World Cup - Qatar 2022 (Μουντιάλ)

Στην Τούμπα το ίδιο δεν δόθηκε;

1 Like

Για πειτε, γιατι να μην δινεται το πεναλτι αυτο?
Επεσε ή δεν επεσε ο Τσεζνι πανω στον παικτη που κερδισε την κεφαλια?
Ορισμος του φαουλ, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

Τσεζνι με τεραστια διαφορα ο τερματοφυλακας του τουρνουα ως τωρα. Και περαν της αποκρουσης του πεναλτι, η αποκρουση που κανει στο απευθειας κορνερ του Ντι Μαρια ειναι μυθικη, απο τις καλυτερες που εχω δει ποτε σε Παγκοσμιο Κυπελλο και τεραστιας δυσκολιας. Απλα τρομερος.

Στην Τούμπα τρώει γεμάτο χτύπημα ο άλλος βέβαια αλλά λογικά είσαι Ολυμπιακός.

Εδώ ήταν στο 65%, να τ’ αφήσω;

1 Like

Έλα ρε συ… Ο τερματοφύλακας κάνει την προσπάθεια να προλάβει την μπάλα χωρίς καν να έχει δει τον Μέσσι, μέσα στη μικρή περιοχή. Ο Μέσσι βρήκε πρώτος τη μπάλα αλλά χωρίς να πάρει πλεονέκτημα γιατί έτσι κ αλλιώς δεν θα την προλάβαινε γιατί πήγε άουτ.
Δεν είναι γραμμένα στον κανονισμό όλα αυτά. Αλλά έχουμε καταντήσει να ψάχνουμε την επαφή στο var και να πηδάμε όλη τη λογική της φάσης

1 Like

Αν τα πεναλτι δινοταν μονο με βαση την λογικη και ποτε χανει ο επιθετικος τεραστιο πλεονεκτημα, τοτε δε θα δινονταν ουτε το 20% των πεναλτι που δινονται. Το θεμα ειναι πως ο Τσεζνι με την εξοδο του ασκει πιεση στον επιθετικο, και εν τελει δεν ακουμπαει την μπαλα. Δεν ειναι καθε πεναλτι φαουλ με προθεση. Το συγκεκριμενο ηταν χωρις προθεση, αλλα ειναι φαουλ. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μπορει να υποστηριξει καποιος οτι δεν ηταν φαουλ, απο την στιγμη που υπαρχει επαφη χωρις να ακουμπησει την μπαλα. Ειναι φτηνο πεναλτι? Ναι. Αλλα ειναι.

Φάση σαν αυτή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε καν θα ασχολούμασταν…θα την βλέπαμε στο ριπλέι και θα λέγαμε οκ, πάμε παρακάτω να δούμε μπαλίτσα.

1 Like

Ούτε καν φάουλ. Ακόμα και η υπόδειξη φάουλ γαμάει τη λογική της φάσης. Και τι πρέπει να κάνει δλδ ο τέρμας; Να αλλάξει πορεία στον αέρα αφού έπρεπε να είχε φροντίσει να δει τον Μέσσι για να μην πέσει πάνω του; Και ναι έπρεπε να δίνεται μόνο το 20% των πέναλτι που δίνονται. Το έχουν καταντήσει μπάσκετ σε φάουλ που είναι πάνω στην προσπάθεια και δίνονται βολές
Αν δεν είχε κάνει τον ψόφιο ο Μέσσι δεν θα ασχολιόταν κανείς

1 Like

Έχω λιώσει με σχολιασμό Στελάρα, “αποκλείεται ο Μέσι να έκανε μόνος του τσαφ, απλά βρήκε τη μπάλα με το δεξί πριν τη βρει με το αριστερο”. :joy:

Αυτοκρατορική εμφάνιση μέχρι τώρα η Αλμπισελέστε, θα μπορούσε να έχει βάλει νωρίτερα γκολ, αν ο αριστερός μπακ είχε κάνει έστω μια σωστή ενέργεια.

2 Likes

Τι επρεπε να κανει ο τερμας? Προφανως να πετυχει την μπαλα. Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Αν ηταν αμυντικος και εκανε τακλιν πανω στον Μεσσι αφου ο Μεσσι ειχε τσιμπησει την μπαλα, θα το εβλεπες με τον ιδιο τροπο? Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Η απογείωση του τερματοφύλακα για να προλάβει τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή ισοδυναμεί με οποιοδήποτε τάκλιν; Είναι κανονική ερώτηση γιατί ίσως έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν το ξέρω

Οχι, το να ισοπεδωσεις εναν παικτη χωρις να βρεις μπαλα ομως ειναι το ιδιο ειτε το κανει τερματοφυλακας ειτε αμυντικος.

Τεσπα, τρελο ΔΡΑΜΑ στα ματσακια.

Προς το παρον περναει η Πολωνια λογω του οτι εχει δεχθει μονο 5 κιτρινες καρτες ενω το Μεξικο εχει δεχθει 7. Αν η Πολωνια δεχθει μια κοκκινη καρτα ή 3 κιτρινες, περναει το Μεξικο. Τρελο :joy:

Το έβαλαν οι Άραβες.

Πηγε 1-2 γλυτωσαμε τις καρτες

2 Likes

Πόσο Mike Bassett η φάση με την Πολωνία…

Αισχρή ομάδα η Πολωνία, λογικά θα δούμε το ίδιο ματς με σήμερα όταν αντιμετωπίσουν τους Γάλλους. Δεν έχω δει τόσο κακή ομάδα με, θεωρητικά, τίμιο ρόστερ σε μεγάλη διοργάνωση.

Μέχρι στιγμής έχω δει αποσπασματικά το τουρνουά, λίγο δεν με τραβάει, λίγο δεν βολεύουν τα ωράρια μου. Η Αργεντινή πάντως σήμερα (είδα από το 40 και έπειτα, το πέναλτυ δεν το πρόλαβα) ήταν εξαιρετική, σίγουρα σκάλες βελτιωμένη από την πρεμιέρα.

3 Likes

Το οποιο δεν αλλαξε τιποτα για το Μεξικο… καθως με ενα γκολ ακομα, οι Μεξικανοι θα περνουσαν λογω καλυτερης επιθεσης στην ισοβαθμια με Πολωνια.

Ενα κομματι μου ηθελε να περασει η Πολωνια λογω μικροτερου αριθμου κιτρινων καρτων στα 3 ματς, θα ηταν το ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΠΡΑΓΜΑ εβερ. Τελικα περασαν λογω διαφορας γκολ.

Ηταν απλα καλη μεχρι το 40, αλλα αφου εχασε το πεναλτι ο Μεσσι, επαιξαν ολοι οι Αργεντινεζοι πολυ πιο παθιασμενα. Μαλλον καταλαβαν οτι δεν γινεται να τους κουβαλησει μονος του ο Μεσσι και πρεπει να παιξουν κι αυτοι.

Κ τωρα πολωνακια ετοιμαστητε για την αρμάδα της γαλλιας να περάσει απο πανω σας.

Στα οπλα πολίτες!!!

Neymar Jr after being asked about the war among Germany, Denmark and England to tie the rainbow armband.

“We only love women in our national team” replied Neymar Jr. :stuck_out_tongue: :joy:

Τα εξηγεί ωραία ο Σωτηρακόπουλος για το πέναλτι. Επίσης στο 1-0 της Αργεντινής δεν νομίζεις ότι φέρει ευθύνη ο Τσέζνι;

Σφραγίδα πιστοποίησης η άποψη του Σωτηρακοπουλου