Συναυλίες που χάσαμε και μετανιώνουμε γι'αυτό (aka- the klama thread)

Πονεμενη ιστορια

Shadow Gallery 13 October 2013

Επειδή είναι τελειωμένη ιστορία… :cry: :x #-o

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η συναυλίες που ακόμα κλαίω που δεν πήγα είναι:

[B][U]Άγνωστες μπάντες ακόμα[/U][/B]

Tool, Pearl Jam, Torino, 2006.

Ήμανε 18 χρονών όταν ανακοίνωσαν έξω από το σπίτι μου Pearl jam, (στο τουρ του immagine in cornice που θα έβγαινε και σε dvd) και tool 2 βδομάδες μετά.

Πρωτοετής είχε μόλις ανοιχτεί ο δρόμος του ροκ για μένα και δεν ήθελα να δώσω λεφτα για μπάντες που δεν ήξερα ακόμα καλά.

Mudhoney, Gotan Project, Torino, 2007

same as above

The Cinematic Orchestra + Karl Hector & The Malcouns, Vercelli, 2010

same as above

[B][U]Sold Out[/U][/B]

Calexico, Torino, 2008

Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να τους βάλει σε μικρό θέατρο;

Pearl Jam, Lisboa, 2010

Μαλάκας κολλητός σε εράσμους που δεν μου πήρε το εισητήριο.

[B][U]Ακύρωση[/U][/B]

Radiohead, Florence, 2012

Όταν έχεις πάρει εισητήριο, έχεις κλείσει μεταφορικά και χόστελ και 2 βδομάδες πριν πεθαίνει ο τεχνικός τους από ατύχημα και ακυρώνουν όλη τη περιοδεία είναι για χριστοπαναγίες. (Ευτυχώς βγήκε πολύ όμορφη η εκδρομή στη Φλωρεντία).

Dirty three, Porto, 2012

Όταν ο δεύτερος κολλητός σε γράφει 5 μέρες πιο πριν ενώ έχετε ήδη κλείσει τα πάντα (και το εννοώ τα πάντα), τότε πρέπει να κάνεις παρέα με άλλα άτομα.

[B][U]Χρήμα[/U][/B]

Woven Hand, Torino, 2010

Όταν σε 3 μέρες έχεις αυτούς, swans στο reunion, helmet και λεφτά μόνο για μια πας swans.

Sleep, Athens, 2012

Να έχεις κλείσει εισητήριο και να αναγκαστείς να το πουλήσεις γιατί δεν είχες αρκετά λεφτά είναι μέγα λάθος.

[U][B]Βαρεμάρα[/B][/U]

Radio Moscow, Torino, Patra, 2013

Εαν δεν έχεις παρέα να πας, βαριέσαι, με τις τραγικές συνέπειες.

Gala Drop, Torino, 2011

same as above

Αν θυμαμαι καλα, επειδη το 'λεγες καπου, ολοκληρο το Primavera δεν ηταν;;;

Δικιο εχεις για τα ατομα, αλλα χωρις να χανεις λεφτα (αφου τα 'χες κλεισμενα ολα), μπορουσες να τη ζησεις την εμπειρια, γιατι μιλαμε και για πολλες αλλες μπανταρες. :frowning:

Δε μιλησες να σε βολεψουμε. :stuck_out_tongue:

Γάμησε το ήταν ολόκληρο το πριμαβέρα ναι! Απλά έκατσε τελευταία στιγμή, 5 μέρες πριν ξενέρωσα και είχαμε υπολογίσει ότι θα είχαμε να ξοδέψουμε 150? για φαγητά και χόστελ οπότε το γάμησα.

Λάθος βέβαια γιατί χάσαμε πολλά παραπάνω.

Για την πάτρα, λέγαμε να πάμε με τη κοπέλα μου, αλλά εκείνη την ημέρα βαρεθήκαμε τόσο πολύ που δε κουνηθήκαμε.

Αν ξανασκάσουν πάτρα (και γενικά άλλες μπάντες) θα σε έχω στα υπόψιν. :stuck_out_tongue:

Εξ αφορμής πρόσφατης συζήτησης με συνάδελφο, αναφορικά με τις συναυλίες που έχουμε χάσει κι έχουν “τσούξει”, ανασύρω από τις “κατακόμβες” ένα ξεχασμένο thread.

Μη χάνετε live για ασήμαντους λόγους (βαρεμάρα, έλλειψη παρέας, δήθεν υποχρεώσεις κ.λπ.). Η, εκ των υστέρων, συνειδητοποίηση “Έχασα σπουδαία συναυλία, για το τίποτα” ενδέχεται να αποτελεί ό,τι χειρότερο μπορεί να αισθανθεί ποτέ ένας metalhead.

Επιτρέψτε μου, να τα “βγάλω από μέσα μου”. Μουτζώστε και βρίστε ελεύθερα:

2001 / The Haunted @ Woodstock Club:

Είχα εισιτήριο για την Κυριακή. Το επόμενο πρωί σχολείο. Αποτελεί τη μοναδική φορά που με “έκαμψε” η μουρμούρα των γονέων. Το πούλησα σε συμμαθητή. Τη Δευτέρα το πρωί, στο πρώτο διάλειμμα, οι φίλοι μου, “λιωμένοι” στο θρανίο, μού εξιστόρησαν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. “Έβραζα”. Τι live έχασα, και σε τι περίοδο για την μπάντα.

2002 / Iced Earth @ Κλειστό Γυμναστήριο Σπόρτιγκ:

Έχασα το “μύθο” του 1999 για λίγους μήνες (πρώτη συναυλία ever οι Metallica, στη Ριζούπολη, τον Ιούνιο του 1999). Και πάλι είχαμε πάρει εισιτήριο με τους κολλητούς από πολύ νωρίς. Ξαφνικά προέκυψε τριήμερη σχολική εκδρομή στην Καλαμάτα, την ίδια ημερομηνία. “Προδώσαμε” και δώσαμε. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να τους δω το συντομότερο δυνατόν. Τους είδα πρώτη φορά το 2016… Όταν βλέπω το setlist εκείνης της βραδιάς στα Πατήσια, “κλαίω” γοερά μέσα μου.

2004 / W.A.S.P. et al., Rockwave Festival @ Terra Vibe:

Δούλευα barman, είχα και εξεταστική. Φθηνές δικαιολογίες. Αν ήθελα, θα την έβρισκα την άκρη. Μεγάλη ξενέρα…

2005 / Twisted Sister et al., Rockwave Festival @ Terra Vibe:

Είχα δει το “έπος” των Sabbath λίγες ημέρες πριν. Πίστευα ότι αρκούσε. Τι λες ρε μάστορα; Dio, Katatonia, Anthrax… Με πονάει πολύ, πάρα πολύ, το ότι έχασα αυτήν την ημέρα.

2006 / Guns ΄N΄ Roses, Rockwave Festival @ Terra Vibe:

Είχα δει Roger Waters, ορισμένες ημέρες πριν, στην ίδια τοποθεσία. Δωρεάν μάλιστα, courtesy of γνωστού “θιασώτη” των ιστορικών “ντου” στο Ρόδον. Ήξερε τα παιδιά στον έλεγχο των εισιτηρίων. Μου προτάθηκε λοιπόν να παρακολουθήσω και τους Guns δωρεάν, αλλά εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο (aka μαλακία) δεν ακολούθησα.

2007 / All days, Rockwave Festival @ Terra Vibe:

“Γκάζωνα” για το πτυχίο τότε, δίνοντας απανωτά μαθήματα. Μαλακίες! Βλέπω τι έχασα και μουτζώνω τον εαυτό μου. Αρνούμαι να παραθέσω ονόματα, για το φόβο εγκεφαλικού. Ηλίθιος… “Τσούζει” εξαιρετικά.

2009 / Heaven & Hell et al., Rocking Athens Festival @ Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου:

Είχα απολυθεί από φαντάρος, κάνα δίμηνο πριν. Είχα δει και AC/DC. “Πού να τρέχουμε τώρα; Θα ξανάρθουν μωρέ…”. E, δεν είδα ΠΟΤΕ live τον Dio. Όλοι καταλαβαίνουμε το μέγεθος αυτού που λέω και την επίπτωση αυτής της έλλειψης. Γιατί αυτό; Εξαιτίας της ΜΑΛΑΚΙΑΣ που με “έδειρε”.

2010 / Big 4 et al., Sonisphere Festival @ Terra Vibe:

Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι την επομένη έδινα μάθημα για το μεταπτυχιακό. ΟΚ, έγραψα τη φθηνή μου δικαιολογία. Πάω να πέσω στο “λάκκο της ντροπής” τώρα.

2011 / Judas Priest et al. @ Πλατεία Νερού:

Μόλις είχαμε βιώσει έναν ξαφνικό θάνατο στο οικογενειακό περιβάλλον. Ωστόσο, αν κι ένιωθα τόσο βαθιά την ανάγκη να πάω να “ξεσπάσω”, δεν το πήρα απόφαση. Όταν διάβασα δε και το τι έγινε, ε, τότε έπεσε η βαθιά μετάνοια.

2012 / Ozzy Osbourne & Friends et al., Rockwave Festival @ Terra Vibe:

“Δουλεύω την άλλη μέρα, πού να τρέχω τώρα;”. “Βλάκας με περικεφαλαία”.

2019 / Slayer et al., Athens Rocks Festival @ Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α.:

Ήμουν διακοπές, αλλά όχι τόσο μακριά, ώστε να μην μπορώ να υπερβώ εαυτόν και να παραβρεθώ. Η ντροπή “εκτοξεύεται”, λόγω του ότι την ίδια ώρα βρισκόμουν στο Beach Party Festival, στην Αγία Άννα Ευβοίας, και παρακολουθούσα Χαρούλη, Μαραβέγια, Ρένα Μόρφη κ.ά.

5 Likes

Dream Theater στη Θεσσαλονίκη…

Savior Machine to 1998 k Therion 2001. Αμφοτερες στο Ροδον

Δύο φορές μετάνιωσα… μια το 2000 με τους rage against the machine όπου λόγω πανελλαδικών και απόστασης κοτεψα (ευτυχώς που η ήρθε η φετινή prophets of rage και παραγράφηκε το αδίκημα) και μια το 2010 με τους Rammstein όπου λόγω sonisphere είχε ματώσει το πορτοφόλι και δεν έβγαινα μάνα μου (αυτό πονάει ακόμη).

Υγ. Ενδιαφέρον θα είχε και ενα τοπικ συναυλιών που πήγε κάποιος τελευταία στιγμή και γλίτωσε από το να το μετανιώνει εκ των υστέρων.

1 Like

Αυτές που θυμάμαι πρόχειρα:

  • Heaven and Hell το 2009.
    Ακόμα δεν είχα κολλήσει με Sabbath και δεν είχα αντιληφθεί την σημασία του Dio. Και έπρεπε να κατέβω από Θεσνίκη Αθήνα ως μαθητής και δεν ήταν κάθε φορά εύκολο.
    Επί τη ευκαιρία του live άρχισα να ακούω και κόλλησα.
    Και ένα χρόνο μετά, πέθανε…

  • While Heaven Wept πέρσι
    Πήρα εισιτήριο day one, γιατί τους λατρεύω.
    Κάποιο καιρό μετά, βρήκα φτηνά αεροπορικά για Βερολίνο και έκλεισα να πάω να δω μια φίλη μου.
    Λίγες μέρες μετά, συνειδητοποίησα ότι τις μέρες που είχα κλείσει Βερολίνο, ήταν η συναυλία…
    Υπερίσχυσε το Βερολίνο και ένα από τα αγαπημένα μέλη του αγαπητού μας φόρουμ πήγε με το εισιτηριάκι μου στην συναυλία! At least…

χεχε, φοβερές αυτές οι αναβιώσεις προϊστορικών θρεντς, απλά για το συγκεκριμένο, νομίζω πως μπορώ να γράφω ώρες. με φίλο άλλωστε λέμε πως το χουμε κάνει τρεντ μεταξύ μας να καίμε συναυλίες.

οπότε γενικότερα, μην μιζεριάζετε/χτυπιέστε αν χάσατε κάτι, συνέβη, τέλος. κατανοώ απόλυτα τη στεναχώρια και την αυτοτιμωρία, απλά δείτε λίγο αλλιώς. κατά τ αλλα, καλά να μαστε να παγαίνουμε σε λαιβάρες μάγκες

1 Like

Εγω ειμαι αυτος ε? χαχα <3

3 Likes

Ε βέβαια εσύ είσαι, αφού είσαι ο τέλειος άντρας - άμα ήμουνα γυναίκα - ντουμάς, λογοτεχνία φανταστικού, αεκάρα, τι άλλο κοιτάει μια γυναίκα πια σε τούτο τον κόσμο;

6 Likes

χαχαχαχα γελαω μονος στο γραφειο και με κοιτανε περιεργα

4 Likes

Από μεριάς μου, σίγουρα δεν πρόκειται περί αυτού. Γι’ αυτό βάζω και τους λόγους που δεν πήγα. Για να δείξω ότι κάποιες φορές η “σπαρίλα” έχει τις συνέπειές της.

Καλό είναι οι μαλακίες να μην επαναλαμβάνονται.

Η πεμπτουσία εξάλλου του metal εντοπίζεται πάνω στο σανίδι.

2 Likes

ναι μωρέ, δεν σου την είπα. και προφανως καλό είναι οι μαλακίες να μην επαναλαμβάνονται και προφανώς καλό είναι να μετέχεις ζωντανά σε τέτοια δρώμενα. και η “σπαρίλα” -όπως και κάθε επιλογή άλλωστε- έχει τις συνέπειές της

2 Likes

Fates Warning, περιοδεία FWX, Αθήνα, νομίζω στο Gagarin.
Στο “Still Remains” ανέβηκε στη σκηνή ο Kevin Moore.

1 Like

System of a down (2004-5) Λονδίνο, έγινε πολύ κοντά στο σπίτι μου
RATM 2006 - Ούτε που θυμάμαι γιατί δεν πήγα
Kiss
Heaven and Hell
Dream Theater
Prophets of rage

Αρκετες αλλα πιο πολυ savatage το 2001 (νομιζω)

1 Like

Αρχικά Metallica το 1993 στη Νέα Σμύρνη. Ήταν με διαφορά λίγων ημερών από τους Guns n’ Roses, τα εισιτήρια έκαναν αμφότερα 7000 δραχμές και πήγαινα πρώτη λυκείου, οπότε δεν είχα δικά μου λεφτά και δε θα μπορούσα να ζητήσω 2 7χίλιαρα από τον πατέρα μου, οπότε διάλεξα Guns n’ Roses, που ήταν πάντα η αγαπημένη μου μπάντα. Αυτή ήταν και η πρώτη μου συναυλία, αν εξαιρέσουμε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη Σφεντόνα! :rofl:

Τελικά στο ΟΑΚΑ κανείς δε μου έλεγξε το εισιτήριο - το έχω ακόμα άθικτο. Νομίζω ότι μπήκε πολύς κόσμος τσάμπα σε εκείνη τη συναυλία. Οπότε αν ήξερα, θα είχα δώσει τα λεφτά για τους Metallica (+ Cult που μου έχουν μείνει απωθημένο) και θα πήγαινα τσάμπα στους Gn’R. Αλλά δε θα είχα αναμνηστικό εισιτήριο…

Metallica τελικά είδα το 1999 στη Ριζούπολη, οπότε check. Τότε είδα και Monster Magnet για πολύ λίγο. Μπράβο βασικά στους Metallica που είχαν για support καλύτερες μπάντες από αυτούς χαχα!

Δεύτερο λοιπόν γαμώτο ήταν οι Monster Magnet το 2004 στο Ρόδον, αλλά ήμουν φαντάρος. Τότε πρέπει να ήταν και η καλύτερή τους εμφάνιση στην Ελλάδα, με strippers και φωτιές. Μετά είχε τα θέματα ο Dave, πάχυνε και έγινε πιο στατικός. Πάντα τους ευχαριστιέμαι live, αλλά το 2004 πρέπει να ήταν αξεπέραστο.

Μεγάλο απωθημένο επίσης, Rockwave 1997 στη Ριζούπολη, Megadeth με την κλασική σύνθεση και Dickinson “η μεγάλη επιστροφή”. Ήμουν… ομαδάρχης σε κατασκήνωση, τρελό δούλεμα έχω φάει.

Και τέλος, Porcupine Tree κάπου το 1999 στο Ρόδον… Δε θυμάμαι γιατί (μάλλον γιατί δεν είχα εντρυφήσει ακόμα), αλλά το μετανιώνω.

Ναι, το 2001 ήταν αλλά μεσημέρι κάτω κι από τους Cradle of Filth. Αρκετό για να κλάψουμε πάντως… Το 2002 στο Σπόρτινγκ μόνοι τους ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά αυτός ο Damond Jiniya που είχαν φέρει για αντί-Ζακ δεν παλευόταν!

2 Likes