Iron Maiden

Iron_Maiden_-_Be_Quick_or_Be_Dead

Δεν θα εμπαινε σε λιστα με τα καλυτερα κομματια τους, αλλα το ριφ γαμει

2 Likes

Συμφωνώ με κάθε λέξη

1 Like

Αυτό είναι το δεύτερο πιο επιθετικό ριφφ :stuck_out_tongue:

Ελπιζω τυπογραφικο

1 Like

Όχι ρε αφου 15 δεκαρια έχουν και το Virtual XI είναι 9αρι :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Κάποια μπάντα ξέχασες να την γράψεις εδώ αλάνι μου :sunglasses:

Άρα ένα από 10 συνεχόμενα δεκαρια έπρεπε να γράψεις

Είναι inside joke η ατάκα :wink:

@QuintomScenario πες το κι έτσι

1 Like

Το προβλημα μου δεν ηταν τα ποσα δεκαρια ανεφερες, αλλα το οτι υπονοησες πως το NPFTD ειναι καλυτερο απο το FOTD :smiling_imp:

Όλα δεκάρια λέμε μην σκας :stuck_out_tongue:

Έχω θέλω να πω εδώ σε αυτό εδω το βήμα πως το fear of the dark (το album) ΓΑΜΕΙ.

Ευχαριστω πολύ.

Κάποτε όταν το λέγες αυτό πεφταν να σε φάνε οι Ολντ σκουλ μεηντεναδες πλέον ευτυχώς μπορείς να το εκφράζεις πιο ελεύθερα (πως γαμει)

3 Likes

Μέσα στα 6 καλύτερα άλμπουμ των Maiden το Fear of the Dark.

1 Like

Το μισό με την έμπροσθεν, το άλλο μισό με την όπισθεν :stuck_out_tongue:

2 Likes

Σύμφωνοι αλλά όπως είχε πει κάποιος πολύ σοφά εδώ μέσα “η μουσική δεν είναι στατιστική και μαθηματικά”. Ακόμα κι αν ο μισός δίσκος όντως είναι κάτω του μετρίου δεν θα κάτσουμε να βγάλουμε ποσοστά. Αυτό το άλλο μισό που γαμεί με την έμπροσθεν είναι υπερ-αρκετό ώστε το Fear of the Dark να λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους και πιο εμβληματικούς δίσκους των Maiden.

Afraid to Shoot Strangers μπορεί και το καλύτερο metal τραγούδι όλων των εποχών (απάτητη κορυφή). Υπάρχει μέσα το ομώνυμο κομμάτι που ο μισός πληθυσμός που ακούει Iron Maiden και metal είναι λόγω του Fear of the Dark. Και φυσικά κάποιες εξαιρετικές τραγουδάρες όπως Be Τέρενς Quick or Be Dead, Wasting Love.

1 Like

Afraid to shoot strangers, waisting love, childhood’s end, fear is the key, fear of the dark είναι κλασικές υπερκομματαρες

Be quick or be dead ίσως το πιο επιθετικό κομμάτι των maiden, δεν είναι υπερκομματαρα, αλλά μπορει να κάνει ένα αυχενα να κοπανηθει, εύκολα

From here to eternity, weekend warrior ειναι πιο catchy και χαβαλετζιδικα , ωραία κομματια, απενεχοποιημενα και τίμια, ακούγονται πολύ ευχάριστα, ταιριάζουν ιδανικά με την μπύρα της προτίμησης σας, όπως πολύ ευχάριστα ακούγεται και το judas be my guide και το fugitive που είναι σε πιο συνηθισμένο maiden στυλ.

The apparition, chains of misery οι πιο μέτριες στιγμές του δίσκου που όμως δεν είναι στην κατηγορία skip by default.

Συμπερασμα με πολλές λέξεις: έχει 5 κλασικά κομματια, 5 ωραία και 2 μέτρια. Θα το έβαζα περίπου στη θέση 8 της δισκογραφιας της μπάντας κάτω από powerslave, number of the beast, brave new world, seventh son, iron maiden , somewhere in time, piece of mind, όντας καλύτερο από το dance of death που ακολουθεί στην 9η.

Συμπερασμα με λίγες λεξεις: γαμει

2/10 (το άλλο με τον Καλαμάτα ήταν 1/10) :stuck_out_tongue:

1 Like

Υπερβολή αυτό που έγραψα για το καλύτερο metal τραγούδι όλων των εποχών. Σίγουρα όμως ένα από τα καλύτερα ever.

@Pargalatsos ρε υπάρχει σχετικό meme όπου στη θέση της λέξης quick υπάρχει η φωτό του Τέρενς Κουίκ.

1 Like

Αν και κριμα να λεμε για το φηροδεντα (φηροδεντααα) στην επετειο του Somewhere In Time, να πω κι εγω οτι ποτε μα ποτε δεν καταλαβα το υπερβολικο κραξιμο μερικων σε αυτον τον δισκο. Καταρχας το Be Quick Or Be Dead για μενα ειναι απο τα τοπ 3 γρηγορα openers των Maiden, και σιγουρα καλυτερο απο οποιοδηποτε της reunion περιοδου. Τα μονα τραγουδια που θεωρω μετρια/κακα ειναι το Weekend Warrior και το The Apparition.

Fear Of The Dark, Afraid, Wasting Love, Childhood’s End Judas Be My Guide κομματαρες για μενα, Fear Is The Key, From Here To Eternity, Chains Of Misery, Fugitive πιασαρικα και δινουν diversity στον δισκο (που για μενα ηταν παντα προβλημα με τους παλιους Maiden αφου πολλα τους τραγουδια ειναι στο ιδιο στυλ). Γενικα μαλλον 6ο καλυτερο τους και για μενα, πανω απο ολα τα reunions, και απο τα πρωτα μιας και δεν μου αρεσει η φωνη του Di Anno.

Για το Somewhere In Time δεν μπορω να πω πολλα. Ο αγαπημενος μου Maiden δισκος, με το καλυτερο concept, τον αγαπημενο μου ηχο (φερτε πισω τα synths), το καλυτερο artwork, και ενας δισκος που το μονο που του λειπει ειναι ενα διαγαλαξιακο τραγουδι τυπου Clairvoyant (που ειναι το αγαπημενο μου τραγουδι απο Maiden, και ακομα και οπως γραφω αυτες τις γραμμες απορω πως δεν βρισκεται στο SiT αφου θα ταιριαζε τελεια).

1 Like

Προφανώς επειδή περιέχει μερικα κομμάτια που είναι περισσότερο χαβαλετζιδικα και/ή in your face, όπως και το (αρκετά μέτριο για maiden) no prayer είχε μερικά κομμάτια σε αυτό το πιο ανάλαφρο στυλ. Μετά από ένα σερί δίσκων από το notb μέχρι τον έβδομο υιό που τα περισσότερα κομμάτια είχαν ένα πιο επικο και μεγαλεπιβολο στυλ (ακόμα και μη επικής θεματολογίας κομμάτια πολύ συχνά είχαν μια επική αυρα συνθετικά ή ερμηνευτικα) και πιο συνθετο songwriting, άλλαξαν το στυλ σε κάτι πιο άμεσο και χύμα, και αυτη η αλλαγή στυλ είναι που δεν άρεσε σε πολλούς από τους fans, αν και με τα χρόνια πιστεύω εκτιμήθηκε η αξία του φηροβδενταρκ.

Προσωπικά μου αρέσουν όλες οι περίοδοι των maiden, και η περίοδος di anno, και η μυθική περίοδος notb-seventh son, και η no prayer-fotd περιοδος, και η περίοδος του blaze (λιγότερο απ’ όλες πάντως) και η περίοδος μετά το reunion, όλες έχουν κάτι να προσφέρουν

Μερικά σχόλια γι αυτά που ειπώθηκαν από χθες:

  1. Δεν υπάρχει ομώνυμο στο Somewhere in Time. Ανήκει στα 5* albums των Maiden που δεν έχουν ομώνυμο τραγούδι.
  2. Κατανοώ το να αρέσει σε κάποιον ο ήχος του Somewhere αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι φανερώνει την ηλικία του. Ο καλύτερος ήχος των Maiden, υπάρχει στο καλύτερο album τους.
  3. Το DoD είναι καλή προσθήκη στη μετά-reunion δισκογραφία τους. Είναι άλμπουμ που “προσθέτει” στην κληρονομιά τους. Προσωπικά μου βγάζει ωραίο vibe το άλμπουμ, νομίζω περνούσαν καλά όταν το ηχογραφούσαν.
  4. Alexander the Great όντως το λιγότερο καλό από τα epics των πρώτων 7 δίσκων (Phantom, -, Hallowed, To Tame, Rime, 7th Son).

Μεγάλος τυπάς, έβλεπα το κανάλι του (βασικά στο MH UK έβγαινε) για κάμποσα χρόνια αλλά πλέον σταμάτησε να κάνει reviews και best-of. Βρετανικό χιούμορ, πολλή πλάκα γενικά.

  1. Όξω ρε :stuck_out_tongue_closed_eyes:
  2. Το ίδιο λέμε, στο Somewhere In Time δηλαδή