Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

@hopeto loading…

edit. με πρόλαβε ρε…

3 Likes

Το καταλαβαίνεις πως αν δεν το έβλεπα εδώ θα το ξέχναγα ε…

2 Likes

επική εβδομάδα για Primordial, ανατροπή της τελευταίας ώρας κυριολεκτικά…

πέσαμε και από το 20%, λογικό ε…

chart (19)

αρχείο λήψης (11)

5 Likes

Άντε πάλι αυτό το γράφημα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται τι δείχνει η κίτρινη διακεκομμένη γραμμή?

χαχααχαχχα δεν είναι και κάτι το τόσο σημαντικό.

Δείχνει την αναλογία συμμετεχόντων και αριθμού προτεινόμενων δίσκων.
Φαίνεται έτσι λίγο πιο καθαρά (αν και είναι ξεκάθαρο πλέον με 133 δίσκους) πως φτάσαμε από το να ψηφίζουμε όλοι (σχεδόν) το Ride the Lightning στο να βγαίνει καλύτερος δίσκος το blackening από μόλις 16 ανθρώπους…

1 Like

2008

Metallica-“Death Magnetic”

Moonspell-“Night Eternal”

Amon Amarth-“Twilight of the Thunder God”

Cynic-“Traced in Air”

Disturbed-“Indestructible”

34 Likes

Ο αποπανω παρακαλείται να ξανασκεφτεί τις επιλογές του. Έχω ντοκουμέντα που λένε ότι όποιος τολμήσει να ψηφίσει το Death Magnetic με τον κακό ήχο, τις ανεμπνευστες συνθέσεις, και τις ασφαλείς επιλογές, κινδυνεύει με αυτόφωρο, αφαίρεση πινακίδων και 18 μήνες καταναγκαστικά έργα σε γκούλαγκ.

4 Likes

Ωχ ωχ ανοιξε μεταμεσονυχτια το τσατ θαρρω… :stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Εμ αφού είπαμε να τα βάλουμε τελευταία στιγμή κι αν γίνεται κρυφά, δεν γίνεται έτσι σωστή δουλειά…

1 Like

:green_heart:

1 Like

2008

Honourable mentions: 5ive, Amenra, Blue Sky Black Death, Eric Truffaz & Murcof, Fuck Buttons, Grand Magus, Leviathan, The Mars Volta, Meshuggah, Metallica, Motorpsycho, Nachtmystium, Sahg, Scars On Broadway, Sigur Ros, Slipknot, Colin Stetson, Textures, Universal Totem Orchestra, Virus, Steve Von Till, Steven Wilson

Παραλίγο λίστα: Beardfish, Genghis Tron, Kayo Dot

TOP 15

15. Virgin Black - Requiem: Fortissimo

Οι υψηλές πτήσεις συνεχίζονται με το, μάλλον, βαρύτερο άλμπουμ των θεών από την Adelaide.

14. Max Richter - Valse Avec Bashir

Αν κι ελαφρώς άνισο, αυτό το soundtrack έχει μερικές τεράστιες στιγμές συγκινήσεων, μιας έτσι κι αλλιώς τρομερής ταινίας.

13. Grails - Doomsdayer’s Holiday

Λίγο πιο κάτω από τον θριαμβευτικό προκάτοχο του, και πάλι όμως εξαιρετικό. Οι Grails υπήρξαν μια μεγαλειώδης μπάντα.

12. Lunatic Soul - Lunatic Soul

Unpopular opinion n.3487567: αγάπησα τα δύο πρώτα Lunatic Soul περισσότερο από οποιοδήποτε Riverside. Μαγική prog ατμοσφαιρικότητα.

11. Birds And Buildings - Bantam To Behemoth

Προοδευτικό ξύλο και escapism μέσω τεχνικότητας, από ένα πραγματικά θαυμάσιο σχήμα που κράτησε λίγο.

10. Opeth - Watershed

Μαζί με “Still Life” και “Damnation”, το αγαπημένο μου Opeth άλμπουμ, όχι τόσο λόγω του στυλ - προτιμώ τους παλιούς Opeth - αλλά λόγω της εξωφρενικής συνθετικής του έμπνευσης.

09. Gojira - The Way Of All Flesh

Τους παραδέχομαι σαν ένα από τα καλύτερα metal γκρουπ αυτού του αιώνα. Τους ανακάλυψα με αυτή την δισκάρα, έπρηξα τα συκώτια όλων των φίλων και γνωστών μου προκειμένου να διαδοθεί το όνομα και παραμένει το άλμπουμ τους με το οποίο δέθηκα περισσότερο.

08. Extra Life - Secular Works

Εγώ έμαθα το αδιανόητο ταλέντο του Charlie Looker μόλις πέρσι, με το απίστευτο Secular Works Vol. 2 να είναι το δεύτερο αγαπημένο μου άλμπουμ για το 2022, έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο rocking. Ιδου το “κλασικό” πρώτο μέρος όπου, ναι, το math/prog αναμιγνύεται αλλοπρόσαλλα με βυζαντινές/μεσαιωνικές κλίμακες. Ιδιοφυής μουσική, πρέπει να την ακούσεις για να το πιστέψεις.

07. Fucked Up - The Chemistry Of Common Life

Άλλη μια αγαπημένη - στο σήμερα - μπάντα σε παλιότερο κλασικό της δίσκο. Φοβερή δουλειά που παρουσιάζει το ταλέντο των Καναδών, αν και θεωρώ ότι έγιναν ακόμα καλύτεροι στους μετέπειτα πειραματισμούς τους. Το φοβερό είναι ότι εδώ παραλίγο να κάνουν μεγάλη επιτυχία, αν θέλετε ανατρέξτε στην συνέντευξη που μου έδωσαν πριν δυο χρόνια. Μπαντάρα και μεγάλες ατομάρες!

06. Fleet Foxes - Fleet Foxes

Όχι απλά ένας σοκαριστικά πανέμορφος δίσκος, αλλά και ο πρώτος δίσκος που αντιλήφθηκα εγώ να κάνει τόσο μεγάλο θόρυβο και hype ως μοντέρνο indie folk άκουσμα. Εμένα μου άνοιξαν μάτια και αυτιά, ημουν επίσης τυχερότατος να τους δω ζωντανά στο Λονδίνο να σαπορτάρουν Neil Young σε ένα φανταστικό live. Ακόμα και σήμερα ακούγεται διαυγές, λαμπερό και φρέσκο, οι φωνητικές αρμονίες είναι παραδεισένιες και, που’στε, τα ξαναλέμε το 2011!

TOP 5

05. Have A Nice Life - Deathconsciousness

Μουσικά αλλά και αισθητικά, το “Drathconciousness” είναι μια δουλειά που άλλαξε το ρου του αμερικανικού underground με τρόπο που είναι αισθητός και στις σημερινές νέες μπάντες, 15 χρόνια μετά. Μοναδική ατμόσφαιρα, η “ακατανόητη” κατάθλιψη μιας νέας γενιάς, τα περαστικά genres που δεν κρατούν καν τα προσχήματα, είναι συστατικά ενός ανεπανάληπτου και απερίγραπου άλμπουμ. Το είδα ζωντανά στο Roadburn 2019 και κατάλαβα…

04. Earth - The Bees Made Honey In The Lion’s Skull

Ένα μαγικό ψυχελικό ταξίδι που δεν έχει όμοιο του. Βασανιστικά αργό αλλά και παιχνιδιάρικο, ψυχεδελικό αλλά και αλητικο, ευφάνταστο αλλά κι ευθύ, το άλμπουμ αυτό συγκροτεί έναν rock κολοσσό για τον νέο αιώνα.

03. Portishead - Third

Αν τα δύο πρώτα αριστουργήματα των Portishead είναι ο ήχος των 90s, τότε το Third είναι ο ήχος του μέλλοντος. Ο ήχος μιας μπάντας που όχι μόνο επαναδιατύπωσε την τέχνη της αλλά έφτιαξε και ηχοτόπια που βρίσκονται στο 2100. Ένας απίθανος δίσκος που δεν ξέρω αν έχει αναγνωριστεί όσο του αρμόζει. Για μένα οι Portishead εδώ πήραν θέση κοντά στους Floyd.

02. Burst - Lazarus Bird

Στους Burst εδώ συνέβη ότι συμβαίνει σε κάθε μεγάλο/η της τέχνης που αποφασίζει - διότι περί απόφασης πρόκειται - να ξεφύγει, ακολουθώντας μόνο το ένστικτο του/της. Το Lazarus Bird είναι ένα αδιανόητο άλμπουμ ενός απροσδιόριστα προοδευτικού ήχου, ποη μόνη του αποστολή πάνω στην γη είναι να οδηγήσει και να εμπνεύσει.

1. Cynic - Traced In Air

Πανεύκολο νούμερο 1. Το Traced In Air είναι ένα από τα καλύτερα progressive metal άλμπουμ της δεκαετίας. Με εκτυφλωτικά παιξίματα, απίστευτη ατμόσφαιρα και ασύλληπτη συνθετική πληρότητα, ο δίσκος αυτός στέκει ώς πραγματικό συνώνυμο της καλύτερης αστρικής προβολής, ή ως ένα ηχητικό ταξίδι στα πέρατα του κόσμου και του νου. Λατρεμένο άλμπουμ, επιστροφή πέρα από κάθε φαντασία για ένα από τα καλύτερα metal γκρουπ που υπήρξαν ποτέ. Και κάτι ακόμα: έχοντας σώας τας φρένας δηλώνω πως εδώ βρίσκονται τα καλύτερα drums που ακούστηκαν ποτέ σε metal δίσκο.

Must I bend the sky to realize?

Best Cover: Fleet Foxes

36 Likes

2008

1. Opeth- Watershed
2. Gojira- The way of all flesh
3. Krallice- Krallice
4. Septic flesh- Communion
5. Slipknot- All hope is gone

Δευτερη πεντάδα ολα δισκάρες

6. Enslaved- Vertebrae
7. Jon Oliva’s Pain- Global warning
8. Metallica- Death magnetic
9. Flogging Molly- Float
10. Ereb Altor- By honour
+1. Darkthrone- Dark thrones and black flags
+1 Acdc- Black ice

Εξώφυλλο

Gojira_-The_Way_of_All_Flesh-_2008

38 Likes

Το 2008 βγήκε το Sons of anarchy που το έχουμε δει όλο δύο, τρεις φορές. Βγήκαν και Iron Man, Hulk, Mama Mia (φοβερό soundtrack), Benjamin Button, Wall-e (ταινιάρα), Slumdog Millionaire,21, Rocknrolla(ταινιάρα), Hunger (δύσκολη αυτή), Die welle (δεν έχω καταλήξει αν και πόσο μου άρεσε) και φυσικά Dark Knight

Από επιτραπέζια ξεχώρισαν το Battlestar Galactica (μπορεί και η καλύτερη σειρά ever) και το Stone Age που έγινε πασίγνωστο.

Στα της λίστας έφτασε μέχρι τα 35 αλλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι κανένας δίσκος δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε δίσκος της χρονιάς.

1) Opeth - Watershed

Άλλο ένα αριστούργημα από τους Opeth ανάμεσα μάλιστα στα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει. Εδώ κλείνει ο κύκλος που άνοιξε με το Still Life και γίνεται με τον πιο progressive δίσκο που μας έδωσαν σε αυτά τα 9 χρόνια. Μπαίνουν βαθιά στο prog rock δουλεύοντας πολύ στις μελωδίες που έχουν γράψει με πολύ χώρο στα καθαρά φωνητικά και τα ακουστικά περάσματα. Δε λείπουν τα επιθετικά ξεσπάσματα αλλά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αυτοσκοπό, υπάρχουν για να υπηρετήσουν την ανάπτυξη της ατμόσφαιρας, του συναισθήματος και να τονίσουν ακόμα περισσότερο τον περιπετειώδη και πειραματικό χαρακτήρα του δίσκου. Η δισκογραφία των Opeth άξιζε μία πρώτη θέση, το Watershed δεν είναι ο καλύτερος τους αλλά οι συγκυρίες τα έφεραν ώστε να είναι αυτός που τους δίνει την πρωτιά.

2) Slipknot - All Hope Is Gone

Το τέταρτο άλμπουμ των Slipknot είναι τεράστιο κι αυτό. Μπορεί να μην είναι όλος ο δίσκος στο ίδιο επίπεδο αλλά αυτό είναι εντελώς αδύνατο γιατί οι κορυφές του είναι ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ!!! Snuff, Dead Memories, Psychosocial και Sulfur δεν έχει σχεδόν καμία άλλη μπάντα της γενιάς τους στη δισκογραφία της. Στα υπόλοιπα υπάρχουν πολλές ακόμα κομματαρες που κάνουν κι αυτό το δίσκο τους τεράστιο. (Κάτι παράπονα για την επιρροή των Stone Sour πάνω στους Slipknot μπορεί τότε να τα σκεφτόμουνα κι εγώ αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς ασήμαντα μπροστά στο πόσο καλή μουσική μας έχει δώσει αυτό το άλμπουμ.)

3) Gojira - The Way Of All Flesh

Οι Gojira έχουν ξεφύγει πλέον και βγάζουν, το ένα μετά το άλλο, τρομερά άλμπουμ που όλα είναι στη συζήτηση για δίσκος της χρονιάς. Φοβερά βαρύς ήχος με progressive ηχώ στο χώρο, κύματα επιθετικότητας που σκάνε το ένα μετά το άλλο πάνω στα σκοτεινά βράχια που στήνει ο συναισθηματικός κόσμος των δύο αδερφών. Το μέλλον είναι δικό τους.

4) Ayreon - 01011001

Αν ο προηγούμενος του ήταν η καλύτερη rock/metal opera που έχει βγει, που ήταν, αυτή παίζει πολύ δυνατά για θέση στις πέντε καλύτερες. Υπέροχες συνθέσεις, ένα πολύ μακρύ cast με κάποιες από τις πιο αγαπημένες μου φωνές, μεγάλο βάθος και ποικιλομορφία στην έκφραση ενός πολύ ιδιαίτερου concept. Ο ψηλός έφτιαξε άλλο ένα πολύ όμορφο άλμπουμ που οι στιγμές του είναι πραγματικά απολαυστικές και πολλές.

5) Septic Flesh - Communion

Ο δίσκος επανίδρυση του γκρουπ που άλλαξε το στάτους και το μουσικό αποτύπωμα ολόκληρης της ελληνικής extreme metal σκηνής. Θεατρικές, συμφωνικές συνθέσεις με πομπώδεις ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες μελωδίες σε ένα σκουρόχρωμο πλαίσιο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ιδιαίτερες φωνές, τη μεγάλη παραγωγή και το μυστικιστικό αιγυπτιακό υπόβαθρο του. Στους αγαπημένους μου εγχώριους δίσκους ακραίου μέταλ.

6) Moonspell - Night Eternal

Σκοτεινοί, πιο ακραίοι από κάθε άλλη φορά με έναν γοτθικό ρομαντισμό που υποστηρίζεται ιδανικά από την ποιότητα των κομματιών, τις ερμηνείες του Ribeiro αλλά και τη συμμετοχή της μοναδικής Anneke. Ο δίσκος υπάρχει για να ακούγεται νύχτα, εκεί ζωντανεύει και φέρνει μαζί του όλα τα αιμοδιψή πλάσματα που κρύβει στο ημίφως της σελήνης.

7) Volbeat - Guitar Gangsters And Cadillac Blood

Άλλη μια φοβερά διασκεδαστική και ανεβαστικη δισκάρα από τους Δανούς μεταλάδες. Είναι ο δίσκος τους που βάζω συχνότερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλύτερος από τον προηγούμενο και τον επόμενο.
Counting all the assholes in the room, well I’m definitely not alone… το έχω τραγουδήσει αμέτρητες φορές…

8) Trivium - Shogun

Προσπαθούσα να αποφασίσω αν είναι ο καλύτερος δίσκος τους αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα, γιατί είναι αυτός, ο προηγούμενος, ο επόμενος και οι δύο τελευταίοι τους που είναι όλοι το ίδιο καλύτεροι. Βάλε και το Ascendancy και το Sin, οι Trivium είναι τεράστιοι, τεράστιοι. Η σκύλα και η χάρυβδη, το throes of perdition, calamity, το ομώνυμο, down from the sky, χαμός γίνεται.

9) Avantasia - Scarecrow

Δεύτερη υπέροχη όπερα της χρονιάς. Εξαιρετική δουλειά με πολύ μειωμένο το power metal στοιχείο (εντάξει το shelter from the rain είναι όσο power πρέπει γιατί kiske ρε συ τι ήθελες να είναι), πιο progressive και πολύπλευρο με περισσότερα στοιχεία από τα προηγούμενα. Το ομώνυμο, το toy master και το cry just a little είναι τα αγαπημένα μου. Α και το τελευταίο που είναι το καλύτερο μίγμα U2 με Iced Earth που θα μπορούσε να βγει ποτέ…

10) Seventh Wonder - Mercy Falls

Άλλο ένα υπέροχο concept album που βγήκε το 2008. Η ιστορία είναι καταπληκτική και πραγματικά νομίζω ότι θα ταίριαζε άνετα στις οθόνες του σινεμά. Για το δίσκο δε θα πω πολλά πράγματα, εννοείται ότι αν ακούς progressive metal που δίνει έμφαση στις μελωδίες και το συναίσθημα δε θα χάσεις με το χρόνο που θα του προσφέρεις. Θα πω για ένα κομμάτι όμως, το One last goodbye είναι από τα πιο συγκινητικά τραγούδια που έχω ακούσει, κάτι οι στίχοι, κάτι η ερμηνεία, βάλε και την κορύφωση που χτίζει…

11) In Flames - A Sense Of Purpose

Η τελευταία δισκάρα των In Flames? Χμ, περίεργη συζήτηση που θα γίνει πιο αναλυτικά σε τρεις βδομάδες. Προς το παρόν να πούμε ότι, αν και δεν πλησιάζει σα σύνολο το προηγούμενο, είναι πολύ πολύ ωραίος δίσκος με κάποια κομμάτια που θα έμπαιναν και σε best of των μεγαλύτερων του Goteborg.

12) Ihsahn - angL

Δεν έχω λόγια πια για αυτό το μουσικό. Το angL ήταν το πιο προοδευτικό, μουσικά, έργο που μας είχε προσφέρει μέχρι τότε και από τα καλύτερα που έβγαλε ποτέ. Οι φωνητικές του ερμηνείες είναι ένα επίπεδο πάνω από τις προηγούμενες δουλειές αναδεικνύοντας με τα καθαρά του την ατμόσφαιρα του δίσκου, το ρυθμικό υπόβαθρο εξαιρετικο, τα πλήκτρα και οι μελωδίες περνάνε από επιβλητικά μέχρι μελαγχολικα με μια εσωτερικότητα που θυμίζει αυτή τον Opeth.Το black metal στοιχείο είναι παρόν και μάλιστα υπάρχουν σημεία που η συμφωνική τους βάση θα μπορούσε εύκολα να τα τοποθετήσει στις τελευταίες δύο δουλειές των Emperor. Δίσκος κόσμημα για το χώρο του νορβηγικού progressive που θυμάται τις black καταβολές του.

13) Heaven Shall Burn - Iconoclast

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο, ειδικά το πρώτο μισό του δίσκου είναι εξοντωτικό. Ριφαρες, καταιγιστικοί ρυθμοί που συνδυάζονται με μελωδικά ρεφρέν, ξεσηκωτικός frontman και πλούσια τεχνική από μια από τις πιο συμπαθείς μπάντες της σύγχρονης γερμανικής σκηνής.

14) Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God

Επικό heavy metal με death metal ήχο και Viking ψυχή. Οι Amon Amarth κυκλοφορούν ένα δίσκο που δεν κάνει τίποτα διαφορετικά από τους προηγούμενους αλλά τα κάνει όλα εξίσου καλά. Τους αναγνωρίζω ότι, εκτός των άλλων, με πείθουν πως το κάνουν γιατί αυτό αγαπάνε και όχι με βάση την εύκολη επιτυχία που έρχεται από τη συνέπεια και τη σταθερότητα στον ήχο και την εικόνα. SKOL!!

15) Scars On Broadway - Scars On Broadway

Πολύ καλός δίσκος, με πολύ δυνατά κομμάτια, έντονες system αναφορές και αρκετό punk. Χάνει λίγο στο ότι δεν φτάνει στην παραγωγή συναισθήματος τους δίσκους με τους οποίους θα συγκριθεί, και μην κοροιδευομαστε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι λείπει εκείνος. Με βάση τη δομή του θα ήταν πιο ψηλά αν ήταν 30, το πολύ 35 λεπτά.

16) Motorhead - Motorizer

Πολύ, πολύ καλός δίσκος με rock and roll ψυχή αλλά πιο hard n heavy ήχο. Ο Lemmy για άλλη μια φορά δείχνει τι σημαίνει να είσαι αληθινός, αδιαπραγματευτος και αμετακίνητος αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικός με αξία στην πρόταση σου. Rock out.

17) AC/DC - Black Ice

Η ροκ μουσική, τα θεμέλια της, οι μπλουζ καταβολές της, οι τεράστιες κιθάρες, οι μεγάλες φωνές, οι ροκ σταρ. Οι AC/DC είναι εδώ, τρεις δεκαετίες μετά, ηγέτες.

18) Testament - The Formation Of Damnation

Από τους καλύτερους heavy/thrash δίσκους της δεκαετίας. Σύγχρονος, γεμάτος ήχος με αρκετό groove καταιγιστικά τύμπανα (α ρε Bostaph είσαι πολύ ωραίος), επιβλητικό Chuck, Eric και Alex να χώνουν κοψίματα και ριφαρες αλλά και γενεές μελωδικές προσθήκες!

19) Scar Symmetry - Holographic Universe

Μελωδικό ψιλοdeath με πολλά μοντέρνα πειραματικά στοιχεία, απερίγραπτη τεχνική, και συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα στο συναίσθημα και την επιθετικότητα. Φοβερός Alvestam και στους δύο ρόλους του.

20) Anathema - Hindsight

Μπορεί να είναι συλλογή και όχι δίσκος με νέο υλικό αλλά είναι τόσο μα τόσο μα τόσο καταπληκτικές οι εκτελέσεις σε μερικά από τα πιο συγκινητικά, βαθιά συναισθηματικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Ενα ανεκτίμητο δώρο και ταιριαστό κλείσιμο της μεγάλης εποχής της μπάντας που έγινε η φωνή της θλίψης, γνήσιας, ειλικρινής κι απέραντης.
Ευχαριστώ, ειλικρινά από πολύ βαθιά μέσα μου που υπήρξατε.

21) In Mourning - Shrouded Divine

Ο δίσκος είναι progressive metal με brutal φωνητικά. Δουλεύει εξαιρετικά αλλά αυτό οφείλεται πάνω από όλα στα πολύ καλά κομμάτια του.

22) Warrel Dane - Praises To The War Machine

Πολύ βαρύς δίσκος, όχι από τον ογκώδη ήχο και τις τεράστιες κιθάρες - για τέτοια πάμε στους Nevermore, αλλά είναι ο τρόπος που καταθέτει ο Warrel την ψυχή του, οι στίχοι που έχει γράψει, η γύμνια του. Πολύ βαρύς δίσκος.

23) Black Stone Cherry - Folklore And Superstition

Ξέχασα το ντεμπούτο τους που ήταν πολύ καλό, αλλά αυτό είναι ακόμα καλύτερο - ή για να είμαι πιο ακριβής το άκουσα πολύ περισσότερο όταν βγήκε οπότε έγινε καλύτερο για μένα. Γαμάτες ροκ κιθάρες με νότια προφορά, μοντέρνο ραδιοφωνικό αέρα αλλά και πολύ πολύ γούστο.

24) Steven Wilson - Insurgentes

Ο δίσκος δημιουργεί πολύ ωραίες ατμόσφαιρες με τους ήχους του και τις φωνές, αλλά έχει μέσα το Veneno para las hadas, τα τελευταία τριάμισι λεπτά του No twilight και όλο το δίσκο από κει και πέρα που είναι συγκλονιστικός.

25) Disturbed - Indestructible

Πολύ ωραία ριφ, η γνωστή φωνή, αλλά κάπως αυτός ο δίσκος είναι διαφορετικός. Είναι μάλλον πιο μελωδικός και λιγότερο nu, έχει βέβαια και τα πολύ κλασικού ύφους κομμάτια αλλά και αυτά έχουν μια φρεσκάδα. Από τα Disturbed που ακούω ακόμα.

26) The Haunted - Versus

Μπορεί τα Moronic Colossus, pieces και little cage να είναι πολύ καλά κομμάτια και ειδικά το πρώτο μάλλον το πιο γνωστό του δίσκου, αλλά για μένα ο δίσκος ξεκινάει από το Trenches και μετά, που στρίβει, αλλάζει πορεία. Στα σκοτάδια του Skuld και του Rivers run, τον ξεσηκωτικο τσαμπουκά του Iron mask, τη σχεδόν ροκ αίσθηση του Ceremony, στις άρρωστες αργόσυρτες πορείες του Imperial death march. Οι The haunted αλλάζουν, εξελίσσονται και το κάνουν πολύ καλά.

27) Jorn - Lonely Are The Brave

Κανένας δεν αμφισβητεί φαντάζομαι το ποσό φωνάρα έχει, κανένας δεν αμφισβητεί φαντάζομαι το πόσο Dio ακούγεται ο δίσκος (όταν δεν είναι Dio είναι Sabbath από τη Dio εποχή), αλλά το κάνει πάρα πολύ καλά, τόσο καλά που θα ήταν από τους καλούς δίσκους του Dio, πόσο μεγαλύτερο παράσημο να του βάλεις?

28) Haggard - Tales Of Ithiria

Πολύ ωραίος δίσκος στο γνωστό ύφος τους με ωραιότερες συνθέσεις από τους περισσότερους δίσκους τους και με μία διασκευή συγκλονιστική, αλλά συγκλονιστική όμως.

29) Von Hertzen Brothers - Love Remains The Same

Όταν το progressive rock γίνεται όμορφο και εξερευνά φωτεινά τοπία και γλυκές μελωδίες γίνεται πραγματικά πανέμορφο βρε παιδί μου.

30) Kataklysm - Prevail

Δυνατό melodic death metal με πολύ έντονο το κομμάτι του death metal. Το πρώτο μισό του δίσκου είναι καταιγιστικό.

31) Dirty Granny Tales - Inversed World

Ιδιαίτερη μουσική με τερματισμενη θεατρικότητα, ακούγεται σαν Arcturus αν τους αφαιρέσεις τον black metal ήχο αλλά κρατήσεις την αντίστοιχη αισθητική. Φέρνει στο μυαλό λίγο Tiger Lillies αλλά με πιο σκοτεινό, νορβηγικό πρόσημο. Είμαι από τους άτυχους που δεν έχουν παρακολουθήσει καμία παράσταση τους, αλλά θα γίνει κι αυτό.

32) Rise Against - Appeal To Reason

Γιατί πολύ απλά όταν ένας δίσκος καταφέρνει να μου δώσει το Offspring και το Nickelback στοιχείο μαζί και το στηρίζει με πολιτικό υπόβαθρο (μη γινόμαστε γραφικοί βγάζοντας το προοδευτικόμετρο πάλι) είμαι μέσα.

33) Lunatic Soul - Lunatic Soul

Ωραία ατμόσφαιρα, λίγο μυστηριακή, λίγο μοναστηριακή (δεν ξέρω γιατί αλλά είναι), με τρία τέσσερα πολύ καλά κομμάτια. Πάντως δεν το βάζω ποτέ να παίξει γιατί πάντα προτιμάω κάποιο Riverside κι ας ισχύει ότι είναι πολύ διαφορετικό.

34) Duffy - Rockferry

Έχω ακούσει πολύ αυτό το δίσκο, τον βάζω ακόμα που και που. Θα το περιέγραφα σαν έναν pop-soul δίσκο γραμμένο από μία Ουαλή στη Νέα Υόρκη μια βροχερή φθινοπωρινή μέρα.

35) Eluveitie - Slania

Ακούγεται πολύ καλό το κράμα κλασικών σουηδικών ριφ και φολκ μελωδιών. Κάποια κομμάτια είναι πολύ καλύτερα από άλλα βέβαια…

Επιπλέον θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο δίσκους εκτός αρίθμησης.

Το Sound Of Madness των Shinedown τώρα το ανακαλύπτω και περνάω πολύ καλά με αυτό αλλά δεν μπαίνει στη λίστα ένας δίσκος που άκουσα πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα.

Το Death Magnetic έχει φοβερές κομματαρες αλλά δεν μπορώ να το ακούσω λόγω παραγωγής. Όταν βγήκε μου το πήρε πρώτη μέρα δώρο η γυναίκα μου, το βάζω στο cd player και το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν η απόλυτη ξενερα γιατί πίστευα ότι είχε πρόβλημα το cd μου και προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα εξηγήσω στο μαγαζί ότι πρέπει να μου το αλλάξουν. Η Πέγκυ μου έλεγε μήπως είναι έτσι η παραγωγή κι εγώ απαντούσα με σιγουριά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ… τελικά έπαιζε…

Αυτά με το 2008 και πάμε στην επόμενη χρονιά με ρήγματα στους ουρανούς, παπαρούνες κι εθισμένους γεμάτους τύψεις από τα υποκριτικά ποιήματα που μέσα από δάση και ποτάμια μας οδήγησαν στους ηλιόκηπους με τις αλυσοδεμένες μούσες του παραδείσου, αυτές που ηχούν ξύπνιες… ή μήπως είναι της κόλασης μια υπόσχεση, του χάους προδοσία και οργή…

34 Likes

Το απομονώνω σαν επιπλέον καρδιά και επίσης έχουμε τρεις συνεχόμενες χρονιές ίδιο νούμερο 1, ε;

3 Likes

Τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό το τόπικ, άργησα λίγο αλλά οκ :laughing:

Η αλήθεια είναι ότι από το 2000 και μετά οι χρονολογίες των album είναι λίγο σούπα στο μυαλό μου αλλά θα προσπαθήσω να θυμηθώ (με βοήθεια από τις λίστες όσων έχουν ήδη γράψει χαχα).

  1. Metallica - Death Magnetic (ξέρω ότι έχει αρκετές αδυναμίες, αλλά και μόνο το γεγονός ότι είναι ο πρώτος καθάρα metal δίσκος που κυκλοφόρησαν από το 1991, αρκεί για εξασφαλίσει την πρώτη θέση)
  2. Portishead - Third
  3. The Last Shadow Puppets - The Age of Understatement
  4. Scars on Broadway - Scars on Broadway
  5. Cavalera Conspiracy - Inflikted
31 Likes

Aνωτέρα βία σήμερα -και γενικά αυτές τις μέρες- οπότε “ξεπετάω” με 5 albums το 2008 δυστυχώς - χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα, next time πιο μεθοδικά

1.The Bug - London Zoo
image

2.Portishead - Third
image

3.Cult of Luna - Eternal Kingdom
image

4.Guns and Roses - Chinese Democracy
image

5. Torche - Meanderthal
image

Cover

Soundtrack
In Bruges - Carter Burwell
image

32 Likes

Ω ρε φίλε, να που επιβεβαιώθηκα περί αμνησίας στο αμέσως επόμενο μήνυμα… ξέχασα The Bug και Torche, άνετα έμπαιναν στο νούμερο 4 & 5 της λίστας μου. :crazy_face:

2 Likes

I am a little more provocative than you might need
It is your shock and then your horror on which I feed
So can you tell me what exactly does freedom mean
If I’m not free to be as twisted as I wanna be?

Δε νομίζω να με γνωρίζουν οι disturbed αλλα αυτο το εγραψαν για μενα :smiling_face_with_three_hearts:

προσυπογραφω τον προβληματισμο
αν και θα ριξω περισσοτερο shade:

μια μικροαστικη μπουρδα και μιση
γεματη “shock elements” tailored to the “awe” spectrum της ευρωπαϊκης “αλτερνατιβας”
ενταγμενη στο αεροφαγικο μενου αντιστοιχων μπουρδο-ταινιων της εποχης
που αποτελουσαν reference για μπουρδο-κουβεντες
χιπικο-προγρεσιβ κιτσομπαροκ ημιμαθων
που μεταξυ τυρου και αχλαδου τα “ανελυαν” ολα
“full of sound and fury,
signifying nothing”

γλυκές καλημέρες είπαμε? <3

2 Likes

2008

IN FLAMES - A Sense Of Purpose ακόμα είμαι στο mood της συναυλίας και του καινούριου πολύ καλού δίσκου… συνεχίστε

SEPTIC FLESH- Communion αν και οπαδός της πρώτης περιόδου της μπάντας εδώ μιλάμε για αριστούργημα

DISTURBED- Indestructible ακόμα ένας σπουδαίος δίσκος για τους Disturbed

WARELL DANE- Praises To The War Machine μεγάλη φωνή, ωραία τραγούδια (ειδικά αυτό το Brother) και μια όμορφη διασκευή στους αγαπημένους Sisters Of Mercy

METALLICA- Death Magnetic λίγο αδικημένος δίσκος και μάλιστα ήταν η αφορμή για να γραφτώ στο forum και να ανοίξω καβγάδες με όλους τους άπιστους που έκραζαν τότε, 15 χρόνια μετά ακόμα γράφω στο forum, το λες και πρόοδο :stuck_out_tongue:

εξώφυλλο
image

@anhydriis μια αλλαγή πλιιιιιζ το Disturbed με το Scars On Broadway! μιλάμε για δίσκο που άκουγα πριν 2 βδομάδες γιατί γαμάει τόσο πολύ και κατάφερα και το ξέχασα!

30 Likes