Παλιότερα έγραψα ότι δεν μου αρέσουν οι maiden… το διορθώνω στο ότι maiden δεν τραγούδησαν ποτέ στην ψυχή μου… ακόμα και στις στιγμές μεγαλείου τους παραδέχτηκα και τους “προσκύνησα” μουσικά και όχι συναισθηματικά. Ειδικά η reunion εποχή σε μουσικό επίπεδο πλην μερικών εξαιρέσεων με έκανε και βαριόμουν πολύ. Με δυσκολία άκουγα έναν δίσκο από την αρχή ως το τέλος.
Αυτός εδώ ο δίσκος και στις κακές του στιγμές μου φάνηκε διαφορετικός και με περισσότερο ενδιαφέρον. Τον έχω ακούσει ήδη 5 φορές μέσα σε 3 μέρες. Οι εντυπώσεις μου…
-
Σεντζούτσου: Δεν ξέρω… βαρέθηκα. Σε αντίθεση με τα σχόλια που διαβάζω, μου φαίνεται αδύναμο για εναρκτήριο και ομώνυμο. Ίσως το hype να ήταν τεράστιο και να περίμενα αλλά. Ενώ ξεκινάει με ωραίο ριφ, η μελωδία του Μπρους με βγάζει εκτός κλίματος. Το ρεφρέν επίσης αδύναμο και ο Μπρους στη γέφυρα πριν ξεκινήσει το σόλο ακόμα πιο αδύναμος. Με ενοχλεί που δεν έχει φωνητικές μελωδίες που μπορώ να τις θυμάμαι… μοιάζει σαν να διαβάζει τους στίχους και όχι να τραγουδάει. Από το σόλο και μέχρι το τέλος του τραγουδιού μου αρέσει αρκετά περισσότερο. Αλλά δεν ξέρω, είμαι οριακά στο skip.
-
Stratego: Μου αρέσει πολύ και κάθε φορά που το ακούω μου αρέσει περισσότερο… δυστυχώς όμως απέχει πολύ από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου. Πιο άμεσο, κατευθείαν στο ψητό. Εδώ το ρεφρέν δεν βάζει τρικλοποδιά στο τραγούδι, αντίθετα το ανεβάζει. (αυτά τα leads πίσω από τον Μπρους γιατί τόσο συχνά; με ενοχλούν όπως ενοχλεί το συνεχές ταμπούρο του Lars έναν που δεν ανήκει στο φάμιλι)
-
The Writing on the Wall: Γ Α Μ Η Σ Ε… αλήτικο ριφ, εξαιρετική εισαγωγή, πολύ καλός Μπρους με μελωδίες που γρατζουνάνε κατευθείαν τη μνήμη… δεν γίνεται να τις ξεχάσεις. Ακούγεται ΜΟΝΟ στη διαπασών.
-
Lost in a Lost World: Γ Α Μ Η Σ Ε νο2… πάλι ωραία εισαγωγή με την ηχώ και τα δεύτερα φωνητικά να φτιάχνουν ατμόσφαιρα και ετοιμάζουν το ξέσπασμα. Πάλι ωραίο ριφ το οποίο οδηγεί περισσότερο από τις μελωδίες το τραγούδι, πάλι ωραίες μελωδίες του Μπρους. Σκάει πάλι ωραίο ριφ για το ρεφρέν και μετά κιθάρες που μπορώ να τις ακούω στο repeat για ώρες… μου αρέσει εδώ που επαναλαμβάνονται, πρέπει να το χορτάσεις. Οι outro στίχοι μου φάνηκαν περιττοί, θα προτιμούσα μόνο κιθάρα αλλά οκ δεν μου χάλασε την εικόνα.
-
Days of Future Past: Γ Α Μ Η Σ Ε Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο… Μακράν το καλύτερο ριφ του δίσκου, θα ήθελα να υπήρχε ένα ακόμα σημείο στο τραγούδι που θα ακουγόταν όπως στην εισαγωγή με μόνο μία κιθάρα. Δεν γίνεται να μην θες να το ξανακούσεις. ΜΟΝΟ στη διαπασών και εδώ και υψωμένα τα \m/
-
The Time Machine: χμμ δεν ξέρω… βαρεμάρα μέχρι να ξεκινήσουν οι δισολιές… γενικότερα τα όργανα παίζουν πολύ καλύτερη μπαλίτσα από τα φωνητικά… Το αδιάφορο ρεφρέν στην αρχή, ακούγεται πιο ενδιαφέρον στο δεύτερο μισό του τραγουδιού…αν ήταν instrumental θα μου άρεσε πολύ περισσότερο. Με μπερδεύει γενικά, δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι αυτό το τραγούδι.
-
Darkest Hour: Έρωτας κεραυνοβόλος… Το αγαπημένο μου ρεφρέν, αψεγάδιαστο τραγούδι σε όλα του τα 441 δευτερόλεπτα.
-
Death of the Celts: βαρέθηκα πολύ… εισαγωγή τραβηγμένη χωρίς λόγο και από τη μέση και μετά γίνεται σαν medley… γίνονται πολλά και τίποτα ταυτόχρονα. Σίγουρο skip.
-
The Parchment: Τι να πεις εδώ… ειδικά από το 6.45 και μετά που ξεκινάει το lead και μετά μαζί με τον Μπρους (ίσως το μόνο lead που μου άρεσε πίσω από τον Μπρους) είναι ένα γαμημένο αριστούργημα!
-
Hell on Earth: Η αγαπημένη μου εισαγωγή, κάθε νότα ξεσηκώνει συναίσθημα. Μάλλον και οι αγαπημένοι μου στίχοι. Δυστυχώς ενώ είναι 11 λεπτά κομμάτι δεν με χόρτασε… θα ήθελα με κάποιο τρόπο να γυρνούσε και να ακούγαμε ξανά τους στίχους που έβαλα στο summary σαν ρεφρέν
Summary
I wish I could go back
Will never be the same again
Bled for all upon this hell on earth
And when I leave this world
I hope to see you all again
On the other side of hell on earth
Upon the eyes of good
I’m following the light again
In between the dark of hell on earth
On the other side, I’ll see again heaven
So far away from this hell on earth