World Cup 2026

Καλά μια χαρά ομάδα είναι η αγγλία αν είναι να μιλήσουμε σοβαρά, εγώ γενικά δεν καταλαβαίνω τα περί συμπαθειών/αντιπαθειών όταν μιλάμε για εθνικές και ξένα πρωταθλήματα.

Πέραν βέβαια του να πεις “μ’ αρέσει/δε μ’ το ποδόσφαιρο που παίζει” που οκ, είναι θέμα γούστου.

Τώρα αν είναι να μισήσουμε ομάδες εξαιτιας “οπαδών τους”, ξεκινάμε -λόγω εντοπιότητας- εύκολα με εθνική ελλάδας και σιχαμένους έλληνες που κάνανε μαζικά πογκρόμ στους αλβανούς μετά την ήττα το '04.

Μετά συνεχίζουμε και με άλλες εθνικές.

4 Likes

Δεν υποστηρίζω καμία ελληνική ομάδα, και ως εκ τούτου όταν βλέπω Θαναηλακη να περιγράφει αγώνα μη ελληνικών ομάδων, δεν με ενοχλεί πουθενά και καθόλου.

Μάλλον εσείς που πρέπει να κλείσετε τον ήχο ή να αλλάξετε κανάλι το κάνετε επειδή γνωρίζετε ότι είναι γαύρος ή κάτι τέτοιο, πάντως η περιγραφή του σε αγώνες εθνικών ομάδων δεν βγάζει κάπου γαυριλα.

Σε άλλο σχόλιο, πιο ον τοπικ…

Κλαίω με τα διάφορα μίντια που έχουν ζωγραφίσει την Αργεντινή ως ευνοημένη, την στιγμή που οι Άγγλοι έχουν γλιτώσει κόκκινη κάρτα στην φάση των ομίλων, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Κονγκό στο μεταξύ τους αγώνα, ενώ χθες ισοφάρισαν με το καλώδιο της κάμερας (!!!) και δεν ακύρωσαν την φάση, όπως και έπρεπε. Εκεί όμως γαργαρα όλα.

Τεσπά, εύχομαι τελικό Ισπανία - Αργεντινή, αλλά μάλλον δυστυχώς προβλέπω Γαλλία - Αγγλία. Οι Γάλλοι πάντως αν πάνε τελικό, το σηκώνουν σχετικά εύκολα.

1 Like

Είδα 71 ποστ και σκέφτηκα ότι θα είχε φάση η κουβέντα. Είμαι από αυτούς που γελούν με Αγγλία, όχι επειδή μου έκανε κάτι αλλά επειδή για δεκαετίες είναι αφελής (αγωνιστικά), ρομαντική (ποδοσφαιρικά) και γραφική (οπαδικα και δημοσιογρσφικα).

Δεν νομίζω ότι μπορώ να προσθέσω πολλά στα όσα ήδη γράψατε, αλλά αναρωτιέμαι γιατί η Αγγλία δέχεται τέτοιο μπουλινγκ.

• Έχει φτάσει σε τελικούς και ημιτελικούς τα τελευταία χρόνια, σίγουρα χωρίς σπρώξιμο
  • Συζητάμε για το πρωτάθλημα της χώρας σε σχέση με την εθνική, λες και στην Αργεντινή παίζουν οι παίκτες της Κλαουσουρα στο πρώτο ημίχρονο και της Απερτουρα στο δεύτερο.
  • Βάζουμε στο καδρο τους οπαδούς της, σε σχέση με την εθνική, λες και στην Ελλάδα ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ο Μήτσος ο Blade βλέπουν αγκαλιά τους αγώνες και κάνουν ανάλυση υψηλού επιπέδου. Στη Βραζιλία αυτοκτονούν στο μεταξύ, αλλά οκ, ίσως αυτοί είναι jogo bonito.
    Επίσης, η Αγγλία πέρασε στην παράταση, αλλά η Αργεντινή που έκανε το ίδιο είναι οκ, έχει τον goat.

Θα συνεχίσω να διαβάζω, πρέπει να ξεκινήσουμε για το δρόμο της επιστροφής. Μιλάμε.

6 Likes

Δεν έχει υπάρξει ούτε μια διοργάνωση στην οποία να μην έχει σπρωχτει η Αγγλία εντωμεταξυ.

Εμένα μου αρέσει και η μεταφορά στα καθ’ ημάς της αντιπαλότητας Αγγλίας - Αργεντινής. Αν είσαι με την Αγγλία, ε πρέπει ρε παιδί μου και να κράζεις Αργεντινή για το ‘86 και όλα τα υπόλοιπα. Εντάξει δεν καταδικάζω γιατί θα ήμουν υποκριτής, το κάνω κι εγώ κατά κόρον σε επίπεδο συλλόγων, αλλά στο διεθνές επίπεδο είμαι πρώτα απ’ όλα Αργεντινή και παράλληλα δεύτερη επιλογή/επιθυμία μου, φέτος τουλάχιστον …είναι η Αγγλία. There must be something seriously wrong with me :rofl:

Υπάρχει ο Θαναηλάκης στο Μουντιάλ; Μπορεί να τον έχω χάσει, δεν έχω δει πολλά παιχνίδια. Εγώ τα τελευταία χρόνια τον θυμάμαι μόνο σαν σχολιαστή του γαύρου και με βάση αυτή την εικόνα του έκρινα.

1 Like

Τώρα το είδα αυτό. Αν δεν είχα πέσει για ύπνο, θα είχα παίξει επόμενο γκολ Αγγλία και θα είχα βγάλει λεφτά. Θα σε ρωτήσω στους ημιτελικούς.

1 Like

Α όχι όχι, δεν ειπα ότι είναι στο Μουντιάλ. Άλλωστε ως κάτοικος εξωτερικού παίζει να τον έχω ακούσει σε ελάχιστα ματς τα τελευταία 15 χρονιά. Αλλά είμαι σίγουρος πως τον έχω ακούσει στο παρελθόν σε ματς Champions League για παράδειγμα.

Μιλάμε οριακά για άλλο άνθρωπο τα τελευταία αρκετά χρόνια αν τον συγκρίνουμε με το πως ήταν κάποτε (που όντως, έχει υπάρξει καλός sportscaster, συμφωνώ σε αυτό).

2 Likes

Ο Θαναηλάκης σπικάρει κι άλλα ματς, όχι μόνο του γαύρου, γιατί δουλεύει ως μόνιμος στην Κοσμοτέ TV και άρα μπαίνει και σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει το κανάλι. Και ΤσουΛου σπικάρει, και Γιουρόπα - Κόνφερενς, και εθνικές ομάδες, π.χ. προκριματικά Μουντιάλ, Γιούρο, Nations League κλπ.

Δεν έχει σημασία όμως τι σπικάρει, γιατί παντού και πάντα είναι για φάπες.

Δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει από τους αγαπημένους του Λούμπεν.

1 Like

Το ότι γενικά πάντως έχουμε τεράστια ένδεια σε αυτόν τον τομέα, για πάρα πολλά χρόνια, είναι επίσης δεδομένο. Δηλαδή και στο μουντιάλ τώρα είναι αξιοσημείωτο πόσα λάθη γίνονται σε κάθε ματς και το ότι κανείς δεν ψήνεται να τα διορθώσει (ακόμα και αν τον εκθέτει η εικόνα).

1 Like

Λόγω διακοπών, το χθεσινό ματς Νορβηγιας - Αγγλίας ήταν από τα ελάχιστα ολόκληρα ποδοσφαιρικά ματς που έχω δει τα τελευταία 15 χρόνια. Επομένως, δεν μπορώ να κρίνω το πόσο έχει εξελιχθεί το θέαμα και το παιχνίδι αυτά τα χρόνια, αλλά μια χαρά διασκεδαστικό μου φάνηκε το χθεσινό.

Αυτό το μπιφ με τις ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες μου φαίνεται πάρα πολύ διασκεδαστικό και είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που μου λείπει από την αποχή μου από τα ποδοσφαιρικά.

Δεν το λέω μειωτικά, γενικά η παραφιλολογία στο ποδόσφαιρο είναι φανταστική και δεν νομίζω να υπάρχει όμοιά της σε ομαδικό άθλημα ή, τέλος πάντων, σε cultural subgenre στην Ευρώπη. Με δεύτερη αυτήν στη μέταλ κοινότητα, ίσως :stuck_out_tongue:.

Στην κουβέντα για την Αγγλία, νομίζω στην Ελλάδα έχουμε όντως haters αλλά και πολλούς οπαδούς. Η γενιά των γονιών μας (γενιά Σωτηρακόπουλου), νομίζω πλειοψηφικά είναι θετικά διακείμενη γιατί έζησε όλο αυτό το Brit invasion στα ευαίσθητα χρόνια της και μάλλον επειδή το αγγλικό πρωτάθλημα ήταν το πιο διαδεδομένο τότε στα χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης και των ελάχιστων μέσων ενημέρωσης.

Αντίθετα, οι haters της είναι πιο σύγχρονο φαινόμενο. Είτε αντιδραστικά (βλ αντίδραση στους «από πάνω»), είτε επειδή υπήρξαν δυσανάλογα αποτελέσματα της εθνικής τους, σε σχέση με το ταλέντο κάποιων γενεών (Τζεραρντ, Λαμπαρντ, Ρουνει, Μπεκαμ, Όουενς κτλ) είτε επειδή λίγο παλιότερα από αυτούς, έπαιζε αντιποδόσφαιρο με γεμίσματα και κεφαλιές… αυτά καθαρά ποδοσφαιρικά, γιατί στα γύρω-γυρω έχουμε και τους χούλιγκαν, τα δυστυχήματα με τους νεκρούς, τις συμπεριφορές Άγγλων οπαδών σε εκτός έδρας αγώνες κτλ.

3 Likes

Εγώ που βλέπω ποδόσφαιρο εξαιρετικά σπάνια και βλέπω το φετινό μουντιαλ εντελώς casual χωρίς συμπάθειες και αντιπάθειες, τα βρίσκω εύστοχα αυτά τα σχόλια

Νομίζω ότι αυτή η φουρνιά της Αγγλίας δείχνει να έχει χαρακτήρα, λίγη παραπάνω τύχη ίσως και είναι μάλλον πιο κυνική από τις προηγούμενες που έκαναν την γκάφα/γκελα και λύγιζαν υπό το βάρος του “πρέπει” που τους έχει ποτίσει το εγχώριο θυμικό

Δεν είμαι hater προσωπικά, καθώς έχω μεγάλη συμπάθεια σε Λιβερπουλ από εποχές τουλαχ. ΤΣΛ της ανατροπής 3-3 στην Κων/πολη και έχω φάει τη μισή ζωή μου στα Football Manager που είναι αγγλικό παιχνίδι και ασχολιόμουν σχεδόν αποκλειστικά με Πρεμιερ Λιγκ, Τσαμπιονσιπ και Λιγκ 1

Αυτό δεν με κάνει και υποστηρικτή τους, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα το πάρει φέτος, είχα απλά προσδοκία να χαζεύω ωραία ματσάκια και βρήκαμε αρκετά τέτοια σε αυτό το μουντιαλ οπότε είμαι μια χαρά

3 Likes

Μιλώντας πάντως για το χθεσινό ματς, όλα θα μπορούσαν να έχουν κριθεί στην φάση στο πρώτο ημίχρονο που αυτός ο απίθανος Σόρλοτ δεν έδωσε την μπάλα στον Χάαλαντ, δεδομένο γκολ ήταν.
Τι στο καλό σκέφτηκε να κάνει εκεί πραγματικά, φάση που μπορεί να κόστισε την πρόκριση της Νορβηγίας.
2-0 εκεί και θα βλέπαμε μετά αν θα το γυρνούσαν οι Άγγλοι…

1 Like

Σε άρθρο με τίτλο “Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο Παγκόσμιου Κυπέλλου με 64 ομάδες για το επόμενο τουρνουά του 2030”

έκλαψα με το σχόλιο

They’ve got to make it easier for Italy to qualify these days.

:joy:

Ε, με τοσο σπρωξιμο, εχει γεμισει τιτλους. Σωστα.

Αλλα ευτυχως οι αλλες σπανε το κατεστημενο της Αγγλιας και προχωρουν με το σπαθι τους. Οκ ομως, προχωραμε :yawning_face:

2 Likes

Οι Άγγλοι ΜΟΝΟ εκτός έδρας κάνουν μαγκιές γιατί στην Αγγλία με το παραμικρό πέφτει ταλίμι και μπουζού.
Ζούσα μόλις δύο δρόμους από στάδιο της premier league στην Αγγλία και το ξύλο που έχω δει να ρίχνει η έφιππη αστυνομία δεν λέγεται. Αυτοί ρίχναν το πιο πολύ ξύλο όχι οι πεζοί.

Μέσα στο γήπεδο δε, είναι τόσες πολλές οι κάμερες και οι σεκιουριτάδες που με το παραμικρό σε πετάνε έξω. Και όταν λέμε παραμικρό, μιλάμε πχ, να στραφείς προς την κερκίδα των φιλοξενουμένων και να κάνεις χειρονομίες ή να βρίσεις, τόσο απλό.
Και μετά έχει φάπες, κλωτσιές και κουτρουβάλα μέχρι να βγείς εκτός γηπέδου.

Κοινώς, δεν σε παίρνει ούτε να κουνηθείς.

Καλά, το έχω δει να γίνεται δίπλα μου και τους κλάσανε μια μάντρα, ας μην είμαστε υπερβολικοί :stuck_out_tongue:

Εν τω μεταξύ, οι Αργεντίνοι οπαδοί σίγουρα σε κάνουν να λατρέψεις την ομάδα τους. Στο ματς με την Αίγυπτο σηκώσανε σημαία άλλης χώρας, ενώ λέει ότι πετούσαν και αλκοόλ στους οπαδούς της Αιγύπτου. Αξιαγάπητοι :joy:

Βλέπω και έναν με φανέλα Βραζιλίας να κρατάει τη σημαία, εκτός από αυτόν με τη φανέλα της Αργεντινής (στην εξέδρα της Αργεντινής έγινε). Δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση βέβαια για κανέναν από τους δύο.

Ε ναι, άλλωστε μόνο η ομάδα που κατακταει τον τίτλο σπρώχνεται. Καταπληκτική λογική.

Έβαλε η Αγγλία γκολ που δεν έπρεπε να έχει μετρήσει με την Νορβηγία, ναι ή όχι? Ακυρώθηκε γκολ της Νορβηγίας για ακριβώς το ίδιο σπρώξιμο από τον Χααλαντ σε αμυντικό της Αγγλίας με το σπρώξιμο που έκανε αμυντικός της Αγγλίας σε ακόλουθη φάση στο δοκάρι της Νορβηγίας, ναι ή όχι?

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι φυσικά ναι. Αλλά αν δεν κατακτήσει το Μουντιάλ η Αγγλία τότε όλα καλά, δεν πειράζει.

Ούτε ο Τούχελ έμεινε ευχαριστημένος με την απόδοση της Αγγλίας, αλλά όταν τα γράφαμε εμείς…

3 Likes