Black Swan

ελφιν,oχι, o nihilist εχει ‘ιδιαιτερο’ γουστο το οποιο αγαπαμε\m/ και επικεντρωνομαστε κυριως στο οτι ξερει απο καλο σφαξιδι…το μουβι θα το δω ισως σημερα αμα δεν βγω, ενναλακτικα παιζει πολυ να το χωσω το σκ…

εδιτ
πφ, δεν καταλαβες λεει:p

εντάξει, το ανησυχητικό θα ήταν να αποκαλούσε ΤΑΙΝΙΑΡΑ το black swan ο nihilist. τότε θα υπήρχαν ισχυρές πιθανότητες να είναι μουφάρα ολκής.

Παντως μου άρεσε ε. Αν και προτιμώ το προηγούμενο του, το wrestler.

το Wrestlet ειναι απο τις λιγες ταινιες μη-Conan-οειδεις που τολμω να αποκαλω ‘επος’ και να το εννοω με την κυριολεκτικη Ομηρικη εννοια:p

A γεια σου τώρα μιλάμε. Πολύ δυνατή ταινία και συγκινητική.

το ειδα τελικα, θα γραψω καμια αποψαρα αργοτερα, αυτο που εχω να πω μπαμ μπαμ ειναι τα εξης:

ειναι η καλυτερη ταινια που θα μπορουσε να γυρισει ο κλασσικος Πολανσκι του '60…οι φανς του Πολανσκι ειδικα ισως να ξενερωσουν και να θεωρησουν το ολο πραγμα ενα ρημεηκ των καλυτερων στιγμων της Αποστροφης, Ενοικου, Μωρου Ροζμαρι…σε γενικες γραμμες, οποιος εχει δει τα παραπανω ξερει γιατι μιλαω και εγω και η ταινια…ανεκπληρωτες επιθυμιες, καταπιεσμενη σεξουαλικοτητα, εμμονες επαγγελματικη πιεση κτλ κτλ(και να μην περιμενει καμια εκπληξη)…seriously, οι ‘γνωστες’ ή θα χαρουν βλεποντας μια καινουρια ταινια του Πολανσκι που αγαπησαν ή θα ξενερωσουν και θα αρχισουν για rip offs και καρε-καρε αντιγραφες…

εμενα μαρεσε πολυ παντως, απο τις καλυτερες ταινιες που ειδα φετος και αλλη μια σταθερα μεγαλη ταινια απο εναν εκ των 2 καλυτερων σκηνοθετων της νεας γενιας του αμερικανικου σινεμα(ο αλλος εβγαλε το χρεος του το καλοκαιρι)…σε ερμηνειες ξεχωριζουν ευκολα η Πορτμαν(επιτελους, ερμηνεια ζωης) και η Χερσευ, ακολουθει ο Κασελ και τελος η Κουνις απλα διεκπαιρωνει το χαρακτηρα της(πολυ καλη αλλα ο ρολος δεν προσφεροταν και για τιποτα ακροτητες ή ιδιαιτερη προσπαθεια)…

Τεσπα, για την ιδια την ταινια δεν μπορω να γραψω και πολλα ακομα, γτ την εχουμε δει 5 ατομα και θα ειναι μλκια για τους αλλους…μην προδικαζει κανεις παντως οτι θα του αρεσει ή θα ειναι ‘αριστουργημα, ταινιαρα κτλ κτλ’ επειδη το ακουσε καπου…μου αρεσε πολυ-παρα πολυ βσκ αλλα δεν μπορω να πω πολλα ακομα…

προς αποφυγειν παρεξηγησεων, ο Αρονοφσκυ δειχνει χαρακτηρα εδω ε, δεν ειναι απλα ‘do it as Polanski did’…λεει τη δικη του ιστορια, παιζει με τον χαρακτηριστικο του τροπο με την καμερα, εχει τα τερτιπια του τα κλασσικα και η ιδια η ιστορια ξεδιπλωνεται με τον δικο του ξεχωριστο τροπο…απλα μετα την θεαση θες λιγο διαστημα να το καταλαβεις αυτο…

για να το πω αλλη μια φορα πιο ξεκαθαρα λοιπον:p ειναι μια απο τις καλυτερες ταινιες του παλιου Πολανσκι σκηνοθετημενη απο τον Αρονοφσκυ…τιποτα λιγοτερο, τιποτα περιοσσοτερο…και οταν λεμε ‘παλιος πολανσκι’ εννοουμε τελειοτητα, οταν λεμε ‘αρονοφσκυ’ εννοουμε επισης συνεπεια και ποιοτητα, ε, do the math…τεσπα, αμα το δειτε και οι αλλοι τα λεμε εδω για την ταινια ως ταινια:)

(επισης,oπως και το Inception-Paprika το καλοκαιρι, εδω ετοιμαστειτε για Black Swan-Perfect blue καταστασεις:p )

(και ναι ρε μαλακες, θα το ξαναδω σε σινεμα αλλα 3 το βραδυ ξαπλωμενος μεσα στα σκεπασματα με βροχα απεξω, κλειστα φωτα και απολυτη ησυχια στο σπιτι, με ακουστικα στο φουλ ΓΑΜΗΣΕ η φαση :stuck_out_tongue: )

Kαι τελικά στο [B]σινεμά[/B] πότε βγαίνει;;
Το τρέιλερ πάντως με πώρωσε απίστευτα, διαβάζω ύστερα και τα σχόλια από πάνω και παλεύω εσωτερικά για να μην υποκύψω σε download από κάνα torrent :stuck_out_tongue:

27 γεναρη βγαινει

Την είδα και εγώ επιτέλους… Απλά από τα ωραιότερα θρίλερ (με όλη τη σημασία της λέξης) που έχω δει ποτέ… Η Πορτμαν είναι απίστευτη στον ρόλο και γενικά όλο το καστ είναι γαμάτο (ειδικά η “τρομακτική” Γουινόνα Ραιντερ). Ο λούπιν τα είπε (πολύ) καλύτερα παραπάνω…Απλά να προσθέσω για τη μαγευτική μουσική του Τσαικοφσκι που ντύνει όλη την ταινία…

μου γαμησε την ψυχη. υπεροχη πορτμαν, η ταινια η ιδια. τα πλανα πανεμορφα, και η μουσικη καιτοι δεν ειναι δικη του, τη χειριζεται οπως παντα υπεροχα.
ω ναταλι. η μεγαλυτερη νεα ηθοποιος για μενα.

Το είδα κι εγώ πριν μερικές μέρες.

…Κι ενώ γράφω ένα υπερπόστ αποθέωσης/κατεβατό, βλέπω ότι γράφω τα ίδια με τον Lupin, μόνο που αυτός τα έχει γραψει πριν από μένα.
Ε, άντε και γαμήσου ρε φίλε! Μου θυμίζεις μερικές φορές εκείνη την επεισοδίαρα από South Park, το “The Simpsons Already Did It”. Κάπως έτσι νιώθω μερικές φορές με την πάρτη σου, στα κινηματογραφικά:p

Κατά τ’ άλλα, τρομερή ταινία. Το φινάλε αν και προβλέψιμο, ήταν μόνο σοκ και δέος. Καταπληκτική η Πόρτμαν. Πανέμορφο σάουντρακ. Απίστευτη σκηνοθεσία από Αρονόφσκι.

Αυτά. Τα άλλα τα είπε ο Lupin (παραλληλισμούς με Πολάνσκι και τέτοια).

Αξίξει να τη δω στο screener που έχει βγει η λέτε καλύτερα σινεμά?

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

:lol::lol: γραφε ρε γαβ γαβ και αστα σαπια

οντοπι, οσο περνα ο καιρος μαλλον μου φαινεται πως οκ, οντως ειναι μεγαλη ταινια και δεν με επηρεασε το hype αλλα η πραγματικη της αξια τελικα…ομως δεν μπορω, επειδη η συγκριση/παραλληλισμος με Πολανσκι βγαζει ματι και σε προκαλει να το σχολιασεις, την βρισκω κατωτερη απο τις αντιστοιχες του Πολωνου, χωρις αυτο να μειωνει την αξια της βεβαια ε (βρηκα κατωτερο το Thin red line απο Aποκαλυψη τωρα δλδ φαση, big deal)…

ισως ειναι σχετικα ατυχες το γεγονος οτι ο Αρονοφσκι διαλεξε να ξεπατικωσει τοσο απροκαλυπτα τον Πολανσκι, ισως οχι, το θεμα ειναι πως οι ταινιες μοιραζονται σχεδον τα παντα και το Black Swan υστερει…αυτα για τους geeks και τους καμμενους, ενναλακτικα ομως και για μερικους σινεφιλ…για μενα η ταινια παραμενει δυναμη!

Ελπιζω στο επομενο τεραστιου ρισκου σχεδιο του -Wolverine- να μην φαει τα μουτρα του παντως και να συνεχισει το δυνατο σερι…

το ειδα στο σκρινερ. δε με χαλασε διολου. εξαρταται ποσο φαν-μποης εισαι με αρρονοβσκι! γυναικειοι χαρακτηρες, παρανοια, μουσικη κ πορτμαν. κυλλαει γρηγορα για καποιο λογο.

Είδες? Αντί να γράφεις κατεβατά και να κουράζεσαι γράφεις απλά ένα “Νταξ καλό ήταν.” όπως εγώ που τα συνοψίζει όλα και ξεμπερδεύεις. :stuck_out_tongue:

Το είδα και εγώ, ήταν πάρα πολύ καλό, σκηνοθεσία γάμησε, η πόρτμαν δεν μου άρεσε πάντα, και όντως το τέλος ψιλοπροβλέψιμο. Καιρό είχε να με ταράξει ταινία τόσο πολύ πάντως.

υγ βενσάν παράτα τη μόνικα που μπαγιάτεψε πια, και έλα σε μένα.

Ναι ναι παράτα την να την παρηγορήσω εγώ. 8)

Μόλις το είδα…

Άλλη μια δυνατή ταινία από τον Αρανόφσκι!!
Πάλι παίζει με τους χαρακτήρες,το μυαλό,τις εμμονές και τις καταπιέσεις,με την φανταστική του σκηνοθετική ματιά (που ναι,έχει πολλά,πάρα πολλά, στοιχεία απο Πολάνσκι) αλλά είναι αυτό το ξεχωριστό,αυτο το κάτι,που δίνει σε κάθε ταινία του,που την κάνουν καταπληκτική…

Πολύ καλές ερμηνείες…Άψογη μουσική…

Ο Αρανόφσκι για άλλη μια φορά,όχι μόνο δε μας απογοητεύει,αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά σε άλλο επίπεδο… :respect:

xaxaxaxa:lol::lol::lol::lol:
κλαίω :lol::lol:

:lol3::lol3: