Sanctuary έπαιξαν κ με Bayley για virtual tour. Εγω τους είδα σαλονικα θέατρο δάσους.
Κ heaven can wait κ clairvoyant κ the evil. Της πουτανας
Sanctuary έπαιξαν κ με Bayley για virtual tour. Εγω τους είδα σαλονικα θέατρο δάσους.
Κ heaven can wait κ clairvoyant κ the evil. Της πουτανας
20άδα και με κατάταξη δεν μπορώ να βγάλω όπως είπε και ο Clairvoyant, αλλά στο #1 έχω σταθερά το Infinite Dreams (και από τα αουτσάηντερς που δεν αναφέρει σχεδόν κανείς και ποτέ, το Deja Vu)
Σταθερά, χρόνια τώρα, το Hallowed για νο1.
Από τα υποτιμημένα, σωστά είπατε τα Judas My Guide, Deja Vu. Εγώ θα βάλω και το The Duellists και το Children of the Damned.
20αδα και δεν έχει μέσα phantom of the opera, ε Χ, σορυ @RiderToUtopia . Χωρίς κατάταξη, εκτός του πρωτου:
Χονοραμπλ μενσιον: sign of the cross.
Μικρές λεπτομέρειες: αρνούμαι να ακούσω δίσκο με τόσο κακό εξώφυλλο (dance of death). Έχω δει πολλά καλά σχόλια για αυτόν, αλλά πραγματικά δεν μου πάει να βάλω να ακούσω κάτι που εικαστικά είναι τόσο άσχημο. Final Frontier, δεν έχω ακούσει νότα και ούτε πρόκειται.
Θα μπορούσα να είχα βάλει ολόκληρα τα Powerslave και Seventh, αλλά τα μόνο 4 κομμάτια ακόμα, με περιόριζαν.
βάλε αυτά πάνω στο cover και παίξε μπάλα, κι εγώ το σνόμπαρα για τον ίδιο λόγο αλλά τελικά είχε κομματάρες μέσα (εκτός του γνωστού κλασικού)
Ειναι αδυνατο δυο ανθρωποι να φτιαξουν την ιδια λιστα για ενα συγκροτημα με τοσο μεγαλη και τοσο σπουδαια δισκογραφια. Εμενα ας πουμε μου εκανε εντυπωση που δεν εβαλες 4 απο τα επικοτερα επικα επη στην 20αδα, τα Rime of the ancient mariner, Alexander the great, to Tame a land και Sign of the cross (ok, το τελευταιο το ανεφερες εκτος λιστας) . Αλλα και το οτι το πιο καινουριο κομματι της λιστας σου κυκλοφορησε στις… 29 Μαιου 2000. Ημουν ανηλικος και κοντευω τα 40 δηλαδη
Κατα τ’ αλλα kudos για τα back in the village, murders, losfer words, clairvoyant, transylvania, heaven can wait, moonchild, flight of icarus, dream of mirrors, δεν έβαλα κανένα στη λίστα μου αλλά είναι ολα κομματαρες.
Σου προτεινω ανεπιφυλακτα να ακουσεις ολοκληρο το Dance of Death και τουλαχιστον 4 κομματια απο το Final Frontier (starblind, talisman*, the man who would be king, when the wild wind blows- αν σου αρεσουν ακου και τα υπολοιπα φυσικα!). Και γενικα ολα τα post reunion albums αν ειναι και αλλα που δεν εχεις ακουσει!
*Του οποιου την εισαγωγη σχεδον… βγαλανε φωτοτυπια στο Time machine, καλα τα λεει ο @Benjamin_Breeg32 στο Senjutsu topic
Unpopular Opinion:
Το καλύτερο τραγούδι του Final Frontier είναι το εναρκτήριο, που το λες και ομώνυμο, με διαφορά από το δεύτερο.
Δεν θα το ελεγα το καλυτερο του δισκου, αλλα και εμενα μου αρεσει πολυ το satellite 15 με την περιεργη sci-fi εισαγωγη του, το αγωνιωδες μεσαιο κομματι που χτιζει ενταση, και τα τελευταια 4 λεπτα που μουσικά το κομματι “ξεσπάει” και στα οποια ο “πρωταγωνιστης” συνειδητοποιει πως εχει χαθει στο διαστημα και κανει μια ανασκοπηση της ζωης του.
Συμφωνώ και με τους δυο σας ότι αυτό το τραγούδι είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, και σίγουρα πολύ πειραματικό για Maiden. Αυτά τα synths στην εισαγωγή ήταν πιο ‘‘out there’’ από την εισαγωγή του Senjutsu που μας την πάσαραν για εντελώς νέους ήχους στις κριτικές
Ε ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ!
Υπαρχουν πολλοι.
Το εισαγωγικό σπάσιμο του BACK IN THE VILLAGE είναι ο ορισμός του μέταλ κυρία μου
Παιδιά σκεπτόμενος κι εγω το τοπ 20 παρατηρώ δύο πράγματα:
α) στην πρώτη περίοδο (80-92) έχω φτάσει εύκολα τα 20 κομμάτια
β) στην reunion περίοδο θεωρώ ότι είναι τόσο καλό το BNW που πρέπει να μπει το μισό μέσα οπότε δε μένει χώρος για τα υπόλοιπα albums
20 είναι λίγα ακόμα κι αν δεν έχεις ακούσει σχεδόν νότα μετά το AMOLAD όπως εγώ αλλά ok. Με ό,τι έχουν βγάλει χωρίς Dickinson δεν έχω την ίδια τριβή. Οπότε, χωρίς σχόλια και με πόνο ψυχής για όποια έμειναν όξω:
Έχω μια παραπάνω αδυναμία στον Smith και σε ό,τι έχει βάλει αυτός το χεράκι του σε σχέση με τους άλλους δυο κιθαρίστες
Το καλό με τους Maiden είναι ότι εκτός απ’ την ποιότητα έχουν και την ποσότητα
Κόπηκε στο νήμα, κομματαρα τεραστια
Με βάλατε στο τριπάκι. Δεν έχω ακούσει καν όλα τους τα albums. Ό,τι θυμάμαι από παλιά και στα γρήγορα χωρίς πολύ σκέψη.
Remember tomorrow
Powerslave
Afraid to shoot strangers
The loneliness of the long distance runner
To tame a land
Infinite dreams
Seventh son of a seventh son
Hallowed be thy name
Phantom of the opera
Fear of the dark
Children of the damned
Alexander the Great
Rime of the ancient mariner
Wasting love
The evil that men do
Strange world
Ghost of the navigator
Revelations
The nomad
Flash of the blade
Θα ρίξω και εγώ τον οβολό μου. Θα πω και το κλισέ αύριο,σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο η λίστα θα είναι διαφορετική. 20 λοιπόν αλλα χωρίς σειρά αξιολόγησης. Και δεν ντρέπομαι να βάλω και ένα καινούριο!
1. Iron Maiden - Από Live ακόμα καλύτερο
2. Killers - Εναρκτήριο Ριφ Ελικόπτερο ! Yeah!
3. Hallowed be thy Name - Ίσως το κορυφαίο μέταλ τραγούδι ever
4. To Tame a Land - Απίστευτα επικό, απίστευτα αδικημένο
5. Powerslave - Ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, εναλαγές, φοβερά σόλο
6. Rime of the Ancient Mariner - 10 λεπτά που φεύγουν νεράκι σαν να ταν 3
7. Caught Somewhere in Time - Aγαπημένο Μaiden opener, επίσης αδικήμένο στα live
8. Wasted Years - Αν θέλεις να φέρεις κόσμο στους maiden ξεκίνα με αυτό
9. Stranger in a Strange Land - solo Adrian-καρδούλες
10.Infinite Dreams - Μια ομορφιά, νομίζω δεν έχουν παρόμοιο στην μορφή κομμάτι
11.The Evil that Men do - Κορυφαίος συνδυασμός μουσικής στίχων και ερμηνείας
12.Seventh Son of a Seventh Son - ΕΠΙΚΟ ΕΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ
13.Afraid to shoot Strangers - η ήσυχη εισαγωγή προετοιμάζει για το μεγαλείο της συνέχειας
14.The Sign of the Cross - Βlaze και ξερό ψωμί, συγκίνηση, ο πρώτος μου maiden δίσκος
15.The Wicker Man - H μεγάλη επιστροφή. Ίσως το πιο πιασάρικο κομμάτι τους
16.The Nomad - Τρελά γούστα με την ανατολίτικη μελωδία
17.Τhe Ghost of Navigator - Rime 2K, ριφάρες ρεφρενάρα σολάρες έτσι ρε μόνο Maiden
18.For the greater good of God - Πανίσχυρο τραγούδι που μιλάει στην καρδιά
19.If Eternity should fail - O Bruce επιστρέφει στις ένδοξες ημέρες του Chemical Wedding
20.Hell on Earth - Πώς να μην το βάλω από την στιγμή που με κέρδισε με την μία. Ηariss - υπόκληση.
Για 'μένα είναι πιο εύκολο να βγάλω 1-2 τραγούδια από δίσκους, παρά να κάνω 20άδα. Το θεωρώ αδύνατο.