γιατι μπαινετε στον κοπο και απαντατε σε ατομα που το μονο που θελουν ειναι να βγαλουν χολη και να δημιουργησουν εντυπωσεις?
η ιστορια μιλαει απο μονη της…
γιατι μπαινετε στον κοπο και απαντατε σε ατομα που το μονο που θελουν ειναι να βγαλουν χολη και να δημιουργησουν εντυπωσεις?
η ιστορια μιλαει απο μονη της…
Kreatorhell,
συμφώνησα με τη βάση της ιδέας ως προς το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα πολλοί μουσικοί δεν χαίρουν της επιτυχίας που εγώ κι εσύ, υποκειμενικά, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να χαίρουν.
Όμως η ρητορική ερώτησή μου «πώς θα κρίνουμε ποιός αξίζει προβολή;» στην πραγματικότητα είναι απάντηση. Αν ήμασταν σε κάποιο απολυταρχικό καθεστώς όπου το κράτος ελέγχει την τέχνη ή αν βρισκόμασταν στο μεσαίωνα ή στον διαφωτισμό , όταν ο κάθε ευγενής επέλεγε έναν καλλιτέχνη και τον χρηματοδοτούσε για έργα κατά παραγγελία, η κατάσταση θα ήταν πιθανόν διαφορετική. Στην εποχή μας η επιτυχία κρίνεται από τον δημοκρατικότερο δυνατό τρόπο: τις πωλήσεις δίσκων και εισιτηρίων. Οι μουσικοί που έχουν επιτυχία είναι αυτοί που εμείς επιλέγουμε και, αν αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του, δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Αν θεωρείς ότι οι εταιρίες μας επιβάλλουν καλλιτέχνες, δεν μπορώ να συμφωνήσω. Το γεγονός ότι επιλέγουν να προβάλλουν τον τάδε καλλιτέχνη γίνεται μα το ψυχρό κριτήριο των προσδοκώμενων πωλήσεων, δηλαδή εμμέσως επιλέγουν αυτόν που θα μας ικανοποιήσει.
Καταρχας δεν ξερω γιατι λες οτι θελω να βγαλω χολη.Εγω την αποψη μου λεω και δεν εχω να κερδισω τιποτα.Οποιος πιστευει οτι πρεπει να προσκυναει τον καθε τυχαιο ειναι δικαιωμα του. Προφανως σπρωχνουν καποιους πιο πολυ οι εταιρειες, οπως τους metallica.Το τι κανουν οι πολλοι δεν με νοιαζει και ουτε ειναι κριτηριο.Οι πολλοι ψηφισαν τον Bush οι πολλοι ειναι υπευθυνοι για τα χαλια που εχει η κοινωνια.Και αλιμονο αν η μουσικη κρινεται απο πωλησεις.Τοτε ο Μπετοβεν και ο μοτζαρτ ειναι αχρηστοι.Ουτε το 1/50 των metallica δεν πουλανε.
Και οσο για την ιστορια δεν μιλαει μονη της.Καποιοι την γραφουν.
Αφου εχουμε φτασει στο σημειο να κρινουμε εναν ροκ/μεταλ κιθαριστα απο το αν ξερει θεωρια η αν μπορει να ενορχηστρωσει μια συμφωνικη κατι παει πολυ τραβα.
Ο Hetfield ειναι ενας απο τους καλτερος και απο τους επιδραστικοτερους ρυθμικους κιθαριστες στο μεταλ και οποιος δεν το αναγνωριζει λυπαμαι, ειναι εμπαθεστατος.
DarthVader, δεν καταλαβες τι θελω να πω.
Φυσικα και δεν ειπα οτι οποιος ακουει καποιο “αγνωστο” συγκροτημα το κανει για να το παιξει ψαγμενος, οταν ομως το προβαλει συνεχως τοτε αυτος ειναι ο λογος.
Αφου εφερες στην κουβεντα τους Θεους Summoning (αγαπημενη μου μπαντα btw) αν εμπαινα σε οποιοδηποτε θρεντ πανω απο 2 σελιδες και εκανα copy+paste το “καλα τοσες σελιδες για αυτους ενω μπανταρες σαν του Summoning δεν εχουν καν δικο τους θρεντ” δεν θα ηταν ανουσιο αλλα και πολυ “ω, ακουω και Summoning, τι ψαγμενος που ειμαι Θεε μου”?
Ε, με τον ιδιο τροπο ειναι ανουσιο να μπαινεις στο θρεντ του Ντεθ Μαγκνετικ και να λες οτι ειναι κακο να εχει 505 σελιδες ενω το Gojira εχει 10. Ε οι μεν ειναι οι Metallica, οι δε ειναι οι Gojira και δεν αλλαζει αυτο, οπως και το θρεντ του Oath Bound δεν ξερω αν υπαρχει καν. Τι να κανουμε?
Ο λογος που υπαρχουν τα forum ειναι να λεμε αποψεις.Αν καποιοι δεν εχουν επιχειρηματα και θελουν να βαλουν τα κλαματα γιατι δεν αντεχουν μια αλλη αποψη τι να πω.Δηλαδη εσυ τι περιμενεις haliseco οταν μπαινεις στο forum?Και για πιο λογο μπαινεις?Μαλλον πρεπει να αναρωτηθεις.Αν δεν αντεχεις αλλες αποψεις απο την δικη σου σταματο του.Οποιος δεν αναγνωριζει οτι ο hetfield ειναι σπουδαιος ειναι εμπαθεστατος . Μαλιστα…Αυτος ειναι ενας νεος ορισμος για την εμπαθεια υποθετω.Δεν εχω κανενα λογο να ειμαι εμπαθης.Τους metallica ουτε τους ξερω ουτε εχω κατι μαζι τους ουτε εξαρτωμαι απο αυτους ουτε μου εχουν κανει κατι…Γιατι να ειμαι εμπαθης? Τι να κανουμε? Μονο και μονο που εφευραμε τον ορο ρυθμικος κιθαριστας για να βαλουμε μεσα τον hetfield λεει πολλα
Κοίτα κάτι παράξενα πράγματα που γράφουνε παντού οι εφευρέτες…
James Hetfield - Rhythm (–> εφεύρεση) Guitar & Vocals
Kirk Hammett - Lead (–> εφεύρεση) Guitar
Δεν τον εφεύραμε τον όρο. Υπάρχει και αν θες να πιστέψουμε ότι ασχολείσαι και σου αρέσει το rock/metal τουλάχιστον παραδέξου ότι αυτούς τους όρους τους βλέπεις σε όλες τις μπάντες. Νταξ δεν σου αρέσει το Death Magnetic αλλά έλεος…ίσως θα πρέπει να μάθεις τη γνώμη που έχουν τα συγκροτήματα που ακούς και σου αρέσουν για τον James και γενικά για Metallica και για το τι σημαίνουν και έχουν προσφέρει στο metal.
Και γω για παράδειγμα δεν αντέχω τους Judas Priest …αλλά δεν θα πω ποτέ ότι ο Halford είναι απλά ένας διάσημος και τπτ παραπάνω…θα πέσει φωτιά να με κάψει
Εκτος απο εμπαθης δεν εχεις και ιδιαιτερη σχεση με το αντικειμενο τελικα…
Πολλα συγκροτηματα κατα καιρους εχουν αναφερθει στους mettalica και εχουν πει παρομοιες αποψεις.Εγω εννοω οτι χρησιμοποιουμε ενα τετοιο ορισμο για να λεμε και καλα οτι ο hetfield ειναι μεγαλος κιθαριστας.
OK.Συγγνωμη για την τελευταια προσθηκη.
καλα φιλε, παιζεις με τις λεξεις… οκ, συνεχισε…
για το προηγουμενο post σου δε θα μιλησω, ειναι ανουσιο, απλα εχεις ορεξη για κουβεντα και λες οτι να 'ναι (ειτε απο αμαθεια, ειτε απο εμπαθεια, διαλεξε ενα και παρε)… οκ, τους εσπρωχναν μια ζωη οι δισκογραφικες…
Θεωρω αστειο το σχολιο σου morgoth.Φαινεται ομως οτι δεν εχεις επιχειρηματα και χρησιμοποιεις την προσβολη.Καλα οτι εχω ορεξη για κουβεντα που το καταλαβες?Τι μας λετε ρε παιδια?Μονο οποιος πιστευει οτι οι metallica ειναι σημαντικοι ξερει απο μουσικη?Φαινεται πως εισαι απογονος του πατακου και εχεις τοσο ανοιχτομυαλες αποψεις.
Τωρα που το σκεφτομαι υπαρχει και αλλη εκδοχη που δικαιολογει τα λεγομενα σας.Συνοψιζεται στη φραση του Νιτσε : η βλακεια ειναι ανικητη
Εχεις υπερβει τα εσκαμμενα. Μαζεψου.
τα συγκεκριμενα οστς να σου θυμισω πως εγιναν στο τοπικ του ντεθ μαγνετικ…
οταν μπαινω σενα φορουμ περιμενω τουλαχιστον τα ποστς σε καθε θεμα να ειναι συγκεκριμενα και σχετικα
τα ποστς σου εγιναν σε λαθος τοπικ (και βασικα δεν εισαι και ο μονος)
Μονο και μονο που εφευραμε τον ορο ρυθμικος κιθαριστας για να βαλουμε μεσα τον hetfield λεει πολλα
αλλα αυτο ειναι εμπαθεια
δηλαδη ο scott ian τι ειναι? o malcolm young?o dino cazares?izzy stradlin?δε χρειαζεται να συνεχισω
η το αλλο που λες πως ο χετφιλντ δεν ξερει θεωρια :lol: (παρολο που ξεκινησε παιζονατας πιανο)
δηλαδη οι hanneman\king η o petrozza εχουν σπουδασει θεωρια της μουσικης? για ονομα του θεου
φιλε μου οσον αφορα το πιανω κ εγω παιζω ενα χρονο πιανο κ μετα παιζω κιθαρα και λεω οτι επαιζα πιανο αρα ξερω και θεωρια μουσικης. ουαου!
εγω πιστευω οτι ο χετφιλντ χωρις να ειναι κανας φοβερος κιθαριστας εχει καταφερει να γραψει με εξυπνο τροπο ριφ που εγιναν διασημα. σιγουρα οι μεταλικα εχουν σπρωχτει ελαφρως αλλα σιγουρα εχουν παιξει και καλο εμπορικο μεταλ. αλλα δεν λεω thrash γιατι για μενα μονο το kill them all ειναι thrash και κανα δυο τραγουδια απο τα 3 επομενα.
οσο για τον μιλλε των kreator απο οτι ξερω εχει κανει μαθηματα κιθαρας. αυτο φαινεται και απο την τεχνικη του. οχι απο την τωρινη που πια ειναι εμπειρος και ειναι ανεπαναληπτη αλλα και απο το extreme aggressions π.χ. δεν μπορεις να μην παραδεχτεις οτι οι μεταλικα ειναι μεν πετυχημενοι αλλα κανεις ποτε δεν τους ειπε ποιοτικους.
οσο για το καινουριο τους χαρηκα γιατι προσπαθησαν να το κανουν αρκετα thrash αυτη τη φορα. πηγαν καλα σε σχεση με οτι εχουν κανει εδω και 20 χρονια αλλα δεν εβγαλαν και κανενα αριστουργημα…
Αυτές είναι οι απόψεις του σημερινού μεταλά??? Ο Μille αν ήξερε ότι έχει τέτοιους οπαδούς θα το είχε κόψει το άθλημα. Κρίμα.
Συμφωνω απολυτα με τον deadmeat.Οσον αφορα τους king/hanneman εχουν κανει θεωρια μουσικης εκει γνωρισαν τον arraya.
“Οι metallica ειναι πλεον ενας τεραστιος κερδοφορος οργανισμος οπου πολλοι ανθρωποι πλουτιζουν απο αυτους.Πιστευω πως οσο μεγαλος και αν εισαι πρεπει να κρατας την αξιοπρεπεια σου οπως κανουν πολλα αλλα μεγαλα ονοματα του χωρου” Αυτα ειναι δηλωσεις του Mille Petrozza.
Επισης αυτο με την εμπαθεια δεν στεκει γιατι θα πω και παλι πως δεν εχω κατι με τους metallica ουτε μου εχουν κανει κατι ουτε τους ξερω για να ειμαι εμπαθης.Πραγματι ο hetfield εχει γραψει καποια καλα τραγουδια ειδικα παλιοτερα.Ομως μουσικη δεν ξερει.Το εχει παραδεχτει και ο ιδιος και ειναι αληθεια.Σιγουρα η τεχνικη δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο για το αν ειναι μεγαλος ενας μουσικος.Αποτελει ομως εμα κριτηριο.
Αυτο που ειπες οτι δεν αξιζω να ειμαι οπαδος των kreator ειναι πολυ βαρυ και καλο θα ηταν να το παρεις πισω.
Δεν μου αρέσει να γίνονται κόντρες μεταξύ συγκροτημάτων μιας και οι Kreator είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, όμως δηλώσεις περι αξιοπρέπειας δεν μου κάθοντε καλά. Και ο Mille έκανε “κωλοτούμπες” στην καριέρα του, όταν έβγαλε το Endorama θυμίζω πόσο της μόδας ήταν το gothic metal.
Kαι αν ο Mille είχε την εμπορική επιτυχία τον Metallica σίγουρα δε θα έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Και περί προώθησης κλπ, όλες οι μπάντες σπρώχνονται από κάπου, άλλοι λίγο, άλλοι πολλοί, και δε το βρίσκω και παράλογο κι όλας.:-k