Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Παρασκευή φτάσαμε! Ρε άπιστοι, κανείς;

4 Likes

Προχωρώντας αυτές τις σκέψεις να προσθέσω ότι το παρόν thread έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο ένα “γενικότερο” thread από την άποψη ότι συγκεντρώνει κουβέντες που παλιότερα ήταν διασκορπισμένες, όπως π.χ. κάποια σχόλια για συγκροτήματα, ανασκόπηση της δισκογραφίας τους με αφορμή τις πεντάδες, ανταλλαγή απόψεων κλπ.
Επίσης, δίνει την ευκαιρία να γίνει ένας έλεγχος… συμβατότητας γούστου με τους άλλους χρήστες και μάλιστα σε βάθος δεκαετιών. Έτσι, όταν κάποιος που γενικά συμφωνούμε προτείνει κάτι που δεν γνώριζα, τότε ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με ενδιαφέρει, ή ακόμη όταν αποθεώνει κάτι που εγώ να μην του έδωσα ιδιαίτερη προσοχή παλιότερα κλπ. Μπορώ μάλιστα να πω, επειδή κι εγώ διαβάζω τα όσα γράφονται εδώ, ότι υπάρχουν και χρήστες που δεν έχουμε κοινές επιλογές αλλά καταφέρνουν να σου μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους και να σημειώσεις πράγματα για τσεκάρισμα στο μέλλον!

20 Likes

Επίσης επιβάλλεται να σημειωθεί ότι όσες φορές έγραψα κάνα δυο λόγια πήρα λιγότερες καρδούλες από όσες απλά παρέθεσα την πεντάδα μου :fried_egg:

15 Likes

Πρεπει να πετυχεις τα σωστα keywords φιλαρακι. Δοκιμασε Αρχηγος (παίζει σε δύο κατηγορίες), Μetallica, αστυνομια, χαλια συγκροτημα, cunt για αρχη και θα δεις μεγαλυτερο reach και interaction. Μετα θα παμε σε δευτερευοντα kw για να ανεβεις επιπεδο στο ranking, αλλα ενα βημα τη φορα.

Πιο σοβαρα ομως, οταν εγραφες δυο λογια - και γενικως οταν υπαρχει περιγραφη απο οποιονδηποτε - ειχα και καλυτερο σημειο αναφορας για τις προτασεις σου, ωστε να ξερω τι να περιμενω. Αν ειχαμε 10 συμμετοχες στο παιχνιδι, θα ακουγα τα παντα, αλλα με 50-60 ατομα να προτεινουν αβερτα δισκους και μονο μια εβδομαδα (χωρια οτι δεν ακουω 24/7 μουσικη) περιθωριο, αναγκαστικα επιλεγω τι θα βαλω στη λιστα.

15 Likes

Να προσθεσω “κατουραει…”, “ακουστε … εσεις”, “σφραγιδα ποιοτητας” :stuck_out_tongue:

Αστειευομαι προφανως, τα δυο λογια που γραφουμε για τα αλμπουμς ειναι απαραιτητο (οχι με την κυριολεκτικη εννοια αλλα με την μερακλιδικη) κομματι του νηματος

16 Likes

εδώ, το παιδί

1 Like

Μπράβο στο παιδί και σε σένα που συμφωνείς μαζί του (ακόμα κι αν δεν το ξέρεις).

1 Like

Χαχαχαχ οκ όχι δίσκος της χρονιάς για μένα, αλλά νομίζω δεκάδα.

1 Like

Εγώ βάζω καρδούλες σε όλους για να μη μπερδέυω τον αλγόριθμο με positive reinforcement μόνο, αλλά και γιατί υποθέτω όλοι βάζουν το μεράκι τους για την 5αδα τους. Επίσης, επειδή δεν τα διαβάζω όλα κατευθείαν, τις χρησιμοποιώ και σαν σελιδοδείκτη

13 Likes

Έχω φτάσει στο σωτήριο (???) 2020. Όσο πλησιάζω στο τέλος, επειδή δεν έχω την ίδια τριβή με τα άλμπουμ και δεν έχουν κατασταλλάξει όλα καλά μεσα μου, αν εξαιρέσεις τις πρώτες θέσεις, είναι ένας αχταρμάς από δίσκους που γουστάρω το ίδιο και δεν έχει κανένα νόημα η κατάταξη.

3 Likes

Μούγκα λόγω φουλ δουλειάς

1.Audrey Horne - Audrey Horne
2.Avenged Sevenfold - Nightmare
3.Ghost - Opus Eponymous
4.Enforcer - Diamonds
5.Kvelertak - Kvelertak

Εξώφυλλο Kvelertak

28 Likes

Εγώ απλά παρατηρώ ότι όσο περνάνε οι χρονολογίες τα άλμπουμ που ψηφίζω είναι απλώς αγαπημένα αλλά σε καμία περίπτωση τόσο όσο αυτά των 80s και 90s και αρχές 00s.Η λίστα μου βγαίνει κάπως και με το ζόρι. Ίσως επειδή τα παλιά άλμπουμ τα αφομοίωσα στην κυριολεξία καθώς δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές. Άκουγα ότι αγόραζα και ότι είχαν οι φίλοι μου. Ενώ από τότε που μπήκε το internet στην εξίσωση δεν προλαβαίνω να εμπεδώσω ένα άλμπουμ καθώς πάω στα επόμενα και στα επόμενα, γιατί απλά μπορώ. Συν ότι όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε στην μουσική έχει λιγοστέψει σημαντικά.

15 Likes

Γιατί τότε δεν βάζεις ένα όριο στον εαυτό σου; Γιατί δεν θέτεις τους δικούς σου ρυθμούς στην ακρόαση μουσικής; Το ότι έχει ελαττωθεί ο ελεύθερος χρόνος είναι κατανοητό, δεν μιλάω για αυτό. Εγώ ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω όσους λένε πως “δεν προλαβαίνουν να εμπεδώσουν ένα δίσκο επειδή υπάρχει άπειρη πληροφορία”. Είναι κάποιου είδους FOMO? Νομίζω αν αποδεχτούμε εξαρχής πως, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο να ακούσουμε τα πάντα που θέλουμε, όλα απλοποιούνται. Δεν υπάρχει κάποια πίεση και κάποιος λόγος να ακούμε 100 νέους δίσκους τον χρόνο, έχουμε ήδη αρκετά στο κεφάλι μας, άρα ίσως θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσουμε ποιοτικότερα τον πολύτιμο χρόνο μας και να δώσουμε βάση σε πράγματα που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον και θεωρούμε πως αξίζουν την προσοχή μας.

Γιατί να αφιερώσω 10 ώρες την βδομάδα σε 15 δίσκους και όχι σε 5;

ΥΓ. Είναι σχεδόν αυτονόητο πως οι δίσκοι που ο καθένας άκουγε μικρός, όταν όλες οι μουσικές ήταν καινούριες, έχουν ιδιαίτερο και πολύ βαθύ αποτύπωμα στις προτιμήσεις μας.

15 Likes

Γιατί μπορεί να διάλεξες τους 5 χειρότερους :exclamation:

8 Likes

Εγώ πάντως, τα τελευταία χρόνια ακούω μουσική με φάσεις. Με πιάνει και λιώνω hard rock, μετά pop, μετά punk, jazz… Έχω κάνει χρονιές που άκουσα ελάχιστα καινούργια άλμπουμ και μόνο από πολύ αγαπημένες μπάντες γιατί έλιωνα με 70s πχ. και δεν είχα διάθεση να δω τι παίχτηκε εκείνη τη χρονιά. Ή θυμάμαι να ακούω ένα μήνα πριν κάτι χρόνια μόνο Running Wild. :yum:
Με τον καιρό βέβαια γυρνάω πάντα να δω τι έχασα σε περασμένες χρονιές.

7 Likes

Εγώ κάπου το αναφέρω σε μελλοντική χρονιά, η πίεση χρόνου με κάνει κάποιες φορές να γυρνάω στα “ίδια νέα πράγματα” που έχω ακούσει και μου έκαναν γιατί δεν νιώθω πως έχω την αντοχή να ανοιχτώ σε πιο πολλά. Θέλω να το βιώνω ένα άλμπουμ όσο μπορώ.

7 Likes

Εγώ την έχω καταβρει με το παρόν νήμα, πρώτα φορά ακούω δομημένα (με χρονολογική σειρά) τους παλιότερους δίσκους που ξεδιαλέγω και δεν έχω ασχοληθεί στο ελάχιστο με οτιδήποτε καινούριο (εκτός METALLICA & DHG).

12 Likes

Καλά, όριο μπαίνει ούτως η άλλως. Απλά είναι χρονιές που βγαίνει η τελική λίστα του ροκιν ή του -βάλε εδώ ότι θες- μουσικού site ή εντύπου και διαπιστώνω ότι δεν έχω ακούσει τα πέντε έκτα από αυτά που προτείνει, και σκέφτομαι τις μουσικαρες που δεν έχω ακούσει ακόμα, οπότε προσπαθώντας να καλύψω χαμένο έδαφος, μοιράζω κατά πολύ το διάστημα ακρόασης ενός δίσκου. Και προφανώς η ζωή δεν είναι μόνο μουσική.

3 Likes

τους μισους απο τους παρακατω δισκους μπορει και να τους ελιωσα στην μιση δεκαετια του 10 ΄

1 ATLANTEAN KODEX THE GOLDEN BOUGH
2 TRIPTYKON EPARISTERA DAIMONES
3 ENFORCER DIAMONDS
4 GHOST OPUS EPONYMOUS
5 FLOTSAM AND JETSAM THE COLD

31 Likes

Ναι

5 Likes