Arcadium?
Πώς ξεχνάτε δίσκους που έχουν ποσταριστεί 25 φορές?
Arcadium?
Πώς ξεχνάτε δίσκους που έχουν ποσταριστεί 25 φορές?
Και το By the Way πάντως έχει περισσότερα τραγούδια απ’ ό,τι χρειαζόταν λέω εγώ που το ξανάκουσα με αφορμή το παιχνίδι και δεν είναι όλα και τόσο καλά.
Το SA βέβαια είναι περίπου 40% fillers (που είναι οκ σε σχέση με το τι επακολούθησε).
πήγε κιόλας Σάββατο και ακόμη να βρώ πεντάδα!!! 2002 τον παίρνεις!!
φορμίτσα για τους έτοιμους!!
Αληθεια εχω μεγαλο πρόβλημα που χάνονται οι λιστες μεσα σε ολη αυτη την (αναπόφευκτη) συζητηση.
αν εννοείς οι παλιές μπορεις να τις δεις στο εξελακι
Αυτό που συμβαίνει δε το 2002 δεν έχει ξαναγίνει… πρωτη φορά με ήδη 30 περίπου λίστες ο πρωτος έχει μόνο 24 βαθμούς!!! ΜΑΚΕΛΕΙΟ!!
Ώστε φτάσαμε ως εδώ…
Χαλαρά αυτό
και επειδή δεν θα βγάλω άκρη εύκολα με αυτό το κωλοέτος, ας ξεμπλέξω μια και καλή…
(είμαι σίγουρος οτι κάτι έχω ξεχάσει)
Εξώφυλλο της Χρονιάς
Agalloch - The Mantle
2002
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για δίσκους που είναι άλλης χρονιάς και τους έβαλα το 2002 , δεν είχα χρόνο για ψάξιμο… Ακόμα και έτσι έχουμε και λέμε
Οριακά εκτός :
Μείναν έξω 7 δίσκοι που άξιζαν 10αδα, για πρώτη φορά τόσοι πολλοί !!!
Δε θα του μάθετε ποτέ όμως γιατί κάπου, κάποια στιγμή και για κάποιο λόγο αποφάσισα να ποστάρω τοπ 10
Εξώφυλλο της χρονιάς :
Καλώς επέστρεψες @Curehead !
Έλειψες όπως έλειψαν και τα δίγλωσσα “σεντόνια” σου (που όσο πάνε, γίνονται λιγότερο δίγλωσσα και περισσότερο αγγλόφωνα!), αλλά και τα μηνύματα του Αρχηγού που μας μεταφέρεις! (μεταξύ μας, ευτυχώς που είναι κι αυτά, γιατί αν ήταν να θυμόμασταν τους Manowar από την ποιότητα και την συχνότητα των κυκλοφοριών τους στα χρόνια που έφτασε το παιχνίδι, άστο καλύτερα!)
Εγώ για το 2002 έχω να πω το εξής:
αυτό ακριβώς. με την μικρή (μικρούτσικη) διαφορά ότι τελικα΄το κάνω με τον απογευματινοβραδινό καφέ (yea i overslept)
Σας μερσώ για τα καλά σας λόγια , αγαπητέ! Getting my sheets ready for action!
That’s what she said
2002:
Audioslave - Audioslave
QOTSA - Songs for the Deaf
Για την τελευταία θέση της πεντάδας θα μπορούσα να έχω οποιοδήποτε από αυτά τα δύο. Είπα να τα έχω σαν honorable γιατί κάπως αυτά τα 2 album τα απολαμβάνω εξίσου και περιέχουν συνεργασίες ιερών τεράτων των 90’s. Μέλη των Nirvana, RATM, Soundgarden, Kyuss, έχουν ήδη επανεκκινήσει στην αυγή της δεκαετίας σε νέα οχήματα, και μας χαρίζουν 2 δίσκου με rock ύμνους και μεγάλα τραγούδια. Εκτός όλων, η κάθε ακρόαση τους είναι εξίσου διασκεδαστική, όπως η πρώτη φορά, μάλλον οφέιλεται σε μία τρομακτική ισορροπία heavy και catchy / easy listening στιγμών που εμπεριέχονται και στα δύο. Πενταδάτα για πλάκα!
Porcupine Tree - In Absentia
Άξιζαν μία θέση οι Porcupine, δεν την πήραν στην 1η περίοδο αλλά δικαιωματικά την παίρνουν με την καλύτερη δουλειά της άτυπης τριλογίας των ετών 1998 - 2002. Μπορεί να μου λέιπει ένα Russia on Ice για να μιλάμε για υπερέπος αλλά κάθε κομμάτι εδώ παίζει τον δικό του μοναδικό ρόλο στην ποικιλομορφία και στην ποιότητα του δίσκου. Και εδώ κομμάτια ύμνοι, ξεχωρίζω Gravity Eyelids και Strip the Soul, οι mellow στιγμές (βλέπε π.χ. Heartattack in a Layby) είναι πανέμορφες και το εμβληματικό εξώφυλλο κλείνει μοναδικά μία εξαιτερική καλλιτεχνική πρόταση. Έρχονται άλλα δύο μεγάλα Porcupine albums αλλά και Steven που νομίζω θα ξαναδούμε σε λίστες.
Dream Theater - Six Degrees of Inner Turbulence
Το Six Degrees συμφωνώ απόλυτα ότι είναι το τελευταίο πολύ μεγάλο album των Theater. Στην αρχή το είχα εκτός πεντάδας αλλά μετά αναθεώρησα για διάφορους λόγους. Αρχικά στέκεται αντάξιο στην 90’s περίοδο τους, που είναι από τις κορυφαίες ποιοτικά που είχε κάποιο συγκρότημα ever, μέσα σε μία δεκαετία. Επίσης, από πλευράς δομής, ήταν ένα τρομερά παράτολμο εγχείρημα ένας ο διπλός δίσκος που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ήταν 2 ξεχωριστές κυκλοφορίες και από πλευράς ποσότητας και από πλευράς ποιότητας. Ήταν τρομακτικά δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή, η ροή και το ενδιαφέρον και όμως επιτυγχάνονται σε εκπληκτικά υψηλό βαθμό. Τέλος, υπάρχουν για πρώτη φορά νέα στοιχεία στην μουσική τους, είτε μιλάμε για πιο heavy στιγμές, είτε για πιο πειραματικές οδούς. Αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό σύνολο, ποιοτικότατο, με πάρα πολλές μέγαλες στιγμές. Προσωπικά έχω μία αδυναμία στο ομώνυμο, σπασμένο σε 8 μέρη τραγούδι αλλά κάτι Blind Faith, Great Debate στο 1ο είναι επίσης top class.
Isis - Oceanic
Μπάντα που σημάδεψε τα 00’s. Το Oceanic μπορεί να είναι και το αγαπημένο μου vs. Panopticon, εδώ πάνε 100 βήματα μπροστά ότι ξεκίνησε στο Celestial. Το εναρκτήριο έπος, αυτά που γίνονται στα πρώτα 2μιση - 3 λεπτά του False Light, τα γυρίσματα στο Carry, το αιθέριο χτίσιμο του Weight, συγκαταλέγονται εύκολα στις κορυφαίες στιγμές αυτού που λέγεται post metal ήχου και της δεκαετίας. Δίσκος κόσμημα, τους πρόλαβα στην περιοδεία μετά το Wavering Radiant, θα ήταν μεγάλη απώλεια να μην τους έχει δει κανείς επί σκηνής.
Pain of Salvation - Remedy Lane
Προσωπικά θεωρώ το Perfect Element σαφώς την καλύτερη τους δουλειά. Αλλά από κοντά το Remedy Lane στέκεται ποιοτικά σε κορυφαία επίπεδα. Πιο προσβάσιμο, πιο ανοιχτό σε περισσότερα αυτιά αλλά ταυτόχρονα βαθιά συνασθηματικό, περιπετειώδες και εσωστρεφές. Τα εκπληκτικά Fandango, Trace of blood, Undertow, Rope ends, Chain Sling, Beyond the Pale δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης ότι στην αρχή της δεκαετίας τα ηνία της πραγματικά προοδευτικής σκηνής πήγαν προς Σουηδία μεριά.
Sigur Ros - ()
Δίσκος που ανοίγει με το μαγευτικό Vaka, μεγαλουργεί για να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη με τα E-bow & Dauδalagiδ και κλείνει με την πιο μεγαλειώδη σύνθεση που γράφτηκε ποτέ στον χωροχρονικό blink of an eye τη παρουσίας και κυριαρχίας του ανθρώπου στην Γη, δεν γίνεται να μην είναι στην κορυφή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της μπάντας από το Ρέκιαβικ, όποιος ήταν στο Release και βίωσε το κλείσιμο της συναυλίας με το Popplagiδ και τους κεραυνούς να γίνονται ηχητικό και οπτικό μέρος της σύνθεσης, καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. Οι υπόλοιποι σπεύσατε!
Ε μα επιτέλους, είχα αρχισει να απογοητεύομαι με την έλλειψη αναφορών στο ().
Ε μα είναι δυνατόν γμτ!!!
Το είχα πεντάδα, το φαγε η αναφορά στον τζαζ δίσκο, μπας και τον ακούσει κανένας . Πίστευα και γω θα αναφερθει
Λογικα εννοείς Soundgarden.