Μetallica

Εγώ που προτιμώ το Reload (το βρίσκω πιο προσιτό και άμεσο,σαν αλμπουμάκιας μαρέσει να ακούω ολόκληρους δίσκους και το Load μου πέφτει λίγο βαρύ και κουράζει σε σημεία) και θεωρώ το magnetic πολύ χειρότερο και από τα δύο, είμαι άραγε family ή όχι?

3 Likes

Μη σου πω εντεκαρακι. Με αυτο εγιναν μεγαλυτεροι απο οτι ηταν και προσελκυσαν και αλλους οπαδους και οχι με τα unforgiven κ´ nothing else matters.

Αυτο πρεπει να το απαντησει ο καθοδηγητης απο το αμερικα.

1 Like

Αφού είναι τόσο γαμάτο το load και reload γιατί το set list τόσα Χρόνια στηρίζεται στους πρώτους δίσκους και όχι σε αυτούς? Μαλακας είναι ο Hetfield κανονικά πρέπει να ρωτήσει το φαμιλυ πρώτα.
Πάντως τον Αύγουστο που θα τους δω ας παίξουν όλο το kill m all έτσι για να γουστάρουμε.

Δεν είναι τόσο γαμάτο ώστε το setlist να στηρίζεται σε αυτό, λυπάμαι.

3 Likes

Ζητήθηκε

πλέον αν είναι να βάλω κάποιον δίσκο Μεταλλικα , πιο εύκολα θα βάλω St. Anger παρά κάποιο παλαιότερο . Δεν έχει και το βαρετό 4/4 , δεν ξέρω κι αν έχει καν σταθερό ρυθμό . Να τα λέμε αυτά :smiling_imp::smiling_imp::smiling_imp:

1 Like

Ναι να ρωτησει το φαμιλυ να του φτιαξει σετλιστ μετα το load. Να ξεκινανε με mama said και να συνεχιζουν με st anger και απο κατω να γελανε μεχρι και οι χημικες τουαλετες. Μονο το ψαγμενο φαμιλυ ξερει.

Ξερόλες προσπαθήστε να καταλάβετε ότι στα live με 50-80 χιλ κόσμο το 50% του κόσμου είναι δυστυχώς ψιλοάσχετοι με τη μπάντα από την αρχή ως το τέλος της δισκογραφίας τους.

Δυστυχώς πια στα live μεγάλο κομμάτι του κόσμου τους ξέρει μόνο επειδή σταθμοί όπως ο kissfm παίζουν το nothing else matters 10 φορές την μέρα.

Για μένα δε μου λέει τπτ να ακούσω 4η και 5η φορά live το master, το fade, το sandman… τα άκουσα αυτά ζωντανά, κοπανήθηκα, γούσταρα… στις επόμενες φορές που θα τους δω από κοντά θα ήθελα να ακούσω και κάτι άλλο. Και αυτό δεν πάει ντε και καλά μόνο για τα Loads…
Προτιμώ 1000 φορές να ακούσω το frayed ends από το master, το bitch από το sandman, το unforgiven 3 από το 1, το halo από το fade κλπ κλπ

Για κάποιο λόγο το μυαλό σας (λέμε τώρα) έχει κολλήσει στο ότι συγκρίνουμε τραγούδια. Το ξέρουμε ότι τέτοιου είδους επιθυμίες για setilst δεν θα γίνουν ποτέ και το ξέρουμε ότι ο Hetfield (βασικά ο Lars) δεν είναι μαλάκας και βάζει τα τραγούδια που θέλουν να ακούσουν κυρίως αυτοί που τους βλέπουν για πρώτη φορά.

Συνέχισε εσύ να λες την ίδια μαλακία πικάρισμα για το φάμιλι και να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε… αν και σχεδόν με έχεις πείσει ότι καις αμμοχάλικο

9 Likes

Οι Metallica μπορεί να είναι πολλά πράγματα , μαλάκες πάντως δεν είναι, και γνωρίζουν πρώτοι από όλους ότι αν έκαναν tour με σετ από Load έως Hardwired, και ειδικά με τις τιμές που έχουν στα live τους, ο κόσμος δεν θα πήγαινε στα νούμερα που πάει τώρα.Απλά πράγματα.Μπορεί αυτό να ήταν προτιμότερο ή και πιο καυλωτικό ακόμα, για die-hard fans, αλλά η μπάντα θα έμπαινε μέσα.Για μεμονωμένο show από την άλλη, θα ήταν μια χαρά.

Οι Megadeth και οι Maiden στηρίζουν το setlist τους σε όλα τα άλμπουμ τους? Εφόσον δεν το κάνουν, γιατί θα πρέπει να το κάνουν οι Metallica?

Oι Metallica αν δει κανείς setlist από τα τελευταία 3-4 χρόνια θα δει μέσα και King Nothing και The Memory Remains και Cyanide και Frantic και άλλα επίσης (plus τραγούδια από το τελευταίο).

2 Likes

γιατι ετσι ρε !!

3 Likes

Που είπα εγώ ότι πρέπει να το κάνουν? Ίσα ίσα που προτιμώ να ακούσω για 6-7η φορά το Master και το κάθε Master αφού τους βλέπω πάνω κάτω κάθε 3 χρόνια.Δηλαδή αραιά.Καταλαβαίνω και όποιον θέλει κάτι πιο σπάνιο αλλά οικονομικά δε βγαίνει να βασίζεται η περιοδεία εκεί τι να κάνουμε τώρα.Σαν κερασάκια στην τούρτα παίζουν και κομμάτια από τους δίσκους αυτούς.

@vagalex Μα δεν είπα ότι το είπες και το σχόλιό μου δεν ήταν για σένα. Πάντως λογικό να βρίσκεις το Reload ανώτερο από το Death Magnetic αφού είναι ανώτερο. Δεν έχει σχέση αν είσαι στο family ή όχι.

Να το γράψω και με ανισότητα Reload > Death Magnetic για να είναι περισσότερο κατανοητό από όλους :stuck_out_tongue:

1 Like

Οι Maiden έπαιζαν όλο το AMOLAD στην περιοδεία τους, άρα, “εφόσον το έκαναν”, πρέπει να κάνουν το ανάλογο και οι Metallica ( ; )

Λιώνω με τα “πιστοποιητικά ποιότητας” !

1 Like

Όλα τα λεφτά αυτές οι μικρές λεπτομέρειες… Λέει για 6 κορυφές αλλά εννοεί 7 albums :laughing:

Anyway, και για μένα το Load (χωρίς πληθυντικό) είναι ο δίσκος που θα προτιμήσω πιο συχνά από τη δισκογραφία τους (συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου). Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω σταματήσει να γουστάρω και να αναζητώ ακούσματα με παραπλήσιο ήχο με αυτόν του MoP ή του AJfA, απλά δε με τραβάει να ακούσω τα συγκεκριμένα albums για κάποιο λόγο.

Όσον αφορά το Reload, νομίζω ότι πρόκειται για λιγότερο καλό υλικό, άσχετα αν τα έγραψαν όλα μαζί χρονικά. Έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν τα κρίνω και η “συλλογή” τραγουδιών του Load μου αρέσει αρκετά περισσότερο (και νομίζω το ίδιο ισχύει και τους περισσότερους εδώ μέσα, σωστά;)

Στην περιοδεία του AMOLAD εννοείς. Το θέμα είναι αν από εκεί και έπειτα το ακουμπάνε.

Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι ένα setlist στηριγμένο στο kill m all θα ήταν ότι πιο γαμάτο θα είχαμε νεκρούς…:smiling_imp::smiling_imp::smiling_imp::smiling_imp::smiling_imp:

Κοίτα να δεις που όλοι επιβίωσαν !

2 Likes

Θεωρω οτι δεν σε παιρνει να μιλησεις για το ποιος καιει αμμοχαλικο οταν στελνετε καρδουλες σε ποστ που υποστηριζουν οτι το load αλλαξε το status των metallica και οτι το st anger ειναι κατι παραπανω απο σκουπιδι. Και τα δυο δεν σχετιζονται με προσωπικα γουστα αλλα με αντικειμενικες αληθειες.

1 Like

δλδ ότι με το load ξεκόλλησαν από την κατηγορία του metal και μπήκαν και σε άλλες κατηγορίες εσένα δεν σου κάνει αλλαγή; το ότι πειραματίστηκαν με κάτι διαφορετικό όπως καμία άλλη μπάντα στο μέγεθός τους δεν σου κάνει για αλλαγή… δεν ρωτάω για το αν σου αρέσει, ρωτάω για την αλλαγή…

για το st. anger δεν με νοιάζει για το πόσο κακό είναι… αν δεν είχε βγει ο δίσκος μάλλον η μπάντα θα είχε διαλυθεί, άρα καλά κάνει και υπάρχει. Και ναι έχει μέσα μερικές πολλές καλές ιδέες οι οποίες πνίγηκαν στην άθλια παραγωγή και στο κακό γράψιμο…

στα υπόλοιπα ξυδάκι

1 Like