Aν και φανατικος της μαντσεστερ θα συμφωνησω…Το παλικαρι δεν υπαρχει απλα.Η μπαρτσελονα παιζει διαστημικο ποδοσφαιρο.Με το που δεχτηε το γκολ εβαλε αλλα 3 σε 20 λεπτα.Ελπιζω απο την μια να την δω στον τελικο με την γιουναιτεντ αλλα ελπιζω (δυσκολο)να αποκλυστει απο την ιντερ για γνωστους λογους…
Α, ρε Μπάρτσα. Κούπα μέσα στο Μπερναμπέου θα΄ναι μια ομορφιά! Κατα τ’άλλα τι να πρωτοπείς για αυτή την ομαδάρα.
Η Αρσεναλάρα από την άλλη, η γνωστή Αρσεναλ των τελευταίων ετών όταν έχει να παίξει μεγάλα παιχνίδια. Οι απουσίες καθοριστικές σε πολύ μεγάλο βαθμό και σίγουρα σημαντικότερες από αυτές μιας ομάδας που έχει τον Μεσι. Όταν ο Αρσέν βάζει τον Σιλβέστρ στο κέντρο της άμυνας… τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα γκολ της Μπαρτσα. Ροζίτσκι - Γουόλκοτ δεν φάνηκαν καθόλου και το κενό του Αρσάβιν και ειδικά του Φάμπρεγκας στα χαφ φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Παραπάνω κριτικής δεν επιδέχεται το ματς, αλλά τουλάχιστον να αποτελέσει κριτήριο για τον Βενγκέρ να πάρει 1-2 παίκτες που να μπορούν να αντικαταστήσουν τις απουσίες σε τέτοια μεγάλα ματς. Και μια χαρά είναι ο Μπέντνερ και έχει σκοράρει πολλά και κρίσιμα γκολ, αλλά αυτή η Αρσεναλ με έναν Φαν Περσι δεξιά, έναν Αρσάβιν αριστερά και ενα παίκτη σαν τον Τόρρες στο κέντρο θα κανε επικά πράγματα. Τα φώτα στην Premier League τώρα. Επόμενο ματς με τα πουλερικά της τότεναμ και είναι μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή.
Τέσπα. Κούπα αλά " Més que un club" στο μπερναμπέου.
Ποιος Μέσι μωρέ, δεν υπάρχει κανένας Μέσι τώρα. Το παληκαράκι δε μπορεί να βάλει ούτε 5 γκολ σε ένα προημιτελικό του Τσαμπιολή… Άντε τώρα με τους μυρωδιάδες…
Ρε σεις, αυτός έπρεπε να ξεσκονίζει τα παπούτσα του Ντάτολο…
Πες τα ντε!
Αντε μας εχουν ζαλισει τα @@ με τον Καζαγκούγκου!
:lol:
κανει ολα οσα εκανε ο μαραντονα και σκοραρει οπως και οσο ο πελε…σε 10 χρονακια απο τωρα θα ναι μονος του στην κορυφη ever(αρκει να παρει και ενα μουντιαλ)
Μπράβο στο Μέσι, αλλά:
- Ο Ρονάλντο αν και αχώνευτος είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης
- Η Άρσεναλ αμυντικά είχε κλατάρει χθες κι αν έπαιζε και ο Ιμπραϊμοβιτς θα είχε βάλει κι αυτός άλλα 4. Πολλές από τις φάσεις του Μέσι, έγιναν ύστερα από ερασιτεχνικά λάθη των παικτών της Άρσεναλ. Παικτούρα ο Μέσι και όντως λες και έχει βγει από Playstation, αλλά χθες οι απουσίες της Άρσεναλ του έκατσαν κουτί για να βάλει 4 γκολ σε προημιτελικό του Τσ.Λ.
Με λίγα λόγια, δε νομίζω πως η Μπαρτσελόνα θα το σηκώσει μέσα στο Μπερναμπέου. Θα χάσει και την Κυριακή από τη Ρεάλ και μετά ο Μουρίνιο θα τους αποκλείσει με το αντιποδόσφαιρο του. Ο Πουγιόλ με την απευθείας θα είναι τιμωρημένος και στο επόμενο ματς Τσ.Λ.;
Ναι αλλά δεν περιμέναμε αυτό το ματς για να δούμε τον Μέσι.
Γελαει η πλαση.
πασα,σουτ,αισθηση του χωρου,ντριμπλα,τελειωμα,τεχνικη,ταχυτητα,ουσια,στυλ,χαρακτηρα και ωριμοτητα στο παιχνιδι του(με βαση και τις ηλικιες).Σε τι απο αυτα υπερεχει ο Ροναλντο?Σε τιποτα.Aντε πες στην επιταχυνση και στις στημενες φασεις.Και για να το παω πιο απλα,ουτε στα ονειρα του ο κλαψας τη μπαλα που ξερει ο κοντος…
Δύσκολα να πεις ποιος απ τους δυο είναι τεχνικά καλύτερος.
Ο Ρονάλντο έχει τα φάουλ, ο Μέσι την τρίπλα/προσποίηση σε ελάχιστο χώρο.
Μόνο που στο τέλος, όταν είναι να κριθεί ποιος ποδοσφαιριστής ξεχωρίζει, μετράνε οι στιγμές κι όχι η τεχνική κατάρτιση. Θυμάμαι το Μέσι στα 19 του σε μια κακή σεζόν για τη Μπαρτσελόνα να παίζει μόνος του τη Ρεάλ και να κάνει χατ-τρικ στο 3-3 του Μπερναμπέου (ένα εξίσου κακό ματς για τη Μπάρτσα γενικότερα). Τέτοιες στιγμές σε τέτοια μεγάλα ματς είναι που ξεχωρίζουν τους αληθινά ιστορικούς αθλητές.
Το κακό και για τους δυο τους είναι ότι βρίσκονται σε ομάδες με τρομερούς συμπαίκτες και εξίσου καλά σύνολα. Δεν είναι Μαραντόνα να πάρουν μια φτωχή Νάπολι απ’ το χεράκι και την πάνε στην κορυφή της Ευρώπης και μια μέτρια Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Παρολαυτά, το καλοκαίρι στο παγκόσμιο μπορεί να μάθουμε αν κάποιος απ τους δυο αξίζει τον τίτλου του αληθινά μεγάλου.
@ Πάμπκιν
βασικά, στα περισσότερα από αυτά που έγραψες ο Ρονάλντο είναι καλύτερος. Απλά χθες ο Μέσι έβαλε 4 και τον έχεις πρόσφατο στο μυαλό σου
@ ΚρισΠ.
+1 μόνο που φέτος η Ρεάλ δεν είναι ακόμη σύνολο. Και σε αυτό το τουρλουμπούκι που έχει, παρά τους παικταράδες που έχει μέσα, είναι άλλη ομάδα όταν παίζει ο Ρονάλντο και άλλη δίχως αυτόν. Σε αντίθεση με Μπαρτσελόνα, που χτίζεται γύρω από το Μέσι, τα τελευταία 4 χρόνια
Οχι,απλα τους εχω δει σε ολοκληρα ματς.Σε ποια ειναι καλυτερος ο Ροναλντο?
Σουτ, τελείωμα, πάσα, ταχύτητα, κίνηση στο χώρο, ωριμότητα, ουσία. (μόνο από αυτά που είπες)
ναι,αλλα ως οπαδος της ρεαλ ειναι λιγο δυσκολο να παραδεχτεις το μεσσι.και επιπλεον,η μπαρτσα και την πληρη αρσεναλ την ισοπεδωσε στο λονδινο,ο ροναλντο δεν ειναι πιο ολοκληρωμενος παικτης και ο μουρινιο δεν παιζει αντιποδοσφαιρο:wink:
Τη ταχυτητα την εγραψα και μονος μου,σε ολα τ’αλλα ουτε για πλακα.Ειδικα πασα και ουσια,μαλλον για πλακα τα γραψες.
Α τωρα ειδα οτι εισαι Ρεαλ,οκ.
Δεν ξέρω πού το βασίζεις πραγματικά αυτό για τον Ρονάλντο ότι είναι καλύτερος σε όλους αυτούς τους τομείς. Δηλαδή πώς το μετράς, αλλά anyway…
Σ’ αυτό που γράφεις για τη Ρεάλ δε μου λέει κάτι.
Πάρα πολλές ομάδες είναι διαφορετικές με ή χωρίς έναν παίκτη στη συνθεσή τους.
Εγώ βλέπω το εξής. Όταν το ματς στραβώνει ο Μέσι φαίνεται, θα πάρει προσπάθειες, μπορεί να του βγουν και να γυρίσει το ματς μπορεί και όχι. Με τον Ρονάλντο αυτό συμβαίνει σπάνια. Ακόμα τον ψάχνουμε στον περσινό τελικό (αλλά και στον προπέρσινο παρά το γκολ που έβαλε) για να μην πω στα ματς φέτος με τη Λυόν.
Δεν έκανα μετρήσεις για να καταλήξω εκεί. Με βάση το τι βλέπω κατέληξα εκεί. Το καλοκαίρι έρχεται. Εκεί θα δούμε το Μέσι και το Ρονάλντο και εκεί θα θυμηθείτε τα γραφόμενα μου. Η Μπάρτσα στήνεται γύρω από το Μέσι, εδώ και χρόνια. Όλα του τα μειονεκτήματα έχουν κρυφτεί από τους υπόλοιπους 10 (κακή άμυνα, ανυπαρξία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έλλειψη δύναμης, όχι μακρινές πάσες). Σε αντίθεση με το Ρονάλντο που γινόταν ο καλύτερος στην ομάδα του, δίχως να απαιτεί να προσαρμοστεί η ομάδα πάνω του (με εξαίρεση την κατοχή μπάλας που πέρναγε από αυτόν).
Όσο για τους τελικούς και το Ρονάλντο, αυτό είναι ακόμη η αχίλειος πτέρνα του. Κάποτε ήταν και του Ζιντάν. Το θέμα είναι να κάνει την πρώτη μεγάλη εμφάνιση σε τελικό. Και εννοείται μια χαρά παίκτης είναι ο Μέσι. Αλλά νομίζω πως με εξαίρεση τους φίλους της Μπάρτσα και τους μάρκετινγκ directors, όλοι οι προπονητές θα προτιμούσαν Ρονάλντο από Μέσι.
Προς queens_rulez: Σε λίγες μέρες θα παίξει ξανά ο Μουρίνιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Αν δεν παίξει αντιποδόσφαιρο, θύμισε μου να πω δημόσια πως είχες δίικιο. Αν παίξει αντιποδόσφαιρο, θα σου το θυμίσω εγώ…
Απο που και ως που ο Ροναλτο καλυτερος απο το Μεσι ουτε γω δεν το καταλαβα…γιατι αν το παμε συμφωνα με τις ομαδες που υποστηριζουμε εγω να σου πω πως καλυτερος ολων ειναι ο Ριμπερυ η ο Τορες.
δηλαδη γελαω με αυτο το ποστ, ξεχασες τον χαρακτηρα που δειχνει στα δυσκολα ο Ροναλντο και το γεγονος πως μπορει να εχει και μεγαλυτερο πεος
Και ο Μεσι δεν επαιξε χθες μπαλα, ειναι σε αλλη διασταση πολυ καιρο τωρα.
Επιπλεον σε αυτο που λες πως η Μπαρτσελονα χτιζεται γυρω απο το Μεσι κανεις τεραστιο λαθος, οταν μια ομαδα μπορει να παιξει τετοιο πασινγκ γκειμ ειναι λιγο αστειο να λες πως χτιζεται γυρω απο το Μεσι η ενα μονο παικτη γενικοτερα (σε αντιθεση με τη Μανγτπ που εδω και χρονια επαιζε για το Ροναλντο και μονο), απλα ο Μεσι ειναι σε τετοια διασταση που επισκιαζει ολη την ομαδα.
εντιτ
και να σου θυμισω πως ο Ζιζου εχει πετυχει 2 γκολ σε τελικο παγκοσμιου κυπελου (με απιστευτη εμφανιση) και ενα γκολ βγαλμενο απο κινουμενα σχεδια που χαρισε τσουλου σε ρεαλ στον τελικο με λεβερκουζεν, ε μη λεμε και ο,τι θελουμε
παντως εγω θυμαμαι την τσελσι επι εποχης μουρινιο να παιζει στα ισα την μπαρτσα και τις τρεις χρονιες που ειχαν βρεθει αντιμετωποι.επισης φετος ο μουρινιο με την ιντερ μπορει να μην παιζει μπαλαρα,αλλα μονο αντιποδοσφαιρο δεν το λες.
Ρε συ Χαλισέκο, για αυτό έγραψα “κάποτε είχε κι ο Ζιντάν”. Δες τι γραφόταν για το Ζιντάν πριν το '98 και τις εμφανίσεις του στα σημαντικά ματς και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Βαγγο το οτι οι μαρκετινγκ directors θα προτιμουσαν τον “μεσα στη ποζα και υπερ-flashy” Messi απο τον" low profile και ταπεινο" Ronaldo που το πας?Σιγουρα σα φιγουρα ο Μεσσι προσφερεται πολυ περισσοτερο για “νεος Μπεκαμ” σ’αυτο το τομεα:lol: