έχω ψηφίσει από την Δευτέρα αν θυμάμαι καλά
1980
5. Motorhead - Ace of Spades
η μπάντα που χάραξε την δική της πορεία , με το δικό της μοναδικό στυλ , αδιαφορώντας για ταμπέλες μόδες και μουσικές νόρμες … κυκλοφορεί τον πιο διάσημο δίσκο της . Και δικαιολογημένα αποθεώνεται , γαμάει
4. Iron Maiden - Iron Maiden
Oh well, wherever, Wherever you are, Iron Maiden’s gonna get you, No matter how far
3. ACDC - Back in Black
και ξανά προς τη δόξα τραβά…
ο αγαπημένος μου δίσκος τους , ασχέτως που κι εγώ όπως πολλοί προτιμώ Bon Scott
2. Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz
Από τις πρώτες μου και παντοτινές αγάπες μουσικά ήταν και θα είναι ο Randy Rhoads. Σε μόλις δυο δίσκους με τον Ozzy και παρέα με τον Bob Daisley έγραψαν αριστουργήματα που ακόμα και σήμερα ηχούν το ίδιο στα αυτιά μου χωρίς να ξεφουσκώσουν ή να τα βαρεθώ . Θεωρώ τα δυο σολο του Mr. Crowley από τα πιο iconic της μεταλ μουσικής , το Crazy Train το ξέρουν και άνθρωποι που δεν ακούνε την μουσική μας και το Revelation ( Mother Earth ) είναι από τα καλύτερα κρυφά διαμάντια του θείου και κορυφώνει με ένα πάρα πολύ όμορφο riff και ένα outro solo . Επιπλέον ο δίσκος κρύβει μέσα του στοιχεία από την “μη μεταλ” μουσική παιδεία του RR που πάντα έβρισκα ενδιαφέρουσα , καθώς και τόνους νεοκλασικαλ επιρροών τα οποία τα χώρεσε σε δίσκο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι άλλο από αγνό hard rock / metal .
1. Black Sabbath - Heaven and Hell
Δεν ξέρω τι να γράψω για αυτό το έπος . Δίσκος ορισμός του τι εστί heavy metal . Όχι ο μοναδικός , αλλά σίγουρα από τους πρώτους που θα σκεφτώ αν χρειαστεί να δώσω δείγμα σε κάποιον που με ρωτήσει " τι είναι heavy metal , βάλε μου κάτι να καταλάβω "
Ασύλληπτοι ύμνοι οι οποίοι νιώθω ότι μετά τον θάνατο του θεού , σα να έχουν ξεχαστεί λιγάκι . Σα να μη συζητιούνται ιδιαίτερα , σα να μην παίζονται τόσο συχνά . Ίσως είναι λανθασμένη αίσθηση . Και μιλάμε για κομμάτια επιπέδου children of the sea , die young , lady evil , ομώνυμο , neon knights , lonely
Το Heaven & Hell για μένα δεν είναι απλά το καλύτερο του 1980 αλλά στα καλύτερα όλων των εποχών