13 από τους 30 έχουν ήδη βγει εκτός, περιμένουμε την αυριανή μέρα για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση η υπόγα του 3%
Α εγώ δεν είχα ψηφίσει σε αυτό. Μαλακία.
Α ρε πστ το κλειδωσες κι αυτο, δεν το σκεφτηκα να παω να αλλαξω
Θα υπάρξει poll μετά τα αυριανά για redeem team, σαν τους Βραζιλιάνους όπως μας ενημέρωσε ο γκουρού Θέμης.
Τα κλειδώνω όλα μετά το 15-20’ με εξαίρεση το σημερινό που το άνοιξα στο 15
Επίσης είμαι κατσαπλιάς, προφανώς και είναι διαφορετικά poll και μπορείς να τα κλειδώνεις ξεχωριστά, αλλά για κάποιο λόγο νόμιζα ότι δε γίνεται
Ο στοχος μου με το μικρο cheating που εκανα ηταν να σε αποτρεψω απο τετοια λαθη στο μελλον, τωρα στα μισα προημιτελικα και στα ημιτελικα δε θα εχουμε κανενα cheating και η διαδικασια θα ειναι αμεροληπτη και αδιαβλητη.
Δεν εχω διαβασει τι εχει γραφτει πιο πριν (μαλλον θα εκνευριστω οποτε δεν χρειαζεται ), τρομερες ματσαρες και οι δυο σημερα (ετσι οριζεται το καλο ματς στα νοκ-αουτ, οχι απο ομορφη μπαλιτσα αλλα απο αιμα και αμμος, ανατροπες και ψυχοβγαλσιμο) απιστευτη ανατροπη η Ολλανδια, ακομα πιο απιστευτο το ποσο consistent ειναι στο να το λουζουν μεγαλοπρεπως μια ζωη στα πεναλτυ. Λουις Φαν Χααλ αηττητος σε Μουντιαλ εντωμεταξυ. Κατα τα αλλα δικαια η Αργεντινη, θα δουμε μεγαλη μαχη με Κροατια.
Ετσι παει το μοντερνο ποδοσφαιρο πλεον, ο Ερλιν Χοολαντ εχει 199 γκολ σε 241 αγωνες αν προσθεσουμε αυτα με την Νορβηγια και αυτα με τους συλλογους, θα φτασει στα 250 πολυ νωριτερα απο οτι εφτασαν και οι τρεις οι αποπανω. Παιζει να τα φτασει και σε λιγοτερους απο 300 αγωνες ετσι οπως παει βασικα.
Με τη διαφορά ότι ο Μπαπε είναι καθαρός επιθετικός, ενώ οι άλλοι 2 στα αντίστοιχα παιχνίδια παίζανε είτε σαν εξτρεμ ή/και σαν false 9
Με εξαίρεση τον Μέσσι οι άλλοι δύο είναι μια τρίχα των βαν Μπάστεν και Μπατιστούτα στα καλά τους. Συνεχίστε…
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ακόμη βάζουν έναν παίκτη να ξαπλώνει πίσω από το τείχος; Απλά αχρηστεύεις όλο το τείχος γιατί δε μπορούν να κάνουν πίσω βήματα και να παίξουν άμυνα αν γίνει πάσα. Πραγματικά εκπλήσσομαι που έπρεπε να ξαπλώσουν 3η φορά παίκτη σε τείχος για να μην κάνουν απευθείας εκτέλεση αλλά πάσα. Να σου κάνουν δώρο κενό χώρο για πάσα και να μη τον παίρνεις
Γιατι παικτες σαν τον Μεσσι (και αλλους) που ειναι απο τους πιο εξυπνους που εχουν περασει απο το αθλημα, εχουν εκμεταλλευτει το οτι το τειχος παντοτε πηδαει, σκοραροντας εξυπνα γκολ με συρτο σουτ το οποιο περναει κατω απο το τειχος και παει στην γωνια που Α) ο τερματοφυλακας δεν εχει ουτε τον χρονο Β) ουτε την ορατοτητα για να σωσει.
Ο λογος που η Ολλανδια σκοραρε δεν ειναι γιατι δεν μπορουσαν να πανε πισω και να παιξουν αμυνα, αλλα γιατι εκτελεσαν αψογα μια φοβερη κομπινα. Συνηθως δεν υπαρχει αρκετος χωρος για πασα οπως λες, και αν σπασεις την μπαλα στα πλαγια, μεχρι να δημιουργησεις κινδυνο στην περιοχη με σεντρα/διεισδυση, οι παικτες στο τειχος εχουν ηδη σηκωθει και παιζουν αμυνα.
Και ο Μπασινάς κι εγώ έχουμε περάσει μπάλα κάτω από το τείχος. Δεν είναι κάτι που θέλει τόση ευφυία γιατί έχεις περιορισμένες επιλογές: από πάνω, από κάτω, προς την κλειστή μεριά του τέρματος ή κομπίνα με πάσα (δεν κατάλαβα τι εννοείς με το “σπάσεις τη μπάλα στα πλάγια”). Για μένα, σαφέστατα και η Ολλανδία σκόραρε γιατί ο φορ εκμεταλλεύτηκε τον χώρο πίσω από το τείχος κάνοντας το κοντρόλ προς τα εκεί. Ήταν ένας αμυντικός για 3 Ολλανδούς όλος κι όλος. Και αυτό έγινε γιατί η Αργεντινή δεν άφησε άλλη επιλογή στην Ολλανδία.
Ναι μονο που θελει πολυ μεγαλυτερο σκιλλ απο οτι εχεις εσυ και ο Μπασινας, και ισως και εγω, για να το κανεις αυτο απεναντι σε αμυνα ποδοσφαιριστων παγκοσμιας κλασης. Η ευφυια εγκειται στο οτι οι παικτες που εχουν σκοραρει με συρτο σουτ κατω απο το τειχος, το κανουν Α) με αλανθαστο χτυπημα στην μπαλα οσον αφορα την δυναμη και την κατευθυνση, αφου πρεπει να το συγχρονισουν τελεια και Β) οταν η αμυνα δεν το περιμενει.
Κοιταξε, εγω δεν υποστηριζω οτι το να εχεις εναν παικτη ξαπλωμενο στο χορταρι ειναι παντοτε η καλυτερη λυση, και νομιζω οτι και οι αμυνες που το κανουν, το κανουν γνωριζοντας πληρως οτι “θυσιαζουν” εναν παικτη απο την αμυνα τους ετσι. Απλως οι ομαδες στις οποιες παιζει ο Μεσσι δεν θυσιαζουν απολυτως τιποτα, γιατι ο Μεσσι δεν παιζει αμυνα, και αν επαιζε θα εχανε οποιαδηποτε κεφαλια σε περιπτωση ψηλης σεντρας
Προφανως. Και τωρα που εγινε αυτο το play σε παγκοσμιο επιπεδο, οι αντιπαλες αμυνες θα πρεπει να προσαρμοστουν ΚΑΙ σε αυτο το ενδεχομενο. Ετσι παει το ποδοσφαιρο, εξελισσεται και οι προπονητες βρισκουν πιο αποδοτικους τροπους να επιτεθουν και να αμυνθουν. Σε ολα τα group chat που εχω ολοι σχολιασαν ποσο εξυπνη ηταν η κομπινα απο τους Ολλανδους, οποτε αν σε σενα ηταν οφθαλμοφανες, ισως θα επρεπε να στειλεις μια αιτησουλα στην βραζιλιανικη ομοσπονδια, ακουω παραιτηθηκε ο προπονητης τους μετα τον αποκλεισμο τους απο την Κροατια
Ολες οι ομαδες που βαζουν εναν παικτη στο χορταρι το κανουν για να μειωσουν τις επιλογες της αλλης ομαδας. Λογικο δεν ειναι? Γιατι να τους δωσουν μια εξτρα επιλογη αλλωστε? Η εκτελεση της Ολλανδιας σημερα παρεμπιπτοντως, θελει περισσοτερα πραγματα να πανε σωστα για να μπει το γκολ. Ηθελε σωστη πασα, σωστο κοντρολ και σωστη εκτελεση απο τον επιθετικο, και ταυτοχρονα να “κοιμηθουν” οι αμυντικοι παικτες που ηταν στο τειχος και να μην καλυψουν. Η απευθειας εκτελεση κατω απο το τειχος θελει απλα σωστη εκτελεση, τιποτα αλλο.
Με λίγους, αλλά σημαντικότατους, αγώνες να απομένουν, νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε ότι η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας θα είναι ένας από τους 2-3 αγώνες κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου που μένουν στη μνήμη! Μπορεί να μην είχε την ίδια ποιοτική στάθμη σε όλη τη διάρκεια του, όμως είχε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, ωραίες ενέργειες, όμορφα γκολ και τις απαραίτητες… μανούρες. Δίκαια πέρασε η Αργεντινή αφού η αξιόμαχη Ολλανδική ομάδα φάνηκε επιθετικά μόνο τα τελευταία 20 λεπτά της κανονικής διάρκειας (εκ των οποίων τα δέκα ήταν καθυστερήσεις!)
Μια Ολλανδία που, όπως ακούστηκε στην μετάδοση, ο προπονητής της είχε δηλώσει ότι έχει τα φόντα να κατακτήσει το τρόπαιο! Προφανώς εδώ η αλεπού των πάγκων van Gaal ήθελε να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του, αφού το συγκεκριμένο συνολο δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να συγκριθεί, όχι με την μυθική ομάδα των 70s των Κρόυφ, Νέεσκενς, Ρέζενμπρινκ κλπ που δεν πρόλαβα, όχι με εκείνη των 80s των Γκούλιτ, φαν Μπάστεν, Κούμαν, Ράικαρντ (αυτούς τους πρόλαβα!) που κετέκτησε το Euro το 1988 στη Δ. Γερμανία, αλλά ούτε με την ομαδάρα των 90s που διέθετε αστέρια όπως ο Κλάιφερτ, Ντάβιντς, Οφερμαρς, τα δίδυμα αδέλφια ντε Μπουρ και… ντε Μπερ (copyright Manolo Μαυρομάτης) και φυσικά τον τεράστιο Ντένις Μπέργκαμπ που είχε πετύχει εκείνο το ασύλληπτο γκολ στη νίκη στον προημιτελικό με την χθεσινή τους αντίπαλο στο Μουντιάλ του 1998 (άλλος ένας αξέχαστος αγώνας) για να αποκλειστούν στον ημιτελικό από την Βραζιλία, κλασικά στα πέναλτυ!
Μοναδική παραφωνία χθες, ο ανεκδιήγητος διαιτητής που ενώ στην αρχή άφηνε το σκληρό παιχνίδι με μαρκαρίσματα που παρέπεμπαν σε άλλο άθλημα, από ένα σημείο κι έπειτα διέκοπτε συνέχεια τον αγώνα για υπαρκτά ή ανύπαρκτα φάουλ, ενώ τα έκανε θάλασσα και στον πειθαρχικό έλεγχο. Τουλάχιστον δεν έκανε κάποιο άμεσα καθοριστικό του αποτελέσματος σφάλμα. Πραγματικά ανίκανος να διευθύνει.
Ξεχασες την ομαδαρα των 2000ς , με παικταραδες οπως Van Bommel, Van Bronckhorst, Robben, Van Persie, Sneijder, van der Vaart, van Nistelroy και στα τελειωματα του τον Van der Saar στο τερμα, η οποια ηταν καλυτερη απο τουλαχιστον 2 απο τις ομαδες που ανεφερες! Και στο αποκορυφωμα της το 2010 εφτασε μεχρι τον τελικο του Μουντιαλ, ισοφαριζοντας την καλυτερη της επιδοση.
Θα συμφωνήσω με τον Quintom, και θεωρώ σωστό να βάζεις παίχτη κάτω απ’ το τείχος. Μπορούν οι αμυντικοί να πηδήξουν και με τον παίχτη από κάτω κλείνει μεγαλύτερη “επιφάνεια” από το τέρμα από όταν δεν έχεις.
Ταυτόχρονα ανάλογα από ποια μεριά πάει η μπάλα, οι παίχτες από την άλλη μεριά είναι ελεύθεροι να μην πηδήξουν και να σπάσουν γρήγορα για να αμυνθούν. Χθες απλά τους πιάσανε στον ύπνο εντελώς.
Κατά τ’ άλλα, για ρίξτε τις σημερινές προβλέψεις
- Πορτογαλία
- Μαρόκο
0 voters
- Γαλλία
- Αγγλία
0 voters
Συμπαθώ Σάντος αλλά θέλω Μαρόκο! Η Αφρική γαμάει την Ευρώπη
Θα ήταν σούπερ να έχουμε μια αφρικανική ομάδα στην τετράδα όπως το 1990 με το Καμερούν!
Τώρα για το Αγγλία - Γαλλία εννοείται Γαλλία με τα μπούνια. Από την αρχή του τουρνουά μεγάλη αντιπάθεια σε κωλο Ισπανία (ευτυχώς πετάχτηκαν έξω) και στους αιώνιους λούζερς τους Άγγλους. Για τους τελευταίους ελπίζω να πεταχτούν έξω σήμερα το βράδυ αν και σε αυτό το Μουντιάλ έχουμε δει και μπορούμε να δούμε τα πάντα πλέον.