Νομιζω θα αποχωρησω ως προς την καταθεση λιστας,ενω ειμαι λιστακιας γενικα και αοριστα,μου ειναι υπερβολικα δυσκολο και νιωθω οτι αδικω μπολικη μουσικη,καθως πρεπει να διαλεξω τα 12 του μηνα και στην πορεια μεσα στην καθημερινοτητα αντιλαμβανομαι ποσα αφησα εκτος.
Θα δω πως θα παει,ισως και να ποσταρω μιας και εχω σχεδον ετοιμη του Νοεμβριου (σταθερος χαρακτηρας… )
Socos & The Live Project Band - Ταξιαρχία του Baksheesh
Blink 182 - Adam’s Song
Smashing Pumpkins - We Only Come Out At Night
Enslaved - Storm Son
Τρύπες - Μεσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Sonic Youth - Rain On Tin
Jean Michel Jarre - Equinoxe Pt. 4
Nirvana - Aneurysm
Muse - Thought Of A Dying Atheist
Mono - Nostalgia
Mark Lanegan Band - Harvest Home
Susanne Sundfor - White Foxes
Metallica - To Live Is To Die
0voters
Λοιπον, για να τελειωνουμε με τον Σεπτεμβριο. Στο poll βρισκονται ολες οι επιλογες που ελαβαν μολις μια ψηφο, εκτος απο τις δικες μου συμμετοχες, οι οποιες ηταν οι εξης:
Sentenced - Mourn
Porcupine Tree - Trains
Paradise Lost - Redshift
Δε με αφηνει να βαλω πανω απο 30 επιλογες, κι ετσι εκοψα τις δικες μου, αλλα αν θελετε οπως και δηποτε να ψηφισετε καποια απο τις παραπανω, μπορειτε απλα να το γραψετε με ποστ. Ακολουθουν οι εκκρεμοτητες 2 και 3, που ειναι οι ψηφοι μου για Οκτωβριο, και η πληρης λιστα με ολες τις συμμετοχες Οκτωβριου σε spotify playlist για να μπορει ο κοσμος να ακουσει ολα τα τραγουδια πιο ευκολα.
Type O Negative - My Girlfriend’s Girlfriend
Δε θα μπορουσε να ξεκινησει αλλιως η λιστα μου για τον Οκτωβριο. Συμμετοχη απο το October Rust ειναι απλα υποχρεωτικη, και εννοειται κρινω ολες τις λιστες που δεν ειχαν τραγουδι απο αυτον τον δισκο. Αυτο το τραγουδι μυριζει κανελλα, κι ας μην λεγεται Cinnamon Girl. Κι αυτο καλη επιλογη βεβαια απο τον ιδιο δισκο, διασκευη σε Neil Young.
Porcupine Tree - Shesmovedon
She changes every time you look. By summer it was all gone. Now she’s moved on. She called you every other day. So savior it it’s all gone.
Muse - You Make Me Feel Like It’s Halloween
Ολοκαινουριο και ηδη αγαπημενο. Θα το ακουμε για πολλα χρονια ακομα, με κολοκυθες και φαντασματακια στο φοντο. Καταπληκτικο τραγουδι, με τελεια πληκτρα και μια αυθεντικη νοσταλγια για τα 80ς.
The Gathering - Weightless
Ακομα ενα ολοκαινουριο και αγαπημενο. Μαλλον το αγαπημενο μου απο το Beautiful Distortion και ηδη για μενα μεσα στην 10αδα αγαπημενων μου τραγουδιων The Gathering. Για καποιον λογο μου βγαζει πολυ Οκτωβριο το κλιμα του τραγουδιου.
Bruce Dickinson - The Alchemist
Σκοτεινο, διαβολικο, μινιμαλ, και γιατι οχι, χαλλοουινιατικο. Το μοναδικο τραγουδι του Bruce Dickinson που θα ηθελαν παρα πολυ οι Metallica να εχουν χωσει στο RELOAD εναν χρονο νωριτερα.
Rockwell - Somebody’s Watching Me
Το τραγουδι που ολοι νομιζουν οτι ειναι Michael Jackson, μιας και συμμετεχει σε αυτο. Οι Muse απο την αλλη νομιζαν οτι ηταν πολυ καλη ιδεα να εμπνευστουν για το δικο τους χαλοουινιατικο τραγουδι, λιγο πιο πανω. Και ειχαν δικιο. Ταξιδι πισω στο 1984 με αυτην την κομματαρα.
Ghost - Hunter’s Moon
Δεν χρειαζονται πολλα σχολια για αυτο. Δεν υπηρχε περιπτωση να μην μπουν Ghost στην λιστα. Τι πιο ταιριαστο απο αυτο, που μιλαει για το φεγγαρι του Οκτωβριου.
Μetallica & Lou Reed - Dragon
Πριν 11 χρονια βγηκε η αμφιλεγομενη συνεργασια μεταξυ των Metallica και Lou Reed με τιτλο LULU. Αν μπορεσει κανεις να προσπερασει τα φωνητικα του Lou Reed, τραγουδια σαν αυτο ειναι απλα υπεροχα απο την αρχη εως το τελος. Το ξερω ηδη οτι πιθανοτατα να μην παρει ουτε μια ψηφο (ισως παρει και μερικες αρνητικες), αλλα θα εκπροσωπηθει πανδικαια και παναξια στην δικη μου λιστα.
God Is An Astronaut - Shores Of Orion
Ο Οριωνας ειναι η μυθολογικη οντοτητα που συμβολιζει τον μεγαλο κυνηγο, και αρα ταιριαζει με το Hunter’s Moon στο θεμα μας για αυτον τον μηνα.
Madrugada - Strange Colour Blue
Τα ηλιοβασιλεματα του Οκτωβριου ισως να ειναι απο τα αγαπημενα μου μεσα στην χρονια. Ειδικα σε λιγο πιο βορεια γεωγραφικα πλατη, τα διαφορα πορτοκαλια και κοκκινα και ροζακια που σκανε οταν δυει ο ηλιος, δημιουργουν μια πανεμορφη μελαγχολικη ατμοσφαιρα. Ομως εξισου πανεμορφος ειναι και ο ουρανος αμεσως μολις δυσει ο ηλιος, και για την επομενη μιση ωρα περιπου, οπου αναλογα με το που θα κοιταξεις, θα δεις διαφορες αποχρωσεις του κυανου.
U2 - October
Ο μονος τροπος να κλεισει η δικη μου δωδεκαδα προσωπικα. Πειτε οτι θελετε για τους U2, αλλα εχουν γραψει δεκαδες αλησμονητα τραγουδια που πλεον αποτελουν κλασικες στιγμες της παγκοσμιας μουσικης.
Αυτη ειναι η playlist στο Spotify για τον μηνα Οκτωβριο. Αποτελειται συνολικα απο 102 τραγουδια, εχει διαρκεια ιση με 8 ωρες και 21 λεπτα, και περιλαμβανει (σχεδον) ολες τις συνεισφορες απο τους εξης χρηστες:
Tag για μελλοντικους μηνες, εκτος αν δηλωσουν προθεση να βρουν μια δεκαδα ή μια δωδεκαδα για τον Οκτωβριο μεχρι αυριο βραδυ οι @Kostas_L@kbil@RiderToUtopia , των οποιων η συνεισφορα ειναι οχι μονο ευπροσδεκτη, αλλα και ισχυρα επιθυμητη. Επισης εκλιπαρω φιλικα τους @nnnkkk να επιστρεψει στο παιχνιδι καθως πλεον θα αναλαμβανω να φτιαχνω το playlist για καθε μηνα στο Spotify με το που θα μπαινουν οι 12αδες απο τον καθενα μας, ωστε να ειναι ευκολη η ακροαση. Τελευταια παρακληση προς @pantelis79 να αφιερωνει μερικες ωρες καθε μηνα για να συμμετεχει και αυτος
Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας. Ο Οκτωβριος ηταν busy μηνας απο πολλες αποψεις, αλλα υποσχομαι πως απο Νοεμβριο θα μπουμε σε μια πιο κανονικη ροη, και οι προθεσμιες θα παραβιαζονται σπανια, αλλα θα ειναι λιγο πιο γενναιοδωρες. Γενικα δεν μου αρεσει να νιωθει κανενας πιεση λογω ενος παιχνιδιου, καθως δεν ειναι αυτο το νοημα.
ΥΓ1. Κυριε @generationx, μετα απο ολιγοδευτερολεπτη συσκεψη με τον εαυτο μου, το αιτημα σου για αποχωρηση απο την προσκομιση λιστας στο μελλον απορριπτεται απο την ολομελεια μου, και εισαι υποχρεωμενος να βασανιζεσαι ωστε να βγαζεις μονο 12 τραγουδια καθε μηνα.
ΥΓ2. Θα συμπληρωθει και η λιστα του Σεπτεμβριου retroactively ωστε να τις εχουμε ολοκληρες στο Spotify, ενω θα δημοσιοποιηθουν και οι λιστες με τα 30 τραγουδια για καθε μηνα οταν βγει το τελικο tracklist. Θα δουμε τι θα κανουμε για τα τραγουδια που δεν υπαρχουν στο Spotify.
ΥΓ3. Προθεσμια για ψηφους για Οκτωβριο = 10 Νοεμβρίου
ΥΓ4. Προθεσμια για προσκομιση λιστας Νοεμβρίου = 15 Νοεμβρίου
Ενταξει δεν ειναι σημαντικη γιορτη εξω απο τις Κολλημενες Πολιτειες.
Μια χαρα ειναι η λιστα σου!
Προς @Death.Eternal και οσους εχουν εκφρασει παρομοια “ενσταση”. Ο λογος για τον οποιον προτιμησα να δωσω την επιλογη σε καθε χρηστη να βαλει μια ντουζινα τραγουδια ειναι γιατι η διαλογη της τελικης λιστας θα περιλαμβανει 30-31 τραγουδια καθε μηνα, κι ως εκ τουτου νιωθω οτι πρεπει να υπαρχει καποιο “φιλτραρισμα” (που εχει και την περισσοτερη πλακα σε αυτο το παιχνιδι), αλλιως θα εβαζε καθε χρηστης 6 τραγουδια και θα ειχαμε καμια 60-70αρα τραγουδια στην καλυτερη, εκ των οποιων τα μισα θα εμπαιναν στην τελικη επιλογη. Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις ομως. Ακομα ενα poll!
Ποιος ειναι ο ιδανικος αριθμος για την λιστα καθε χρηστη για καθε μηνα?
@QuintomScenario σαν ανθρωπος ειμαι επιλεκτικα ψυχαναγκαστικος(βλεπε λιστες μουσικης) και επιλεκτικα ρεμπελος,ετσι να υπαρχει ποικιλια να μην βαριεμαι πολυ ουτε εγω ουτε οι αλλοι γυρω μου,το καλουπι που λενε ιν τετοιο… ενταξει λοιπον αφου ειμαι και σταθερος χαρακτηρας(not) ειδικα σε θεματα μουσικης,count me in,ΑΛΛΑ μεσα μου θα ξερω οτι τα 12 που θα βαζω θα ειναι ενα μικρο ποσοστο % απο αυτα που θα ηθελα(δεν σας νοιαζει και λογικο,και εγω θα ημουν σε φαση "ελα ριξε τα 12 να τελειωνουμε )
Οσον αναφορα το poll με τον αριθμο,ναι εριξα ψηφο αλλα ασε καλυτερα να μην πω ποσα θα ηθελα να βαζω,ολα καλα i can go with the flow σε αυτο
edit:στην ψηφο μου για Σεπτεμβρη εβαλα σαν 3η επιλογη το Paradise Lost - Redshift
Οχι, δε σε αφηνει να το πατησεις γιατι εβαλα ως ελαχιστη απαραιτητη προυποθεση τις 3 ψηφους για να ψηφισει κανεις Δεν σκεφτηκα το ενδεχομενο εκεινη την στιγμη να θελει να ψηφισει κανεις ενα απο τα τρια τραγουδια που εμειναν απεξω, απλα δεν ηθελα να ψηφισει κανενας μονο ενα τραγουδι και να μην εχουμε αρκετα μεγαλο δειγμα ψηφων. Ηδη μετανιωνω το οτι δεν εδωσα 5 ψηφους ανα ατομο.
Πάντα με τραβούσε ο κέλτικος μύθος γύρω από αυτήν την γιορτή. Δεν το γιορτάζω, δεν ντύθηκα ποτέ ούτε πήγα για trick or treat αλλά τον μαραθώνιο μου με θρίλερ τον κάνω .
Ashenspire- The law of asbestos: μου βγάζει αρκετά τα αποπνικτικα vibes της επιστροφής στην πόλη και το τσιμέντο που είναι από τα χαρακτηριστικά του Οκτωβρίου, αν σκεφτούμε πως ο προηγούμενος μήνας συνήθως έχει ακόμα εκδρομές στη φύση και καλοκαιρινό καιρό.
Mayhem- Life eternal: κομμάτι με ultra σκοτεινή ιστορία πίσω από το στίχο, φανταστικό μουσικά
Amorphis- The four wises ones: When summer yields to autumn cold, moments flee into oblivion μάλλον ο στίχος που έκανε τη σύνδεση
Khirki- The Barkhan dunes: σε κάτι πιο βαλκανικό, και αυτό το κομμάτι μου βγάζει φθινόπωρινη διάθεση.
Για Σεπτεμβριο ψηφιζω Dax Riggs, Sentenced και Porcupine Tree
Για Οκτωβριο μου αρεσαν καποια απο QuintomScenario και RiderToUtopia αλλα δεν αλλαζω τη λιστα μου για να μαθετε να ειστε στην ωρα σας
Απο Νοεμβριο οποιος θελει να τα παρατησει να μου στειλει ενα dm να του πω εγω τι να βαλει που εχω και δυο και πεντε και δεκα δωδεκαδες.
Κλαιω, ηθελα απο μονος μου να πω οτι λογω εκπροθεσμης συμμετοχης εγω δεχομαι η τιμωρια μου να ειναι να χασω τις ενδεχομενες ψηφους απο σενα και generationx που προλαβατε να ψηφισετε
καλα τα λεει,ειναι συνεπης,παραδειγματικος,τι μπορεις να πεις…?
Θα διαφοροποιηθω ομως,πεσανε 2-3 μπομπιτσες,θα ποσταρω τις καινουργιες μου για Οκτωβριο και θα συνεχισω να κανω εντιτ αν χρειαστει μεχρι να πει ο μαστρο @QuintomScenario οτι η ψηφοφορια για Οκτωβρη εκλεισε
Και ο Νοέμβριος βασικά, αλλά θα βρω κάπου να πατήσω και εκεί
Green Carnation - Sweet Leaf Oh sweet leaf Has your time come? Will your journey begin? Afraid of falling and falling With the wind Away, away from your origin
Lake Of Tears - Like A Leaf Like a leaf in the breeze In the morning but still asleep Slowly falling to the ground Without a sound
Mercyful Fate - Lady In Black
Όταν ανακαλύπτεις από που προέρχονται, αλλά και On a magical misty morning I was standing in the Autumn rain
Night Sins - To London Or The Lake
Φθινόπωρο - Βροχές - Λονδίνο από το μπάτσος = μπουζούκι. Με λίγα λόγια, άλλη μια αφορμή να ξανά ακούσω την κομματάρα
Alcest - Les jardins de minuit
Όποιο τραγούδι και να έβαζε κάποιος/α από την δισκογραφία τους, βγάζει Φθινοπωρινό αίσθημα.
Klone - Yonder
Φθινοπωρινό και αυτό και η live εκδοχή του είναι πολύ ανώτερη.