Kvelertak - Kvelertak (2010)

Μεταφέρω απλά το ποστ μου απο το hardcore θέμα εδώ μέσα. Δεν έχω να προσθέσω πολλά ακόμα. Απλά πιθανόν το άλμπουμ της χρονιάς.

Αποθέωστε ελεύθερα

1 Like

Έχει βρει κανείς ολόκληρο το εξώφυλλο? Για άλλη μια φορά είναι αριστούργημα (όσο φαίνεται)

+100
δεν ξέρω για άλμπουμ την χρονιάς (για μενα ειναι το Vigilante) εγω πάντως εχω μείνει μαλάκας…

E ντάξει τί να πουμε τώρα! Αλμπουμάρα

Το έχω αποθεώσει αρκετά εδώ μέσα και είχα σκεφτεί κι εγώ να φτιάξω θρεντ γι’ αυτό. Φυσικά και στη λίστα μου για τα καλύτερα φετινά έχει βρει θέση (δε θυμάμαι ποια ακριβώς). Το σχολιάκι που συνόδευσε τη θέση του ήταν: “Δε περιμένα ποτέ να ακούω νορβηγικό black n roll”

Γενικά συμφωνώ με ριπ που το ποσταρε στις hardcore κυκλοφορίες μιας και οι τύποι γενικώς έχουν άπειρα στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη. Επιπλέον η παραγωγή είναι η κλασσική kurt-hardcore-ballou που γαμάει.

Στα + το ότι έχουν τρεις κιθάρες.

Παοκτζιδικος δισκος.

Οι Νορβηγοι εχουν απο παλια παραδοση στα γαματα hardcore, να ναι καλα ο (γνωστος - αγνωστος) Πιτσαδορος με τις μορτικες προτασεις του που μ επεισε να ασχοληθω με τη φαση. Οσοι θελετε να ψαξετε τι παιζει με την εκειπερα σκηνη τσεκαρετε οπως και δηποτε τους (ΘΕΟΥΣ) So Much Hate. Επισης το οτι ολοι οι τιτλοι ειναι στα Νορβηγικα δεν ειναι περιεργο, καθως αυτες οι μπαντες παραδοσιακα συνηθιζουν να τραγουδουν στη μητρικη τους γλωσσα (οπως κι οι Φιλανδοι και Σουηδοι, ενιοτε).

Αυτο που γουσταρα στους Kvelertak ειναι πως πηγαν το πραγμα ενα βημα παραπερα. Ο δισκος ειναι hard rock κατα βαση, στην αρχη ελεγα πως παιζει πολυ Turbonegro μεσα (καθ’ οτι Νορβηγοι κι αυτοι), αλλα τελικα ειναι πιο χαρντ ροκς απ οτι περιμενα.

Παρτε δω κιθαρες δλδ. Αυτο ειναι το rock n’ roll. Αν δε το νοιωθεις, δε μπορεις να το παιξεις, απλα.

Για δισκο χρονιας δε θα το ελεγα παντως. Το χω λιωσει τοσο καιρο κι ενταξει, κατασταλλαξαν οι εντυπωσεις μου. Πρωτη πενταδα ομως μπαινει με ανεση κι αξιωσεις.

Aπλά το αγαπημένο μου κομμάτι του δίσκου. Ο, τι λες. Αυτο είναι rock n roll και οι πουστηδες το συνδιάζουν τέλεια τα άλλα στοιχεία τους.

:offtopic:

:stuck_out_tongue:

Αυτό βασικά. Πάντως το hardcore συνεχίζω να μην το βρίσκω στην μουσική τους :-k

δεν ξερω…δεν μου χε κανει τοση εντυπωση οταν το πρωτο ακουσα…
αν και τωρα που το ξαναβαλα μου αρεσει περισσοτερο

[δεν εχω black ιστορικο οποτε παιζει για αυτο… :stuck_out_tongue: ]

[ουτε εγώ είχα, αλλά έμεινα μαλάκας στο ακουσμά τους:lol:]

Δισκάρα, λιώνουμε σταθερά. Fossegrim \m/

Τα φωνητικα με προδιαθετουν για hardcore μπαντα και μαλιστα με punkικες καταβολες. Φαινεται βσκ πως ειναι παλιοι κραστοπανκιδες που αποφασισαν να το γυρισουν.

Δεν έχω ακούσει το δίσκο, όμως τους είδα ζωντανά με Converge, Kylesa & Gaza.

Από αυτά που άκουσα, δεν συμφωνώ καθόλου με όλα τα λεγόμενα του thread. Oι τύποι είναι μουρλοί, στη σκηνή τα σπάγανε, νιώθανε πλήρως αυτό που κάνανε, ΑΛΛΑ από θέμα σύνθεσης δεν άκουσα κάτι το ιδιαίτερο. Σκισμένο rock n’roll, με punk αισθητική πολλές φορές, ενώ άκουσα και κανα 2 black σημεία ωραία εναρμονισμένα με την όλη αισθητική τους. Αυτἀ δεν είναι σε καμμία περίπωση αρκετά για να αποθεώνονται, δλδ οκ, σκισμένο rock n’ roll παίζουν, σιγά την ρηξικέλευθη μουσική πρόταση ρε σεις.

Το εξώφυλλο πραγματικά σκίζει, και οι τύποι έιναι εντελώς μουρλοί, διότι ενώ έπαιζαν οι Converge βγήκαν στη σκηνή ΤΣΙΤΣΙΔΟΙ και χτυπιόντουσαν με τα α^%$δια έξω

Επίσης , το να έχεις 3 κιθάρες και να παίζουν σχεδόν όλη την ώρα, ΟΛΕΣ τα ίδια θέματα, ΟΛΕΣ τα ίδια ακριβώς ριφφς, το βρίσκω τουλάχιστον μαλακία. Πάρε μια κιθάρα και χώσ΄την σε υπερτούμπανο ενισχυτή με ένα κιλό watt εαν θες σώνει και καλά να βγεί τόση ένταση (πχ Pig Destroyer). Επαναλαμβάνω, είναι ΑΝΟΥΣΙΟ να έχεις 3 κιθάρες και να παίζεις έτσι

Live ειναι διαφορετικα. Εχω δει Pig Destroyer κι αυτο το πραγμα που ακους στο δισκο δε μπορεσαν να το βγαλουν με μια κιθαρα. Με δυο, ναι βγαινει, απο εκει και περα για μια εξαρταται απ το τι παιζεις γενικα.

Κατα τ αλλα, γουστα ειναι αυτα. Το Kvelertak μ αρεσε πολυ, αλλα το βαζω πολυ ψηλα γιατι η χρονια ηταν γενικα καπως μετρια. Ελαχιστα πραγματα βγηκαν που με συγκλονισαν, πολλοι δισκοι που καραγουσταρα μεν, αλλα μεχρι εκει.

Eδώ βλέπετε και το σχετικό βίντεο. http://www.youtube.com/watch?v=v-g82A7oZA4 Με το θεότρελο μπάνον δε μπορείς να καταλάβεις αν τσαντίστηκε ή όχι με την ενέργειά τους!

-“It smells like saugage in here now”
-“It smells like shitheads”
:lol:

Και γω συμφωνώ πως δεν κάνουν τιποτα φοβερό. Μου φαίνονται σαν πιο midtempο εκδοση των Converge με ελάχιστα στοιχεία από Τurbonegro (δηλαδή κυρίως λιγάκι από το πεντατονικό σολάρισμα πάνω σε κάποια ριφ, με μακρόσυρτα bends). Άσε δε που συνθετικά έχω εντοπίσει τρομερές ομοιότητες με τους In Flames της δεύτερης (μεσαίας Whoracle-colony-clayman) περιόδου. Πάντως αν έχουν να πουν τίποτα γενικώς θα το δείξουν με το δεύτερο δίσκο τους, αν και φαίνεται πως ξέρουν να γράφουν πιασάρικο σταφ.

Αυτά που λες προκύπτουν μόνο από το λάηβ ή άκουσες και τον στούντιο δίσκο;

Το λέω γιατί είναι γεμάτος κιθαριστικές ιδέες σε γελοίο βαθμό, η μία μετά την άλλη, καταιγισμός. Πορωτικά χαρκορ ριφς και ροκ’ν’ρολλ τερτίπια, φοβερά φωνητικά και ένα μικρό μπλακ τατς σε ένα συνδυασμό που σε έναν τόσο τετριμμένο χώρο δίνει μια μικρή πρωτοτυπία, αν μη τι άλλο.

Το ότι αυτά θα μπορούσαν να παίζονταν με μία κιθάρα αντί για τρεις ποσός με ενδιαφέρει. Όπως επίσης και το ότι έχουν εξωφυλλάρα, παρόλο που κακά τα ψέματα έχει παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον όποιο ντόρο γύρω από το όνομά τους -και γιατί θα κάτσει κάποιος να το ακούσει, και γιατί θα έιναι θετικά προδιατεθιμένος.

Δεν τσαντίστηκαν, μαλάκες μείνανε. Εκτός εαν ήταν στημένο φυσικά.

Ανακαλέστε σας παρακαλώ

Eντάξει, δεν εννοούσα τόσο μουσικά (σε κιθαριστικά θέματα κλπ.), όσο φωνητικά και αισθητικά. Αν ήταν έτσι θα έσκιζαν όντως. Μάλλον εννοούσα χαρντκορ σε πιο μεσαίες ταχύτητες.

Προς Manos :

Όπως είπα και στο αρχικό μου ποστ, δεν έχω ακούσει τον στούντιο δίσκο. Κανονικά δεν θα έβγαινα να ποστάρω, διότι δεν εκφέρω ποτέ άποψη για κυκλοφορία εαν δεν την λιώσω πρώτα, αλλά οι συγκεκριμένοι τύποι έπαιζαν πολύ straight και άμεσα, οπότε δεν πιστεύω πως στον δίσκο θα διαφοροποιούνται ιδιαιτέρως από αυτό που άκουσα. Επίσης, σε σχέση με τις 3 κιθάρες, οκ, πολύς κόσμος θα συμφωνήσει με εσένα,σ το ότι χέστηκαν εαν παίζουν με 3 η 13 κιθάρες,αλλά τότε να πάρουν και 2-3 μπασσίστες,και έναν σαξοφωνίστα, και όλοι μαζί να παίζουν ακριβώς τα ίδια κι εμείς να ψαρώνουμε και να λέμε “γουστάρω, οι τύποι δεν έχουν συνηθισμένο line-up, τι γαμάτη πρωτοτυπία.” Σημασία έχει η μουσική, δεν χρειάζονται credits απλά και μόνο για τέτοια πράγματα.,

hardcore ριφς, ομοιοτητες με in flames μάλλον άλλο δίσκο θα άκουσα εγώ. 8O

Όταν ακούτε μουσική περιμενετε με κάθε ριφ και μελωδια στην κιθάρα να ανακαλυπτεται την Αμερικη ξανα; :-k

Μουσικά εξακολουθώ να μην βρίσκω hardcore μέσα (ίσως μόνο στα φωνητικά που είπε και ο Angmar καποια στιγμη πριν) πανκ ισως στο feeling που βγαζουν πολλές φορες. Καλά για τις ομοιότητες με in flames δεν θα μιλησω καν [-X

Όχι, δεν χρειάζεται να πρωτοτυπεί κάποιος για να γαμάει. Και πιθανόν εαν τον ακούσω τον δίσκο να πορωθώ κι εγώ.

Για να υποστηρίζει όμως κάποιος κόσμος ότι εδώ έχουμε κυκλοφορία της χρονιάς ,ε ναι, χρειάζεται να πρωτοτυπεί λιγάκι, δε νομίζεις?