδεα ηταν να κανουν την πληρη αναπαρασταση του crimson idol, και αυτο ειναι ανεφικτο διχως καποια προηχογραφημενα.

διχως να θελω να γινει παρεξηγηση, οσοι γκρινιαζουν για τα backing vocals θα ηθελα να μου αναφερουν εναν τροπο με τον οποιο θα μπορουσε να αποδωθει ο δισκος τοσο τελεια. μη το ψαχνετε, δεν υπαρχει. ο ανθρωπος δεν εχει δυο λαρυγγια, και οταν τελειωσε και το τελευταιο κομματι φανηκε οτι του χε βγει η πιστη στα ‘‘κυριως’’ φωνητικα, αρα αυτα ηταν οκ. τωρα που το σκεφτομαι, ισως επιτηδες δεν ηταν τοσο κινητικος, ωστε να μην εχει προβλημα με τα φωνητικα. το να το παρεις μια ωρα σερι ειναι λιγο ζορι. ειδικα στην ηλικια του.

καταλαβαινω παντως οσους ξενερωσαν και δε τους αδικω. εγω π.χ. που μπηκα στο πνευμα του δισκου γουσταρα τρελα. και εδω που τα λεμε αν δεν ειχε προηχογραφημενα, οι περισσοτεροι θα γκρινιαζαν επειδη δε θα ειχε αποδωθει σωστα :!:

οχι. τα lead vox πιστευω ηταν οντως live.

Αμα βρεις την ταινια γκιβ ιτ πλιζ!!!:smiley: :stuck_out_tongue:

Οτι επαιζε ο Blackie (κιθαρα/φωνητικα) ηταν λαιβ, τουλαχιστον αυτο φαινοτανε… Καπου διαβασα για το λαχανιασμα, Angmar νομιζω, ισχυει…

Επισης καπου ακουστηκε οτι ειναι η καλυτερη εμφανιση των WASP επι αθηναικου εδαφους… Δεν ξερω αν ισχυει, ας πουν οι παλιοτεροι…

Αλλα ειχε πολυ συναισθημα αυτο το λαιβ, παρα πολυ…

Αμα ειχε συναισθημα, τοτε δεν ηταν απατη! Αλλωστε το νοημα σ’ ενα live ειναι να περναει και το κοινο καλα και να δινει με τη σειρα του ενεργεια στη μπαντα…

ε ναι ισχυει. καλυτεροι κι απο τοτε στο gagarin το 2004, που εκει υποτιθεται ηταν το πιο ‘‘δυνατο’’ εως τωρα λαιβ τους εν ελλαδι.

δε λες τιποτα ρε. στο λεω, στο hold on to my heart ξαναπηγα σχολειο λεμε :!:

Οκ, με καλύψατε! Thanks!!!
(Βέβαια αν είχα πάει με κόβω να έριχνα πολύ θάψιμο σήμερα, αλλά anyway…:lol: )

Οσο για τον πανικο, εγω μια χαρα τον διεκρινα… Arena Of Pleasure, Wanna Be Somebody (ακομα θυμαμαι την εκφραση του Blackie 8) ), Blind In Texas…

Το μονο που μου αρεσε στο χτεσινο λαιβ ηταν η ταινια.Που κιαυτη απο ενα σημειο και μετα ηταν το ιδιο πραγμα.Κατα τα αλλα το συγκροτημα απεδωσε αρκετα καλα με καλο ηχο.Εμενα προσωπικα μου βγηκε μεγαλη απατη το συγκεκριμενο λαιβ.Εχω δει τους WASP 4 φορες.Μετα τη φορα του ροκγουειβ ηταν η χειροτερη.Χαλια.Βαρεθηκα του θανατα.Μια απο τα ιδια και χειροτερα.Μεχρι που σκεφτηκα να φυγω κιολας.Προσωπικα μιλωντας παντα μου εκανε ακρως επαγγελματικη εμφανιση.Ηρθαμε σας τα πηραμε και φυγαμε.Ντακς σας παιξαμε και το ιδολ για να μη λετε τελειως αρπαχτη.Συγγνωμη παιδια αλλα αο γκρουπ με ιστορια τοσων χρονων δεν ηθελα να ακουσω τα ιδια.Εκτος απο 2-3 κομματια οι WASP με απογητευσαν.Εχει κλεισει το κεφαλαιο τους για μενα.

Ο Blackie ειπε οτι θα μας δουν νεεεξτ γηαρ.ΚΑλα να ερθετε μαγκες και καλα να σας δουν οσοι θελουν.Εγω δεν θα παρω.Κριμα ρε γαμωτο και γουσταρω ασχημα το γκρουπ.

COzy οπως βλεπεισ θαβω εγω για σενα.!!!1

Τα καλά:
Συγκινητική η μεγάλη προσέλευση του κόσμου!
Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα αρκετά άτομα που εκτιμούν το παλιό καλό metal και δεν “ψαρώνουν” από τις δήθεν νέες ελπίδες του σκληρού ήχου! :wink:

Αρκετά επαγγελματική και φιλική η συμπεριφορά των security!
Αισιόδοξο γεγονός ή απλά έτυχε;
Θα δείξει…

Ότι θα παίξουν ολόκληρο το “The Crimson Idol” το ξέραμε!
Aπό το υπόλοιπο setlist, έγινε ένας αναμενόμενος πανικός στα “L.O.V.E. Machine”, “Wild Child”, “I Wanna Be Somebody” και “Blind In Texas”, αλλά αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν το καταπληκτικό “Τake Me Up” από το τελευταίο τους album!
Φοβερή κομματάρα!

To “Chainsow Charlie” και το “I Am One” ήταν ισοπεδωτικά! :metal:
Οι σπόνδυλοι του σβέρκου διαλύθηκαν για μια ακόμα φορά!

Ο Βlackie, δείχνει να έχει αναρρώσει από την εγχείρηση και τα φωνητικά του ήταν αξιοπρεπέστατα!
Και live!!!
Μόνο τα backing vocals και τα πλήκτρα ήταν προηχογραφημένα!
Όλα τα άλλα ήταν live!

Η μπάντα καλαπροβαρισμένη και πολύ δεμένη!
Πέρα από τον Γίγαντα, που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα, όπως ήταν φυσικό, πάνω του, εντύπωση μου έκανε και ο Doug Blair, ο lead κιθαρίστας!
Φοβερή άνεση και απίστευτο παίξιμο στα solos, προσδίδοντάς τους απίστευτο feeling!!!
Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς αυτός ήταν ο session κιθαρίστας στο tour του “The Crimson Idol” το 1992!

Ο Blackie, ακριβώς όπως άρμοζε!
Βίωνε το concept την πρώτη ώρα και διασκέδασε την επόμενη μισή!

Πάντως είναι τόσο μεγάλη μορφή, όσο και αινιγματικός χαρακτήρας!
Εδώ θα μπορούσα να πώ πολλά, αλλά δεν θα το κάνω… :-#
Μάλλον τυχεροί όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει…

To αξέχαστο:
Είδαμε live στην ολότητά του, έναν από τους καλύτερους heavy metal δίσκους των '90s με συνοδεία το εκπληκτικό video που παρουσιάζε λεπτό προς λεπτό το concept! :bow:
Από σημερα είμαστε πιο ολοκληρωμένοι…
Τη στιγμή που τελειώνουν όλα και σχηματίζεται το εξώφυλλο του album, όλα έδειξαν πια πιο ξεκάθαρα…

Τα άσχημα:
Το κοινό πια δεν συμμετέχει ενεργά όπως πριν 10 χρόνια ή παλιότερα!
Κάποτε όλοι ξελαρυγγιαζόμασταν, τώρα τελευταία έχουν πέσει πολύ τα πράγματα… :frowning:

Τα τύμπανα ήταν εκνευστικά τριγγαρισμένα!

Απουσίαζε το μικρόφωνο “τιμόνι μηχανής - σκελετός” που είναι απίστευτο trademark!
Δεν ξέρω αν ευθύνεται και αυτή τη φορά το τελωνείο… :evil:

Καθυστέρησαν, ως συνήθως, να ανοίξουν οι πόρτες του club και ο κόσμος περίμενε συνωστισμένος για πολύ ώρα δίπλα - μέσα στο δρόμο, πράγμα αρκετά επικίνδυνο!

O ήχος:
Δυνατός, αλλά όχι πολύ καθαρός!
Ανεκτό θα τον έλεγα!
Άνωθεν του μετρίου, αλλά δεν έμεινα και ευχαριστημένος!
Έχουμε ακούσει και πολύ καλύτερο ήχο στο Gagarin, όπως όμως και αρκετά χειρότερο…

To highlight:
Το solo του “The Idol” παίχτηκε με τέτοιο τρόπο που γίναμε ένα με τα πατώματα… :o
Σε extended έκδοση, πιο βαρύ, πιο εμφατικό, με περισσότερη χρήση tremolo, με σφυρίγματα, με σηκώματα και ότι άλλο χρειαζόταν ώστε να κάνει το τέλειο solo του Bob Kulick, ακόμα τελειότερο!

:respect: στον Doug Blair!
Πόσο συναίσθημα, πόση μαγεία, πόσες μνήμες μπορούν να χωρέσουν σε λίγες νότες;

Για μένα τα 29 ευρώ, από τα 30, ξεπληρώθηκαν σε αυτό το κομμάτι…

H σύγκριση:
Από τις 4 φορές που τους έχω δει (3 Ελλάδα, 1 Ιταλία), ήταν μέσα στις 2 καλύτερες στην Ελλάδα και μάλλον η δεύτερη αγαπημένη μου γενικά!

H ετυμηγορία:

Δεν ήταν το απόλυτο live των W.A.S.P.!
Aυτά τα κάνανε το 1984!
Ήταν όμως ένα αξιοπρεπές live που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε ολοκληρωμένα έναν κλασσικό δίσκο και αυτό δεν το συναντάμε συχνά! :yes:

Περισσότερο εμπειρία, παρά τυπική live βραδιά!

[B][SIZE=“4”]Jonathan still lives here…

Long live the King of Mercy![/SIZE][/B]

P.S. Πολύς κόσμος από το forum χθές το βράδυ!
Βρέθηκα με τους περισσότερους και περάσαμε καλά και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το live! 8)

Kαι φυσικά, χάρηκα για την γνωριμία με αυτούς που δεν ήξερα!