Whitesnake

Και κάπως έτσι, μια ολόκληρη εποχή έβαλε τέλος. Η αλήθεια είναι ότι από καιρό ο αοιδός είχε προβλήματα με τη φωνή του, σε πιο πρόσφατες συναυλίες του, θυμάμαι είχε προσλάβει και άλλα άτομα για φωνητικά, είχε και θέματα με τη φωνή του που δεν του επέτρεπαν να τραγουδήσει συνεπώς, ήταν μια λογική και αναμενόμενη εξέλιξη.

Πρόκειται για μια από τις χαρακτηριστικότερες φωνές του είδους, νομίζω όμως ότι την περίοδο της μεγάλης απήχησης, δεκαετία 80, από τον ομώνυμο δίσκο και έπειτα, κάπου “κάηκε” φωνητικά. Είχε ένα ιδιαίτερο μέταλλο μέχρι τότε, από κει και έπειτα άρχισε να το χάνει και στους δίσκους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι πλέον δεν δύναται.

Τουλάχιστον, είχε τα κότσια και την αξιοπρέπεια να βγει μπροστά, να πάρει την απόφαση και να αποσυρθεί, αυτό του το αναγνωρίζω, παρόλο που δεν είμαι μεγάλος φαν του συγκροτήματος…

3 Likes

Για τα δικά του οκ,ας τα κάνει,αλλά για το υλικό των purple,δεν νομίζω ότι να βγάλει καλογυαλισμένες πειραγμενες version με video clips ήταν καλή ιδέα,το burn,το stormbringer δεν τα αγγίζεις,μου άρεσε το you fool no one,το double lady dealer,αναφέρομαι στο the purple album και έφαγε ου ολίγο κράξιμο για αυτό το δίσκο.

Μια στιγμή που έχει μείνει είναι όταν έχει σε μια συναυλία guest τον Hughes και λένε μαζί το you keep on moving.

Line ups ήξερε να στήνει και δεν έπαιρνε από το κάτω ράφι,όλοι τους παιχτρονια.

1 Like

Και πάλι, επιλογή του, έτσι ήθελε να τιμήσει τα 40 χρόνια του από τους Purple. Κάπου εκεί (2014-2015) συζητιόταν επανένωση Blackmore/Coverdale/Hughes για κάποιες συναυλίες που θα έπαιζαν το παλιό υλικό, αλλά όταν ο Blackmore έκανε (κλασικά) πίσως, αποφάσισε να κάνει το Purple Album. Άκουσα 1-2 πράγματα και δεν μου άρεσαν, οπότε το αγνόησα. Σε ένα ποσοστό, δικά του τραγούδια είναι, ό,τι θέλει τα κάνει. Το αν θα σου αρέσει σαν ακροατή είναι άλλο θέμα. Εκεί στηρίζεις ή όχι.

Just my 2c.

1 Like

Προσωπικά θα προτιμούσα το Purple Album να ήταν ηχογράφηση συναυλίας με τραγούδια των Deep Purple. Στα live συγχωρούνται πιο εύκολα παρεμβάσεις, περιττές εντάσεις, λάθη και αυτοσχεδιασμοί. Στο στούντιο όμως γίνεται αυτόματα η σύγκριση με το πρωτότυπο…

3 Likes

καπου εκει νομιζω οτι με το purple album σταματησα να ασχολουμαι μαζι του προσωπικα. ακομα αναρωτιεμαι για την συγκεκριμενη κυκλοφορια, αλλα θα μου πεις οκ γουστα ειναι αυτα…

2 Likes

Ήταν μοιραίες οι όποιες συγκρίσεις, επειδή πολύ απλά, ο Δαβίδ επέλεξε ένα πιο growly στυλ στα φωνητικά του, δείχνοντας ότι πλέον δυσκολεύεται. Ωσάν purple fan, το συγκεκριμένο άλμπουμ μου φάνηκε απλά αδιάφορο, άκουσα ότι άκουσα, αυτό ήταν…

1 Like

Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έκανε μια αποχαιρετηστήρια - πιο μπλουζιάρική. ντάξ τα 1987 τύπου τα έχει πει. αν και το ταίμινγ κόντα στα 40 χρόνια, μου φαίνεται ΚΑΡΓΑ ύποπτο. μια “τελευταία” φορά κτλ κτλ…

1 Like

…Έστω κάτι σαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του '97, όπου το σετ λιστ περιελάμβανε πολλά κομμάτια από την πρώτη περίοδο (Walking in the shadow of the blues, Lovehunter, Don’t break my heart again) και επιπλέον ακόμα και τα τραγούδια από το 1987 τα έλεγε με μια πιο μπλουζιάρικη διάθεση.

1 Like

The last video…

3 Likes

Don’t Fade Away,Too Many Tears,You’re So Fine,Can’t Stop Now,Take Me For A Little While,Shake My Tree,Pride And Joy,Feeling Hot,Absolution Blues,The Last Note Of Freedom

Και ποσα αλλα υπαρχουν…

1 Like

Δυστυχώς ο David αδίκησε τον εαυτό του αφήνοντας έξω από τα set list ένα σωρό κομμάτια, ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια, από το Slide it in και το 1987… Αραιά και πού υπήρχαν και κάποιες ευχάριστες εξαιρέσεις (πχ. Gambler και Lovehunter ή και “παραγγελιές” του κόσμου που έλεγε ακαπέλα), αλλά γρήγορα έφευγαν από το set list. Ακόμα και στην Purple Tour έπαιζαν σταθερά το (μετριότατο κατ’εμέ) Bad boys…

…Και για να συμπληρώσω τη λίστα του Kimi: Only my soul, Say you love me, Blindman, Lonely days lonely nights, Standing in the shadow, Looking for love, Child of Babylon, The river song…

2 Likes

Ο Steve Vai επαινεί τον «Class Act» David Coverdale και αναπολεί την τελευταία συναυλία των Whitesnake

«Ο David έχει συγκλονίσει τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα με μια φωνή που θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα βουνό» έγραψε ο Vai.

«Με άψογο ένστικτο για τα τραγούδια, τις μελωδίες, την αυτοπεποίθηση και τη στάση του, η μουσική του πάντα μας έδινε κάτι για να νιώθουμε υπέροχα».

:crazy_face:

1 Like

Αποσύρεται και από τα social…

δεν ήταν και ποτέ. λίγο κανα ανμποξ έκανε και κανα πρεσ ριλις που το ανεβαζαν άλλοι. δεν νομίζω οτι μετά απο κάποια στιγμή που απάνταγε σε μπιμπιες, ήταν ενεργός και μίλαγε με κόσμο. εγώ πάντως νομίζω σε 2 χρονάκια - μας ξαναρχεται. χαχα.

Βλέποντας αυτό:

Και όχι όλο, σημεία εδώ κι εκεί, μπορώ να πω ότι (τουλάχιστον συναυλιακά) καλώς αποσύρθηκε.

1 Like

Εγώ παιδιά που τον είχα δει στο Λυκαβηττό το 2003 ή 2004, επηρεασμένος και από την εξωπραγματική εμφάνιση του μεγαλύτερου σε ηλικία DIO που προηγήθηκε, είχα από τότε ψιλό απογοητεύτει.
Επαληθεύτηκα όταν τον άκουσα support σε Def leppard.
Δεν έβλεπα λόγο συνέχειας αυτής της προσπάθειας. Δεν πετύχαινε τίποτα στην πραγματικότητα.

1 Like

εγω θυμαμαι support στους scorpions θεσσαλονικη το 05 ή το 06 δεν θυμαμαι πότε ακριβώς αλλα είχα ξενερώσει πολύ.

Είχα φύγει από Καραϊσκάκη με την εντύπωση πως τους πάτησαν το Scorpions. Είχαν κάνει και την τσατσιά να βγουν με Burn οπότε εμείς παίζαμε ξύλο μόλις ξεκίνησαν. Δεν θυμάμαι πολλά πάντως από την βραδιά.

3 Likes

Στο Καραϊσκάκη το 2006 όντως ήταν πολύ καλύτεροι από τους Scorpions. Λίγο ήταν οι Scorpions σε κακή μέρα, λίγο το δελτίο τύπου του διοργανωτή που υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια και ο κόσμος περίμενε πολύ περισσότερα… Ήταν, θυμάμαι, μεγάλη και η απογοήτευση του fan club τους, και το συγκρότημα έβγαλε την επομένη μια ανακοίνωση του τύπου “συγγνώμη αν καμιά φορά σας στενοχωρουμε με τις επιλογές μας”. Δύο μέρες μετά στη Θεσσαλονίκη οι Scorpions έπαιξαν κλάσεις ανώτερα από ότι στην Αθήνα…

1 Like

το 2008 ήταν καλός για 15 μέρες, μετά έκανε άπειρες ημερομηνίες και ήταν ΜΕΤΡΙΟΣ > κακός. Το οτι ηχογραφήθηκε το παραπάνω - αλλά και οτι έκανε συναυλία με βρογχίτιδα, βλακεία και βλακεία. τέσπα. Τον έχω δει και σε γαμώ και σε γάμησε τα φάση. προφανώς ιστορικότατος φρόντμαν.

2 Likes