Helloween - Release Festival

Εχει ωραια φωνη, ναι. Και αναμφισβητητα αξιος σε οσα εχει κανει. Αλλα (αν μας διαβαζει, μπορει να του αρεσει) ειναι ποζερι και θυμαμαι το στιλακι τοτε στο αεροδρομιο, που μου φανηκε αρκετα αστειο. Ας κανει ο,τι θελει βεβαια ο ανθρωπος, καλα να ειναι, ωστοσο αυτη ειναι η αποψη μου για την εικονα του (και μονο).

Αν δεν έδιναν και τόσα λεφτά για να συμμετάσχουν θα ήταν ακόμα καλύτερα…

Το ξέχασα αυτό, έχεις δίκιο. Όμως όλα είναι επιλογές στη ζωή μας, σωστά; Ελπίζω μόνο να μην σπατάλησαν τα παιδιά λεφτά που τους λείπουν και να ήταν απλώς μία επαγγελματική επιλογή/επένδυση.

1 Like
1 Like

Δισκαρος

1 Like

Ένα τελευταίο από μένα από τη χτεσινή επική μέρα , δεν έχει να κάνει 100% με τη συναυλία οπότε θα το βάλω κρυφό και όποιος θέλει προσπερνάει

Κατά τις 06:00 που πήγα στο ΚΤΕΛ να πάρω το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα βλέπω έναν τύπο γύρω στα 50+ με μπλουζάκι Helloween και του κάνω αυθόρμητα νόημα για το μπλουζάκι , thumbs up κτλ. Ψαρώνει και με κοιτάει , βλέπετε έχω αλλάξει το ιδρωμένο black sabbath t-shirt που φορούσα στη συναυλία με ένα με στάμπα batman, και με ρωτάει σαστισμένος “ήσουν;” του απαντάω “ναι” και μου λέει “και τι μπλουζάκι είναι αυτό που φοράς;;;” με επικριτικό ύφος. Εκεί κατάλαβα ότι έχει ψωμί η φάση και είχα μια ώρα για σκότωμα οπότε στάθηκα και συζητήσαμε για κάνα 20λεπτο. Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:

• Που γυρνάς;
    -Καλαματα
    -Ωραια ήταν ε?
    -Ναι ρε,γαμήσανε
    -Εγώ μετά πήγα στο dragon που υποτίθεται θα παίζανε μόνο helloween αλλά παίζανε απ’ολα τελικά (αυτό το επισήμανε άλλες 2-3 φορές) άλλα καλά ήταν,εσυ δεν ήρθες; Που ήσουν μεχρι τώρα;
    -Στο Γεωπονικό σε ένα λάιβ με αναρχοπάνκηδες,τώρα μόλις τελείωσε
    -Καλα και προτίμησες να πας εκεί στους πανκηδες και να μην έρθεις στο πάρτυ για τους Helloween?
    -Και να ακούσω πάλι τα ίδια κονσέρβα; Μια χαρά ήταν εκεί ,τα σπάσανε τα παιδιά
    -Α, οι Μειντεν δεν έρχονται ε; Και παίζουν και όλο το Αλεξάντερ, ρώτησα κόσμο στη συναυλία είπαν θα έρθουν του χρόνου
    -Εγώ θα πάω σε ένα μήνα στο Ντόρτμουντ αλλά όχι για το Αλεξάντερ , πιο πολύ για heaven can wait και csit.
    -Τι δηλαδή σ αρέσει καλύτερα το heaven can wait??? Άσε που δεν παίζουν το hallowed . Γίνεται συναυλία Μειντεν χωρίς το hallowed??!!
    -Δεν παίζουν και το notb
    -Αποκλειεται , το παίζουν
    -Να κοίτα το σετ
    -ΠΩΩΩΩ!!! Μα καλά γίνεται συναυλία Μειντεν χωρίς το notb και το hallowed ???
    -Εγω θα έβγαζα και το fear of the dark για να βάλω το deja vu.
    -(Γελάει) Δε σ’'ακουω και πολύ βραχνιασμένο. Δε φώναζες ε;
    -Ειναι γυμνασμενος ο λάρυγγας από τα πολλά λάιβ και δε βραχνιαζει
    -Α. Guns θα πας;
    -Εννοειται , έχω βγάλει για αρένα
    -Εγώ δεν έχω βγάλει ακομα,θα δω ,εμεις είμαστε μεταλλάδες αλλά και οι guns καλοί είναι μωρέ, ίσως πάω.

Κάπου εκεί του είπα για το πιθανό (αν είναι και πιθανό) reunion savatage και σοκαρίστηκε τόσο που με ρώτησε 10 φορές μέχρι να πάμε προς τα λεωφορεία. Μου είπε ότι θα κλάψει σίγουρα αν γίνει κάτι τέτοιο κτλ κτλ Εκεί κάπου έφυγα για να βρω τίποτα να φάω, με είχε κόψει η μπύρα και έκατσα μπροστά από το λεωφορείο παραδίπλα από μια κοπέλα που περίμενε και αυτή. Περνάει ξανά από μπροστά μου ,τσεκαρει και την κοπέλα, και ξαναρχίζει την κουβέντα κοιτάζοντας 1" εμένα και 5" την κοπέλα για να δει αν τον προσέχει, τόσο σημαντικά του φαίνονταν αυτά που λέγαμε που έπρεπε να προσέχουν και οι άλλοι, μάλλον τόσο πιο ξεχωριστοί ήμασταν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του, γιατί είμαστε “μεταλλάδες”.
Μετάνιωσα που δεν του είπα ότι φέτος πήγα έξω να δω magma,elton john,peter gabriel και ότι θα πάω springsteen μόνο για να δω την αντίδραση του.
Στο τέλος μου είπε ότι ίσως βρεθούμε του χρόνου savatage, το ελπίζω.

Κάποτε ρωτούσαν στο fb τι ορίζει το χτμτλ, όλα τα παραπάνω σίγουρα + άλλα τόσα

Σορρυ για το σεντονάκι αλλά είχα καιρό να κάνω τέτοιο διάλογο , έμεινα στα βασικά σημεία. Όλη η κουβέντα ήταν απολαυστική

25 Likes

Ποσο κοσμο ειχε στο γεωπονικο ρε πουστημου; οσοι φιλοι μου σπο Αθήνα που πηγαν helloween πηγαν κ εκει μετα

6 Likes

Αφου δεν εγινε ελεγχος αν φοραγες και πετσινο βρακακι καλα να λες… Επρεπε να του πεις για αυτα που γραφεις οτι ειδες live … Δεν εισαι true μεταλλας… Ντροπη και αισχος…

6 Likes

Στην τριτη-τεταρτη γραμμη της στιχομυθιας σου, ειχα αλλαξει λεωφορειο. Ακομη κι αν πηγαινε σε αλλο νομο, δεν θα με πολυπειραζε :rofl:

6 Likes

Μωρε μπράβο υπομονη για διαλογο! Λογικα θα τον ειχα ξεκοψει πολυ πιο γρηγορα. Και οπως βλεπουμε το gatekeeping στον χωρο της metal κραταει γερά, δεν πεφτω απ’τα συννεφα. Ο τυπος ειναι απ’αυτους που μου’χουν πει κατα καιρους ότι δεν μου φαινεται ότι ακουω metal. Sorry ξερωγω που δεν κυκλοφορώ σε ολη μου τη ζωη με μπλουζακια συγκροτηματων να το διαφημιζω. Αρα δεν ειμαι αρκετα μεγαλη fan κατα το μυαλουδακι τους…

6 Likes

Χωρίς να έχω κάτι μαζί σου ή να θέλω να σε θίξω και αντιλαμβανόμενη τον γραφικό και αστείο τόνο της ιστορίας σου, να πω (βγαίνοντας κ εντελώς οφφ τοπικ) το ότι το να βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από άλλους λόγω της όποιας μουσικής ακούμε, την οποία μπορεί να θεωρούμε πιο ποιοτική πχ ή ό,τι, είναι της ίδιας λογικής της ανωτερότητας που ένιωθε ο χατζημεταλλάς της ιστορίας. Προσωπικά ο όποιου είδους ελιτισμός με ενοχλεί και έχω προσπαθήσει/προσπαθώ πολύ να τον βγάλω και από μέσα μου. Και πάντως καμιά φορά, στο τέλος της μέρας μπορεί να προτιμώ έναν άκακο κολλημένο χατζημεταλλά από έναν ψωνισμένο knowitall. :upside_down_face:

13 Likes

Καμιά σχέση ρε συ, δεν ήθελα να τονίσω και καλά ανωτερότητα. Απλά ότι αποκλείεται να ενέκρινε τόσο μεγάλη απόκλιση στα ακούσματα (επειδή είμαστε “μεταλλάδες”) και η συζήτηση θα πηγαινε σε άλλο επίπεδο.

Εδιτ: τις προάλλες στη δουλειά άκουγα springsteen από το κινητό στην τσέπη και γυρνάει ένας και λέει στους άλλους “καλά αυτός ακούει άθλια μουσική, ούτε στον εχθρό μου” και βγάζει το κινητό και βάζει τραννό. Αυτό κι αν είναι ελιτισμός :wink:

6 Likes

Εκει θα του εκαιγες τον εγκεφαλο μωρε :rofl:

1 Like

Ναι ναι καταλαβαίνω, απλώς το επισημαίνω γιατί για τα δικά μου δεδομένα είναι σημαντικό. Και εύκολο το να ξεφύγει κανείς (όχι εσύ, γενικά το λέω, δεν σημαίνει ότι ισχύει εδώ) και να φτάσει να θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο επειδή ακούει/ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω. Και εύκολο το να κρίνουμε χωρίς να αναλογιζόμαστε. Αλλά εδώ ξεφεύγω.

Έχω πάντως απόλυτα στο νου μου τον τύπο ακροατή που περιγράφεις. Άσε που κι εγώ στο ροκ ντραγκον πήγα και παρατηρούσα την φάση του κόσμου με σηκωμένο φρύδι, γιατί, εχμ ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ, απλώς τα θέματά μου είναι άλλης φύσεως και όχι (μόνο) των ακουσμάτων. ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΕΙΝΜΠΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΜΤ αλλά επειδή ταλαιπωρηθήκαμε να φτάσουμε κ ενώ δεν την παλεύαμε επειδή ήταν τίγκα, βαρεθήκαμε να κάνουμε δ ύ ο βήματα παραπάνω :smiling_face_with_tear: Τα ίδια reminders πάντως βάζω και στον εαυτό μου, δεν με εξαιρώ από όσα γράφω.

3 Likes

βγαίνω off topic, αλλά μην φανταστείς τίποτα τρελό, ψιλονορμαλ νούμερα, άργησε να ξεκινήσει κιόλας επειδή άλλαξε και μέρος τελευταία στιγμή, κλπ. Πάντως πήγε καλά, οι μπύρες τελείωσαν από τις 3 :stuck_out_tongue:

Και δεν έγινε στον παραδοσιακό χώρο του γεωπονικού, αλλά απέναντι, οπότε η παρακολούθηση δεν ήταν εύκολη κλπ.

Εδώ να πω πως εξαιτίας γεγονότων που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που δεν είναι της παρούσης, δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορούν να γίνονται συναυλίες στο γεωπονικό. Μάλλον βαριά μέχρι Οκτώβρη. Αλλά δεν είναι της παρούσης ξαναλέω, και ούτε και ο χώρος να επεκταθώ.

@Dr_Love εγώ προσωπικά θα πω πως από τη στιχομυθία σου αλλά και τις προβολές που κάνει το καθένα πάνω σε αυτή (και εγώ) σχολιάζοντας/διαβάζοντας τη βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, για πράγματα εκτός echo chambers.

Και κάποια σχόλια για τη συναυλία, να μεινω οντοπικ, μια ημέρα μετά.

Εγώ παιδιά για 3 κιθάρες και 3 φωνές δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος από πλευράς ήχου, και όχι μόνο. Συγκινητικοί Hansen και Kiske, αλλά με τις προβλεπόμενες αδυναμίες, το ξεχείλωμα και οι παύσεις τους βοήθησαν, αλλά και πάλι, και έβλεπα το νονό/Πρόεδρο, που έσκασε και με γυαλούμπα, και βούρκωνα, το medley του ήταν το highlight μου. Deris τεράστιος σαν περφόρμερ, και ερμηνευτής. Οι υπόλοιποι άψογοι, τουλάχιστον από όσα έπιασα.

Οι Helloween έχουν το ταλέντο, όπως σοφά ανέφερε και ο @Spyros_Koukas στην ανταπόκρισή μας, να εισάγουν τέλεια το κοινό στην συναυλιακή εμπειρία, και να παίζουν με αυτό. Και έτσι, η ορμή και το πάθος του κόσμου (που σόρρυ αν ακουστώ εμπαθής - δεν είμαι το έζησα σαν παιδάκι όταν ειχα πρωταγοράσει το Keeper 2 - που btw νίκησε συντριπτικά στο σετ το 1- για κάποιο λόγο χρειάζεται ντισκλέημερ όταν μιλάμε για παραδοσιακές μεταλ αγάπες - αλλά και σε tribute bands πρώην μελών που παίζουν κλασικό σετ το εγχώριο κοινό ξεσαλώνει) ανέβασαν τη συναυλία πολύ. Στην τελική, δεν είναι ο σκοπός κάθε συναυλίας ο ίδιος.

Οπότε, ναι, ο συνδυασμός νοσταλγίας (έλεγα στο crew μου πως στο Keeper στα αριστερά οι Hansen/Kiske κάνανε επικό headbanging και η κάμερα δεν το έπιασε αλλά για αυτό ήμασταν εκεί, να γίνεται υπό τη θέα του λόγκο), σετλιστ, ιστορικότητας, απωθημένου που έχει εμποτιστεί σε γενιές και φαντασιακά εγχώριων μεταλλάδων, ξεσπάσματος γιατί είναι το παραδοσιακο μεταλ ιβεντ του καλοκαιριου, συλλογικής εμπειρίας, και φυσικά σκηνικής παρουσίας της πλειοψηφίας, την έκανε μια φανταστική συναυλία. Αλλά προσωπικά υπήρχαν φορές που ενώ περίμενα δισολίες, σημεία φωνητικά, ή riffs, δεν τα έπαιρνα. Μπορεί να φταίνε οι θέσεις, αλλά εντάξει, ενώ ξύπνησα χαρούμενος που το έζησα, έχω μεγάλο αστερίσκο σχετικά με τις απαιτήσεις (μου).

Αυτά, δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα χαράς, γιατί είναι δίκαιο.

8 Likes

7 Likes

Μια εξηγηση επ’ αυτου, θα με ενδιεφερε. Ισως να τη συνεχιζαμε σε αλλο νημα, π.χ. εδω, κατω από τη μαρμελάδα μου :slight_smile:

Απλώς πως πολλές φορές έχουμε μια γενική εικόνα για μια κοινωνική ομάδα που να προκύπτει εν τέλει πως είναι αρκετά ειδική λόγω του περίγυρού μας ή του πως την προσεγγίζουμε εμείς, από τη δική μας σκοπιά/θέσεις. Οπότε έχει ενδιαφέρον να βλέπεις να σπάνε/επιβεβαιώνονται εικασίες/απόψεις που μπορεί να έχεις διαβάζοντας σχόλια γενικότερα. δατσόλ, i want out :stuck_out_tongue:

Οκ, καταλαβα αυτο το κομματι. Απλως δεν καταλαβα ποια ακριβως κοινωνικη ομαδα σου προκαλεσε το ενδιαφερον: του φιλου μας μεταλλα, του Dr., τη δικη μου και της Νελλης που θα αποφευγαμε τον τυπο, της λυκαινας;

Εκει σε εχασα, δεν καταλαβα ποιο απο ολα ηταν το ενδιαφερον (για εσενα) επειτα απο 10 απαντησεις, αυτο εννοω :slight_smile:

Υ.Σ.: βέβαια αυτό δεν είναι το echo chamber; Μια ειδικη ομαδα του περιγυρου μας; Το “καθενα” σε τι αφορα (εκει που λες για τις “προβολες” λεω); “Καθενα” από τι ακριβως; Το εχασα λιγο.

1 Like

Το ότι γενικά δεν συζητούνται πολύ αυτά τα “περιστατικά” με όρους μη μειωτικούς ή προσβλητικούς ή αφοριστικούς ή με meme-ολογία, οπότε έχει κάποιο ενδιαφέρον το πως και όσο εξελίσσεται η συζήτηση, ειδικά από ετερόκλητα σχόλια ως σημεία αφετηρίας, θαρρώ.

Και φυσικά τα όσα σκέφτηκα εγώ διαβάζοντας την ιστορία.

Ναι, μετά προσωπικά, στο δικό μου μυαλό, που δεν ενδιαφέρει κανένα, σκέφτομαι αν όσα συμπεράσματα βγάζω, είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία και αυτοεπιβεβαίωση, ή αν παίρνω κάτι νέο σαν στάση, και κάθε στάση επί του θέματος τι αξία έχει για μένα. Και αν είμαι ή όχι σε echo chamber. Καθένα εννοώ τα άτομα.

Λεπτομέρειες.

tl;dr: καλώς γίνονται σχόλια.

Παω να βγαλω 5δα 1993 :slight_smile: