Album exchange 1.2 vol 2 λοιπον και χαρη στην προταση του φιλτατου @Leper_Jesus ακουσα πρωτη φορα ολοκληρωμενο δισκο μιας απο τις μεγαλες μπαντες punk της γενιας της, των NOFX. Μεχρι τωρα γνωριζα μονο μεμονωμενα κομματια τους. Επειδη ειμαι λιγο τουριστας στο punk και δεν εχω ιδιαιτερα βαθια γνωση του ιδιωματος θα παω με τον ευκολο τροπο, το track by track. Πριν ξεκινησω, τυπικα, ο δισκος κυκλοφορησε το 1992 και ειναι το 4ο full length της μπαντας.
Το Soul doubt ανοιγει το δισκο με ωραιες κιθαρες και φωνητικες γραμες. Στο ιδιο υφος συνεχιζει ενα απο τα καλυτερα κομματια του δισκου, το stickin in my eye. Πολυ δυνατό και το επομενο του, το Bob, και αρκετα καλο και το you’re bleeding. Μια πολυ δυνατη 4αδα skate punk κομματιων δηλαδη για αρχη.
Στο αμεσως επομενο, το straight edge εχουμε τον Lοuis Armstrong (προφανως και οχι) να τραγουδαει για τη μπαντα σε ενα περιεργο αλλα ωραιο περασματακι με αρκετα χιουμοριστικη διαθεση.
Στη συνεχεια εχουμε ενα απο τα πιο δυνατα κομματια του δισκου, για τη Liza και τη Louise (εχω την εντυπωση πως το γνωριζα ηδη αυτο απο τα πολυ παλια, απο συγκεκριμενο πανκη φιλο στο λυκειο μαλλον). Το the bag κι αυτο δεν παει καθολου πισω. Μελωδικο και γρηγορο πανκ με φωνητικες γραμμες που σου μενουν απο την 1η-2η ακροαση, οπως και το επομενο, με προφανη αισθηση του χιουμορ στους στιχους. Μεχρι και εδω, ο δισκος ειναι φανταστικος.
Στη συνεχεια εχουμε ενα συμπαθητικο κομματι, το warm, και μετα το I wanna be your baby που παρα τον κριντζαριστο τιτλο του με κερδισε με τις πολυ ωραιες γκρουβατες ρυθμικες.
Στο νουμερο 11 του δισκου εχουμε το johnny appleseed, ενα συμπαθητικο punk/reggae (?) κομματι με προφανη την αισθηση του χιουμορ και εδω και ωραιο ρεφρεν.
Τελος, ο δισκος κλεινει με το she’s gone που ειναι μαλλον το αγαπημενο μου απο τα τελευταια 5 και το χαριτωμενο ρετρο φιναλε του buggley eyes.
Θα ηθελα να εχω ασχοληθει λιγο περισσοτερο με το δισκο και να ειχα διαβασει και στιχους, αλλα δυστυχως ξεκινησα τις (5 νομιζω) ακροασεις τις τελευταιες μερες του μηνα. Overall παρα πολυ δυνατη προταση και σιγουρα θα τον ξαναεπισκεφτω και αλλες φορες, cheerz Leper !