Είμαι μέλος του φόρουμ σχεδόν 17 χρόνια, σαν τη χρονιά που πέρασε δε νομίζω ότι είχα ποτέ άλλοτε τόση πολλή συμμετοχή. Αυτό οφείλεται στην υπέροχη ιδέα του @anhydriis, το κορυφαίο νήμα που φτιάχτηκε ποτέ εδώ μέσα και το νήμα που έδωσε -κατά τη γνώμη μου- νέα πνοή στο φόρουμ. Στις αρχές νόμιζα ότι ο καημένος TS θα μπάφιαζε από τον όγκο δεδομένων που έπρεπε να διαχειριστεί και φανταζόμουν ότι θα ξεφούσκωνε όλο αυτό. Ευτυχώς όχι! Στο έχω πει, στο ξαναλέω: μπράβο (για την υπομονή σου)!
Οι λίστες δεν είναι το φόρτε μου, δεν είμαι ψυχαναγκαστικός και η αναζήτηση νέων μουσικών ήταν day-to-day job. Η λίστα της Κυριακής έτρωγε χρόνο και ο άλλος φόβος μου ήταν μήπως τα παρατήσω (είμαι και λίγο τεμπέλης ενίοτε), αλλά ευτυχώς όχι!
Αντίθετα, σε έναν χρόνο νομίζω ότι άκουσα περισσότερο μουσική από όλη μου τη ζωή. Ίσως άκουγα περισσότερη όταν ήμουν μικρός, αλλά τότε έπρεπε να έχεις δίσκους και κασέτες για να ακούς τα ίδια πράγματα, δεν υπήρχαν λεφτά για αγορές. Σήμερα με τα streaming services όλα είναι εύκολα και έμαθα τρομερά πράγματα. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για να ευχαριστήσω τον TS και ο πρώτος για να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου μάθατε “νέα” και νέα πράγματα.
Όλο το 2024 θα κάνω επανάληψη. Υπάρχουν εκατοντάδες δίσκοι που δεν άκουσα, δεν εκτίμησα, δεν ξερω τι, άλλοι τόσοι που λάτρεψα αλλά θέλουν κι άλλα ακούσματα και πολλοί “δικοί” μου που άφησα πίσω. Θα γίνει ζόρικο ριβιού. Α, επίσης έκανα δύο ανατροπές την τελευταία στιγμή, σίγουρα κάπου θα άκουσα καντήλια για αυτό, αλλά δεν πειράζει, και πάλι φίλοι.
Γενικώς, έχω να πω με κεφαλαία γράμματα ότι όλοι όσοι ψηφίσατε να έχουμε μόνο 5 επιλογές είστε ΠΑΛΙΟΛΙΝΑΤΣΕΣ, ΤΕΝΤΗΜΠΟΗΔΕΣ, ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΔΕΣ και ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Εύχομαι το 2024 να ξεκινάει κάθε μέρα σας έτσι, ελπίζω με βίντεο και όχι μόνο ήχο. Ξέρω πού παρκάρετε, γκουντ λακ με αυτό.
Το 2023 άκουσα ελάχιστους δίσκους, ίσως με τη σημερινή μου λίστα λήξει και η συμμετοχή μου, αλλά θα μέσα στην εβδομάδα θα δω αν μου βγαίνει. Λίστα 2022:
1. Alter Bridge - Pawns & Kings
2. Satan - Earth Infernal
3. Ghost - Impera
4. Amorphis - Halo
5. Parkway Drive - Darker Still
Αλφαβητικά, χονόραμπλ και τουλάχιστον 3-4 να είναι για πεντάδα:
Architects - The Classic Symptoms of a Broken Spirit
Brutus - Unison Life
Fer De Lance – The Hyperborean
Kreator - Hate über alles
Megadeth - The Sick, The Dying… And the Dead
Messa - Close
Muse - Will Of The People
Scorpions - Rock Believer
The Hellacopters - Eyes Of Oblivion
The Temple - Of Solitude Triumphant
Δεν είχα διαβάσει αυτό το σημείο και πριν από 5 λεπτά το έστειλα (με τον ελληνικό τίτλο) σε μέλος του φόρουμ. Ωραία σύμπτωση.
Αν γίνει προσπάθεια για δημοσίευση, έντυπη ή ψηφιακή, count me in με όποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω. Τεχνικά, δημιουργικά ή/και οικονομικά. Ευχαριστώ πολύ, (+ ό,τι γράφει το σπόιλερ παραπάνω).