Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Yas.
Ήταν το “we’re going down” album καθώς το συγκρότημα αποφάσισε να διαλύσει τότε. Αδιανόητη ατμόσφαιρα, παραγωγή που την έκαναν μόνοι τους, ένα μαγικό ταξίδι από το The prize μέχρι και το σχεδόν φιλοσοφικό Road to paradise. Θα επανέλθω δεόντως.

2 Likes

1.Wipers-over the edge
2.slayer-show no mercy
3. G.I.S.M.-Detestation
4. Negative appraoach-Tied down
5. Jerrys Kids - Is this my world?

15 Likes

Με την ευκαιρία, άκουσα μετά από χρόνια το Murmur των REM κι έχω να πω ότι πάει καρφί για ΠΕΝΤΑΔΑ :heart:

4 Likes

Καρφι για νο.1 παει :stuck_out_tongue:

3 Likes

Ηρθε η ώρα να μπω και εγω στο παιχνιδι…

1.Iron Maiden-Piece of Mind
2.Motley Crue-Shout at the devil
3.Europe-Europe
4.Alcatrazz - No parole from Rock n’ Roll
5.Quiet Riot - Metal Health

Και οι 5 δισκοι έχουν λιώσει…

15 Likes

Μιας που δεν έχει τρελή κινητικότητα αυτή τη στιγμή το θρεντ, οπότε δεν διακόπτω κάποια από τις γαμάτες συζητησούλες που προκύπτουν εδώ μέσα, λέω να βγάλω από τη μέση άλλο ένα σεντονάκι που ο ψυχαναγκασμός μου (κ η σχέση μου με τις μουσικές της συγκεκριμένης μπάντας) με πιέζει να γράψω.

Οπότε κάπου εδώ θα ήθελα να αφήσω κάποιες σκέψεις μου για τους Manowar.

Enter at your own risk

Summary

Όπως έγινε κ με τους Venom, έτσι κ η περίπτωση των Manowar θεωρώ ότι αξίζει μια δική της one-off σεντονάρα
(btw, πάντοτε πίστευα ότι υπάρχει ενας ιδιότυπος παραλληλισμός/συσχετισμός ανάμεσα στις δυο μπάντες, τόσο ως προς τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στα μουσικά παρακλάδια που ενέπνευσαν, χαράσσοντας κάθετη τομή στην ως τότε γραμμική πορεία του Heavy Metal, όσο κ ως προς τον ακραία γραφικό τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να το κάνουν αυτό - κ πάλι επηρεάζοντας κόσμο κ κοσμάκη, καλώς ή κακώς).

Προφανώς η οποιαδήποτε τοποθέτηση σχετικά με Manowar θα μπορούσε να γίνει κ στο δικό τους θρεντ, αλλά νομίζω ότι είναι ωραίο όταν ποστάρουμε εδώ διάφορα θεματάκια παρεμφερή (ή κ οχι τόσο) με την χρονιά που σχολιάζουμε κάθε εβδομάδα.

Οπότε, το γεγονός πως διανύουμε την εβδομάδα όπου θα τιμηθεί ( ανάμεσα σε άλλα) το Into Glory Ride, είναι μια καλή ευκαιρία να τοποθετηθώ επ αυτου, αλλά κ συνολικά για την μπάντα.

Αρχικά να πω πως για λόγους εσωτερικής συνέπειας θα αποφύγω να το συμπεριλάβω στη λίστα καλύτερων δίσκων του 83, παρόλο που μιλάμε για (κάποια από) τα κορυφαία τραγούδια του επικού metal στο σύνολό του.
Προσωπικα θεωρώ ότι ως μέρος του ίδιου συνθετικού κύκλου με τα δυο κυρίαρχα έπη του ντεμπούτου, η θέση που τους αναλογεί στην ιστορία (αλλά κ στις λίστες μου :smile:), όσον αφορά τα τραγουδια της περιοδου 82/83 έχει ήδη εκπροσωπηθεί από το Battle Hymns
(as in: αυτό με το εμβληματικο -αν κ προβληματικο - εξώφυλλο, κ ΟΧΙ αυτό με τα γουνάκια κ τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ σπαθιά :stuck_out_tongue:).

Από κει κ περα, μια πρωτη πολυ συντομη αναφορά ως προς το πως βλέπω τους Manowar σε ευρύτερο πλαισιο, την είχα κάνει ήδη εδώ, σ ενα παλιο μου ποστ:

Με το παραπανω εννοώ πολυ απλά πως στις πραγματικά κορυφαίες τους στιγμές είναι απλά οι καλύτεροι (κ αξεπέραστοι), σ αυτό που κάνουν.

Κ συνεχίζοντας, πριν απο λίγες μολις μέρες, με αφορμή τα πεπραγμενα του 82, εκανα μια πρώτη τοποθέτηση όσον αφορά τα έργα των Manowar εκείνης της χρονικής περιοδου:

Είναι, άλλωστε, αρκετά γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που κατέληξε στο Into Glory Ride δουλευόταν/είχε γραφτεί από την εποχή του Battle Hymns.
Κ αυτό φαίνεται κ από τα ίδια τα τραγούδια, κ απο το πόσο κοντά είναι μεταξύ τους σε ύφος κ μουσική κατεύθυνση (αλλά κ ποιότητα).
Ειναι ξεκάθαρο καλλιτεχνικό προϊόν της ίδιας συνθετικής περιόδου
(αυτό φανερώνεται κι απο την μόλις δέκα μηνών χρονική απόσταση ανάμεσα στην κυκλοφορία των δυο δίσκων).

Επεκτείνοντας, λοιπόν, τον παραπάνω συλλογισμό, όπως το βλέπω εγώ, η πορεία των Manowar στα 80ς διακρίνεται σε τρεις χαρακτηριστικούς συνθετικούς κύκλους:

Εκείνους του 82/83, του 84 κ του 87/88.

Ο πρώτος αυτός συνθετικός κύκλος άφησε πίσω του, ανάμεσα σε άλλα, όπως ανέφερα κ παραπάνω, τα οκτώ κορυφαία τραγούδια Επικού Metal που έχουν ηχογραφηθεί στους αιώνες των αιώνων.
(Πάμε άλλη μια, για εμπέδωση, με τη σειρά που τα ακουω στην προσωπική μου playlist:)
Dark Avenger, Revelation, March for Revenge, Hatred, Defender, Gates of Valhalla, Battle Hymn, Secret of Steel.

Ο δεύτερος άφησε πίσω του (κ πάλι ανάμεσα σε άλλα) τα μυθικά κ λατρεμένα:
Blood of my Enemies, Kill with Power, Thor, Each Dawn I Die, Bridge of Death,
The Oath, Sign of the Hammer, Mountains, Hail to England.

Η τρίτη συνθετική τους φάση μας κληροδότησε ένα σύνολο οκτώ τραγουδιών, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το Black Album του Επικού Metal.
Κ αυτά είναι τα:
Hail and Kill, Holy War, Black Wind Fire & Steel, Heart of Steel, Defender (ναι, ΚΑΙ η επανηχογράφηση είναι αρκούντως ανατριχιαστική ώστε να μνημονεύεται ξεχωριστά), Kingdom Come, Blood of the Kings, the Crown and the Ring.

Το Guyana το αφήνω στην άκρη ως μια συγκλονιστική σύνθεση που στέκει σε μια κατηγορία μόνη της, λόγω ύφους, ατμόσφαιρας κ θεματικής
(κ που ακριβώς για αυτό τον λόγο θα της άρμοζε, ίσως, να έχει κυκλοφορήσει σε one-off single, όπως είχε γίνει με την αρχική εκτέλεση του Defender).

Θα συναντήσουμε, επίσης, σε κάθε μια από τις τρεις πρώτες κυκλοφορίες τους, μια πιο αυτοαναφορική (κ σε πιο παραδοσιακό Heavy Metal ύφος) σύνθεση, ανάμεσα στα έπη.
Προφανώς αναφέρομαι στα Manowar, Army of Immortals κ Gloves of Metal.

(κ ναι, είναι κομματάρες κ τα τρία).

Για μένα, αυτό είναι το σοβαρό καλλιτεχνικό έργο των Manowar στα 80ς, κ ειναι προϊόν τριών πολυ ευδιάκριτων - μεταξύ τους - χρονικών περιόδων, κ ως τέτοιο θα το κρίνω (προσπερνώντας κάθε filler που μεσολαβεί ανάμεσα στις πραγματικά αξιόλογες στιγμές τους).

Συμφωνώ κ γω, σε γενικό πλαίσιο, με την άποψη που λέει ότι ένας δίσκος αξίζει να κρίνεται από τις δυνατές στιγμές του κ οχι από τα fillers, αλλά οι Manowar πραγματικά το κάνουν εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που τα fillers τους κινούνται σε τόσο διαφορετικό ύφος που είναι σχεδόν σα να μιλάμε για άλλο συγκρότημα, αφαιρώντας κάθε ίχνος καλλιτεχνικής συνοχής από τον εκάστοτε δίσκο.

Κ ναι, ο De Maio έγραψε τα τραγούδια, κ αν ήθελε, ας τα μοίραζε κ σε δέκα δίσκους.

Αλλά για μένα, απο την σκοπιά του ακροατή, το να έχεις υλικό που θα μπορούσε να ανήκει σε τρεις δίσκους με ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση, κ να το “απλώσεις” στους διπλάσιους, καταλήγοντας σε κάποια από τα πιο άνισα albums των Heavy Metal 80s, δεν είναι κάτι που θα μου περάσει απαρατήρητο.

Οκ, προφανώς όλο αυτό μπορεί να θεωρηθεί προσωπικη παραξενιά, hot take, ή ο,τιδήποτε αντίστοιχο.
Εγώ θα αρκεστώ να δηλώσω ότι η παραπάνω τοποθέτηση (κ πολλές αντίστοιχες δικές μου αποψάρες που αφορούν την συγκεκριμένη λατρεμένη μπάντα) δεν είναι τωρινή πετριά/epiphany, αλλά σταθερή άποψη που έχω σχηματίσει μετά από δεκαετίες ενασχόλησης/πώρωσης/κριτικής/απόρριψης/επανεκτίμησης/κ ξαναματαπώρωσης με το συγκρότημα.

Όπως έγραψα κ πιο πάνω, οι
Manowar ειναι οι κορυφαίοι κ πραγματικά αξεπέραστοι σε ένα πολυ συγκεκριμένο Πεδίο.
Τόσο που δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ να αποπειραθούν να κάνουν κάτι άλλο.

Απόλυτο Επικό Μetal που οριοθετεί ό,τι - μα ό,τι- αντίστοιχο κι αν έπεται, από το πιο μελωδικό, εκλεπτυσμένο power, έως το πιο ακραίο black, όταν αυτά κινούνται σε επικές κατευθύνσεις.

Με την κορυφαια Φωνή για το είδος, κ με τον απόλυτο Ήχο (τουλάχιστον στις εμβληματικές τους δουλειές).

Κοινώς, οι Manowar δεν τραγούδησαν για Έπη.
Τα πραγμάτωσαν.
Μέσα από το αρχέγονο Metal τους.

Μέσα από τον τρόπο που χοροστάτησαν με το κάθε ριφφ κ το κάθε ακόρντο κορύφωσης.

Μέσα από τα σημεία που επέλεγαν να αναδείξουν με τα σκασίματα των πολεμικών τους τυμπάνων.

Κ φυσικά, μέσα από τις ανατριχιαστικές εκείνες στιγμές όπου ο Adams, δεν τραγουδούσε απλώς, ούτε αρκούνταν σε κορώνες ωδείου, αλλά εφορμούσε με απόλυτη αφοσίωση (κ άγνοια κινδύνου) σε καθαρές πολεμικές ιαχές.

Εν τέλει, μέσα απο εκείνα τα τριάντα τραγούδια που κατορθώνουν κ συλλαμβάνουν ένα εύρος συναισθημάτων
(από το απόλυτο πολεμικό μένος έως την κρυπτική αυτοπραγμάτωση) που καταλήγει (καλώς ή κακώς) να λειτουργεί ως μια καθαρά νιτσεϊκή θριαμβολόγηση πάνω στην Ανθρώπινη Συνθήκη κ τις τραγικές της συνέπειες.

Κλείνω με ένα μικρό disclaimer αυτοαναφορικότητας:

Όπως κ άλλοι/ες από δω μέσα, ήμουν κ γω εκείνες τις τρεις μερες στη Θεσσαλονίκη προ δωδεκαετίας, στα λάιβ για το Battle Hymn, κ πιο πριν σ εκείνο το επικό λάιβ του 07 στο Ελληνικό (κ ακόμα πιο πριν σ εκείνο το διαβόητο λάιβ στο Αγκάθι το 94 - όπου προσωπικά είχα βρεθεί στην εφηβική μου Valhalla) κλπ

Κ ναι, είμαι από εκείνους που εκστασιάστηκαν στις δυο σχετικά πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Release (παραβλέποντας συνειδητά τα όποια αρνητικά τις συνόδευαν).

Καλώς ή κακώς, για τον 15χρονο εαυτό μου, οι Manowar στάθηκαν ως εκείνη η πρώτη καθοριστική μπάντα που σου δείχνει πόσο έντονη μπορεί να γίνει η σχέση σου με τη μουσική, κ με πόσους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας δύναται να αλληλεπιδράσει.
Κ αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται, ακόμα κι όταν ο πιο ενήλικος εαυτός μου φύλαξε το αντίστοιχο πάθιασμα για έργα πιο ακραίων συγκροτημάτων (κ μεγαλύτερης καλλιτεχνικής συνέπειας, tbh).

Ωστόσο, επειδή εκείνος ο 15χρονος παραμένει ξεκάθαρα ζωντανός κάπου μέσα στο κεφάλι μου (κ όσο μπορώ, προσπαθώ να τον διατηρήσω έτσι),
αυτή την μπάντα δεν έχω πάψει να την τιμάω όταν μου δίνεται η ευκαιρία (κι όταν μου το επιτρέπουν κι οι ίδιοι…)

Αυτός είναι κ ο βασικότερος λόγος για το παραπάνω σεντονάκι, που το αφήνω εδώ σαν (προσωπική) αποζημίωση για την απουσία τους από την λίστα μου του 83, έτσι, στα πλαίσια του κουβέντα να γίνεται/να χουμε να λέμε/my 2 cents κλπ

Ps. Όποιος/ οποια το έφτασε αυτο μέχρι τέλους, κερδιζει ξεκάθαρη θεση στη Βαλχάλα…

20 Likes

Τα ακούω όσα λες, αν και δεν συμφωνώ απολύτως. Κυρίως γιατί δεν βρίσκω fillers αν εξαιρέσουμε κάποια instrumentals, αλλά έστω :stuck_out_tongue:

Για παράδειγμα, ο δικός μου 15χρονος εαυτός θυμάμαι να ρίχνει μπουκέτο στην ντουλάπα όταν πρωτοάκουσε το Animals και να έχει λυσσάξει από την πόρωση. 14 χρόνια μετά από εκείνη την στιγμή, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το κομμάτι λογίζεται σαν filler και αναφέρω το συγκεκριμένο γιατί ξέρω πως αρκετός κόσμος το (ψιλο)σνομπάρει, ενώ εγώ δεν μπορώ ακόμα να το ακούσω και να μείνω ψύχραιμος. Μέχρι Kings, κατ’εμέ, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που βρίσκω κάποιο τραγούδι πραγματικά υποδεέστερο. Βασικά, αν εξαιρέσουμε τους instrumental αυνανισμούς, όλα τα άλλα ξεκινούν από το “πολύ καλό” και ναι, δέχομαι να με πείτε fanboy.

Επίσης, Defender επανηχογράφηση>Defender original. There, I said it.

5 Likes

Σιγά μην μπαίνεις στη Βαλχάλλα διασκευάζοντας Rainbow με λάτεξ :stuck_out_tongue:

ωραίο ποστ btw @Ironman1 :sunglasses:

1 Like

:joy:

Ψιλογελασα δυνατα ε

Ωστοσο, για τους γενναιους αναγνωστες του ποστ μιλησα.

Δεν ειπα ποτέ ότι ο De Maio θα παει στη Βαλχαλλα ε

:stuck_out_tongue:

Θνξ! :slightly_smiling_face:

1 Like

@martian

Ρε συ ξέρεις τι γίνεται;

Ναι, προφανως κ ο τερματισμενος Manowarας μέσα μου σε νιωθει τελειως.
Ως μια μικρή απόδειξη θα αναφέρω τις συλλογουλες που είχα καθίσει να φτιάξω ακόμα κ με τα φιλλερς- ναι, κ το Animals :smile: - κ μια στο τοσο (στο ποοοολυ τόσο βέβαια) τις έβαζα κι αυτες να παιξουν.

Το θέμα μου ειδικά με αυτά που συνηθίζουμε να λέμε φιλλερς στους Manowar, δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ποιοτητα αυτή καθαυτή (οχι γιατι δεν διακρίνω τεράστιες ποιοτικές διαφορες ανάμεσα στο animals κ το the oath πχ, αλλά γιατί το ζήτημα ποιοτητας είναι σε μεγάλο βαθμό σχετικό).

Εκεί που έμπαινε για μένα παντοτε η διαχωριστικη γραμμή, σε ο,τι έχει να κάνει με τους Manowar, αφορουσε στη μουσική κατεύθυνση κ στις θεματικες (θεματολογία/στίχοι).

Όταν άφηναν την επική προσέγγιση κ (προσπαθουσαν να προσποιηθουν πως) ήταν μια τυπική Heavy Metal της εποχης, για μένα, το έχαναν τελείως.

Οχι απλά σε κάτι Animals κ Blow your Speakers πχ (που, ναι, προσωπικα τα θεωρώ κακά τραγουδια - κ προφανως σεβαστή η αντίθετη γνώμη)
Αλλά ακόμα κ σε τραγουδια που , εν πολλοις, θεωρουνται κομματάρες, όπως το Wheels of Fire.

E ρε συ, εκεί που κάποιος άλλος θα ακουσει το καταιγιστικο opener, εγώ θα ακουσω το ντεμεκ speed/power με την Fast and Furious θεματικη (γι αυτό κ δεν μπόρεσα να το δω ποτε ως πραγματικα καλή Manowar στιγμή).

Κ δεν είναι ότι οι αγαπημένοι μου Manowar ειναι οι doom Manowar.

Λατρεύω the oath κ Kill with Power, όπως κ στιγμές του Triumph of Steel.

Κ οι πιο αγαπημένες μου στιγμές του 82/83 θεωρώ ότι είναι πολυ περισσότερο πολεμικο mid tempo, (αλλά κ επιθετικο) υπέρβαρο metal, παρά doom (βλ Gates of Valhalla, Revelation, Battle Hymn - για να μη πουμε για τη σφαγή στο δευτερο μισό του Dark Avenger).

Ωστόσο, άλλο οι ταχυτητες του Glory of Achilles ή του Black Wind κ άλλο του Wheels of Fire ή του Outlaw πχ

Νταξει, κουβέντα να γίνεται, κ στην τελική,σε όλο αυτό δεν διεκδικω κ κανα τρελό εχέγγυο αντικειμενικότητας.

Αντί για θέμα δικου σου φανμποϊσμου γενικά με Manowar, θα μπορουσε να είναι κάλλιστα θέμα δικου μου φανμποϊσμου αποκλειστικά με την επική πλευρα των Manowar, οποτε γύρευε! :smiley:

Αν κ λατρεύω κ τις δυο εκτελέσεις, ναι, μάλλον κ γω συμφωνω μαζι σου!

3 Likes

Επηξα χθες, απιστευτα ομως, οποτε μπαινω σημερα. Θα διαφωνησω κι εγω εδω. Εμαθα απιστευτα πραγματα και νεες μουσικες χαρη στο παιχνιδι. Πεταξα εκτος πενταδας κλασικουρες που λατρευτω επειδη καταλαβα οτι υπαρχουν αλλα κλασικα πραγματα που αγνοουσα. Punk ακουγα, αλλα τελικα νομιζα οτι ακουγα. Post δεν ακουγα, αλλα μετανιωσα. Στο κλασικό ροκ ειχα χασει μερικες χιλιαδες πληροφοριες. Hardcore κλπ δεν το ειχα, αλλαξα σταση απεναντι του.

Μονο στα extreme ειδη δεν προκειται να αλλαξω γνωμη, ειναι δεδομενο γιατι το εχω προσπαθησει με παταγωδη αποτυχια. Σιγουρα καποια θα μου αρεσουν, αλλα θα ειναι εξαιρεσεις. Οπως καποιες απο τις προτασεις που εγιναν τις τελευταιες εβδομαδες ως “τοπ 5” δεν μου αρεσαν και τις προσπερασα.

Αλλα ενα ειναι σιγουρο: το νημα αυτο εδωσε ερεθισματα και ανοιξε οριζοντες σε εναν τουλαχιστον ανθρωπο. Οποτε, το νημα αυτο εχει ηδη νικησει. Μπραβο στον TS (ξανα) και σε οσους συμμετεχουν.

Μονο ενα πραγμα θα ηθελα απο ολους (μας). Μιση γραμμη για καθε δισκο, να ξερω τι περιπου παω να ακουσω. Υπαρχουν λογοι για αυτο, οχι σημαντικοι αλλα υπαρχουν. Καταλαβαινω ομως οτι η ελλειψη χρονου ειναι δεδομενη για ολους. Αλλωστε τις πρωτες εβδομαδες νομιζω οτι κι εγω εγραφα χαζομαρες για καθε δισκο.

5 Likes

Σε αλλα νεα, ο Αρχηγος ειναι εξαλλος με μερικους απο εσας. Εχω κρατησει το μυστικο ποστ του @Ironman1 για να το διαβασω μετα, διοτι ο Μεγαλος μιλουσε ακαταλαβιστικα πριν και δεν ξερω τι ακριβως εχει συμβει. Πρεπει να διαβασω για να δω τι παιχτηκε. Θα επανελθω. Να παρακαλατε μην επανελθει και ο Αρχηγος.

8 Likes
  • Αλεπού νησιώτικη λαμβάνεις;
  • Λαμβάνω, over.
  • Αυτόν τον Martian να τον παρακολουθείς στενά. Είναι ύποπτος για εσχάτη προδοσία.
  • Έγινε, over.
4 Likes

έχεις δίκιο ,μια μινιμουμ περιγραφή θα μπορούσα έστω, θα το παλέψω πιο πολύ

3 Likes

Ουπς, σορι ρε παιδι. Πρωτον, δεν εχεις καμια υποχρεωση να παλεψεις ο,τιδηποτε :slight_smile: Δευτερον, απλως ετυχε να εχεις ριξει εσυ το μνμ πριν απο εμενα και σε χρησιμοποιησα ως αναφορα! Νο χαρμ φιλινγκς, δεν ειχα καμια κακη προθεση :slight_smile:

1 Like

Κανένας δίσκος των Floyd δεν μου το έχει βγάλει αυτό :roll_eyes:

7 Likes

α καμια κακή πρόθεση δεν βρήκα ,εξαλλου και εμένα μου αρέσει να διαβάζω το κάτι παραπάνω,ολα καλα :grinning:

1 Like

:sweat_smile:

@Ironman1

Πρόλαβες αρκετές από τις σκέψεις που σκοπεύω να αποτυπώσω στο ποστ μου για το 1983 (φυσικά υπό μορφή σουρεαλιστικής στιχομυθίας, όπως το έχω καθιερώσει). Ναι, είμαι κι εγώ απ’ αυτούς, πρακτικά ακούω μόνο τους Επικούς Manowar. Αυτή η μπάντα γενικά είναι (πολύ) πονεμένη ιστορία. Αγαπώ μέχρι θανάτου όσα έκαναν μεταξύ '82-'84, από τότε μέχρι και σήμερα αγανακτώ ΠΑΡΑ πολύ με την πάρτη τους. Για μένα οι Manowar είναι η χειρότερη μπάντα στον κόσμο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της επίγνωσης του ποιο είναι το στοιχείο που τους κάνει σπουδαίους, ή του ποια είναι τα δυνατά τους σημεία αν θέλεις. Θα πούμε περισσότερα και στην πορεία.

3 Likes

Δημοκρατια και ελευθερια εχουμε, οποτε προφανως ο καθενας κανει οτι θελει… αλλα αυτο που λες συνεβη γιατι αρκετος κοσμος βρηκε ευκαιρια να μετατρεψει αυτο το θρεντ σε σεντονια επι σεντονιων και αναλυσεις επι αναλυσεων, για δισκους που οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε μιλησει στο παρελθον χιλιαδες φορες ισως. Καλα κανει ο κοσμος βεβαια, το επαναλαμβανω για να μη νομιζει κανεις οτι το λεω ως κατι αρνητικο, γιατι δεν ειναι. Καλο ειναι να γινονται κουβεντες.

Απλα προσωπικα δεν συμφωνω μαζι σου, δεν υπαρχει κανενας λογος να μην ασχολειται ο κοσμος με αλλα θρεντ ή παιχνιδια στο φορουμ επειδη υπαρχει ενα θρεντ που αποτελει το “hot topic” αυτην την στιγμη. Υπαρχουν χρηστες που δεν εχουν χρονο λογω προσωπικης ζωης, υπαρχουν χρηστες που απλως τα διαβαζουν ολα αλλα δεν γραφουν πολλα, και υπαρχουν και χρηστες που ασχολουνται με ολα τα θρεντς στον χρονο που θεωρουν οτι τους αρμοζει.

Γενικα καλο θα ηταν μια οποιαδηποτε κοινοτητα οπως αυτη να αφηνεται ελευθερη, χωρις πολλα “πρεπει”. Δεν ειναι απαραιτητο ολα τα θρεντ/παιχνιδια να εχουν εκατονταδες ποστ καθε μερα. Για μενα δεν ειναι καν απαραιτητο να συμβαινει κατι τετοιο στο παρον θρεντ, αλλα αφου συμβαινει καλως. Γενικα δεν χρειαζονται παρα πολλες αναλυσεις. Ας γραφει οποιος θελει οσα θελει οπου θελει.

1 Like

Δεν υπαρχει πρεπει, απλα λογω ελλειψης χρονου οπως λες εχουν ατονησει ολα τα αλλα. Ας μην σταματησει κανενα. Εγω αν ειχα πιο πολυ χρονο θα συμμετειχα σε ολα