Μetallica

Λίγα thrash τραγούδια είναι ισάξια με το Creeping Death

2 Likes
6 Likes

Για να μην μαγαριζουμε το τοπικ των Testallica (είναι ευρέως γνωστό πως στα πρώτα τους βήματα ειδικά… επηρεαστηκαν ξεδιάντροπα, αλλά τους δεχόμαστε και αυτούς στο φαμιλι γιατί είναι ωραία μπάντα)

Αν έπρεπε να βγάλω 4 κομμάτια από το HTSD θα ήταν… το ManUnKind. Sorry αλλά μου αρέσει λιγότερο από τα άλλα. Άντε με μισή καρδιά και το ομώνυμο του δίσκου που είναι λίγο generic thrash αλλά ωραίο.

Από τα επόμενα λιγότερο αγαπημένα μου, το am i savage είναι και γαμω τις σαμπαθιλες, το murder one είναι αλανιαρικο και αλητικο και τσιφτικο.

Όλα τα άλλα είναι κομματαρες και όποιος λέει πως πρέπει να βγουν από το δίσκο να χάσει όλες τις βολές αυριο :stuck_out_tongue:

Μιλάμε για δισκαρο ε. 9 τουλάχιστον ε.

Ε.

4 Likes

Καταλαβα, εντασσεσαι στον τροπο βαθμολογησης της μεταλλικης κλιμακας :stuck_out_tongue:

1 Like

Αν θυμάμαι καλά έναν τρόπο βαθμολογησης που είχες προτείνει Παντελή με μόνο 1 ή 2 δίσκους να μπορούν να πάρουν 10, μόνο 1 ή 2 9 κοκ, αυτό θάβει δίσκους από μπάντες με πολύ καλή δισκογραφία.

Προτιμάω την αυθυπαρκτη βαθμολόγηση :stuck_out_tongue:

Η μέθοδος που είχες προτείνει imo είναι πολύ χρήσιμη αν πρέπει να προτείνεις σε κάποιον από το να ξεκινήσει ακούγοντας πρώτη φορά μια μπάντα (master, load, ajfa και βλέπουμε, σαφώς και δεν θα πρότεινα το htsd για entry στους Metallica)

Για εμένα ειναι ένας δίσκος που άκουσα πάρα πολλές φορές όταν βγήκε, τον ακούω ακομα αρκετά συχνά και όταν τον ακούω δεν βαριέμαι ούτε λεπτό (και αντιθέτως έχει πολύ υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του και τεράστιες κορυφές όπως τα moth halo spit confusion) το δικαιούται το (άνετο) 9αρι

4 Likes

Οχι, δε λεω αυτον τον τροπο που τον ειχε προτεινει αλλος χρηστης (ο mindcrimeK) και για καποιον λογο εχει επικρατησει οτι τον εχω προτεινει εγω. Αυτος ο τροπος ειναι πολυ καλος γιατι ειναι συγκριτικος μεταξυ των albums μιας μπαντας. Το 8 ειναι ενας πολυ καλος βαθμος και εγω ευχαριστως θα τον εβαζα σε εναν δισκο που μου αρεσει παρα πολυ. Αναφερομαι εδω :stuck_out_tongue:.

1 Like

Τωρα καταλαβα τι εννοεις περι μεταλλικης κλιμακας, δεν ειχα παρακολουθησει την τοτε συζητηση. :sunglasses:

Θα ελεγα πως δεν εντασσομαι, με την εννοια πως θεωρω το Load τον 2ο καλυτερο δισκο των Metallica, αλλα και μου αρεσουν παρα πολυ αρκετοι δισκοι απο μπαντες που εφυγαν- ειτε προσφατα ειτε εδω και πολυ καιρο- απο το metal (πχ απο προσφατα το τελευταιο Ulver και το τελευταιο Hail Spirit Noir, αν κατσω να σκεφτω θα βρω πολλα ακομα παραδειγματα)

Το τελευταιο opeth δεν μου αρεσε δυστυχως οπως ουτε και τα προηγουμενα δυο δεν με τρελαναν, αλλα οχι επειδη δεν ειναι metal (το damnation ειναι απο τους κορυφαιους δισκους τους), απλα επειδη τα βαριεμαι :stuck_out_tongue: Κατι που δεν ισχυει για το heritage (που επισης δεν ειναι metal), που ειναι παρα πολυ ωραιος δισκος.

3 Likes

Εγώ πάντως αν μου έβαζαν πιστόλι στον κρόταφο σε ηλίθιο υποθετικό φιλοσοφικό τεστ, αυτά τα δύο θα έβαζα να τα πατήσει το τρόλεϊ.

Το πρώτο με βαριά καρδιά μιας και ίσως έχει το καλύτερο ριφφ των Metallica στην χιλιετία που διανύουμε (άντε μαζί με το Broken, Beat and Scarred), το δεύτερο δίχως δισταγμό.

Το ManUNkind το θεωρώ το καλύτερο του δίσκου από πολλές απόψεις :upside_down_face: Είναι πάτημα σε νέο χωράφι για τους Metallica, και άρα δεν έχει γραμμές τρόλεϊ, έχει ίσως το καλύτερο ρεφρέν που έχουν γράψει στη χιλιετία (άντε μαζί με το Judas Kiss), και ο Λαρς παίζει προγκ (!)

1 Like

Συμφωνώ απόλυτα.
Το ManUnKind είναι το κομμάτι που και να μην υπήρχε στον δίσκο δεν θα με ένοιαζε καθόλου, δεν το ακούω γενικά.
Am i Savage και Murder One ειναι πολύ καλά κομμάτια και γενικά δεν έχω καταλάβει γιατι σε πολλούς αν όχι στους περισσότερους δεν αρέσουν.
Ωραία ριφς και έχουν αυτη την αλητεία που λες.

1 Like

Ισως γιατι δεν ειναι ωραια;

6 χρόνια μετά , πολύ δύσκολα θα κάτσω να ακούσω το 2ο cd πλην του SOTB , ενώ το 1ο μου φαίνεται ακόμα τούμπανο

2 Likes

Ο δίσκος έπρεπε να είναι 1 cd. 8 κομμάτια θα ήταν υπεραρκετά με απαραίτητα 1-6 και 12. Βάλτε οποίο θέλετε για μπαλαντερ και έχουμε έναν εξαιρετικό δίσκο. Τώρα έχουμε ένα εξαιρετικό πρώτο cd και το spit out.

Am I savage και Murder One κι εγώ τα θεωρώ τα πιο αδύναμα.
Αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα τη συζήτηση περί filler, να είχε ο δίσκος Χ αριθμό κομματιών για να είναι τούμπανο κοκ.
Στη χειρότερη κανεις σκιπ. Αλλά σε αυτόν που αρέσει το ManUnkind για παράδειγμα (βάλε struggle within ή ότι άλλο) αν πηγαίναμε σε λογική 8 κομματιών θα του είχες στερήσει ένα τραγούδι.

Μια φήμη που άκουσα χθες στην Πορτογαλία και τη μεταφέρω με επιφύλαξη είναι πως θα κυκλοφορήσει νέος δίσκος το Φθινόπωρο και ευρωπαϊκό indoor tour το καλοκαίρι του 23.

6 Likes

Άρα κλειστό ΟΑΚΑ στην Ελλάδα; :stuck_out_tongue:

1 Like

Filler λένε τα τραγούδια που δεν τους αρέσουν κάποιοι για να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη τους :sunglasses:

Confusion
Here Comes Revenge
ManUNkind

Και τα τρία απολύτως απαραίτητα στον δίσκο για μένα, ούτε για αστείο skip, αυτά που κάνω skip εγώ είναι τα Atlas Rise και Murder One, αλλά δε θα τα πω fillers, ειδικά βλέποντας ότι σε άλλο κόσμο αρέσουν.

1 Like

Ναι, ειδικα γι’ αυτο :joy:

Ναι γιατί όχι δηλαδή?

Ιδανικό θα ήταν

1 Like

Μακάρι να έρθουν, αν και πλέον το κλειστό του ΟΑΚΑ είναι υπερβολικά μικρό για αυτούς.

Ίσως ένα sold out στο 100% που θα γινόταν της κολάσεως και όποιος πρόλαβε

1 Like

Ονειρικό θα ήταν ένα διήμερο σε κλειστό στην Ελλάδα. Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο.

3 Likes