Ορίστε - πάρτο να μη στο χρωστάω
Cult of Fire - Ascetic Meditation of Death
Όπως προείπα, την τελική ακρόαση την έκανα συγκεντρωμένος στο αεροπλάνο. Πολύ συγκέντρωση όμως, τόσο που με ενέπνευσε να δημιουργήσω τέχνη ο ίδιος (more on that, later). Τελοσπάντων, κράταγα σημειώσεις καθώς άκουγα και τα παρακάτω είναι το αποτέλεσμα των σημειώσεων αυτών.
Το πρώτο κομμάτι με δυσκόλεψε, θέλω γενικά και ένα μπασιμο στο είδος καθώς δεν το τιμάω συχνά και θέλει λίγο build-up.
Μπαίνει το δεύτερο με ένα διακριτικό συνθ και λέω “να! δω είμαστε, μια προσιτή φλωριά να πιαστώ”. Είναι όμως και αυτό 6 λεπτά κομμάτι και όσο το σκεφτόμουν παρά το άκουγα, τόσο έκανα συνειρμούς πως το κλασσικό Μπλάκ μέταλ lead είναι απλά μπουζούκι για άτομα που έπρεπε να πάνε ψυχολόγο πολύ πιο νωρίς απ’ότι πήγαν.
Κάπου στα μισά του κομματιού βαλαν την ηχογράφηση ενός τζακιού - και ήταν ωραία - γιατί είχε κρύο στην πτήση. Πέρα από την πλάκα όμως έδωσε πόνο στο δεύτερο μισό και σαν μπήκαν τα γκρουβατα τύμπανα αρχισα να φτιαχνομαι.
Παρένθεση γιατί το τρίτο το βαριέμαι αρκετά. Αν είχα ίντερνετ την ώρα που το άκουγα ίσως έψαχνα λίγο παραπάνω το τι λένε τα παιδιά στο δίσκο, θα είχε ενδιαφέρον καθώς μου αρέσει αρκετά η ινδική μυθολογία με τα άβαταρ και τα όλα τους. ΑΛΛΑ - να πω την κακία μου - στα πλαίσια του κονσεπτ του ξενόγλωσσου δίσκου, να μου δίνετε πλακ μέταλ ρε μαλακες είναι λίγο φάουλ, αφού και στις γλώσσες που ξέρω να είναι, πάλι δεν πιάνω Χριστό, οπότε τι σανσκριτικά, τι πίνγκου, το ίδιο θα έκανε.
Στο τέταρτο έχουμε πλέον και αυτό που περίμενα - ξεκάθαρο σιτάρ. Να πω πως ενώ γενικά μαρεσει ο ήχος του οργάνου αυτού γενικά, είναι από εκείνα που κουράζουν γρήγορα. Στο Kali Ma κράτησε όσο έπρεπε στο ιντρο και έδωσε θέση σε ένα εξαιρετικό γκρουβ. Έτσι μαρεσει το μπλακ μου εμένα τελικά, λιγότερο παρεξηγημένο, περισσότερο ντίσκο. Το συγκεκριμένο το αποθήκευσα στην πλεηλιστ μου την σκόρπια. Γαμώ.
Και εκεί που γκρουβαρα με παίρνουν από τη μούρη (με την κακια έννοια) στο When Death Is All. Τουλάχιστον το ιντρο ήταν ετσι, μετά στρώνει λίγο και βρίσκει πάλι ένα γκρουβ ενδιαφέρον (αλλά σίγουρα όχι όσο καλό όσο πριν)…
Και κάπου εκεί τελείωσαν οι σημειώσεις μου γιατί παρατήρησα κάτι τριγύρω μου στην πτήση… Μια σπάνια ευκαιρία να αποθανατισω κάτι συναρπαστικό. Έπρεπε όμως να είμαι προσεκτικός να μη με πιάσει και μου ρίξει μια από εκείνες τις <<κατάρες>>. Οπλισμένος λοιπόν με την νεοαποκτηθείσα ασκητική μου δύναμη, μάζεψα όλο μου το είναι και το θάρρος και πάτησα το κουμπί.
Έπαιζαν ακόμα στα αυτια μου ο Cult of Death ενώ τράβαγα σπανιότατο φουτατζ από άλλο καλτ!
https://youtube.com/shorts/uoqEsEAyYds?feature=share
Δεν θυμάμαι καθόλου τι γίνεται στα επόμενα τραγούδια γιατί μεταπηδησα σε άλλα επίπεδα ύπαρξης, όπου το αληθινό γίνεται ένα με το παραμύθι και όλα μοιάζουν όμορφα.
Ελπίζω τώρα να με παίξετε, καλές εορτές