Album Exchange

Ναι αλλά δεν είμαστε όλοι ιδιαίτερα σχετικοί με τους Dream Theater. Εγώ ας πούμε με το συγκεκριμένο θέμα δεν θα ήξερα να προτείνω δίσκο.

1 Like

Διάλεξε έναν στην τύχη και έχεις μια αρκετά καλή πιθανότητα να είσαι ον τόπικ (!)

Θα επανέλθω με το review μου on time, απλά να πω ότι θα στηρίξω τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Young Atlas και είμαι σύμφωνος με οποιαδήποτε θεματική επιλεχθεί. Θεματικές να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!

Ο Mike Portnoy εχει βγαλει 458 δισκους με 37 συγκροτηματα, δεν χρειαζεται να εισαι σχετικος με τους Dream Theater. Εν τελει αν εμπαινε τετοιο θεμα (που στηριζω 100%) , μπορω να σου στειλω κανα δυο προτασεις που ακομα κι εσυ θα γουσταρες, οσο αντιδραστικος ακροατης κι αν εισαι!

2 Likes

Ας γραψω 2-3 πραγματα γιατι δεν με βλεπω να προλαβαίνω το deadline με τοσο τρεξιμο αυτον τον καιρο και θα μας φαει ο organiser.

Laura εδωσα στον @JTN Laura πηρα…

Laura Marling - Alas I Cannot Swim 2007

image

Indie folk

Ερωτεύτηκα.
9/10

Αυτα…

Σε ενα παράλληλο συμπαν αν δεν ηταν το Exchange πιθανόν θα αράζα σε κοζι καφετέρια και να ακουω το Ghost “λεω ωραιο κομματακι ας τσεκαρω sazam”…
Μετα δεν εχει επιστροφή αποκτάς καινούριο μουσικο crash με την 2 χρονια μικρότερη Laura …

Βαζοντας τo ντεμπούτο αλμπουμ της τοτε 18ης!! Laura στο spotify βλεπεις οτι οτι το Ghost παιζει σε πολλες λίστες και λογικα ειναι το σουξε της καριέρας της καθως αυτο εχει 58m και το αμέσως επόμενο του αλμπουμ παει στα 3m.
E λοιπον εγω μετα απο τις πρωτες 2-3 ακροασεις skipαρω το συγκεκριμένο τραγουδι γιατι μπροστα στα αλλα ειναι απλα οκ… Αγαπημένα τραγουδά Night Terror, Old Stone, Shine και γενικα οι καλυτερες δημιουργιες ειναι προς το τελος του δίσκου.

Περα απο τις solo δουλείες εχει μια μπαντα με τον τον Mike Lindsay απο τους Tunng με την οποια εχουν κυκλοφορήσει 2 album σε πιο electropop μονοπάτια. Eπισης μου αρεσε πολυ το Animal του 21. Paradise

Εντυπωσιακο C.V το Λαουρακι, 7 solo album, 2 με Lump αρκετες διακρίσεις και εχει τελειώσει psychoanalysis.

Παίρνει αξια θεση διπλα σε Anneke, Sharon Van Etten,Emma Ruth,Rachael Yamagata, Αurora

10 Likes

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απ’ το να βλέπεις ότι αυτό που πρότεινες άρεσε σε κάποιον!

Εδώ ένα best of που είχα κάνει

1 Like

Susanne Sundfor “Ten love songs” (2015)
εικόνα

Λοιπόν, στα προηγούμενα δύο Album exchange είχα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μου (!) αρκετά γρήγορα· ο λόγος που τώρα post-άρω λίγο πριν την εκπνοή δεν είναι γιατί δεν ασχολήθηκα με το εν λόγω album -το ακριβώς αντίθετο! Ο δίσκος μου άρεσε πολύ, δεν μπορούσα να το «ξεπετάξω» έτσι εύκολα κι έπρεπε να δω πόσο θα «μεγάλωνε» μέσα μου. Ήξερα εξαρχής ότι εδώ θα υπήρχε κάτι που μ΄ενδιαφέρει, όχι γιατί γνώριζα τη Susanne Sundfor, αλλά γιατί θυμόμουν την τραγουδάρα “Delirious” από το άλλο παιχνίδι με τις λίστες (αλήθεια, τι θα γίνει, έχουν περάσει 3 μήνες κι ακόμα ακούμε του Δεκέμβρη).

Να μην τα πολυλογώ (και να ‘θελα δεν μπορούσα, γιατί δεν έχω εντρυφήσει σ’ αυτόν τον ήχο), το “Ten love songs” υποθέτω ότι κατατάσσεται στην ηλεκτρονική pop και η γοητεία του έγκειται από τη μία στη φωνάρα της Susanne (εύθραυστη, αιθέρια, συγκινητική), κι από την άλλη στη σκοτεινή/μελαγχολική υφή των τραγουδιών της. Π.χ. το κάτι-σαν-intro “Darlings” (που, αν και μόλις 2-μιση λεπτών, αποτελεί την αγαπημένη μου σύνθεση του album) αγγίζει τα όρια του επικού στο σημείο που ξαφνικά αυξάνει η ένταση των synths και ταυτόχρονα και η ένταση της φωνής της Susanne -αφήνοντάς σου πολύ έντονα συναισθήματα ήδη από την αφετηρία του δίσκου. Ένα παρόμοιο σκοτεινό vibe αναδύεται κι από συνθέσεις σαν το προαναφερθέν “Delirious” ή το “Accelerate”, θυμίζοντάς μου το στυλ των Depeche Mode ή και των Ulver των τελευταίων albums -αν και τους τελευταίους κυρίως όταν αναδεικνύεται ένας πιο «χορευτικός»/beat-άτος χαρακτήρας. Άλλα κομμάτια ρίχνουν ακόμη περισσότερο τις ταχύτητες και θα μπορούσαν να παραπέμψουν στο ακουστικό ύφος του Leonard Cohen (“Silencer”). Γενικά το πρώτο μισό του album είναι αψεγάδιαστο, εναλλάσσοντας σοφά το ύφος μεταξύ των πιο ατμοσφαιρικών και uplifting κομματιών. Με το “Memorial”, προσωπικά, βρίσκω την πρώτη αδύναμη στιγμή -αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι στα 10 λεπτά του και στο μεγάλο «instrumental» διάλειμμα που υπάρχει κάπου στη μέση του κομματιού προσπαθεί να χτίσει κάτι μεγαλεπήβολο. Τα πράγματα στρώνουν με το “Delirious”, αλλά δυστυχώς τα 3 τελευταία κομμάτια (χωρίς να είναι κακά) δε φτάνουν το επίπεδο των πρώτων κομματιών (ή, τέλος πάντων, δεν κομίζουν κάτι νέο -ίσως με την εξαίρεση του πιο πειραματικού “Insects” στο τέλος), αφήνοντάς με προσωπικά με μία αίσθηση «κοιλιάς» προς το τέλος και αποτρέποντάς με από το να χαρακτηρίσω το album «εξαιρετικό» στο σύνολό του. Παρ’ όλα αυτά βρήκα (μπόλικα) κομμάτια που θ’ ανατρέχω στο μέλλον και ήδη έχουν χαραχτεί μέσα μου.

10 Likes

Συμφωνώ απολύτως, πρέπει να μπει μια τάξη

:police_car: :police_car: :police_car: :police_car: :police_car:

Επίσης, να μια πολύ καλή ιδέα και γι’ αυτό το topic

2 Likes

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Δίσκος που ξεκινάει με αυτούς τους στίχους

If you have an opinion
Maybe you should shove it

ΚΑΙ έχει τέτοιο εξώφυλλο

δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλός. Άρα η σωστή ερώτηση εδώ είναι, πόσο καλός; Θα σου πω, αλλά όσο θα διαβάζεις (δεν θα σου πάρει πάνω από 3:57 λεπτά) πάτα το play παρακάτω να έχεις και κάτι γαμάτο να ακούς (ούτε αυτό θα σου πάρει πάνω από 3:57 λεπτά). Οπότε…

Artist: Paramore
Title: This Is Why
Year: 2023
Genre: Post-Punk Revival / Dance-Punk / New Wave (οφ γουάτ ρε RYM; Ποστ Αρλέτες φάση;)
Submitted by @anhydriis

Έχουμε λοιπόν ένα δίσκο που ακόμα και η πιο αδύναμη στιγμή του (C’est Comme Ca) έχει κάτι. Μια υφέρπουσα γκρούβα από Franz Ferdinand ίσως; Δεν ξέρω, κάτι.

Το αστέρι πάντως εδώ, που δικαιολογεί απόλυτα και την επιλογή του θρεντμαστερ ενός άλλου νήματος και που στο οποίο δυστυχώς δεν πατάει ψυχή και πρέπει να ψάχνει κάποιος τα νέα ποστς με το κιάλι, είναι ξεκάθαρα η Hayley Williams (φωνή & πλήκτρα). Ζεστή χροιά, witty & αυθάδης τόσο-όσο, γενικά φίλη μου.

Για τη μουσική τους δυστυχώς δεν έχω να πω κάτι που θα δώσει στον αγαπητό αναγνώστη ένα ξεκάθαρο χιντ για να τους ψάξει περαιτέρω, κυρίως επειδή με τα genres που αναγράφονται στη σελίδα του album στο RYM είμαι ξεκάθαρα περαστικός-είδα- φως-και-μπήκα. Αυτό που μου έχει καρφωθεί πάντως στο μυαλό από την πρώτη ακρόαση, είναι - σε στιγμές - κάτι σε Brutus, χωρίς τα στεροειδή όμως και σίγουρα με καλύτερο anger management.

Να πω ότι γενικά, η μουσική που ακούω είναι κατά προσέγγιση 20% uplifting & happy-to-be-alive kind of shit και 80% κάτσε-να-βγάλω-αυτή-την-αρτηρία-από-δω-και-να-τη-δέσω-γύρω-από-το-λαιμό-για-να-δω-από-τι-θα-πεθάνω-πρώτα-ΑΡΡΓΚΚΚΚΚ-μισώ-τους-πάντες-ΩΩΩ-τι-μινόρε-είναι-αυτό-ΛΥΓΜ.

Το This Is Why λοιπόν μπαίνει με άψογο drifting στο 20% μου. Θα ψάξω και την υπόλοιπη δισκογραφία τους; Χλωμό. Υπάρχει περίπτωση να το ξανακούσω στο άμεσο μέλλον; ΝΑΙ. ΕΥΚΟΛΑ. ΑΒΑΔΙΣΤΑ.

Και μία λέξη για τον παρακάτω δίσκο που μου είχε ανατεθεί για περίπου 20 λεπτά, τον χρόνο που χρειάστηκε δηλαδή ο @nnnkkk μέχρι να δώσει λύση με το σπαθί και τα παραφερνάλια του…

Artist: Hammers of Misfortune
Title: The Bastard
Year: 2001
Genre: Progressive Metal / Heavy Metal
Submitted by @NikosPL

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο

12 Likes

Ε άκου τα 2 πρώτα τουλάχιστον… Και ο 3ος όσο να 'ναι έχει ignorance, the only exception, all i wanted

Βέβαια να έχεις κατά νου ένα δύο πράγματα

Αρχικά έχω να ακούσω paramore από το 2009 οπότε ίσως η μουσική εντύπωση που έχω για αυτούς να είναι θολή / διαστρεβλωμένη

Αυτό πχ που άκουσα εγώ στο this is why ( τραγούδι) της 34χρονης Hayley δεν είναι αυτό που θα ακούσεις από την 20χρονη Hayley ( 17-18 στο πρώτο άλμπουμ πλάκα πλάκα )

Οι Paramore συνέπεσαν με την εποχή του alternative τύπου emo και έπαιζαν κάτι σαν pop rock / punk κλπ . Απογειώθηκαν την εποχή του twilight με τη χιταρα decode

Το point μου είναι ότι σύμφωνα με τα αυτιά μου θα ακούσεις κάτι διαφορετικό και σαφώς με πολύ έντονη νεανική αύρα

Επίσης δεν είμαι αντικειμενικός. Σαν έφηβος είχα τρελό crush με hayley . Που ακόμα την θεωρώ κούκλα και οτι έχει πολυ γλυκά χαρακτηριστικά

Αχ έχω βάλει να ακούσω μετά από τόσα χρόνια

5 Likes

Κρίμα χάθηκε η ευκαιρία για το πιο εύκολο pun ever

2 Likes

Δεν είμεθα για τα εύκολα κύριε :rofl:

Το ντεμπούτο δεν υπήρξε ποτέ ηθοποιός ήταν πηγαίνετε απευθείας Ράιοτ! παρακαλώ :orange_heart:

Επανέρχομαι σύντομα με τοποθέτηση για φασάρα

1 Like

Δεύτερη φορά στο παιχνίδι ματσάρισμα με @nnnkkk και ο δίσκος που μου ανέθεσε είναι :arrow_down:

GarbageSTinternational

Είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των Garbage πίσω στο 1995. Αρχικά να πω ότι δεν βγήκα από το comfort zone μου με αυτό το άλμπουμ. Εννοώ ότι Garbage ακούω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. To I Think I’m Paranoid είναι το πρώτο τραγούδι που άκουσα από αυτούς πίσω στο 1999.

Θυμάμαι όταν είχαν έρθει στο Rockwave Festival το 2005 στη Μαλακάσα και είχαν τραγουδήσει σαν δεύτερο όνομα πίσω από τον headliner που ήταν ο Marilyn Manson. Δηλαδή για να συννενοηθούμε η Shirley Manson έκανε support στον Marilyn Manson. Εκείνη την περίοδο έπαιζε κάργα στο ελληνικό ροκ ραδιόφωνο το (καινούριο τότε) Why Do You Love Me.

Δεν είχα πάει σε εκείνο το live γιατί πήγα την επόμενη μέρα στους Black Sabbath (Velvet Revolver, Black Label Society) που ήταν και η καλύτερη μέρα του φεστιβάλ. Είχαν έρθει και οι Slayer που σκότωναν τότε (ούτε εκεί πήγα, τους είδα το 2010 στους BIG 4).

Λίγα χρόνια αργότερα θυμάμαι να έχω κολλήσει άσχημα με το Blood For Poppies στην επόμενη δισκογραφική δουλειά των Garbage, εφτά χρόνια μετά. Και το 2016 επίσης κόλλημα με το Empty (φοβερό βιντεοκλιπ εκτός από φοβερή κομματάρα).

Τεσπα πάμε πίσω στο 1995 στο δίσκο για τον οποίο μιλάμε. Να πούμε ότι περιέχει 2 mega hits που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ακούει ροκ και να μην τα ξέρει. Προφανώς εννοώ τα Only Happy When It Rains και Stupid Girl.

Στο άλμπουμ υπάρχει επίσης και το Milk it που κλείνει το δίσκο, στο οποίο ρίχνουν λίγο τους τόνους, είναι πιο συναισθηματικό. Εξίσου φοβερή σύνθεση. Για μένα αυτά τα τρία είναι και τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Υπάρχουν και άλλα καλά κομμάτια φυσικά όπως είναι το Girl Don’t Come για παράδειγμα ή το dance rock Driving Lesson.

Το Garbage περιέχει 12 τραγούδια και συνολικά είναι ένα πολύ καλό ντεμπούτο. Ευκαιρία για μένα να ξανακούσω Garbage μετά από καιρό.

Βάζω αυτό εδώ. Αθάνατα '90s που δυστυχώς δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Μεγαλώνουμε…

16 Likes

Λοιπόν, αν δεν έχω κάνει χοντρή μαλακία, έχω πάρει το αλμπουμ των Blondie - Parallel Lines του '78 από τον φίλτατο @RiderToUtopia .

Τους Blondie τους ήξερα, βέβαια μιλάω για κάποια χιτς κ μάλλον είναι τα 2 κομμάτια που περιέχονται στο εν λόγω άλμπουμ, τα One way or Another κ Heart og Glass, τα οποία έπαιζαν συνέχεια στο μπαρ που σύχναζα στην Βέροια όταν ήμουν νιάτο…(κ μας είχε σπάσει τα παπάρια ο Ντιτζέυ).
Το άλμπουμ το άκουσα ολόκληρο με την ευκαιρία του παιχνιδιού που έστησε ο @anhydriis, το 52 άλμπουμ κλπ (ένα μεγάλο ευχαριστώ κ πάλι για το καλύτερο θρεντ εδώ κ πάρα πολλά χρόνια…).
Πολύ ευχάριστο άλμπουμ κ λίγα λέω, μάλλον το αδικώ χρησιμοποιώντας απλά την λέξη ευχάριστο. Φυσικά, η Debbie Harry λάμπει με την ερμηνεία της κ δίνει το κάτι παραπάνω στις συνθέσεις. Για μένα που δεν μου αρέσει η πανκ μουσική, σημαίνει πολλά να μου αρέσει ένα άλμπουμ με πανκ στοιχεία.
Εν τω μεταξύ, έχω βάλει το άλμπουμ να παίζει κ ασχολούμαι με διάφορα, μπαίνει το 11:59 κ νομίζω ότι μπήκαν στην ροή του άλμπουμ οι Kansas…
Το κομμάτι που δεν μου έκατσε καλά ήταν το I’m Gonna Love You Too, το οποίο δεν ξέρω αν είναι λάθος αλλά μου φέρνει σε Beatles κ δεν την πολυπαλεύω με τους τύπους…
Θετικό πρόσημο φυσικά κ ευχαριστώ για την πρόταση.

10 Likes

Not Again GIFs | Tenor

2 Likes

Αισθάνομαι πως αποτελούμαι από μόρια νερού. Άπειρα σωματίδια μέσα σε μία κούπα. Ή ποτήρι. Γουατεβερ, πικ. Και απο πάνω μου υπάρχει λάδι. Πολύ λάδι. Αλλά το ειδικό του βάρος δεν αφήνει τα μόρια μου να εμπλακούν σε πάρε δώσε με αυτά του λαδιού.

Στην περίπτωση αυτή το λάδι είναι το Symphonic Metal. Και εν προκειμένω οι Έλληνες Chrysilia με το Et in Arcadia Ego του 2017. Και δεν φταίει ο @SvenN που μου το άπλωσε φαρδύ πλατύ. Απλά δεν υπάρχει συμβατότητα.

Έχοντας με το είδος απλή επιφανειακή σχέση θα πω και εγώ πω όντως ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω από τίμιος σε σύγκριση με όσα κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Και όσον αφορά τις συνθέσεις αλλά και την παραγωγή.

Άρρωστο εξώφυλλο στο vibe του δίσκου αλλά ναι, δεν είμαι εξοικειωμένος. Οι μύστες πιστεύω πως άφοβα θα το τιμήσουν.

ChrysiliaArt

Άλλωστε SUPPORT YOUR LOCAL BAND ρε!

θενκς αγαπημενε @SvenN

8 Likes

Η καλυτερη μερα του φεστιβαλ ειναι αυτη στην οποια δεν πηγες :stuck_out_tongue:

Εγω βεβαια ευτυχως ειχα παει, και ειχα απολαυσει τους υπερλατρεμενους μου Garbage στο peak της καριερας τους, και τον υπερλατρεμενο (τοτε, οχι πλεον) Marilyn Manson, επισης στο peak της καριερας του.

Καλα τα ειπες για το Garbage. Με εξαιρεση ενα πραγματακι μονο :

Σκετο γαλα ειναι το τραγουδι, οχι αρμεγμα :stuck_out_tongue:

Δισκαρα, την οποια φυσικα και ξεπερασαν (κατα πολυ) με το Version 2.0 .

Hammers of misfortune - The Bastard

Οι Hammers of Misfortune ιδρύθηκαν στο San Francisco το 1998 με το προηγούμενο τους όνομα (Unholy Cadaver) και αφού κυκλοφόρησαν ένα δίσκο, το 2000 το άλλαξαν σε Hammers of Misfortune. To Bastard είναι το ντεμπούτο τους με το νέο όνομα και κυκλοφόρησε το 2001. Μεταξύ των μελών της μπάντας είναι ο Mike Scalzi και ο John Cobbett (κιθάρες, φωνητικά, ex-Slough Feg και οι δυο, ex-GWAR ο δεύτερος). Επίσης στα φωνητικά και το μπάσο είναι η Janis Tanaka, δικαιολογώντας με την πολύ ωραία φωνή της και τη συνάφεια με το θέμα του μήνα. Πριν το match με τον φίλτατο @nikosPL δεν είχα ακούσει το The Bastard , όπως και καμία άλλη από τις επόμενες δουλειές τους.

Μουσικά ο δίσκος αντλεί στοιχεία από διάφορα ιδιώματα του metal (prog, black και doom τα επικρατέστερα) αλλά περιέχει και αρκετές folk επιρροές. Η συμμετοχή 3 μελών της μπάντας στα φωνητικά επίσης δίνει αρκετή ποικιλομορφία στον συγκεκριμένο τομέα. Από δικά μου ακούσματα υπήρχαν φορές που μου θύμισαν τους Haggard και τους Therion, αλλά και αρκετές prog metal μπάντες, χωρίς όμως να θυμίζουν κάποιον σε επίπεδο έντονης ταύτισης. Στιχουργικά ο δίσκος πραγματεύεται την ιστορία ενός παρατημένου γιού από τον τυραννικό πατέρα του, ο οποίος επιστρέφει για να τον εκδικηθεί.

Η πολυσυλλεκτικότητα και η συχνή αλλαγή διαθέσεων κάνει το The Bastard ένα δίσκο που ενώ από την πρώτη κιόλας ακρόαση είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος πως αποτελείται από πάρα πολύ εμπνευσμένα και καλοδουλεμένα μουσικά τμήματα, χρειάζεται αρκετές ακροάσεις για να εμπεδωθεί σε μεγάλο βαθμό. Μετά την 3η-4η ακρόαση μου άρεσε αρκετά, και λίγες ακροάσεις ακόμα μετά μπορώ να πω πως είναι ένας πολύ αξιόλογος δίσκος που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτώ στο μέλλον.

Cheers λοιπόν @nikosPL (και χάρηκα πολύ που και η δική μου πρόταση σου άρεσε!)

8 Likes